icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

micicka
22. nov 2011

@rough krásne dvíha hlavičku, našej sa veľmi nechce ale snaží sa 😉

rough
22. nov 2011

@micicka tak aj Robino keby bol "sam" tak by plakal, teda on si skor krikom vyzaduje pozornost🙂 takze 50% casu co je hore travi na dide (z toho len chvilu papa, vacsimu casu sa na dide hra, alebo sa s nou mojka alebo sa na nu durdi🙂), 20% casu sa prebaluje a cvicime ci uz s nozkami ci chrbatik a masirujeme brusko no a zvysny cas sa nosime. Ja varim, periem, upratujem prakticky s malym na rukach a preto prave zvazujem kupu babysatky;) asi hodinku vydrzi v hupacke, aby som nezabudla🙂 ale to si obvykle aj zdriemne🙂

rough
22. nov 2011

@zuzanazuzana vsak este ma moooore casu na to drzat hlavicku, ked je na brusku a hlavne je to mala princeznicka🙂 moj svalovec sa narodil velky a 4,5 kilovy takze ma uz silne svaly na chrbatiku🙂

katuska_za
22. nov 2011

@mata90 dakujem vyskusam aj ked myslim ze uz zabrat nestihne... vo stvrtok ak neprestanem dovtedy krvacat ma doktorka posiela na prijem :((((

katuska_za
22. nov 2011

Chcem sa s vami podelit o zaujmave informacie🙂 moja znama robi uz 34 rokov na novorodeneckej ISKe v nemocnici s nedonosenymi detickami ale aj problematickymi babetkami... bola som za nou kvoli tomu, ze mi maly vypluva lieky tak mi radila ako mu ich davat..., ale to nieje az tak dvolezite.. u nej som ho nakrmila a potom som ho ako vzdy nosila kym nezaspi a ona na mna kukala ako na blazna, ze co to robim... vraj babatka sa nemaju nosit lebo si na to vekom zvyknu a uz ich z ruk nedostaneme a potom to bude len a len na pritaz.. ukazala mi rozne "kludove polohy" aby sa babo ukludnilo a potom samo zaspalo. v prvom rade je vylozit si babo na rameno a pritulit si ho na hrud (najlepsie aj na odgrgnutie) potom drzat v naruci v takej polohe ako je vo vajku... a napokon ho polozila na stvol u nej doma a zabalila do deky aby mu nebola zima (nemala som tam zavynovacku) a okolo hlavicky mu prilozila latkovu plienku zvinutu do sulku takeho.. proste len mu ju prilozila dookola aby mal vraj pocit bezpecia a istoty.. ze to male deti velmi upokojuje a ze maju pocit ako ked boli v brusku.. krpec zaspal behom par minut a to ho doma vecne nosim aj hodinu kym zaspi....hovorila ze pre deticky v inkubatore pouzivaju taky "sulok" z deky co obtocia okolo nich dookola, proste urobitbabetku "ohradku" z deky tesne okolo tela a hlavne hlavicky, alebo pouzit pri hlavicke tu plienku....

natalii6
22. nov 2011

@rough ahoj pozerala som si fotku maleho a vyzera ovela starsie nez na 1m a 1t 😉 ale je sikula ale aj ja musim pochvalit mojho krpceka ked sme boli 1x u lekara den po prepusteni z nemocky tak aj zo sestrickou zasli ako pekne dviha hlavicku aj pred 2 tyzdnami ked som tam bola mi povedali ze to sa len tak nevidi 😉 😀

zuzanazuzana
22. nov 2011

@rough no uvidime....tak to mas malinkeho valibuka, aj moj syn bol vacsi......moja mala este nebude mat asi ani 4,5 kila vo stvrtok....ved u vsetkych je to individualne!!!!!!!

natalii6
22. nov 2011

@katuska_za ahoj tak to stou plienkou zajtra urcite vyskusam 😉

nelynka18
22. nov 2011

@micicka ahoj aj moj mal take obdobie ale uz ho to preslo a uz sa smeje a debatuje 🙂 neboj prejde ju to a ty aby si sa nezblaznila chodievajte v tom obdobi von,na kavu,ku kamoske 🙂 nam to pomohlo a ani neviem ako a to obdobie preslo 🙂

natalii6
22. nov 2011

@nelynka18 uz sa tesim na tie trhy a hlavne na tu atmosferu 😉 pofotim a dam dake fotky

nelynka18
22. nov 2011

@katuska_za s tou plienkou je to fakt bo ja malemu ju tiez davam aby mu dudka stale nevypadavala a vzdy sa pri nej skludni a ked ho este pohladkam po celicku a po ockach a on ich zavrie a ukludni sa a spinka 🙂

nelynka18
22. nov 2011

@natalii6 a ja ti budem tisko zavidiet 😉 🙂 tak si ich uzi aj za mna 🙂

zuzanazuzana
22. nov 2011

@natalii6 na tie vianocne pojdes aj s malym? byva tam vela ludi?

jana0706
22. nov 2011

@natalii6 aj ja sa uz velmi tesim na vianocne trhy, milujem tu atmosferu...len bez vareneho vina a medoviny to nebude ono ☹

jana0706
22. nov 2011

@zuzanazuzana najviac ludi byva na tych trhoch vecer, poobede to je vacsinou uplne v pohode...

jana0706
22. nov 2011

@katuska_za super rady, ja si maleho na rameno prikladam a aj do tej polohy do narucia, ale s tou plienkou okolo hlavicky som to netusila, budem to musiet vyskusat...

monia_
22. nov 2011

@rough Ahoj, ja len ze ked som si ta precitala, tak akoby to bolo o nas 🙂 a tiez zvazujem baby satku🙂 a ako cvicite?

reanda
22. nov 2011

@katuska_za jaaaj, ja ako neznasam tie reci o tom, ze si babo zvykne a uz sa ho potom "nezbavim".. ale ja sa ho nechcem zbavovat a vobec mi nevadi, ked bude mala na mna "zvyknuta" 🙂 ..ja ju rada nosim na rukach (teda ked moc neplace, to som vtedy nestastna z toho, ze ju neviem utisit), ale nechcela by som, aby zaspavala furt sama v postielke.. a ked bude tazsia - od toho su nosice, aby cloveka nebolel chrbat - svokra mi vraj uz kupila satku a poslala ju postou, tak som zvedava, co kupila, dufam, ze nie nejaky satok na hlavu 😀

reanda
22. nov 2011

ach, pol dvanastej.. ked to mrna dobre zaspi, tak nikdy neviem, co mam ist od radosti rychlejsie robit, ci domace prace, alebo sadnut k netu, alebo ist tiez spat 😅

natalii6
23. nov 2011

@nelynka18 dakujem...ked budem popijat vianocny puncik si na teba spomeniem 😀 😉
@zuzanazuzana ano aj z malym ja snimi chodim vsade kedze nemam nikoho s kym by ostali...a byva tam vela ludi ale iba na vecer do obeda sa da vpohode pochodit aj ked ja mam rada tu vecernu atmosferu 😉a urcite tam pojem aj vecer ved uz o5h je tma 🙂

@jana0706 ved to ta atmosfera ta je super. este som nevynechala ani jeden rok 😉

zuzkazv
23. nov 2011

@katuska_za ahoj no presne na toto som prišla včera večer 🙂 lebo malá večer zaspáva na cicíku ale ked som ju polozila do postielky tak po 5minutach bola hore a zas na cicik, som bola nestastná z toho lebo cez den to vobec nerobí a včera ked sa mi tak zobudila zas po 5 minutach akurát som sa na nu pozerala a prebralo ju to že pohne ručičkami dopredu a nič tam necíti!!! tak som ju tak "obkolesila" perinkou, doteraz som ju mala zrolovanú ale len za chcrbátikom aby bola bokom, teraz som jej to dala poza chrbátik okolo nožičiek a popri brušku až k hlavičke a už sa nezobudilaaaa 🙂 🙂 🙂 takže aj ja vrelo odporúčam. Inak aj ja som stále nad tým rozmýšlala že ako to robia z detičkami v nemocnici

bv_alexandra
23. nov 2011

@katuska_za katuška prilož názorne foto tej plienky okolo hlavičky, neviem si to celkom predstaviť 😀
Dievčata ahojte.
U nas celkom pohoda. Jediné čo neviem zmeniť je nechuť spať o štvrtej ráno 😀
Dnes som sa celkom slušne pohádala s drahým takže dnes bude den blbec. Týžden mu hovorim že dnes máme privitanie malého a on mi dnes rano povie že nemôže ist že má dôlezitu robotu 😠

zuzkazv
23. nov 2011

@reanda no jasné že dieťatko musí byť zvyknuté na maminku 🙂 len netreba bezhlavo plniť všetky jeho priania, ja viem čo som si odžila s mojím starším synom tak sa snažím niektorým veciam vyhnúť 😉 jasné že malú nenechávam plakať - len hladam iné spôsoby ako ju ukľudniť 😉

d_anica
23. nov 2011

Ahojte baby! tak sme boli v poradni a moja Bublinka uz ma 6000g 😕 pribera 300g za tyzden 😀 mate aj vy niektora takeho zruta?

misickab3
23. nov 2011

@d_anica no, moja dcérka pribrala po návrate z pôrodnice do teraz 2 kilá....z čoho vyplýva tak prib. 330 gramov 😉 neboj, nie si sama, čo má žrutika... 😀

nelynka18
23. nov 2011

@natalii6 dakujem a mne sa za teba bude stukat 😀 my tu mame akurat 1.12.take zahajenie vianoc kedy sa rozsvecuje stromcek v meste a pije sa punc,spievaju koledy atak ale neni nad vase trhy 🙂
@d_anica jeee ty ina vaha 😀 ale neboj to vybeha moj prvy bol taky baculo na nohach "pneumatiky" 😀 ale ako zacal chodit vsetko slo dolu a teraz je to taky dlhy sliz 😀

nelynka18
23. nov 2011

@zuzkazv ja s tebou plne suhlasim,mam kamosku co malu musela do 2rokov uspavat,musela ju drzat za ruku a velakrat jej mala zaspavala aj hodinu,namiesto toho aby si cosi porobila zaspala pri nej 😀 a ked chceli niekam ist museli az ked zaspala bo bez maminej ruky by sputila sirenu 😀 az jedneho dna sa zaprela nechavala ju yplakat,asi tyzden s tym bojivali az sa naucila zaspavat sama....takze ja som tiez nazoru nenechat sa od deti zneuzivat 😉 treba si ich uzit ale od tial po tial....

nelynka18
23. nov 2011

baby u nas to vyzera takto,nieje to plienka ale deka 🙂

nelustek
23. nov 2011

@zuzanazuzana to ti nepoviem lebo ani sama neviem..trencin nepoznam a este sme tam neboli,ona si tam nasla priatela a k nemu sa nastahovala

d_anica
23. nov 2011

@misickab3 tak to ste na tom podobne ako my 🙂 a kolko vazila ked sa narodila? ja mam asi nejake extra vyzivne mlieko, lebo maly sa napapa pomerne rychlo, vacsinou je hotovy tak za 5, max. 10 min 😨
@nelynka18 zatial sa nebojim ze by z neho bol tucko, teda je baculaty, ale nie zas nejaky panacik Michelin 😀 pani doktorka vravi, ze sa zasyti a potom to uz pojde pomalsie, tak som zvedava 😕