Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@zuzanazuzana my mame druhy den prepichnute uska,tiez cistim liehom tak som zvedava ako dlho sa bude hojit.Inak Linda kaka vzdy do cistej plienky a raz okakala aj mna v noci som jej zdvihla nohy a ako mala hore ritku tak si pukla a islo to rovno na mna 😀 no su tie deti roztomile a akurat teraz poprdkava a tlaci do plienocky
@rough ďakujem za odpoveď, už som sa obávala či je všetko ok, či nerobím niečo zle. ale ako vidím, asi je viacej detičiek takých ako naša Natálka 😉
u nás je to veru s tým časovým rozvrhom obdobné, ale veď to som už písala. uvidíme ako to pôjde ďalej. u nás zatiaľ ani žiadny režim nehrozí! doteraz som si myslela, že aspoň doobeda už nejaký máme, ale dnes už ani to neplatí 😀
jediné, čo Natálka dodržuje, sú 4 hodiny nespokojnosti 😅
@nelynka18 dík, ja som zatiaľ v pohode, zvládam to, si vždy poviem, že veď dieťa musí aj plakať. len niekedy tie rady naokolo - je hladná, bolí ju bruško, zavolaj dr. atď mi idú na nervy 😠
ahojte baby po cisarskom mam otazocku rana ma uz nebolela asi dva tyzne a teraz zacala tak tahat a scipat a na dotyk je bolava nemam ju ani cervenu ani zdurenu mali ste aj vy nieco take?
@zuzinka_26 nam to tiez niekedy trva hodinu..a niekedy sa preberiem ako mi pada ruka ked zaspavam a som podopreta pri kojeni..ale uz som aj zaspala pri tom a nelka ma zobudila po hodine.Tak si predstav ze hodinu si ta potvorka mala dudkala 🙂 a som jej ho zobrala a hned otvarala pusinku.Ale uz sa snazim nezaspat nakojim dam odgrgnut prebalim polozim ju dam cumel.Niekedy ten cumel nezabere tak znova dam prsnik a to zaspi v priebehu par minut
@nelynka18 jaaaaj, šak ale ja som to hneď nepochopila 😀 ja že ja sama mám ísť na kávu!! inak naša je tiež vždy ticho keď sme niekde na úrade (ale nesmieme tam byť dlho), alebo keď jej pozerajú do kočíka a ja hovorím, že je to jedoška - tak každý, že aká jedoška, veď pekne spinká 😀
@nelustek čítam, že kakáte ako u nás 😉 tiež vždy do čistej plienky, vymením pocikanú za čistú, do pár sekúnd počujem delobuchy!! a sem tam sa stane, že ju teda znova prebalím a do pár sekúnd ďalšia streľba, takže na jedno prebalenie minieme 3 plienky 😉
a s tým skoro okakaním sa nám to tiež už podarilo - zdvihla som nožičky a vybehla šupa, aj som sa uhla, ale strela nebola až taká ďaleká, takže som bola bez ujmy 😀 😀
@jani74 no ja nemám už čo odsávať,práve som ho musela dokrmiť Nutrilonom ešte.Ale asi prestanem celkom kojiť,lebo po mojom mlieku strašne grcká,asi vyvráti všetko čo spapal,a trápime sa pol hodinu s kojením,a nestihnem ho ani zdvihnúť na odgrgnutie a už je všetko vonku.Neviem či sa mu to mieša s tým Nutrilonom.Ale nemá to asi cenu ďalej ho takto krmiť ☹ Aj mi je to ľúto,lebo kojiť som chcela.
@bv_alexandra aj my sme maly tento mesiac privytanie ale bolo pekne deticky zatancovali zaspievali bolo to mile a potom rozdavali eurase 😉 my sme dostali 70 euri petrzka dava kolko?
ahojte maminy, mohli by ste poradiť aj mne?
Maličký mi počas dňa dokáže zaspať iba v kočíku vonku. Takže doma ako po výbuchu, navarené iba sporadicky a sme stále vonku. Doma keď má zaspať tak jedine mne na hrudi a aj to iba tak max 45 min - hodinu. A takto je to celé dni, noci máme v pohode. Už neviem čo s tým, ďakujem
@natalii6 ja nepatrím pod Petržalku ale pod Nové mesto a dostali sme 200€ 🙂 😉
@wewe22 podobne sa aj mne toto robí ja idem zajtra na kontrolu po šestonedelí tak uvidim čo mi povie dr. ale znama mi povedala že ked to ťahá môžu to byť zrasty. ☹
@nikolka4 ne zatial neprišlo nič, žijem zo vzduchu 😀
prídavky a príspevky som vybavovala koncom oktobra a malo by to dojsť v decembr i no rodičovský vyzerá že dostanem až v januári lebo stále nemam rozhodnutie zo sociálky že nemam narok na matersku 😒 😒 😒
@nelynka18 Nelka ma skoro v kazdej plienke nakakane, niekedy vela, inokedy len malinko....a pri papani casto tlaci, preto ju prebalujem aj v noci. dnes rano som si ju tak zobrala nech cucka a ja som zaspala, ale potom nemam prehlad kolko papala....dnes je hrozne poobedie, vobec nechce spat, stale len cicu chce a reve ked ju dam prec...v jednej uz nemam ani mlieko, tak sa rozculovala neskutocne....neviem, ci je to len chvilkove alebo mam prikrmovat alebo co :( uz som zufala a nervozna z nej.
@bv_alexandra ty si z Petrzalky? lebo aj ja som a nam ziadna pozvanka na vitanie novych obcanov neprislo:( ty si sa niekde registrovala alebo si ta sami nasli?
a asi by som od ceremonialu ani vela necakala....viem ako v cik cak centre vyzeraju svadby:/
tak nic, uz som nasla odpoved vyssie, ze si z noveho mesta🙂
@natalii6 ahoj nam staci ked ma maly nieco pri tvaricke a zakryte ruky,nemusime mat plienku zmotanu... 🙂 a dobre sa mu spava vo vanicke od kocara ked ho dam nabok a medzi rucicky tu plienku az ku tvaricke.
@andy.v ahoj my to mame tiez tak preto ho davam niekedy spat na balkon v kocari a treba hladat metody ako zaspi skus tu plienku 😉
@zuzinka_26 ved to nevadi,ze nemas prehlad kolko spapa ja tiez v noci neviem kolko spapa lebo sme potme a nevidim co nechal vo flaske ked bude chciet vypyta si a ked hovoris ze je aj tak stale na prsniku.... no hovori sa,ze ked babo zacne papat viac pride laktacna kriza,vydrz chvilku myslim si ze sa to upravi 🙂 cez den chodievajte na prechadzky ked sa jej doma neda spinkat aj ja to tak robim bo by som prisla o nervy 😀
@zuzinka_26 ja bezne pri kojeni v noci zaspim, dam si ju k sebe, kojim po leziacky 😉 tak ani neviem, ako dlho papa,,, 😀
@rough ja byvam v Petržalke ale trvalý pobyt mam v Novom meste. Ked si bola vybavovať trvalý pobyt pre malého bolo treba isť ešte vybaviť toto. To som išla do iných dverí,tiež na mestskom úrade. tam som vypísala papier.a potom nám prišla pozvánka. Určite si myslím že aj Petržalka dáva príspevok. Chod sa na to opýtať. 🙂
@zuzinka_26 ako nelynka spomenula - okolo toho 6 az 8tt byva laktacna kriza... sa zda ze nemas mliecko, prsia lahke, mala stale prisata,, a vacsina uz siaha po prikrmoch 😒 ale treba to preckat,,, prikrm az na pokyn doktorky, ked neprospieva.. pokial pribera, tak aj napriek tomu ze sa ti zda ze mas malo mliecka, a je stale prisata,,, nedavat nutrilon (pokial sa nechces vzdat kojenia uplne 😉 )
dievčence Hanka stále plačká, strháva sa zo spánku a plačká žalostne ☹ doteraz keď plačkala tak len keď si dožadovala papať ale to bol iný plač ako toto. Aj dudlík jej odrazu chutí. Ja by som tú dr. a sestričku 😠 ešte jej aj jednu náušničku dali nižšie ako druhú 😠 čo teraz???ja som si to hneď všimla keď som jej dala doma dolu čiapočku.
dobre ranko. Adélka dnes spala vo vaku, ale na sikmom vyvysenom vankusi... Joj, ta bola kazdu chvilu nakrivo ☹ dnes som ten vankus zrusila,,, a kedze negrcka, nema reflux, tak bude spinkat na rovnom, a bude jej fajn 😉
@zuzinr ahoj a vám ešte neprišlo platiť za smeti za tento rok? nám to prišlo po 2 týždnoch - ale sú tí uradníci rýchli ked chcú 😀 malá sa narodila 5teho a výmer prišiel od 6teho do 31.12. sme sa z mužom smiali že na toto im žiadne potvrdenia o dožití sa 28dní netreba 😖 a na privítanie sme pri riškovi dostali také dve drevené hračky, peniaze žiadne takže ani teraz žiadne peniažky asi nebudú
Ahojte dobré ránko. My máme ďalší rekord za sebou. Malý spal od deviatej do druhej a potom do pol siedmej. ale zato včera kým zaspal tak to bolo huku. Mal koliku takú učebnicovú sme ho natriasali od pol piatej. 🙂
Inak píšete tu o ťuťu muťu s partnermi. U nás je to tak že mm by aj chcel no mne sa nechce. 😀 A oddnes idem spávať do detskej lebo sa potrebuje vyspať. Takže vôbec netušim kedy to u nás bude. 😀 😀 😀
@zuzinka_26 aj naša tak pýta že si ide hlavu o 360stupnov otočiť 😀 ale ju uspím a vpohode spí aj hodinku, doobeda papá každé 3 hod, a poobede každé 2 hod. cez den som si mlieko ešte odstriekávala lebo večer jej kojenie nestačilo, prvé 3 dni sa učila piť z flašky ale potom jej to už išlo, akurát včera z flašky nevypila nič 😕 som nechápala ale asi sme už prekonali laktačnú krízu a mliečka je toľko koľko potrebuje. Ešte pre istotu budeme odstriekávať aj dnes - večer uvidím či sa neradujem predčasne 😉 . Odstriekavala som jej tak 50 - 60ml. ale inak tiež neviem koľko vypije. a moja malá skoro vôbec nepúšta prsník musím strčiť do ústočiek malíček a tak vytiahnuť, a ak ešte nejak veľmi pýta tak jej dám zas ale ak tak menej pýta tak ju zahovorím 😀 aj tak po kojení zvyčajne grcne tak si myslím že má dosť 😉
@bv_alexandra ahoj, teda to ste fakt mali krásnu noc 🙂 držím palce aby to tak ostalo 🙂
@zuzkazv joj kiežby ale to si myslím že to bolo len vdaka únave. 🙂

@nikolka4 su take akoby kvapky z morskej soly,my sme este nedavali ale keby tak urcite to...informuj sa v lekarni a este ak mas eukalyptusove vonne olejceky,tak daj dve kvapky do vyparovacu kde maly spinka 🙂 mala bola taky "mamin cicik" ? 😀 no nas risko je sice tiez taky mamin cecek ale so zaspavanim sme naststie taketo problemy nemali klop-klop 😉
@jani74 fuha no pamätas si to uplne presne,chapem preco 😀
@zuzinka_26 ja v noci neprebalujem kedze nekakava v noci...daj si k sebe do postele a nechaj ju cickat a ty si podriem a neprebaluj,teda pokial nekaka v noci 😉