icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

micicka
9. dec 2011

@zuzanazuzana naša sa veľmi neusmieva - teda keď ju niekam "odložím", vydrží 5 minút a potom už vyplakáva a na ruky chce ísť. aj keď sa s ňou rozprávam a ona leží, nevydrží dlho. včera zaspala už o 22,30 ale zobudila sa o 2,45 - aj soplíky, aj kakala a potom zase o 8,00 no a teraz práve zaspala zase. využijem to aspoň na sprchu, lebo už som ako cigánka.

@nelynka18 že zaspal až o 21,00?! 😀 inokedy kedy zaspí? a teda krásne potiahol do siedmej, super to je zlaté bábenko.

@bv_alexandra si začala znovu s kojením, to je super. a boli ste už úplne na UM, či si len dokrmovala? Ja sa pohrávam s myšlienkou, že by som skúsila znovu kojiť, len sa akosi bojím neúspechu, aj keď veď zase len skončíme na UM, nič horšie sa nestane. najhoršie je, že už em všetko. ale ako čítam aj iné maminky tu papajú všetko a v pohode koja.

janulkan
9. dec 2011

@misic aj nam to hnisa, mne kazali ti chrasticku rozmocit (bud pri kupani alebo repikom) a potom vatovou tycinkou vycistit bud liehom alebo betadinom, aby sa mu vraj ten hnis nezberal dalej..ale ze je to bezne hojenie takto u niektorych deti...skus si zavolat pediatrovi co ti povie ze s tym mas, lebo mam pocit ze kazdy ma iny nazor 😀

nelustek
9. dec 2011

@misic ahoj ak myslis na ramienku tak nic s tym nerob.My sme to mali tiez take a dr povedala ze pokial to neni moc napochnute tak je to ok. Pokial je to az moc a je dookola cerneny flak chod k dr ana to vytlaci. Ja som lindu vecer pri kupani chytila za ramienko a samo jej ten hnis vysiel,tak som jej to prelepila aby sa jej tam nedostala infekcia a rano pozeram a ma v tej ranke taku dierku.Vsetko jej to vyslo,volala som doktorke a povedala ze jej to mam znova prelepit a nechat tak necistit ani nic ine a aspon dva dni nekupat.

bv_alexandra
9. dec 2011

@nelynka18 možno sa viacej napapa na večer. ak ho aj kúpeš je viac vyhladovaný a schuti spapá. Skús ho pripadne dlhšie podržať aj ked odgrgne tak ešte chvilu podrž alebo ho nechaj vo vyvýšenej polohe. 😉

bv_alexandra
9. dec 2011

@micicka mici papal viac UM ako mliečka a dokonca ani nie každé papanie mal moje mliečko. ALe som si povedala že to skúsim napravit, tak som pri každom krmení prikladala. spapal, dokrmila som UM a skusila som ešte odstriekat, pretože flaša robi svoje, a malý je lenivý ťahať. A tiež som sa snazila odstriekavť častejšie ako každé tri hodiny. raz za hodinku som sadla a skúsala odsávat aj ked išli len kvapky. resp. len máličko. A vyzera to tak že sa to naozaj rozbieha. Tak dúfam že bude lepšie a lepšie. Dnes dokonca ked papal z jedneho tak z druhého začalo kvapkať 😀 skús to, treba trochu trpezlivosti a zazraky neprídu určite hned, ale treba to skúsiť. Ja to robim od pondelku, a vidiš je piatok a je tam viac mliekča ako len 30ml. 😉

zuzanazuzana
9. dec 2011

@micicka tak ale tvoja mala je urcite aj o tri tyzdne mladsia, tak sa urcite zacne usmievat....aj sabinka sa usmievala iba sem tam az posledne dva tyzdne je z nej taky skero......aj hlavicku zacala zdvihat zo dna na den.....malinka placka niekedy vecer, ale iba niekedy asi hodinu po prestavkach.....celkovo je dobrucka az sa susedia pytaju ci ju mame, ze ju vobec nepocut.....

baby a co si myslite, ked mala ma zapachajuce prdiky....ako stary chlap....zakazdym si myslim, ze je pokakana a ona nic, cista plienka, ale smradu neurekom!!!!

zuzinka_26
9. dec 2011

ahojte baby, my sme chore - Nelka kasle a ma sopliky, ja zatial len soplim a pobolieva ma hrdlo :( davam jej sirupcek a ja len homeopatika do nosa...Dr.mi volala, ze vysledky krvneho obrazu su jedny tesne na hrane a dalsie tesne pod hranou, tak jej musim davat 3 druhy vitaminov - vkuse do nej nieco pcham, uz som si spisala tyzdenny rozvrh, aby som vedela, co jej mam kedy dat, aby som to nepoplietla ( vitamin D, vitamin K, Sab Simplex na brusko, 3 druhy vitaminov, sirup od kasla). Navyse este aj hlavicku potierame - tie supinky, kozna nam na to dala masticku a olivovy olej - ale vidno, ze to prechadza. A asi budem musiet aj do nosteka jej nieco dat. Hroza, uz nech to vsetko prejde....a to ani nehovorim, ze coskoro bude musiet na kontrolny krvny obraz, takze zase odber krvi a potom hned tie ockovania - no chuda moje malinke :(
baby, co ste po cisarskom - neviete, kedy mozem zacat s brusakmi? 🙂

lolko_lenka
9. dec 2011

@zuzanazuzana tak asi iba púšťa plyny 🙂))) aj naša niekedy tak prdká a smrdká :D

bettyx
9. dec 2011

Ahoj holky, dnes je prima den! a v pondělí jdu na kontrolu po 6tinedělí -se netěšim

a proč je prima den!!!??? ráno se první vzbudil synek č.1.. pak se vzbudil synek č.2 a v tom jsem viděla jak byl synek č.1 pracovitý! vzhledem k tomu že když má v dosahu cokoliv co píše, tak všechno dáváme hoooooodně vysoko.. nevim jak se mu to povedlo, ale milost pán asi zjevně vyšplhal do kříně až na horní poličku a tam čajznul fix!!! a pečlivě si zmaloval povlečení na posteli! komplet! vymaloval zdi, nábytek taky nezůstal neposkvrněn, vyházel společenský hry -ty byly taky úplně nahoře a zmaloval herní plány i žetony, též koberec zmaloval a já mu vždycky připravim snídani na ráno, protože když vstane, tak si jde hrát a nebudí mě a tak ještě tu snídani -což byl jablečný štrůdl pěkně do toho koberce vetřel!! a teď když jsem to všechno uklidila, tak si vlezl do skříne na bundy a sednul si tam do bedny na batohy A???? SEDNUL SI TAM PROTOŽE SE MU CHTĚLO ČŮRAT! TAKŽE SE MI JEŠTĚ VYDOJIL DO KŘÍNĚ!!!!!

ale můžu být ráda že se mu nic nestalo, protože žádný stoleček ani židličku si ke skříni nepřitáhnul, takže tam fakt musel vyšplhat

misickab3
9. dec 2011

@bettyx Nezávidim ti....ale keď to človek číta, tak prepáč, ale toto by asi nevymysleli ani scenáristi komédie... 😀 to môže vymyslieť a zosnovať len dieťa 😀 naozaj ma to pobavilo, aj keď si ani neviem predstaviť, čo to je za upratovanie tejto "krásy" a ešte ku tomu popri dvoch malých deťoch...takže máš môj obdiv, že ešte dokážeš fungovať 🙂

misickab3
9. dec 2011

@zuzinka_26 moje zlatinko choručké...tak sa držte a liečte sa baby 😉 neboj, to malinká zvládne...veď keď zvládla prísť na svet, nejakú tú menšiu chorôbku zvládne tiež, aj keď viem podľa mojej dcérky, ako ju kontrolujem keď sa jej len málinko zapchá noštek, alebo keď kýcha...takže určite si stále na nohách....pevné nervy...

misickab3
9. dec 2011

baby, moje mrňa spinká v postieľke- cez deň!!!!!! Neviem, kde to napísať, lebo už tam spinká skoro dve hodiny...vždy tam vydržala len v noci spinkať a keď som to skúšala cez deň, tak ledva 20 minút...a dnes takéto prekvapko 😵
A ozaj....dnes sme boli na kontrole u chirurga a Emmka bola krásne tichúčko, dokonca sa na sestričku aj usmiala a plakať začala, až keď som ju obliekala do fusáčika... 🙂 A pupček máme v poriadku- ostala tam po tom odstrihnutí už len malá chrastička...

lutsy
9. dec 2011

@bettyx to si mala veru narocne rano, veru hlavne ze sa drobcovi nic nestalo 🙂 ja mam buduci tyzden tiez kontrolu po sestonedeli, nech je to za nami uz....

@micicka moj sa tiez este neusmieva, len maximalne trochu skrivi pusinku ako ze do usmevu ale to len nahodne, ale uz na mna vyplazil jazyk a stipe ma do krku ked ho drzim,😀
tiez kojim a jem okrem strukovin, alkoholu, kapusty, citrusov a alergenov ako orechy vsetko...

@zuzanazuzana nas tiez tak prdi ze sa divim kde sa to v nom berie, som normalne vetrala po nom 😉

bv_alexandra drzim palce s kojenim, to ze kvapka je super sa to rozbieha, mne normalne niekedy ked dlhsie nekojim mlieko strieka do obluku, aj som chudaka maleho ostirekala do tvaricky 🙂 , ten caj pre kojace matky je dost dobry na mlieko

misickab3
9. dec 2011

@lutsy no, ja tiež mám s mliekom niekedy dobré skúsenosti 😀 minule mi manžel ráno hovoril, že keď som kojila malú (v našej posteli), tak mu niečo striekalo na tvár medzi tým ako som si dala od bradavky preč vložku do podprsenky a tým ako sa malá prisala 😀 😀 😀 Ale tiež bežne ostriekam malinkú na tváričku....tak ju potom len rýchlo utieram...no a úplne najlepšie to bolo po sexe...začalo mi mlieko vytekať- no čo vám poviem, romantika.... 😅 manžel mi povie, že to je normálne, nech si to proste nevšímam...ale to sa nedá 😀

nelynka18
9. dec 2011

@micicka no on je zlatusik 🙂 do postielky sa pyta uz o 19 ale niekedy ide o 19:30 no a do tej 20 hodiny vzdy spi...no posledne 4 dni ho trapi asi brusko tak zaspava az o 21 ale v postielke lezka drieme a budi sa akoby krce 😒
@bv_alexandra nie to nie je tym co pises....vcera sa napr.nekupal do postielky siel 19:20 a ani sa nenapapal takze odgrgnut nemal z coho a v postielke ma mtrac stale vyviseny,az ked mu tie akoby krce presli tak sa napapal 😒 neviem co to moze byt a hlavne ze sa to uz 4 vecer opakovalo....

nelustek
9. dec 2011

@lutsy aky pijes caj ? ja mam este par sackou leros baby a sa mi zda ze pocas pitia mala plakavala tak som ho prestala pit

lutsy
9. dec 2011

@nelustek ja mam caj megafyt znacka a vola sa bylinny caj pre dojciace mamicky, dole este je napisane ze s jastrabinou lekarskou, ja som ho len tak nahodne vybrala v lekarni podla ceny, stoji 1.50:) no a ked som si ho dala tak som mala tak prsia naliate v noci ze mlieko tieklo kade tade, celu koselu som mala mokru ani vlozky nepomohli 😀 tak ho pijem len 1x do dna , pisu ze 2 az 3x 🙂 potom som to mala tak v norme uz

reanda
9. dec 2011

@misickab3 ahoj, neviem ti napisat, ake su presne rizika prave tej vakciny proti pneumokokom, mne stacilo, co som si citala o bcg vakcine a celkovo na akom pricipe funguje ockovanie a co vsetko tie vakciny obsahuju.. proste mam silny dojem, ze tu ide velmi malo o ochranu zdravia, ale hlavne o ten biznis.. a ani sa tym nechcem nijak blizsie zaoberat, lebo mi je z toho zle 😒 .. moj muz to teraz vsetko studuje a nadava v jednom kuse

nelustek
9. dec 2011

Nechce prist ku nam niekto na navstevu? Nelka sa stale vypytuje kto k nam pride aby som niekomu zavolala 😀
Inak vase deti sa uz hraju s hrackami aspon si ich chytia? Linda este nie a ked jej skusam tak ani nechce chytit

reanda
9. dec 2011

@nelynka18 to ti maly zaspal o deviatej vecer a spal do rana do siedmej? desat hodin? 😨 nie je to dlho bez jedenia? mne doktorka furt kaze, ze po troch hodinach ju mam budit.. aj ked ja ju nebudim, urcite nie v noci, ale zas ona spi vkuse tak maximalne tych sest hodin, aj to sa uz davno nestalo..

reanda
9. dec 2011

@nelustek ale kde chytat, mely ani nevie este, ze ma ruky 🙂 ..zato ja to viem sakra dobre - cely krk mam doskrabany 😀

lutsy
9. dec 2011

veru ani moj nic nechyti ale stipnut ci skrabnut ma na krku to hej, minule som mu dala do ruk moj lesk na pery, nech mu trenujem stisk ruky ale musela som davat pozor lebo uz sa nim isiel tresnut do hlavy 😵

reanda
9. dec 2011

baby, musim sa pozalovat - objednala som cez net svagrovcom pod stromcek navlecky na periny, ze super ceny, 75% zlavy, jedna suprava 6 eur.. tak som objednala dve, ze vsak ako zadarmo.. a dnes mi prisiel balik a v nom dve navlecky ma male podusky.. som si to "zle" precitala, tam bola pisana cena "od" 6 eur a ked som sa preklikala dalej, tak sest eur za malu navlecku a za velku+paplon dalsich vyse dvadsat.. super, tak teraz mam za sestnast eur aj s postovnym dve obliecky na podusticky 😠
krava som, tak sa nechat napalit, ako keby som bola dnesna 🙄

katuska_za
9. dec 2011

@misickab3 ja davam len rovno kvapky do pusinky a staci ze prilozim prst na bradicku a on sam uz otvori.. ma tie kvapky vcelku rad mam pocit🙂 az sa oblizne vzdy

katuska_za
9. dec 2011

@zuzinka_26 rozpis liekov dobre poznam... ja pocas dna davam zakazdym krpeminm nieco. rano digoxin na srdiecko o 11tej verospiron na odvodnovanie potom vitamin D a vecer druhe kolo liekov na srdiecko a odvodnovanie.. do toho mame sopliky takze 4x do dna pamycon, 2x do dna fenistil kvapky a este kanavit raz do mesiaca aby som nezabudla... ufff

misickab3
9. dec 2011

@katuska_za no, mám dosť 😨 chúďa malé....toľko liekov brať....to si teda máš naozaj čo zapamätať... 😖

katuska_za
9. dec 2011

@misickab3 to ano, ale nastastie nezabudam na nic tak je to zatial fajn.. len pri tom zhone zabudam brat moju antiku 😅 a manzel mi frfle ze si koledujem o pruser 😀

micicka
9. dec 2011

Natálka dnes poobede tak grckala, že asi všetko čo spapala šlo von ☹ dúfam, že sa to nebude opakovať. zároveň s grgckaním s riadne pokakala a tak sa šlo do vaničky. tm sa jej asi rozmočila tá chrastička zo štepenia a začal jej hnis vytekať, teraz tam má dierku. tuším ste to tu iektorá takto písala, a že to treba len prelepiť. tak sme to zalepili. len sa mi zdá, že by sa to nemalo pár dní namočiť? neviete.
no a teraz spinká asi tak 10 miút, ale musí byť hladná, lebo fakt asi všetko vyvrátila. uvidíme, čo bude.

micicka
9. dec 2011

píšete o chataní hračiek do ručičky... tak naša chytá akurát tak tatove chlpy na hrudi 😀 ja sa idem vtedy pocikať od smiechu a nedokážem mu pomôcť 😀 😀
inak nechytá nič, ale máme takú hrošicu lulu, ktorá šuští, tak do nej niekedy šťuchá aby jej to šušťalo

zuzinka_26
9. dec 2011

@misickab3 Dakujeme, ja dufam, ze nam to rychlo prejde, hlavne Nelka nech vyzdravie, ja uz sa dako potrapim...kedze normalne lieky nemozem, tak mne to ide pomalsie. Mas pravdu, som na nohach - hlavne v noci, ked pocujem, ze kasle a tazko sa jej dycha :( chudatko moje malicke