Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Takže my máme 62cm a 6320g, že parádička, malý sloník, ale on nie je tučný, ale taký pevný akurát. To malá bola taká nafúknutejšia viac. No dúfam, že po tom Rotarixe nebudeme mať problémy, ale kamoškina malá tá mala stále hnačky a vždy skončili na infúzkach v nemocnici aj 2x za mesiac, a to vtedy nebola tá vakcína ešte pred 8 rokmi. A teraz má druhú dcéru a hneď jej to dala, tak preto aj ja. Uvidíme...
@katuska_za Hovorí sa, že deti si zvyknú na nosenie na rukách, ale ja si myslím, že ak vyžaduje pozornosť, treba mu ju venovať, ale treba rozpoznať či je to plač , že mu niečo je, alebo len vymýšľa, my sem nášho nosili skoro stále ako ho bruško pobolievalo, a hojdali s ním, aby zaspal, ale v noci zaspí hneď ako ho položím aj na ten nočný spánok to isté. A teraz ako mu nič nie je, sa napapá, ponosíme sa na grgnutie, potom ho položím a on pomaly začne podriemkávať, tak ho dám na bok a priložím mu taký mäkký spratý vankúšik tenký k hlavičke a on sa k nemu schúli. Je to tak, že sa tie deti tým ukľudnia, môj muž sa smeje , že ak ho má na rukách on sa mu tam tak zavŕta s hlavičkou akoby sa schovával. Držím palce s tým krvácaním, aby to prešlo, do kelu akoby si toho mala málo s malinkým, tak ešte aj ty sama máš mať problémy. Ja som včera dostala mrchu, tak mi je tak všelijako. Ale myslela som, že to bude horšie prvé po cisárskom.
@bv_alexandra Ach tá ich práca, aby sa nezbláznili to poznám. Ja som chcela ísť v piatok do Rakúska na nákupy, ale zistila som, že my máme to blbé vítanie v piatok, tak som mu povedala, že pôjdem v sobotu, lebo on bude s malým, a že nech idem radšej na budúci týždeň, a to mi tvrdil, že povedz kedy a ja si to zariadim , že môžeš ísť. 😠 Ja som to presne vedela ako to dopadne. Tí chlapi.... Inak ale ja teraz musím byť ticho, lebo vytapetoval detskú konečne, a to bola akcia blbec, jednofarebnú tapetu som kúpila a koníkovú bordúru nato, a to som si vypočula, že rýchlejšie by to vymaľoval, že to len ja môžem vymyslieť takto .... blablabla V nedeľu tapetoval do pol druhej v noci a v pondelok do jednej. A ešte sme stále rozhádzaní po celom byte, malá spí s nami v obyvke na gauči, ale je to sranda, že všetci v jednej izbe. Ale už sa teším ako dáme malému k nej do izby postieľku, lebo do toho košíka sa moc nezmestí už a to by tam mal byť, že do pol roka. Pozri na fotke.
ahojte čo ste davali prosím vás na soplíky malým mi odsaváme a stále nás trapia dik čítala som že ste ich tu viacere mali
včera sme skúšali tú plienku okolo hlavičky... Nelka bola kľudnejšia, len si tak mrnkala, ale nezaspala. Potom prišiel čas papania, takže nič z toho. Dnes skúšame znova 🙂
@katuska_za moje deti vyrastali s plienockami,je to super aj na dudku,nevypadne,my sa s plienockou aj kupeme,maly vzdy zvieral pasticky a bal sa,takto si drzi plienocku
ahojte maminky, nejako nemam vela casu sem chodit, obcas si vas precitam ale popri 3 detoch akosi nestiham. Nas Simonko je zlatucky (ako samozrejme aj vase deticky urcite) pekne spinka, uz po 2 tyzdnoch mi nabehol pekne na rezim, spinkava od 9 - 12, potom sa napapa je hore do 14 medzi tym si obcas aj poplace, nechce byt sam v postielke ked je hore len pri mne takze vela pri nom nespravim, potom od 14 - 17 spinka a kupeme sa okolo 19, napapa sa spi. V noci este papa 2x a potom az rano okolo 6 - 7. Takze uplne zlaticko, keby neplakal tak ani neviem ze ho mam 🙂 Cez den spinkavame len vonku v kociku, nastastie ho nemusim vozit, dam ho len na terasu a pekne spi. Obcas sa prebudi tak ho len povozim a spi dalej. Zatial sa len kojime takze dufajme ze mu to bude stacit aj nadalej. Co sa musim obracat to je skor pri Natalke ta vymysli aj nemozne, vcera kym som malemu davala rano jest tak sa zavrela v kupelni, ja som si myslela ze isla cikat a ona si zastuplovala vanu, pohadzala vsetky hracky co ma do vody do vane, nachystala si mydlo, sampon na vlasy, povyzliekala sa kym som prisla tak uz liezla do vane, skoro ma z nej porazilo a to nema este ani 2,5 roka, kazdy den ma prekvapi co vymysli- najradsej chodi do spajze a vyjeda cokoladu, kolko krat rano si dala na ranajky a potom samozrejme uz ani nechcela jest. Najhorsie na tom je ze cez den nemam sancu si oddychnut, lebo ked je Nati hore Simi spi a ked on vstane tak zase ide spat ona, poobede zas letime pre syna do skoly a ked tak potom este k rodicom, prideme domov vecer a idu sa kupat, takze den utecie rychlo.
Duam ze aj vy ste v poriadku a deticky vam pekne rastu a posluchaju 🙂
Pripajam par fotiek mojich mikulaskov - certikov 🙂
baby zacali ste uz niektora doma cvicit? ja som velmi nepribrala, takze chudnut nepotrebujem, ale chcela by som zacat cvicit na brucho, len neviem ktore cviky su hned po sestonedeli vhodne...
ahojte, okolo 15-teho mi prisla materska aj prispevok pri nar. dietata 150 eur. priplatok k prispevku mi neprisiel bo som este nebola u doktora potvrdit papiere ale dnes mi prislo na ucet 44,02 eur. neviete co to je?
baby prosím poradte mi.Kojím už len sem tam,lebo mám málo mlieka,a to len v jednom prsníku,v tom druhom nemám skoro nič,ale ma pobolieva a spravili sa mi v nom také hrčky,aj som malému dala,nech mi to vysaje,ale bojím sa že keď mu nebudem z neho dávať,lebo tam nič nemám,len taká riedka voda mi ide odtiaľ,či sa mi to nezapáli.Čo s tým robiť?
Ahojte, my sme po druhej najhoršej noci za dva mesiace ☹
Dnes sme mali poradňu - vážime 4,830kg a podrástli sme na 55cm 😀 Takže za dva týždne sme pribrali 500g - no skrátka papkáčik a to sa kojíme len z jedneho cecíka ale zato posledné dni a dnešná noc skoro každú hodinu resp. hdinu a pol.
A máme prepichnuté ušká - až mi v čakárni zle bolo ako plačkala Hanička a tie staré krav...jej jednu vraj nevedeli navliecť 😠Chúďatko moje až sa zachádzala a vôbec ma nevnímala ☹
Nooo a dnes máme 2 mesiačiky 🙂 🙂 🙂 je mi ľúto ako to hrozitánsky letí to ani nie je pravda.
@katuska_za tak tieto finty určite vyskúšam 😉
@nelynka18 tak to učenie sa zaspávať veľmi dobre poznám ale pri Matejovi to nezabralo len čo plakal tak, že prestával dýchať. Prvá historická noc u nás kedy prespal celú noc bola 2,5roka a 15dní.
2x rodinné prídavky
@jana86 🙂
@kucminka no, posladé dni len poceckala a bolo po papaní a cecík išiel explodovať. Tak som včera nakrmila hladošku a to dosť potiahla a ešte som odsala 80ml z neho. Úplne som ho vysala 😅 a večer keď Hanka nevedela prestať papať som jej dala moje mliečko z fľaše a ona ho nechcela 😨 horkoťažko ho vypila. Asi budeme mať v budúcnosti problém, ona bojuje s cumlom, a fľašou či na mlieko alebo čajík.
@zuzaxa tak som bola prekvapená, ten môj mm nakoniec prišiel z roboty a išiel s nami. Klobúk dolu 😀
Je to tak s tou robotou, som mu to vysvetlila že ho nezatazujem ked idem k lekárke a pod. a ked si berie auto. že si zájdem aj sama. ale reku toto je predsa niečo iné. No ale bola som trošku sklamaná, nebol tam ani fotograf, čo som si mylsela že bude. a celé to trvalo asi 15min. dve detičky zahrali na flaute, primátor dal asi 5 min rozhovor a potom každemu rodičovi podal ruku aj obálku s peniazmi. Veru ked bola saška na privitaní tak to bolo také slávnostnejšie, aj sme sa pofotili a bolo to také na urovni. z tohoto som bola prekvapená a sklamaná 😉
baby, ako dlho Vam trva kojenie? nam to v noci aj s prebalenim a odgrgavanim trva aj 1 - 1,5 hodky :( mne hlava kvecka a chce sa mi spat a ona cucka...kedy viem, ze uz jej staci? lebo potom aj grcka, tak mozno sa az preje a ma plne brusko...a ked grcne, tak o chvilku otvara pusku znova - asi jej to vygrckane chyba v brusku...joj, kedy sa ja vyspim? cez den zase koliky, tak nam je veselo.
...tiez by som chcela uz cvicit na brucho, ostalo mi take mlandrave :( ale neviem ci uz mozem po cisarskom.
@bv_alexandra no ale mate aspon nieco u nas na dedine sa ziadne privitanie novych obcanov nerobi ani obalka ani nic akurat na buduci rok mi pride vymer na smeti o 1 osobu viac 😀
baby prosim vas , ktore mate dievcatka a dali ste im prepichnut uska potrebujem radu.....su to presne dva tyzdne co sme dali prepichnut a stale to ma zapalene, ale len trosku, ale aj tak sa mi to zda byt dlho......umyvam jej to v kamilkach a cistim liehom.....ved zajtra idem do poradne a popytam sa.
hihi....a zasa sme sa pokakali do cisto prebalenej plienky....nasa specialita!!!!!!!
@bv_alexandra ahoj chcem sa ťa spytať došli ti nejaké peniaze okrem tých prvých lebo mne nie a teraz neviem kde mam materskú ☹

@katuska_za ahoj si mas v tom pravdu ja som vcera malej dala plienku okolo hlavicky(krku) keby grckala,ale aj kvoli tomu ze som citala niekde ze po kupeli si dat plienku na prsia a ked ide babo spat dat ju okolo neho aby kludnejsie zaspalo.Tak som to urobila malu polozila do postele aj s tou plienkou isla na WC a ked som prisla malinka spala.Asi citila mna aj mliecko a bola kludna 😉