Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@katuska_za Moja zlatá prajem Ti krásne meninky Katarínka!!! Aj moja sestra je Katka. Tí tvoji svokrovci nemám slov, si dobre spravila, že si im povedala,však čo si myslia, že budú len kydať a klamať, nech vedia, že sa nedáš, ty bojuješ za svojho synčeka a svoje šťastie, vymaž ich zo svojho života a snaž sa venovať všetku energiu len malinkému, manželovi a tvojim rodičom. Ja som toho názoru, že ak sú ľudia, čo šíria zlú energiu nestretávaj sa s a s nimi, alebo obmedz na minimum. To moja babka, tatinova mama, nie je dobrý človek, ja tam ani nechodím, ale čo počúvam od sestry ako kydá na maminu moju odkedy tatino zomrel, že sa o ňu nikto nestará, a ako na ňu kašleme.... A prečo si neuvedomí aká je ona na nás celý život, peňazí má plnú riť a nikomu nič nedá. 24 rokov žije sama v obrovskom rodinnom dome, a mala jediného syna, a nič mu nedala, keby mamina neučila na výške a nedostala školský byt nemajú kde bývať. A mne povedala, že ona by mi kúpila byt ako som sa vydala, a to čo teraz trepe, vydatá som 8 rokov a kde bola vtedy, kúpili nám ho naši. A ona bude rozprávať ako nikomu neublížila a celý život len dobre robí..... no len ona má 86 rokov a ja si pripadám decko 28 jej vykričať, a ona väčšinou trepe mojej sestre všetko do hlavy, ale keď to začne predo mnou tak už jej poviem aj ja. Sa vadila s mojou mamou na pohrebe tatina pri truhle tak to čo už je, a všetko sme mi vybavili, zaplatili aj kar a to sme mali 80 ľudí a samú jej rodinu. Že sa nehanbí. Ja sa len bojím čo bude na Vianoce, mamina ju nechce doma a nai sa nečudujem, ona už minulý rok ju nechcela zavolať, len ja som ju uprosila s plačom, že ak to majú byť tatinove posledné Vianoce nech ju zavolá. Ale mamina bola na ňu nahnevaná, lebo mu dala spraviť kotol na kúrenie v októbri, zavolal robotníkov, bol s nimi v pivnici hnusnej, špinavej, prachovej, ani im nenavarila, ešte ich do reštiky zobral sa najesť a všetko vyplatil, a potom sa v noci dusil, mal rakovinu pľúc a už na tom nebol vôbec dobre a ona ho ešte zaťažovala takýmito vecami. On jej celý život slúžil ako sluha, nákupy, vozil ju všade a my s maminou všade peši a samé sme chodili ešte ako deti, lebo dedko zomrel pred 24 rokmi, tak bola sama. Ach prepáč, som sa rozpísala... Dobre si spravila!!! Držkaj sa! Teším sa, že Ti je lepšie. Cmuk chrústikovi 🙂 🙂 🙂
@lucy56 tak toto presne zacala robit aj nasa mala.....skoro vobec neplacka a ako ju okupeme, tak zacina zit asi do jednej v noci!!!!! a tiez to ma asi tyzden.
dnes sme boli na kardio kontrole a dopadla super...sabinka ma na srdiecku este stale malu dierocku, ale zevraj by to malo zmiznut!!!!
Ahojte dievčence máme doma kiahne ☹ bojím sa čo s malou ☹
@jani74 myslim si že to by si sa mala bezodkladne poradiť s lekárom. Neviem či také malé bábo by nemalo byť izolované od toho. Radšej zavolaj trebars aj do nemocky nech ti povedia. 😉
@zuzanazuzana presne vcera do stvrt na jednu sme sa uspavali, no asi to budu nocne zivly, moj by to mohol mat po mne ,vraj ja som bola taka...tak si to uzijem ako my cely zivot moja mamina spominala, skoda ze cez den musime okolo nich fungovat rovnako, ja uz mam celkom fajn deficit spanku
Ahojte 🙂 akurat odisla svokra od nas uspala mi Lindu,Nelku zobrala ku nim...no co hodim konecne aspon sprchu,lebo ani na nu nemam poriadne cas a hlavne klud 😀
@katuska_za tak to je značně jiný, už jsi to tu jednou vlastně psala, ale tak jsem si řikala že je to přejde.. tak ještě nepřešlo... Je to vaše miminko, vaše rozhodnutí.... říct názor je věc jedna, ale dělat kvůli tomu tohle je fakt moc.. Takže pokud vás za to odsuzují, tak ať si to nechají pro sebe a tobě se ani trochu nedim že to vnímáš tak že malý má jen jedny prarodiče.. já bych to viděla sama tak
Jako jiným se to mele ať si jde ženská na potrat, protože jich se to netýká a oni tím zasažení nebudou.. tohle je vaše věc -navíc on není ztracený -u nás ve vsi je kluk s downem a je to na něm znát jenom vizuelně.. tohle nikdo odsuzovat nemůže
no mna ide porazit dom ako keby bomba buchla mm ze schova trampolinu aby sa neznicila dokonci zateplenie stropu na chodbe a umyje akvarko no trampolina stale na dvore akvarko je vypustene a nahadzane v kupelke chodba nedokoncena a mm v posteli nadrapany ako dan je toto mozne kedy sa ten chlap uvedomi este mi aj rozbil misku v ktorej bola zarobene bryndza uz je po veceri ja som asi hlupa ze s nim stale ostavam toto mi spravi vzdy ked nieco surne treba
uz som zufala este aj mala vsetko videla
poradte myslite ze sa niekedy nieco zmeni?
@anita12 naša hneď po jedle nie je nervózna, na ňu to príde až neskôr. režim papania ako kedy. ale tak približne: 6,30-9,00-12,00-15,00 a poobede je to ťažké lebo tam niekedy každú pol hoďku/hoďku pýta (dnes 17,00-18,00 predpokladám že potom 19,30, túto noc papala okolo deviatej a potom až o 2,30 a o 7,00.
niekedy spapá len 80-90 ale aj 130ml, takže dosť mlieka vylievam sme na UM. no a oddnes sme prešli na Nutrilon AR a je toho grckania menej 😉
pekny vecer 😉 dneska sme boli na tych vianocnych trhoch a nastastie bolo celkom teplo a nebolo ani tolko ludi dobre sme si naplnili zaludky 😀 a dala som si aj puncik 😉 ale nejako sa to tam zmensuje na par rokov tam bude mozno jeden stanok 😠 😀
@micicka to stym vylievanim mlieka poznam ma islo porazit ze kolko to stoji a musim vylievat ale nastastie uz vypije vsetko malokedy nieco necha 😉 a to AR mas na predpis ci si kupujes?
@wewe22 co ti nato napisat je to hrozne stymi chlapmi naslubuju co vsetko spravia a potom maju casuuuuuuuuuuuuuu 😠 nastastie ja si vela veci porobim radsej sama nez cakat kedy nieco spravi alebo pocuvat tie mudre reci 😠 ale zase aby som len nenadavala obcas nieco spravi aj bez toho aby som ho to 100x kazala 😀 ..ja by som mu povedala pekne svoje a nech sa spamata !!!!!!!!!!!!!
ahojte neviete mi poradit do kedy sa pouziva novorodenecka vlozka do autosedacky?dik
@babulkaa ja ju nedavam vobec bo mame fusak...
ahojte baby
dlhsie som tu nebola ale citam vas,mam tu neter tak mame veselo 😀 richard je ako z retaze utrhnuty,tak som dost aj unavena psychicky 😝 dnes sa krpcovi moc spat nechcelo take sme cely den prekecali 😀 teraz uz spinka ako anjelik tak konecne je ticho a oddychujem este riska nahnat do postele 😉 zajtra ideme na oslavu menin tak som zvedava ako to dopadne....inak toto pocasie mi total lezie na nervy som z toho niekedy nanervy len hmla 😠 chcem uz slnko!!!!!!!!!! tak sa majte a pekny zvysok vikendu 🙂 🙂
Ahojte, baby kremujete krpcom tvaricku ked idete von? Ak áno, tak čím?
@micicka ano je na recept ale to ta musi najprv lekarka poslat ku gastroentrologovi a oni daju ak zistia ze ma reflux odporucanie na to AR a potom ti ho bude tvoja detska lekarka predpisovat a ak by si pouzivala to AR tak sa oplati ist na to vysetrenie lebo to mlieko mas potom za polovicu a to uz sa teda oplati 😉
Ahojte. Tak konečne sa aj nam podarilo odfotiť smejka. 🙂 Inak včera sme išli spať až o desiatej. Mali sme navstevu, tak asi bol trošku z toho mimo 🙂 ale zato spal až do tretej a potom o šiestej. Prvý krát ako sa narodil som spala do pol osmej. jupíííí. 🙂
Včera som dostala plienky ideme látkovať konečne. Neviete náhodou kde by som našla nejakú kalkulačku na výpočet spotreby energíí a tak. Môj mm nechce veriť tomu že prat latkové plienky je lacnejšie ako kupovať pampersky tak by som ho chcela o tom presvedčiť. 🙂 😉
@natalii6 vy poižívate AR-ko? my sme dali včera, ale asi sme urobili chybu, že sme neprechádzali postupne. grcgkanie ustúpilo, ale bolelo nás bruško ☹ celý večer plakala a zaspinkala až o jednej v noci. poprdkala si, grcla si a bolo dobre. vy ste postupne prechádzali (ak používate AR)?
@bv_alexandra neviem kde nájdeš takú kalkulačku ale podľa mňa je to určite lacnejšie. my tých pampersiek minieme neskutočne veľa. aké plieny ideš dávať? tie obyč, čo sú tu už 100 rokov, či nejaké z noviniek?
@bv_alexandra citujem katka888
"kupis hoc len kapsovky 30 ks po 20 eur = 600, elektrina a voda jedno pranie cca 0.33 eura , peries kazdy druhy den dva roky, to je cca 365 prani = 120 eur / prasok neratam, kedze niekto ma sliz, nekto priemerne a niekto drahe prasky / dokopy bez prasku cca 720 eur + prasok indivindualne kto co pouziva
jednorazovky po akciach a neviem co, 5 sk za kus dobra cena, v priemere 7-8 ks denne, ak nenechas dieta s 2 kilami na zadocku pol dna, to je za dva roky cca 900 eur
a to ratam najlacnejsie jednorazovky a najdrahsiu plienkovu zostavu"
tym chcem povedat, ze aj ked kupis "drahe znackove" plienky, pri ktorych mas istotu v overeni materialu a ze ich nesiju neplnolete deti za 1 dolar na tyzden, tak Ta to vyjde lacnejsie ako jednorazovky.
nehooriac o tom, ze overene znacky by mohli aj dlhsie vydrzat, menej pretekat , mat lepsi strih co lepsie sadne dietatu a pod. samozrjeme, neznamena to, ze mas kupovat tie najdrahsie, ale aj pri kupe overenych znaciek ta latkovanie nevyjde draho
ak chces viac info odporucam diskusiu latkove plienky tu na MK aj ja latkujem a vela som sa tam naucila
mne to vyšlo takto: Môj výpočet snad pomôže aj iným:
el. energia stoji 1 kWh = 0,057€
voda stoji 1l = 0,11€
1 pranie ma stoji pri spotrebe 2kWh a 55l vody 0,244
ak periem každý druhý den tak je to do mesiaca 3,66
Za mesiac miniem jeden prášok 1l Dreft ktorý stojí 3,50
čiže náklady na mesiac 7,16 po dobu 2 rokov je to 171,84€, plienky som kupovala klasické štvorcove stáli 50ks 60€
Naklady na 2 roky 231,84
PAMPERSKY
počítam že dieťa minie 6 denne po dobu dvoch rokov to je 4320ks
Kupujeme plienky v Tescu ktoré stoja 7€
Na balík počítam priemer 50ks čiže náklad na jednu plienku pri tomto množstve je 0,14€ čiže za dva roky 604,80€
Slušný rozdiel 😝
@wewe22
@micicka

@zuzinr Jéééj to fakt, a kedy chodíte pre malého do školy? Taký utorok a štvrtok Vás môžem aj ja vykúkať, pon-str-pia frčíme do mesta na krúžky tak to sa kočíkujeme po pešej. My máme Brio, nakoniec som sa rozhodla pre neho, a som neskutočne spokojná, je svetový. Len autosedačku moc nepoužívame, lebo spí vo vaničke vždy a tak ho šupnem aj do auta, a ja som si myslela ako ju využijem, že autosedačku hneď kliknem na podvozok, ale to v zime asi nevyužijem vôbec, vo vaničke mu je teplejšie. No a na jar asi už tiež nie, lebo malý je sloník a bude mu to nepohodlné už, ak bude veľký, nejaká je malá tá autosedačka Brio. Ešte mám po malej chicco autosedačku, tá je taká dlhšia. Prikladám Ti fotku malej s kočíkom. Náš doobeda spal už pár krát na balkóne, len ako som ho chodila pozerať spal, spal, spal a potm som prišla a už vrieskal až. A to som chodila skoro stále, tak preto tie vysielačky, aby sa nenalapal studeného vzduchu ako sa zobudí a jeduje. Tak som vždy otvorila okno dokorán a tak ho dala pod okno, aby som ho počula, ale to sa dá vydržať tak pol hoďku, lebo potom už mrzne celý byt. 🙂 🙂 🙂 Ty si dobrá daj pokoj, že 4 deti, ťa obdivujem, ja som rada, že starostlivosť o deti zvládam, len ten byt a poriadok a varenie a o seba, dnes som sa 1x namaľovala a dala slušné oblečenie, inokedy vždy len športovo. Nežiadali sme o to privítanie, tak ja neviem. A v septembri sa narodilo v Nitre, teda tých čo aj pozvali na to privítanie 27 chlapcov a 30 dievčat. Bolo to pekné, nazačiatku spievali o mame a na konci o otcovi a to som revala jak besná, mi to prišlo ľúto, že môj tatino je už v nebíčku, samozrejme bola aj moja mamina tam, aj tej tiekli slzy, ako by sa dedko tešil vnúčikovi veľmi. Ach veľmi mi chýba a stále viac a viac. Minule som sa povadila s mužom aj s maminou a tak by som sa s ním potrebovala vtedy porozprávať, a nemala som sa s kým, on bol taký nestranný, a iný ako moja mama a muž, oni sú býci obidvaja a my s tatinom sme ryby. Už na tom nič nezmením.
Tak napíš kedy chodíte do školy.... papa