Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@tinika aky krem si davala na ten ekzem?
Baby potrebujem poradit. Nasa mala ma prehodene dni s nocou. Cez den funguje na systeme prebalim, nakrmim a spi. No v noci ako keby utal, vobec nechce zaspat, zaspava az nadranom okolo stvrtej, ked odchadza manzel do prace. Sme na UM, davam jej jest kazde tri hodiny, vypije mi 90 ml, viac nechce, asi ju unavuje cumlik. Mate nejake osvedcene rady na zaspavanie? Kde robim chybu?
@nikolka4 ahoj, mohla by si mi prosim poslat kontakt na tu firmu, co ma Nutrilony po 9,90?
@perlaoceanu lipolotio či jak sa vola ked sme isli von a excipial ci jak na cele telo doma
caute baby, nepoznate nejaku online pediatrickú poradnu tu na nete? moja dr. nerobi a potrebujem nutne radu, lebo som v sobotu malej nechtiac vyliala do ocka lyzicku s mlieckom a vigantolom a ono jej to teraz zacalo trosku slzit a tvoria sa jej tam karpinky, nema to cervene... myslite, ze je to nebezpecne?
@peta_k skús zavolať do lekárne, tam by ti možno tiež poradili
@natalii6 jestli si to dobře pamatuju, tak se můžou změnit no devíti měsíců -někdo říká že do roka...
ale stejně si myslím, že Šimča má prostě modrý a tak to zůstane -Štěpík je měl jako miminko úplně jiný.. měl šedo-hnědý... Šimonkovi ta šedá parádně modrá -nikde žádná příměs hnědý, tak je to asi jasný 🙂
máme to pěkně rozdělený!!! 😀
foto!!
škoda! je to maličký na té stránce 🙄 .. ale my víme své 😀
@perlaoceanu myslim si,ze sa to upravi same....urcite nic nerobis zle 😉 skus ju cez den budit nech je vecer unavena a mozno bude hajat 🙂
@peta_k myslim,ze to nebezpecne nebude...my mame take kvapky do ociek na vyplach,ked sa maly zobudi tak si precitam nazov bo su v spalni...ked dominikovi slzelo ocko a robili sa mu neskutocne karpiny,tak nam dr.predpisala tie kvapky.to sa kvapne na vat.tampon a ocko sa tym umyje.jemu to pomohlo a ked ma rano niekedy spinave ocka utieram mu to tym....
@andelusik ja sa snažím okakané plienky a bodynká čo najskôr aspoň namočiť do vlažnej vody, preperiem s kokosovým mydlom alebo Lanzou (obe sú tuhé) a všetko mi vyšlo. A ver tomu, že niekedy som mala pocit, že toto už nezmizne :D A niekedy som mala 100 chutí tie bodynká vyhodiť tak jak boli :D Potom dám už len klasicky vyprať s ostatnými vecičkami, a dávam akurát dvojité pláchanie, aby vymizli všetky stopy po prášku alebo géle (používam Lovelu).
Ahojte.... mam zas zle spravi... maly nam zacal strasne vracat, az oblukom a uz to bolo az take zlte tak sme sli v nedelu na pohotovost. Prestal nam papat spapa malilinko a stale len spinka, nechali si nas na pozorovanie v nemocnici a zistili mu Reflux. Dostali sme Nutriton na zahustenie MM tak manzel siel pon k lekarke predpisat... Bojim sa ze maly mi zacne chudnut ked tak malicko papa a aj lieky vsetky vyvracia co nesmie :(( ked uz si myslim ze je vsetko fajn zas sa nieco poserie 😢 😢 😢 Mate niektora babo s refluxom? co robite aby tolko nevracalo? ako casto a v akych davkach ho krmite? dakujem za kazdu radu
@katuska_za Ahoj! mrzi ma ze mate zase starosti ☹ moj maly tiez takto zvracal az oblukom a vsetko hned po kojeni, ja som sa ho snazila krmit vo zvysenej polohe a prve co sme spravili bolo, ze som vyvysila matrac v postielke aj v kociku a po papani som ho drzala zvislo aspon pol, az tristvrte hodku. A nedavam ho grgat na plece, ale tak si ho opatrne posadim na kolena a trosku do predklonu ho naklonim... No, dufam ze sa vam to upravi tym Nutritonom...
@d_anica aj my mame vyviseny madrac v postielke a tiez od vcera ho drzim na sebe v takej takmer vodorovnej polohe apson hodinku... na plece ho uz nedavam :( som si zas pri nom cosi preplakala ked len vracal a nepapal a je teraz taky spavi, bojim sa strasne moc ze ho mozem stratit ked ma to srdiecko v tak vaznom stave 😢 😢 😢
@perlaoceanu ahoj....no počula som, že sa to zvykne upraviť aj samo, ale skús viaceré veci(ak ich robíš, tak potom neviem) ako napísala @nelynka18, tak malinkú buď, hraj sa s ňou- spievaj jej a nos ju na rukách tak, aby sa mohla pozerať okolo seba- jednoducho všetko preto, aby cez deň bola viac hore a zaujatá...no a moja malá sa už naučila, že po vaničke sa ide dlho spinkať 😀 tak neviem kedy ju kúpeš, ale skús to naozaj každý deň v rovnakú hodinu, nech má nejaký zaužívaný znak toho, že ide noc...a dodržiavajte doma- cez deň normálny ruch, aj keď spí, a v noci ticho...ale neviem, možno to už robíš a aj tak nepomáha- poznám deti, čo to jednoducho mali takto.... 😒
@katuska_za Ja viem, musi to byt hrozne ☹ Ale musis byt silna, on to Matusko citi ako ho lubis a najde silu bojovat!!! vsetko bude dobre, len tomu ver 😉
ahojte maminky 😵 chcem sa spýtať, ktoré ešte kojíte, že čo vám pomáha na tvorbu mliečka, lebo ja malého kojím ale po každom kojení mi ešte vypije 90 až 120 ml umelého mliečka 😒 čo je dosť. aj doktorka povedala, že to moje mlieka má už len ako dezert 😀 beriem aj homeopatiká na tvorbu aj čaje pijem a nič nepomáha 😠 tak ak viete o niečom čo by pomohlo ešte, tak napíšte 🙂 ďakujem a tiež gratulujem všetkým dvojmesačným, aj my máme dnes 2 mesiačiky 😵
Dobré ránko maminky.
Tak my sme mali v pondelok 2 mesiace, včera sme boli na poradni - 4780g a 50cm, za mesiac Natálka pribrala 1300g 🙂
už sa ani nečudujem, že mám presilenú ruku, už je fakt ťažká 😅
@elenaakiko mne pomohli nakoniec len tabletky prirodne more milk plus z lekarne, su drahe okolo 17 e ale jedine mi zabrali, akurat sa borime s laktacnou krizou, takze maly potrebuje jest kazdu hodinu a doslova ma zmyka, som zvedava ako to ustojim, lebo tiez mam pocit ze mliecko nikde a on vkuse hladny
Ahojte dievky!!
Krásne zasnežené ránko! Ja som tu nebola ani nepamätám. V sobotu sme krstili, malý bol úžasný, prespal celé doobedie, zobudil sa ako sme my dojedali a totálne sa predvádzal, rečnil, smial sa.... no zlatúšik!!! V pondelok sme mali 3 mesiace a včerajšie miery z poradne 7165g a 64 cm. 😀 😀 😀 Doktorka nás veľmi pochválila, malý jej rečnil a krásne sa drží do sedu a dvíha, povedala, že môžeme používať vyvýšenú polohu kde má fixovaný chrbátik, však on už ani ležať nechce, robí sklápačky, tak sa dvíha sám ak nikoho nevidí, zvedavec. Baby doobeda máme 2x 20 minutový spánok a večer takisto, ale ten cez obed vonku ten je 4 hodiny v kuse aj viac, tak čo by som ja chcela od neho, ale inak cez deň nič nespravím, zato ani sem nestíham ísť, ešte sme nič nepiekli, a to mávam napečené aj 7 druhov, ale tento rok nám budú stačiť aj 3-4 čo ešte po nociach upečiem. A vy ako? Všetko nachystané? Ja som ešte včera dokúpila hračky v hypernove, mali 50% zľavy. Tak sa vytešujem, ešte do kníhkupectva a už môžeme baliť. Malá ešte verí, a dúfam, že jej to do soboty ešte vydrží, bojím sa ako zareaguje ak tomu už veriť nebude, viacerí jej vraveli, že to dávajú rodičia a ona, že tí čo verie na Ježiška, tým nosí Ježiško, tí čo neveria, tým nosia rodičia.
S kojením sme už len tak každé druhé jedenie, aj keď mliečko strieka, on sa cez deň len hrá s bradavkou a poťahá tak párkrát, takže pomaly s tým končíme. Baby včera nás očkovali do stehienok, mojík tak kričal, a celý deň bol smutný ticho, ani nerečnil, ani sa neusmial, som mu dala večer čípok aj v noci, doktorka povedala, že to aj od bolesti, ale bol horúci, tak aj preto. My už pijeme z fľašky 150ml. Idem Vás čítať dozadu nech som v obraze. A pridávam fotky z krstu a malej z vianočného obchodného centra, po krste sme kočíkovali a boli sme sa zohriať nachvíľku. papa všetkým
jaj čítam si svoj príspevok, som tej mojej Natálke ubrala cm - už má 54 🙂
ale chcem sa vás spýtať - tie čo ste na UM, z akej fľaše dávate? ja mám chicco, sumel s najmenšou dierkou, keď doň nalejem vodu, tak len kvapká, ale akonáhle mliečko, tak strieka ako divé, nerozumiem tomu 🙄 poraďte, kde je chyba
@elenaakiko ahoj na tvorbu mlieka su dobre benedikt a senovka poradila mi to laktacna poradkyna 😉
@zuzaxa juj ale riadneho chlapa mas doma 😉 😀 ten asi lubi dobre papkat 😀 ale hlavne ze je zdravy no nie 🙂 co sa tyka upratovania tak to uz mam zasebou vcera sme z Davidkom ozdobili stromcek a napiekla som zatial iba jedny kolace(ktore za chvilu nebudu) Davidkovi smakuju a dneska chcem este spravit linecke a medovniky v piatok spravim kapustnicu a salat a zbytok v sobotu 😉 a musim ta pochvalit mali ste nadhernu tortu na krstiny

MY mame dnes dva mesiace 🙂 podaktori su tu o mesiac starsi tak gratulujeme 😲
@missy97231
@natalii6