icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

jana86
30. nov 2011

ahojte,dnes sme mali poradnu a vazime 5100g.za mesiac sme pribrali 600g,nieje to malo?Emku plne kojim a ona si pyta jest aj kazdu hodinu 🙂 Doktorka nam povedala,ze o mesiac nas bude ockovat proti pneumokokom a mame sa rozhodnut ci chceme dat SYNFLORIX bez doplatku alebo PREVENAR 13 s doplatkom 12 eur. Vas uz ockovali? ja sa neviem rozhodnut ci dat jednu alebo druhu alebo ziadnu?? ake davate vy?

bettyx
30. nov 2011

@jana86 ahoj, prvního mám očkovanýho synflorixem -ještě když se doplácel na eura asi 57e na dávku a pediatr nám nabízel též oba, ale řek že synflorix je lepší... malý to snášel perfektně a měl tři dávky.. tu třetí ve dvou letech

nelynka18
30. nov 2011

@zuzanazuzana ahoj,sme na to podobne....maly papa 90ml niekedy sa stane ze 120ml ale to sa stalo asi parkrat...a za mesiac a pol pribral kilo a vraj je to ok.....
@bv_alexandra ahoj ja som mala prve dva dni hnede vytoky a teraz mam uz svetlu krv ale je to take ze najskor krvacma a potom nie....

zuzanazuzana
30. nov 2011

@nelynka18 no zacinam troska panikarit, lebo sa mi zda, ze posledne dva dni menej je...dnes vypila dokopy len 420 ml, aj teraz po okupani spapala len 60 ml....no pockam este den a potom zavolam doktorovi......

nelynka18
30. nov 2011

@zuzanazuzana ty si malu poznas tak si ju odsleduj 🙂 ale nas vecer tiez nespapa vzdy 90ml niekedy aj menej...mne dr.povedala,ze ked prospieva nieje nadmerne spavy,nervozny a tak a pribera,ze sa nemam bat ze je to ok.a pytala sa ma ze kolko vypije denne caju,nas len tak okolo 20ml,ze tak to je ok ze keby bol hladny,ze by vypil viac.tak dufam,ze budete v poriadku 😉

tun1ska
30. nov 2011

Ahojte kočky...My sme už mali 2 mesiace a papkáme málo, zato často...Dojčím ju skoro každú hodinu a vyťahá len 40-60...som z toho na nervy,ale čo už...je nervozna po kojení niekedy, ale piť už nechce...zato priberáme 1kg na mesiac, včera na poradni sme mali 5kg..
Závidím, že vaše papkajú 120-150ml...aspoň mate na 3hod pokoj 😀 😵

daja0760
30. nov 2011

@jana86 to mas povinne ockovanie, takze nejaku musis vybrat. Ta Synflorix je vakcina prosti 10 kmenom , prevenar 13 az prosti 13 kmenom. Mne doktorka odporucila prevenar 13, aj kamosky davali Prevenar.

zuzaxa
1. dec 2011

Baby dnes idem do Rakúska na nákupy, muž bude s malým tak mu držte palce, aby to zvládol, potom Vám napíšem, ale malý je zlatúšik, tak snáď tp tí Marcelovia dvaja zvládnu. 🙂 🙂 🙂
@katuska_za to všetko o zelenej stolici je OK, ale ak má občas zelenú a priberá, tak to vraj netreba riešiť povedala doktorka. Náš občas takú má, ale on je aj kojený troška a potom dokrmovaný. Atej vysavačovej som sa bála aj ja, až mi ju doktorka kázala kúpiť, že je najlepšia, dáš vysavač na najpomalšie a priloží sa to len pri nosnú dierku, to je také široké a nevojde to do nošteka. Ja mám aj tú čo píše bvalexandra, ale s tou mi nič nešlo a touto som vytiahla krásne, a tiež ich len počuť bolo. Ak bude mať moc soplov choď k lekírke, náš bral Pamycon kvapky, to sú antibiotiká do nošteka, a krásne mu to prešlo, aby mu nesadli na priedušky ak stekajú.

nelynka18
1. dec 2011

@zuzaxa zuzi kde chodite do rakuska na nakupy?vezmite ma so sebou 😀 😀 bo svagrova je uz v 9.mesiaci a uz sa boji cestovat a nemam ist skym ☹ tento rok si to budem musiet odpustit.....ale chystam sa do TN do laugaricia aspon 😉

bv_alexandra
1. dec 2011

ahojte držte mi palce dnes. idem na urad práce vybavovať rodičák aby mi prišiel ešte v decembri. Musím nahodiť svoj šarm a psie oči, snad pochodím. Včera som sa už tak vytočila pretože som volala na SP kde je to rozhodnutie, čo ma pani presviedčala že do konca mesiaca mi príde, tak prosím pekne ešte včera ležalo u vedúcej na stole, a vraj prednostne vam to podpísala 😠 tak si idem osobne preň, a potom na úrad práce. mám tam znamu tak dúfam že mi to šupnú ešte do decembra. 😝

katuska_za
1. dec 2011

@zuzaxa dnes idem kupit tu odsavacku a uvidime co a ako.. kolko vysajeme... chrci priserne a vidno ze mu to steka do bruska :(

tinika
1. dec 2011

@katuska_za nemas fotku ako to mas okolo hlavičky? ja som včera skusila ale len tak dat a troska ho to ukludnilo by som neverila :D

nelustek
1. dec 2011

..dobre ranko.. budete na vianoce jest salat a kapustnicu?ja si bez toho vianoce neviem predstavit..

tinika
1. dec 2011

@nelustek pri prvom som urobila taku slabunku kapustnicu a teraz kedze nekojim budem jest vsetko

nelustek
1. dec 2011

@tinika ja sa na vianoce vzdy tesim ako sa budem napchavat a teraz neviem ci budem moct aspon trosku

zuzanazuzana
1. dec 2011

@katuska_za ....no sabinka neviem ci ma od hladu tu zelenu stolicu......je pravda, ze teraz menej papa, ale to mala zltu a ked mi tri tyzdne jedla ako hodinky a stale rovnake mnozstvo mlieka, tak mala zelenu....zevraj je to rozdiel, ked je dieta kojene a ked papa umele mlieko....pri kojeni to je od hladu, ale pri umelom zevraj samotnym mliekom.....mne sa nezda, zeby bola hladna, ved pribrala za dva tyzdne 520g....ale odsledujem si to teraz, ked troska menej papa ako pribera, lebo do poradne mame ist az za dva tyzdne....kazde dieta je individualne a niektore pribera viac, niektore menej!!!!!

ale musim napisat ako celkovo sa to vsetko v dnesnej dobe berie, rozobera atd atd atd...co sa tyka ockovania, balenia na siroko atd....ja ani neviem ako som mala syna....on ako babatko vobec nemal ziadne problemy a to som ho kojila len tri tyzdne a potom papal sunar, vtedy vela mliek nebolo na vyber

katuska_za
1. dec 2011

@tinika uff ja to vzdy dam inak 😀 dokonca minule som ho zabalila do deky tak ze mal z deky kapucnu ako keby a spal az chrckal 😀 mozem ho cvaknut ale ono nieje povedane ako to ma byt.. proste len prilozit ku hlavke aby mal pocit ze nieje vo volnom priestore.. ktosi to tu uz aj fotil ale nepametam si kto 🙂 teraz spinka na brusku, tak ked ho dam na chrbatik zas tak ho cvaknem, snad nezabudnem 😅

zuzanazuzana
1. dec 2011

@nelynka18 ty sa chystas k nam do lauga......ja ho vidim z okna, ale nerada tam chodim, ale to je asi tym, ze nerada nakupujem.....potrebovala by som par rifli, lebo stare sa mi pomalicky rozpadnu, ale kym drzia je fajn....hihi

tinika
1. dec 2011

@nelustek no ja sa obavam, ze tieto vianoce uz budem musiet davat pozor čo spapam kedze nekojim, lebo uz som pribrala dva kila naspat :(((
@katuska_za vdaka, ja mu dala len tak okolo hlavky teraz :D

lutsy
1. dec 2011

no kocky tiez sa musim vybrat na nakupy vianocne, je to hrvoza lebo mama segra aj manzel maju narodky teraz v decembri a ja nemam vobec nic
@nelynka18 darcek pre maleho -espumisan je dobry napad, to urcite oceni, 😀 stale sa mi s tym bruskom trapi
@nelustek tiez neviem ako jest na vianoce, a vsetky kolaciky co robi mamina su s orechmi , cokoladou alebo medom, musim nieco vymysliet, myslim ze ryba a salat su ok, tych par zrniek hrasku zvladne, no kapustnica neviem, rozmyslam ze urobime rybiu polievku taku s kopou zeleniny, ako halaszle ...

mimca20
1. dec 2011

@lutsy Prepac ze rusim a skacem do diskusii, citam ze sa ti babo trapi s bruskom?? My sme mali trosku problemy pri prechode z materskeho na UM (uz v 2mesiaci), ale pravidelna masaz, cvicenie nozickami pri prebalovani pomohli. Nakoniec sme mali aj masticku Pupik aj ta pomohla. Pekny den. pa

lutsy
1. dec 2011

@mimca20 vdaka, ja skusam vsetko , aj pupik aj masaz, cvicim nozkami,veru trochu sa to uvolni len strasne pri tom reve, no pomoze to trochu, len niekedy velmi place uz neviem ci pre to brusko ci inu pricinu ma, inak stale kojim iba.

zuzanazuzana
1. dec 2011

a vcera mi dosli celenky pre malu na vianoce tu z MK....su uzasne len sa musim naucit ako jej to dat.

zuzanajd
1. dec 2011

@lutsy Ahoj. Citam, ze aj vy mate problemy s bruskom. Ja takisto iba kojim, ale s bruskom sa trapime furt.Co je to za masticka ten Pupik? Potrebujem takisto nejako radu ako s tym bojovat. Dakujem.

mimca20
1. dec 2011

@lutsy No moze to byt volaco aj v tvojej strave, ked kojis. Uplne uplne nejaka hlupost. Nam jednoznacne pri bolestiach pomohla masaz bruska - od pupceka smerom dole, nie naopak. Drzim palce.

mimca20
1. dec 2011

@zuzanajd Pupik som dostala na odporucanie nasej pediatricky - ze maminy su ju chvalili. Zozenies ju v lekarni.Ale skus olejcekom natriet brusko a masirovat, nam to pomohlo. Vela sil do boja.

jana0706
1. dec 2011

@zuzanajd ja som si namiesto Pupika (nepouzivam na maleho kozmetiku co obsahuje parabeny) kupila na masirovanie bruska prirodne olejceky - mam od Weledy "Olej na masaz bruska" a kojenecky masazny olej Amalka, najdes napriklad tu: http://www.vceliakozmetika.sk/kozmetika-pre-det...

zuzinka_26
1. dec 2011

@natalii6 dakujem...a ta makka cast na hlavicke neskor zmizne? nic som o tom este nepocula, ale fakt to Nelka ma 🙂

zuzinka_26
1. dec 2011

@zuzinr tiez mi viacere kamosky povedali, ze sa to ma natriet olejcekom pred kupanim a potom vycesat, ale vraj sa to teraz uz tak nerobi...neviem preco. No som zvedava, co nam povedia na koznom.

zuzinka_26
1. dec 2011

@zuzaxa ahoj, dakujem...Cicadermu mam doma, pouzivala som tu masticku na bolave bradavky. Neviem, ci mam skusit natriet to touto mastickou alebo olejcekom a vycesat...alebo pockam, co povedia na koznom.