icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

jana0706
21. nov 2011

@wewe22 ahoj, mna ked priserne boleli bradavky este v porodnici tak som si ich uplne po kazdom kojeni natierala cistym lanolinom (ja som mala Purelan od Medely, ale maju ho rozne znacky, napr. aj Multi-Mam) a v porodnici mi dali take obklady - Compresses od znacky Multi-Mam, tak som si ich potom pre istotu kupila v lekarni aj na doma, ale nastastie uz nebolo treba...velmi odporucam, jedina nevyhoda je ze su to dost drahe veci...

jana0706
21. nov 2011

@zuzinka_26 my sme hore tiez velmi casto, zatial ani trojhodinove intervaly nehrozia...a odvcera nas zase trochu trapi brusko, ale ked ho ponosim tak sa mu ulavi, takze cajiky este nechcem davat, len je mi ho luto ze sa tak puci a budi ho to zo spanku...

zuzkazv
21. nov 2011

joj babulky, malá ma dnes tak krásne odmenila za tú zlú noc, sa na mna usmievala asi polhodinku vkuse, sme sa rozprávali joooj nádhera 😵 😵 😵 😵 za toto stojí všetko 😵

jana0706
21. nov 2011

@zuzkazv moj maly nebol taky velkorysy - sa na mna krasne usmial iba na malu chvilocku pocas kojenia, asi na znak vyjadrenia spokojnosti 😀 ale aj tak som sa tesila 🙂

nelynka18
21. nov 2011

@zuzaxa joj zuzi len to nezakriknime 😀 tak mame podobne svokri 😠 ale moja ma len druhe vnuca,tiez ho ponosi a pridemi to len akoze musi 😠 ale co uz ale zato svagrovci sa vcera predbiehlai kto bude s nim skor co ma dost prekvapilo ale asi preto,ze tiez cakaju svoje prve....maly teraz buva na balkone az tak odfukuje...boli sme po riska u nich,ani v skolke nebol cele prazdniny bludi ani ho nevidim 😀
@zuzinka_26 ahoj my sme to tak mali cez den ale odkedy pravidelne pijeme cajik,davame probiotika a espumisan,klop-klop mame pokoj 🙂 ten odvar na 1,5dcl vody pol lyzicka rasci....neboj ukludni sa to skus aj ty davat to co my mozno pomoze.
@katy2 tak to je super ze mu tak chuti 🙂 nas prvy bol taky papkac tento je asi po mame 😀

nelynka18
21. nov 2011

@zuzkazv jeeeej aj nas sa tak vie usmievat uz par dni a raz sa mu podarilo aj troska nahlas zasmiat je to krasne a clovek veru vtedy zabudne na vsetky trapenia 😵 😵 😵

katuska_za
21. nov 2011

@bettyx dakujem velmi pekne za povzbudive slova... aj ja sa utesujem ze to nic neni kedf ma nic neboli a ani teplotu nemam...

wewe22
21. nov 2011

@jana0706 no pri prvej som pouzivala multi-mam ale mislela som ze je to na rany ale budem si muset znova kupit dik

sarahizabell
21. nov 2011

@katuska_za Ahoj, mne sa skoncilo sestonedelie v piatok a v pondelok minuly tyzden som dostala hned mrchu,,aj ja som bola prekvapena lebo niektore zeny to mavaju aj po roku..

natalii6
21. nov 2011

ahojte maminy..po par dnoch sa tu hlasim 😉 vcera mal Filipko 2 mesiaciky ale to frciiiiiiiiiiii 😀 mame sa celkom fajn co sa tyka spania vnoci vstava iba raz a spat chodi okolo 19:30 a co sa tyka denneho spanku 😀 tak doobeda spi vonku v kociari a poobede je to uz horsie to spava len po troske alebo vo vanicke na balkone..citam ze vasi drobci sa uz usmievaju aj nas maly sa uz skoro 2tyzdne usmieva ked sa mu prihovorim a obcas aj dzavoce je to velmi mile 😉 v Piatok zacinaju tu v BA vianocne trhy tak sa uz tesim 😉

baby mam doma kupony na zlavu 3eura na pampers premium care ak mate zaujem napiste mi..kupon plati do konca roka

nelustek
21. nov 2011

Ahojte tak dnesna poradna dopadla super mame 4kila nausnicky sme zvladli trochu s placom a nozicky mame tiez v poriadku.Za tyzden sme pribrali 260g a za dva tyzdne mame prist na prevazenie ze moc priberame..Ale mne sa nezda ved z porodnice sme prisli a mala 3100g tak to je tak akurat ,nie?

missy97231
21. nov 2011

@nelustek nezda sa mi nejak extremne moc ze by pribrala 😉
ja som malu vazila vcera (v sobotu mala 2mesiace) a mala 4900g. 😉
pouzivate niektora spacie vaky ? moja este spinka v perinke zabalena... ale po 3mesiacoch ju planujem supnuk to vaku,,, ale - kupila som cislo 80... mensi nebol taky aky som chcela 😖 😠 😠 😠 myslite ze to bude vadit ked je taky vacsi uz?

bibiana20
21. nov 2011

@missy97231 ahoj,ja davam moju uz vyse 2tyzdnou do vaku a som nadmieru spokojna.tiez bol na nu velky a teraz uz je ok nanu.ale je to dobre aspon pre moju je to lepsie ako perinka bo si moze kopkat a rozhadzovat ruckamy 😵 😵 😵 😵 😵 a lepsie v noci spinkaaa 😉 😉

jana0706
21. nov 2011

@missy97231 ja chcem dat tiez uz do vaku, nemalo by to vadit ze je vacsi, ved vyskusaj a uvidis...nas v perinke vobec nespaval, iba pod takou makkuckou dekou, ale ten vak sa mi zda praktickejsi, lebo deku moze odkopat...tak chcem aby si radsej uz teraz zacal zvykat na vak, aby sa nestalo ze ho potom nebude chciet...

misickab3
21. nov 2011

ahojte žienky 🙂 pár dní som tu nebola- boli u nás moji rodičia, tak sme sa všetci vytešovali z malej- Emmka bola miesto telky...pozorovali sme ju všetci, aké robí pokroky...a šupnem tu aj nejaké foto...

missy97231
21. nov 2011

@jana0706 @bibiana20 no vsak uvidim,,, ale mne sa to zosupnutie zda preto, lebo malu polohujem 😒 mam taky ten sikmy vankus,, pouzivala som ho pri malom, lebo mal reflux, a zacala som aj malu polohovat,,, tym nic nepokazim, a kedze si neodgrcne po papani, tak mi to pride fajn ze je vo vyvysenej polohe 😉

mata90
21. nov 2011

@katuska_za ahoj, ja som ti v minule pisala ze tiez velmi krvacam a bolo to tiez osem tyzdnov po porode, tiez som bola u doktora a tiez mi nic nenasiel, a stale som krvacala, a potom ma napadlo ze alchemilkovy caj je na take zenske veci, tak som si ho varila kazdy den, vypila som ho vela aj litru denne a predstav si ze som uplne prestala krvacat, som presvedcena ze ten caj mi pomohol, tak skus, mozno ti zaberie 🙂

nelynka18
22. nov 2011

@natalii6 ahoj,zavidim ti tie trhy,hned by som sla....my sme vzdy chodievali k vam do BA na tie trhy a teraz prvy rok po dlhej dobe co nejdeme ☹ u nas nic take nieje co je velka skoda....
@nelustek ahoj mne sa tiez nezda,ze by pribrala vela moja dr.hovorila ze za tyzden ma babo pribrat okolo 250g...
@missy97231 nas uz tiez spava asi 2tyzdne vo vaku....a velmi sa mu to paci...my mame 0-6mesiacov 🙂

nelustek
22. nov 2011

@nelynka18 ahoj mne dr. povedala ze za tyzden by mala pribrat najviac 120g tak nech sa dohodnu ty doktori

zuzkazv
22. nov 2011

@nelustek ahoj, podla mna je tá tvoja dr. nejaká divná, ved to vôbec nieje vela tých 210g za týžden, moja malá pribrala za 4 týždne 950g a to som bola nesťastná že málo lebo riško mi za prvé 4 týždne pribral 1500g!!!! si to pamôtám ako dnes ked mi sestrička povedala tú váhu lebo som sa pýtala dr. či mám začať dokrmovať lebo je furt hladný a po odvážení da dr. smiala že dokrmovať isto nie lebo priberá krásne!!! a čo vari by vám naordinovala dietu či ako? 😕
@nelynka18 tí naši smejkovia mlaí sú veru nádherní 🙂 už som si to vôbec nepamätala aké to je nádherné 😵
inak baby čo plne kojíte dávate aj čajík bábu?? naša malá ho moc nechce

lutsy
22. nov 2011

@nelustek moj pribral za 3tyzdne 900 gramov a doktorka ze vyborne prospieva len tak dalej 😉

nelynka18
22. nov 2011

😵 @nelustek no asi je neaka divna ta tvoja bo aj v tabulke mas napisane ine normy 😒 moj pribral za mesiac a pol kilo a povedal,ze menej ale ze hlavne je ze pribera 🙂
@zuzkazv no presne clovek na tie bez zube usmevy aj pozabudne,ze akesu pohladkanie ne dusi 😵 😵

zuzkazv
22. nov 2011

@nelynka18 inak aj váš malý tak reaguje na riška ako naša??? úplne vidno na nej ako by sa najradšej za ním rozbehla 🙂

nelynka18
22. nov 2011

@zuzkazv hej hej niekdy sa mi zda,ze risko maleho lepsie utisi ako ja 😀 bo dominik len na neho niekedy kukne a hned stichne 😀

wewe22
22. nov 2011

tak a mame za sebou prisernu noc mala ma take sople ze ani spat nemoze
vcera mala mesiac a ja som si to ani nevsimla az neska pozeram do kalendara a vidim ze uz je 22uz to neni ako pri prvej ze sme sledovali vsetko ako jastrab ani fotky tolko nerobime nejak nestiham nic

missy97231
22. nov 2011

@zuzkazv ja cajik malej nedavam.. pijem ja feniklovy a problemy nemame 😉 od smadu je predne mliecko, takze naco?

missy97231
22. nov 2011

@wewe22 aj u nas to je rovnake 🙂 pri prvom fotka bola kazdy den do roka 😀 a nie jedna... za rok ich mal nafotenych vyse 3tisic 🙂 robila som mu album s 200fotkami na rok,,, a vyberej teda.
u adelky je to uz pomenej,, ani na 2mesiace som si ju neodfotila 😒
dufam, ze malickej nadcha prejde a tato noc uz bude lepsia 😉

luciah
22. nov 2011

ahojte , ak môžem k tomu priberaniu aj ja čosi. mäa dr. tiež zprdla, lebo mi malý pribral za 3týždne 900g a pna, že to je nezdravé, že bude tučný a čo ja vem, čo, že nech mu v noci nedávam papať, iba vodu 😝 bo to uričte, malý bude hladný abude trpieť a ja sním. pekne ďalej dávam aj v noci nutriolon a spokojné spinkál. papá každé štyri hodiny, teraz má 5300g , vo štvrtok ideme na poradňu, som zvedavá, čo zase zapotí, ale neriešim. ja som matka a viem, čo je pre moje dieťa najlešie.
@nelustek tak sa vôbec netráp, keď Lnduške chutí, len jej daj papkať, veď keď budú staršie, vybehajú to 😉

luciah
22. nov 2011

@nelustek a norma za týždeň je 200-300g, takže nestresuj sa 😉

wewe22
22. nov 2011

@luciah to som este nepocula davat vodu sak ked je hladny treba mu dat moja sestra priberala 1100g za mesiec a Dr. vravela ako krasne papa asi zalezi od Dr. ale urcite netreba dieta hladovat