icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

slniecka
2. mar 2011

tak je nas tu ako vidim viac, co popri tehulkovani budeme tlacit vedomosti do hlavy. Mna caka diplomovka a statnice, ale po praci som tak unavena, ze diplomovku stale odkladam. Pravda, som aj leniva a myslienky mam vsade inde, len nie pri diplomovke. Stale myslim na to, ci sa babo dobre vyvija, ci je vsetko ok. Skoda, ze mam dalsi ultrazvuk az v 12. tyzdni.

lea1333
2. mar 2011

@14petulka88 to fakt?ale zevraj to je normalne ze na zaciatku tehu baba spini....ja som nebola hospitalizovana mne dala duphaston a robila mi ultrazvuk a nepacila sa jej velkost fazuly tak uvidime ci rastieme...

stanka25
2. mar 2011

@zuzanazuzana Dik som rada, že nie som sama ale ako som uz pisala, som kludna lebo takto isto to bolo aj pri prvom babatku.

lenuska20
2. mar 2011

@lea1333 asi nie, niečo vážne? tak dúfam, že všetko dopadne dobre,držím palce 🙂 a tešíme sa na foto bublinky 😉
@lindt ani nehovor, ja si myslím, že väčší stresák ako som ja neexistuje, ale naše brušká komisiu obmäkčia 😉 ja už mám aj šaty na promócie objednané, ale hold sa o nich asi nenavlečiem 😀 lebo budeme mať lamačku, tak som chcela zabiť dve muchy jednou ranou a objednala som si a hned nato, som zistila, že som tehu 😀

lenuska20
2. mar 2011

@lea1333 na začiatku tehu sa môže špiniť aj v čase, ked mala byť mrcha
@slniecka tak dalšie? jej ale nás tu je študáčok 🙂 ale baby budeme sa učiť dvaja, tak nám to pôjde do tej hlavy lahšie 😀 a bakalárka sa ani mne nechce písať, dnes ani čiarka 😠

lutsy
2. mar 2011

Divecata, tak vam drzim palce u doktorov a na tie statnice- aspon si mozog udrzujete aktivny.
-ja len do prace uz, neviem ako moju stresujucu robotu zvladnem, ale budem sa snazit si to nepripustat
-tiez beriem lieky proti spineniu ascorutin a duphaston, po 1 dni to zabralo(klop klop)
Jest mi nechuti, vsetko mi smrdi, len stale pijem ovocne caje, obcas dzus s vodou, teraz som si zapiekla baklazan so syrom rajcinami, zemiakmi, tak som do toho trochu rypala 😝
@lindt super ze si tiez z race, ja tu nikoho nepoznam lebo som sa tu pristahovala za muzickom 😀
ja som to nikomu zatial nepovedala okrem muza lebo aj sama to viem len od piatku, tak este chvilu pockam ale ked sa stretnem s mamou a sestrou asi nevydrzim 🙂

lea1333
2. mar 2011

@lenuska20 ale mala som spinenie a nebolo vidiet srdiecko a ze fazulka je mala ale ja nemam ukazkovi ciklus ja mam ciklus 34dni a na to sa ma nepytala tak by to malo byt v pohode podla mna...nemoze to sediet z ich tabulkovimi vypoctami...

slniecka
2. mar 2011

@lenuska20 ja dnes ťahám asi nočnú, mám ísť zajtra na konzultácie k vedúcej diplomovky a za dva týždne žiaden pokrok, och tá ma sprdne! Asi jej poviem, že som tehotná, možno to zaberie 🙂 🙂 🙂

slniecka
2. mar 2011

@lutsy aj mne všetko hrozne smrdí, kvôli tomu doma stále vetrám a chudák môj manžel sa dnes ráno zobudil prechladnutý...uuuups ☹

lenuska20
2. mar 2011

@slniecka ja som tiež rozmýšlala, že to školitelovi poviem, lebo sa k nemu aj bojím ísť 😅 ale my to hádam nejak dokopeme 😀
@lea1333 aha, a to si kedy bola na to sono? zajtra by už srdiečko malo byť, potom daj vedieť ako si dopadla...

slniecka
2. mar 2011

@lea1333 držím palce na zajtra, nech bude všetko v poriadku. 🙂

zuzinka_26
2. mar 2011

@jani74 dakujem, ja sa tiez velmi tesim srdiecku 🙂 Acidofolan je kys. listova, zelezo a vitamin B12. Ked som mu povedala, ze beriem Femibion, tak zareagoval tak, ze to mam hodit do kosa, ze to zas niekto vymyslel, kto chcel len zarobit...ze sa nemam napchavat chemiou, ale radsej ovocim a zeleninou. Staci mi vraj ta kys. listova.

lindt
2. mar 2011

@lutsy a to mas az tak velmi stresujuce zamestnanie? Neda sa to nejak povzniest?
No,my sme tu tiez pristahovalci, byvame tu od min. aprila a tiez nikoho nepozname. A odkial povodne si? A kam chodis na gyn?
@lea1333 moja a priatela/manzela mas, nie? Bude to velmi tazke, ale neboj zvladnete to a som si ista, ze babatka budu pre nas najdolezitejsie a peniaze budu niekde v uzadi...
@lenuska20 no,tak ich asi budes musiet predat, ale s bruskom budes prenadherna 🙂 najdes este krajsie, uvidis. A veru,nase bejby budu ake muuuudre 😉

lenuska20
2. mar 2011

@lindt budú hned od narodenia študované 😉 😀 no ved uvidím, možno sa do nich vtesnám, lebo oni sú od prs padavé, ale aspoň by som do nich mala väčšie prsia a nie tie moje lentilky 😀
@lutsy a čo robíš, že je to také náročné? tú chvílu hádam ešte nejako vydržíš a potom pôjdeš na materskú a budeš si užívať 😉

jani74
2. mar 2011

@zuzinka_26 ja beriem Femibion aj som mu to povedala a povedal, že dobre. A ty to budeš brať až do konca tehu? Asi doberiem ten F a kúpim si ja ja ten A?

lea1333
2. mar 2011

@lenuska20 minuli tyzden a to uz srdiecko malo byt...
@lindt mam priatela ale tam ja nemam istotu
@slniecka dakujem hned ked dojdem dam vam vediet...idem rano na 9h tam mam byt tak okolo obeda som doma...

lenuska20
2. mar 2011

@lea1333 tak zajtra už určite bude, držím ti palce a hned daj vedieť

zuzinr
2. mar 2011

@katy2 ano to by nemal byt problem dohodnut sa s doktorom na posunutom termine, ale tusim je podstatne kedy sa babatko narodi, aspon sa mi tak zda

14petulka88
2. mar 2011

@lea1333 no nakoniec ani mna nehospitalizovali.... dali mi tiez duphaston a este nejaky vitamin B... moja fazulka je zas zevraj vacia jak by mala ze som musela otehotniet hned po menstruacii..... tak podla mna ty si mohla neskor nemusi to byt tak ako vychadzaju plodne dni.... urcite to bude ok

zuzinka_26
2. mar 2011

@jani74 kazdy lekar povie inak, kazdy ma asi svoj nazor na rozne vitaminy...tak ja neviem, ale budem mu verit. F som vysadila (ostalo mi skoro cele balenie), kupila som si A a od zajtra ho zacnem uzivat. Uziva sa do konca 12. tyzdna. Ale ked si teraz spomeniem, ked som si F kupovala v lekarni, tak lekarnik sa ma hned spytal, ci nechcem len samotnu kys. listovu, ze to staci....takze mozno je na tom nieco.

zuzinka_26
2. mar 2011

@lea1333 ahoj, drzim Ti palce na zajtra, verim, ze vsetko dobre dopadne.

lea1333
2. mar 2011

@zuzinka_26 ahoj kde si bola dnes cely den?dakujem si zlata

lea1333
2. mar 2011

@14petulka88 dufam ze to tak bude...
@lenuska20 dakujem jasne dam...

14petulka88
2. mar 2011

@lea1333 neboj bude, treba hlavne mysliet pozitivne 🙂

lenuska20
2. mar 2011

@lea1333 a teraz už nešpiníš?

zuzinka_26
2. mar 2011

@lea1333 bola som u gyn a potom som si varila a tak ma to vsetko vystavilo, stupla mi teplotka, tak som spala.

lea1333
2. mar 2011

@14petulka88 ja viem ale vies strach tam je...
@lenuska20 nie teraz nespinim nespinim uz od toho minuleho tyz.
@zuzinka_26 a ako si dopadla na gyne?

zuzinka_26
2. mar 2011

@lea1333 dobre som dopadla, uz nam bije srdiecko - bol to krasny pocit 🙂 vsak uvidis zajtra. Mam aj 2 fotky. Akurat podla MS mi dnes vychadza 6+6, ale dr povedal, ze sme 6+1.

zuzinr
2. mar 2011

@zuzanazuzana prave o tom to je ze DNP si zena musi platit 270 dne pred skutocnym terminom porodu, nie od predpokladaneho, preto je tam aj riziko, ze ked si niekto zacne platit DNP len tak aby mu to presne vyslo do porodu a moze sa stat ze babatko sa narodi skor (aj v 7 alebo aj v 8) mesiaci a podmienka 270 dni nie je dodrzana, tak potom narok na max. matersku zanika.

lutsy
2. mar 2011

@lindt som zo stareho mesta, zacala som chodit na gyndu do zdravotneho centra tu v raci v domneni ze to bude najpraktickejsie, doporucila mi to kamoska , nespomenula ako dlho sa tam caka, ja telivo som tam hned v pondelok letela, podpisala zmluvu a potom tam cakala 3.5hodiny, tak to trochu lutujem, aj ked doktorka je velmi dobra ale to cakanie ma porazi, da sa tam aj objednat teda vtedy sa necaka a kedze idem o 2 tyzdne tak som sa rovno objednala, len vtedy sa plati 10 eur ale co uz kaslat na to, ja tam nezvladam stravit dokopy 4hodiny, hned mi bolo divne ze si zenske hned vytiahli knihy ked prisli 😀 😀 😀
co sa tyka zamestnania robim pre horkokrvnych talianov financne analyzi, ale skusim byt nad vecou a nestresovat, ja som aj taka povaha ze mi hned busi srdce 😒