Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@reanda daj potom vedieť ako si dopadla s dr.
@bv_alexandra @jana0706 mňam ale ste mi narobili chute 😀
@abriela to mi je ľúto čo prežívate ☹ prajem veľa síl
inak my sme ako sova 😎 Hanka sa cca o 18h rozhodla, že je vyspatá a teraz tu na mňa hádže obrovské okále akože nejdem spinkať. Celý deň prespala a len cecla na cecíku a teraz sa nevie dopapať. Som zvedavá dokedy budeme takto ťahať.
A ideme sa pochváliť - sedela oproti mne v kresielku a ja som žehlila a debatili sme si a zrazu úsmev nádherný a 1X že "a guuuu" bolo to nádherné 😀 😀 😀
@jani74 hihi sikula mala....aj nas sa tak uz krasne smeje 😵 a debati takym stilom,ze by som ho v tom momente by som ho najradsej rozpucila 😵 😵
dobre ranko
mne niekto vymenil dieta 😀 celu noc spal iba raz hore a kraaasne sa konecne napapal a spinkal do 7 rana... a teraz tu pri mne pokojne lezka a zaspava ja ho milujem 🙂 on je taky dobrucky ked ho brusko neboli som z toho velmi stastna bo risko bol velmi narocne dietatko ani som si ho nestihla uzit a teraz si to uzivam na 100% 🙂
no a teraz moje trapenie....ranu mam celu krasne zahojenu ni ma neboli ale vcera som sa holila a kukam na tu ranu a tam normalne kusok ziveho mäsa mi trci som sa zlakla ale vraj je to normalne a ze doktor mi to vypali... ale mne nikdy nic nevypalovali,boli to???
@nelustek ahoj neviem ci zle zasila alebo co,skor si myslim,ze sa mi to zle hojilo,neviem....cez tyzden idem k dr.po sestonedeli,tak som zvedava co a ako len sa trocha bojim 😒 pocula som,ze to neboli no neviem.... my sme mali 2noci posebe take,ze sa sice zobudil len raz o druhej len od 5:30 bol hore a dnes konecne odpocinok 😎 a preco bola hore?ci bola hladna?
@nelynka18 no mne ale pred dvomi rokmi vypalovali nieco take ako znamienko na int.mieste /konkretne velke pysky/ a bolelo to ako slak.....ale len chvilocku a potom sa to uz dalo, takte tam kde je to zasivane je to este citlivejsie!!!!! nechcem ta strasit, ale to je len moja skusenost!!!!!
a vcera sme si s priatelom odskocili do kina na twilight 4.......no super!!!!!!!!!!!!! milujem vsetky tie filmy!!!!! sabinka bola s babkou a uplne bola dobrucka!!!!
@reanda no ale radsej si to zisti ze kedy je to vhodne, lebo tie ockovania sa nemozu davat hocijako...no ja s nim chodim stale k dr do rakuska, takze mi ho budu ockovat podla ich ockovacieho kalendara...ale tbc uz nenanucuju ani u nas, kamoska v bratislave bez problemov odmietla, ved to vraj idu coskoro zrusit u novorodencov...
Holky, vás pobavim!
stále mi nepřišly peníze, tak jsem zvedla telefon a volala na sociálku jestli tam nemám špatně uvedený číslo účtu -aby si někdo neužíval mojí mateřskou a já tady živila děti vodovodem... a víte co???
slečna která to vyřizovala neposlala žádost dál a tím pádem nikdo neví že mi má poslat peníze! příspěvek na Štěpánka zrušila perfektně -tam není žádný problém a papír na peníze si suší u sebe!!!! se picnu! Jako ta pani řikala že za ní zajde a pošlou to, že příští týden ještě posílají jedny výplaty, ale že se to asi nestihne, takže k srdci srandy! tento měsíc pravděpodobně nedostanu ani halíř!!!!! Jako do výplaty, která je 11. nám zbývají 2000!! JENOM! Jako zásoby teď máme, ale tak jako ještě na příští týden, takže dalších 14dní budeme kvůli ňáký krávě normálně v prdeli! protože manžel za něco musí jezdit do práce, je kuřák a taky mívá v práci hlad..
Chcem sa spýtať tym čo došiel ten príspevok tak vám prišli už nejaké peniaze okrem toho?myslím matersku diky,lebo mne nič :(
@zuzanazuzana juj ani mi nehovor. My s manželom by sme potrebovali vypadnúť niekam ale nehrozí ☹ U nás sú večery divoké.
Inak my sme dnes hajali od 22.30 do 2h napapapi zaspali, potom papali o 4h to sme sa jedovali s cecíkom ale zaspinkali a zas jedy od 4.45 do 6.30h kedy Hanka zobudila aj Maťka ale to už sme sa obliekli do škôlky aj tak. Po príchode zo škôlky sme sa obe herečky šuchli spolu do postielky do 10h 😎 Niekedy sa vie poriadne jedovať a trhať cecík (stále neviem prečo to robí).
Potom sme boli v obchode a na prechádzke, napapali sme sa obe a od 12h sme hore a nevieme vytiahnuť hnusoša šušňa z nošteka (aj vysávač je slabý) a len tan frfoce.
@zuzanazuzana ahoj,to fakt tak boli 😒 😖 jaaaj jedna mamina mi tu na MK radi,aby som si to nedala vypalit vraj jej to zmizlo samo ale ja neviem co by sa mohlo stat keby mi to casom nezmizlo aby to potom nebolo este horsie.... cez tyzden idem k dr.len si myslim,ze on ma bude presviedcat na vypalovanie ☹ boli ste na twilight 4? urcite to bolo supeeeer ja som vsetky casti kukala s otvorenou hubou 😀 😀 ja si to kuknem na nete az s dabingom,nemam rada titulky 🙂
@nikolka4 ahoj mne materska dosla ale pridavky a ten priplatok este nie bo u nas sa to posiela 17.v mesiaci a kedze bol vcera sviatok poslu to az dnes a mne to pride asi v pondelok...
@nelynka18 my nemame zatial ziadny rezim..spi ked sa jej podari zaspat.Lebo ona zaspava vacsinou na prsniku,cumel odmietala ale dnes som jej kupila gulaty a ten si teraz chytila 🙂 tak uvidime ci si nan zvykne..uz mam tak bolave bradavky ☹ zatial stale dudka aj sa pri nom ukludnila konecne
@nelustek no my ako taky uz hej...no moj tiez malo kedy zaspi len tak sam odseba....doobeda zaspi sam,na obed spi v kociku vonku a vecer zaspi vo vibracnom kresle ale zas na nocny spanok ide spat do postielky a zaspi sam niekedy aj po polhodine a bez cumla,je zvlastne 😀 no vidis mozno jej len dudka nevyhovovala.mna domino prave ocural 😀
@nelustek ohladne spankoveho rezimu som nasla dobru teoriu a odkedy sa snazime spankovy rezim dodrziavat, tak aj lepsie spinkame v noci. tu je:
nkový režim podľa Giny Ford
Nočný spánok 19:00 –7:00 Ranný spánok medzi 9:00 a 10:00 Obedňajší spánok 12:00 –14:15 Poobedňajší spánok medzi 16:00 a 17:00
Počas prvých 2-3 týždňov sa normálne bábätko buď dojčí, čo trvá často až hodinu, alebo spí. Bábätká do 1 mesiaca sú pripravené na spánok po 1½ hodine od zobudienia. Bábätká do 3 mesiacov by nemali byť hore dlhšie ako 2 hodiny a potrebujú všetky 3 tri denné spánky. Bábätká do 2 až 3 mesiacov ešte nie sú schopné v noci spať 12 hodín a preto by mali byť aspoň hodinu hore medzi 22:30-23:30, inak sa môžu budiť ráno o piatej alebo byť dlho hore po nočnom dojčení. Deti nad 3 mesiace nepotrebujú poobedňajší spánok, pokiaľ cez obed spia aspoň 2 hodiny. Deti okolo 6 mesiacov su zvyčajne unavené asi 2½ hodiny od zobudenia. Deti potrebujú doobedňajší spánok zhruba do 18 mesiacov, ak však v druhom polroku začnú spať v noci 13 hodín, treba doobedňajší spánok vypustiť.
@rough a tebe sa to fakt dari dodržiavať? Nevyzerá to zle ale u nás to nemôže fungovať, kedže staršia dcéra musi ísť doobeda von, takze mala spi v kociku aj dve a pol hodiny
A okrem toho moja staršia mala od pol roka dvojhodinovy doobedny a dvojhodinovy poobedny spánok a od roka jeden spánok poobede .... Takze ono to treba trochu pridposobit bábätku, lebo každé je trochu ine 😉
ahojte,tak dnes som boli u doktora a Emke prepichovali ten hnis na rucke. zase sme si kus poplakali ale aspon som kludnejsia. teraz to ma prelepene,o tri dni mozme odlepit a o 2 tyzdne musime ist na kontrolu. asi jej to budu este raz prepichovat lebo tam toho mala dost vela. akurat o 2 tyzdne mame ist aj do poradne ale kym sa jej to nezahoji nemozu ju ani ockovat.
hallo kde ste všetky?????????????????
@nikolka4 halooo pozeram ze sa tu toho dnes vela nedialo...ja som mala uuuzasne poobedie - som sa stazovala ze mi po porode viac padaju vlasy a tazko sa mi rozcesavaju, som si s nimi cele tehotenstvo nic nerobila, tak ma mm pred par dnami objednal v meste do takeho sik kadernictva, kym ma tam strihali, melirovali, farbili a fukali (medzi farbenim mi dokonca este ponukli japonsku manikuru, tak som to samozrejme vyuzila 🙂)) tak on prekocikoval s Jakubkom cele stare mesto hore-dole... som nechcela verit ze maly tak dlho vydrzal spokojny v kociku, nastastie prave vcera ked sme ho boli dat fotit tak mu u fotografky konecne zacal trochu chutit cumel, doteraz ani pocut, takze sa ho dnes muzovi darilo cumlom ukludnit ked sa zacal vonku budit...a teraz zase pekne spinka, po kupani sa zlostil tak ho to asi unavilo 😉
@skybaby u nas spankovy rezim tiez este nehrozi...ale Jakubko spi vela takze sa nestazujem, ale do postielky ho davam az po papani medzi 23 a 24 h, dovtedy spinka medzi papanim s nami v obyvacke, obcas ho boli brusko tak ho trosku treba nosit alebo ukludnit, ale casom snad zacne v tej postielke skor zaspavat...ale rano so mnou spinka aj do 9, samozrejme medzitym pravidelne papame (teda on, mna potom z postele vyzenie hlad 😀 )
@reanda no ak tu nechces dat ockovat tiez musis najst lekara ktory s tym dokaze zit...klobuk dole ak sa rozhodnes neockovat, ale to asi tiez budes musiet najst taku "alternativnu" lekarku co ti nebude robit problemy, ci nie? my radi cestujeme tak aj z toho dovodu sa bojim nedat maleho vobec ockovat, predsa len clovek nevie co moze v niektorych krajinach chytit, ale ako som pisala nadsena z toho nie som...a tebe malu na to tbc v porodnici zaockovali?
@jana0706 no snad je to moje dieta, ja musim v prvom rade zit s tym, ci ju dam alebo nedam ockovat.. pre doktorku je to iba dalsi pacient.. a zodpovednost iba pracovna, ktorej sa lahko zbavi papierom s podpisom o odmietnuti, mne sa zodpovednosti zbavit neda 🙂 ..problemy budu, co uz
my necestujeme a mely nebude chodit ani do skolky
tbc sme neockovali

@reanda vies, obcas az ked sa dozvieme ake problemy su v inych rodinach, sme vdacny za to, ze je to u nas take ako je 😖 . Dnes daj pusu malej Melke aj za to, ze je zdrava a ze je v poriadku.
Zapajam sa do temy oktobrovým mamiciek. Pre mna zvlasne, mile, lebosom narodena tiez v tomto mesiaci.