Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@jana0706 ja cokolady zjem na tony a malemu z toho nic nieje, ale po paradajkach sa vyhadzal...
@katuska_za raz sa naozaj spamätajú- a zistia, že so synom stratili aj teba a vnúčatko...
čo sa týka papania, tak malá mi tiež už niekedy vydrží 5-6 hodín bez jedla....a to ju výlučne kojím..takže sa neboj 😉 je to normálne...a niekedy jej dám z jedného prsníka a stačí jej, inokedy papá z oboch...
@nelynka18
@nelustek no, veď ja neriešim, čo je správne, či dať, či nie...skôr ten systém ma zaráža...a aj to, že každý rok menia to, čo je povinné zaočkovať...a je mi smutno z toho, keď také malé deťúrence majú nasekané samé očkovania v tom prvom roku- teraz sesternicina dcérka brala poslednú dávku proti pneumokokom a sesternica hovorila, že celý deň si malá nechcela ani poriadne sadnúť, ani sa postaviť, že preležala celý deň a ku večeru horúčky nad 39 a to mali potom aj celú noc zlú....no blbé...ja určite dám len tých 10 kmeňov, ale je pravda, že mám len Emmku, že keby som aj ja mala už školáka, alebo škôlkara, tak to určite inak ešte zvážim... 😉
@tunzal
@katuska_za ja tiež malej niekedy musím otvoriť "nasilu" pusinku a zatlačím na tú bradu, resp. stisnem líčka a ona pusinku otvorí...ale zatiaľ sa to stalo len dvakrát, že nechcela...a ja jej dávam lyžičkou- dávaš jej to do mliečka? ja by som možno skúsila najprv nakvapkať len čisté mliečko a až druhou lyžičkou pridať do mliečka aj vigantol- možno ho oklameš... 😉
v lekárni som kúpila takí dávkovač na lieky, je to taká ako striekačka len má cumlík na konci, skúsim to ešte stým, hádam už to vyriešim....
@babulkaa aj mna by to zaujímalo. 🙂 😉
@nelustek noooo šalatik mňam a rybka k tomu 🙂 ved vyskušaj tu kapustnicu a uvidiš 🙂 ja som zo začiatku sa všetkeho stranila ale teraz už neriešim a jem všetko, nech ma drobec pestru stravu a zvyka na rozne chute 🙂 aspon potom nebude vymyšlat ked prejdeme na tuhšiu stravu ( dufam) 😀
@bv_alexandra tiez planujes???
no ja viem že teraz sa píše že sa ma neskôr dokrmovat a tak ale ja si pamatam že pri mojej malej sme začali skôr ako po pol roku s inými ako mliečkami a tiež bol na UM. zajtra sa skúsim popýtať dr. 🙂 @babulkaa
@micicka ked citam o tvojej malej, tak ako by si pisala o mojej.....tiez zaspala po dvanastej v noci a zobudila sa o siedmej, napapala sa spala zase 4 hodiny az som ju musela pomalicky zobudit.....zda sa mi, ze je o trosku menej ako kedysi...celkovo doobeda malo papa a dohana to vecer po kupani a potom pred polnocou...ked to zratam za cely den, tak vypije cca 550ml.....ale ked je hore, stale sa usmieva.....ale teraz vynimocne spi, tak som zvedava kedy sa zobudi, lebo do svojho priemeru musi vypit este 90 ml.
vigantol by sa mal davat spolu s mliekom mne to hovorila dr. ale myslim ze je to pisane aj na pribalovom letaku. Ja to tiez robim tak ze si troska mm odtriekam na lyzicku a tak do toho dam 2 kvapky.
ahojte baby
som krasne vyspana bo tuto noc sme trhli rekord do 6:56 😵 😵 ale vecer zaspal az o 21 hodine a to preto lebo mal akoby krce v brusku a to sa vas chcem aj opytat.uz 4 vecer ked zaspava tak hodinu ma krce ale nie stale len v takych 10 munutovych intervaloch,ze chudatko zaspi a zacne sa vypinat,skrucat a plakat a po 2-3 minutach to ustane a potom zase a takto asi hodinu.co to moze byt? nemyslim,ze kolika a nemyslim ani ze je to vodou bo mu cely den davam tu istu a robi to iba vecer ☹
dobre rano..vcera sme absolvovali poradnu vaha 6010g a meriame 62cm a mame za sebou uz aj prve ockovanie chuda moje ako plakalo ☹ ale mala som to vesele lebo ockovali aj druheho a ten plakal ako o zivot 😢 nastastie sme noc prezili v pohode a bez horucok tak dufam ze uz horucka nenastupi..dalsia poradna az o 6 tyzdnov 😉 vcera sme boli aj na vinocnych trhoch v Inchebe a nachodili sme sa ako take kone tolko toho tam bolo 😉
@nelynka18 ja si myslím že je to kyselina. 😉 skús mu dať trošku mliečka alebo vody čistej. aby mu to stiahlo. naš malý aj napriek liekom ked si grgne tak mu vyskoči automaticky kyselina.
@natalii6 ako je na vianočných v inchebe? chodievam tam rada, oplati sa tam ist. ?
Baby nechcem zakriknut ale asi sa mi dari opat rozbehnút mleičko dnes si malý zobral odo mna viac ako z flašky. 🙂 dúfam že to bude lepšie a lepšie
@natalii6 ockovacie duo,no super ale tak mas sikovnych chlapov 😉 toto vam baby tak zavidim tu inchebu,my tu nemame nic a ked je taketo uprsane pocasie nic sa neda aspon po neakom centre sa prejst,dat si kavu a zabit cas... 🙂
@bv_alexandra no ale preco len vecer?
Ahojte baby, ja vobec nestiham modreho konika ani toto forum... ☹ Baby som sa vas chcela opytat, ako vyzeraju ockovania vasich malych? Lebo nas ivanko to ma cervené s hnisavým ockom v strede. Neviem, ci je to ok. Viem, ze sa s tym nema babrat, manzel, ze mu to prepichne a ja, ze ci mu uz celkom sibe! Sak to neni akne... 😖 Neviem, ci to myslel zo srandy ci co... ale tie jeho napady stoja za to. Som mu povedala, ze ja mu potom zadok prepichnem. 😀 Tak prosim, napiste mi co si o tom myslite. Dakujem
Inak neviem ako vy, ale muy sme cela rodina prechladena. Mala kasle, som zvedava, ci pojde v pondelok do skolky, mna boli hrdlo, soplime vsetci vratane maleho. ten chudak, ked pije, tak na etapy, aby sa mohol nadychnut... Verim, ze do Vianoc budeme ako tak OK.
Baby a este jedna otazka, kolko vazia vase babatka? Nas ma uz skoro 6kg. Od jednej poradne po dalsiu pribera okolo 1100g, valibuk je to 😀
@bv_alexandra jej, to je super, drzim palceky s kojenim!!! 😀
@babulkaa ja si myslim, ze pred 6. mesiacom nie je vhodne davat inu stravu ako mliecko, pripadne obcas cajik. Travenie babtka sa vyvija a ona to vypije alebo spapka, ak jej daco das, ale neskor moze mat v starsom veku problemy s bruskom. Ale ty sa rozhodni, avsak, ja som nic nedavala ani malej ani teraz malemu neplanuje, az po 6. mesiaci zacneme najprv so zeleninkou, potom ovocim, kasickami.... 🙂 🙂 🙂

@tunzal ak zatlacis prstom na bradu pod spodnu peru tak pekne pusinu otvori a da sa to kvapnut aj priamo z tej flasky.. moj dorbec sa este aj pri tom pooblizuje😀