Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@dzuli08 Keďže čítam až na jeden všetky mamičkovské časopisy (okrem tých aj chalupárske, záhradkárske, o bývaní, týždeň., trend, SME etc., teda nie je to len fixácia na materskú literatúru), vo viacerých písali, že pokiaľ sú prirodzene fixované detičky, aby im nekyckala hlava a neboli v predklone, takéto "sedenie" malých detí nevadí. Náš malý aj starší tiež neradi ležali.
@missy97231 to bolo myslene metaforicky 😉
@nelynka18 ved v pohode 🙂 ja som to balenie spomenula len preto, ze ja tu na dedine som si toho vypocula dost o tom, ze nie je vo vankusi, ze jej kazim chrbticu a pod. Tiez urcite niekto tituluje aj toto volne nosenie sa 😀
@missy97231 jasne 🙂
ahojte kočky 🙂 všetky vás pozdravujem.
moja Natálka sa už tiež strašne ťahá do sedu, už by snáď aj chodiť chcela! a jeduje sa keď ju "neposadím". cez deň mi spinká tuším menej a menej, len v takých 20min. intervaloch. ale zdá sa mi, že by aj dlhšie chcela, ale sa jej nejako nedá, má strašne slabý spánok 😒 už ani vonku veľa neprespí a začne plakať, som si najskôr myslela, že jej je zle, ale zdá sa mi, že sa chce pozerať a preto sa jeduje!
každý deň je väčšia a väčšia, nestačím sa čudovať, poradňu máme 24-teho, tak som zvedavá ako podrástla 🙂
Ahojte maminky 🙂 ako Vas dnes citam, tak sa tesim, ze v tom nie sme sami...myslela som si, ze len Nelka je taka neposedna a uz nechce lezat, ved ma len 3 mesiaciky...ale citam, ze aj Vase deticky by uz radsej sedeli a pozerali sa na svet...ani v kociku velmi nechce lezat, chvilku si tam pospi, ale vacsinou to skonci placom.
Neskutocne si olizuje rucicky v poslednej dobe, len taky mlaskot pocut, dali sme jej aj hryzatko alebo hracky, ale ona stale len tie prsteky. a zacala posledny tyzden dost grckat a prudom, myslite, ze teraz jej moze zacat ten reflux? obcas si myslim, ze to ma z toho, ze si pcha prsty a natiahne ju...ale je to aj po jedle, ked si grgne, tak vygrcne...a aj hodinu po jedle. Stale sa len kojime.
Ozaj a mate niekto problemy so zaspavanim v postielke? Nelka tam este ani raz sama nezaspala...stale len pri papani na prsniku alebo na rukach. uz som ju aj skusala nechat plakat, ale ona neprestala len sa ten plac stupnoval a na to ja nemam srdce ju tak nechat.
V noci spinkava pekne, prve spanie ma tak cca 4-6 hodinove a potom take 2-4 hodinove, ako kedy. ale na Vianoce a na Novy Rok nam dala taky darcek, ze spinkala 8 hodin vkuse a potom este 4 hodiny 🙂
V utorok sme boli na poradni, tak vazi uz 5435 g a meria 59 cm. Mali nas aj ockovat, ale bol nejaky problem s vakcinami, takze az o mesiac. Teraz jej dali len ten Rotarix. A zase jej brali krvicku z ruky na kontrolny krvny obraz, tak vysledky boli zase zle - je chudokrvna a musime brat 3 druhy vitaminov a zelezo :(
aj ja sa pripajam taktiez maly uz tak dlho nespava ani v kociku co teraz von nechodime ked mame kiahne ale uz su len chrasticky huraaaaaaaaaaaaaaaa 😀 😀 😀 tak neviem ako bude v kociku 😉 a tiez sam nezaspi najlepsie na rukach pri jedeni a potom ho prenesiem do postielky a ked nie tak zaspinka v lehatku.tiez chce vsetko vidiet je zvedavy a hlavne ho zauima telka notebok na to je ako magnet.aj pri jedeni uz zacal vymyslat a pchat si prsty do ust.tie pasticky priam miluje taky mlaskot az no.lubi sa mu ked vsetko vidi.ked sa hra v lehatku tak myslim ze kolko krat odtial az vyskoci 😀 😀 😀 ale ako ho sledujem zachvilu sa tam uz nezmesti myslim dlzkou.za ten mesiac pribral a narastol uz vsetky veci male triedime a chystame sa na nakup 🙂 🙂 🙂 mi sa uz chystame pokupany do postele bo rano drcerka ide do skolky,lebo sa musi vyspat zacali sme vstavat cez prazniny az o 10h z postele takmame od zajtra tazky den,len nas fesak bude bumbat ten nema ziadny program ☹ moze kludne buvat.tak dobru noc a detickam sladke snicky 😀 😀 😀
@rough Ja mam 2 velke dcery a obidve odrastli v pavukoch a chodili uz ako 10 mes a padali aj na prde la doteraz nie je ziadny problem,je to presne tak ako napisala nelynka18,kazde dieta je ine a kazde si vyziada nieco ine,netreba vela citat,lebo v kazdej prirucke pisu nieco ine 🙂
@tinika kolokovy plac moze byt aj cez den,nie iba vecer a moj maly tiez niekedy vypije len 60,pokial pribera je to ok 🙂 a tiez mame dni ked sme mrzuty,pokial ho pomojkas a ponosis a ukludni sa,tak mu nic nie je.
@lolko_lenka
@nelynka18
@jana0706 dakujem za rady 🙂
tusim riesime vsetky to iste, aj nas maly nechce lezat a len by sedel a kukal dookola na vsetko, tiez sa ho snazim co najviac na chrbte zabavit, ukazujem mu hracky a knizky, tie sa mu strasne pacia a ked uz inak nechce dam ho do lehatka, tam vidi na svet a mne tak netrpi chrbtica ako ked ho drzim v sede, a pasticky si tiez zuzle skoro stale
presne ako hovoríte, každé dieťa je iné. môj syn už sám sedel ked mal 5 mesiacov, začala som ho dávať do pavúka asi ked mal tak 6 mesiacov a sám začal chodiť ako 8,5 mesační, vôbec nie na špičkách a ked padal tak na riťku, nepamätám si že by spadol dopredu, a ked aj tak určite nie kvôli pavuka.
malá mi tiež už by rada sedela, ked jej chytím ručičky tak pekne ťahá sama do sedu, ale je ešte primalá na sedenie 🙂 🙂 tak ked je hore tak buď na brušku pozerá na svet alebo je v lehátku, a na ruke, tiež nie je rada na chrbte už. 🙂 predvčerom som všimla ako pozerá ručičky a ked jej dám do ruky hrkálku už sa s nim aj trosku pohrá, ale v lehátku si buchá ostošesť do hračiek.
ahojte babulky 🙂 ked si predstavím že niekedy v týchto dnoch pred rokom sme splodili naše bábätká boli to len miniatúrne bunky a teraz už riešime že chcú sedkať je mi do smiechu 🙂 aj naša sa už hrabe sedkať, dávam ju do vajíčka, obzerá si pästičky a tiež mám niekedy pocit že si ich vydudle 😀 také mľaskanie že až spustí. ale hrkálky moc nechce stačia jej tie pästičky, ale rozpráva sa s nami krásne 😵 😵 je to úžasné to počúvať, teraz asi na nás prichádza tá laktačná kríza ☹ no uvidíme ako to zvládneme, dúfam že ešte mesiac vydržíme plne kojiť a potom už šup na zemiačik a mrkvičku 😉
baby, @zuzkazv, píšeš o laktačnej kríze. Pekne to je zhrnuté v novej mamine tuším a fakt to tak funguje. Len treba pár dní častejšie prikladať, vždy, keď si malé pýta. Stačí to zvládnuť 2, max. 3 dni, začne sa tvoriť viac mlieka... Plne dojčiť má byť najlepšie pre detičky do 6 mesiacov. Netreba to s príkrmami uponáhľať. Píšem to preto, lebo pri prvom sme museli okrem kojenia dávať aj fľašku, po 3. mesiaci už sa Janík úplne zafľaškoval a aj príkrmy preto museli prísť už v 5. mesiaci. ALE teraz som veľmi rada, že sme sa krásne rozkojili a dokonca ani cumlík do Miška nevioem dostať. Z vlastnej skúsenosti teda odporúťam: keď môžte kojiť, nezačnite s príkrmami zbytočne skôr ako je nevyhnutné 🙂 Veď vidíte, jak rýchlo ten čas letí. Sama nechápem, že Janko už bude mať za 2 týždne 3 ročky 🙂
ahojte. Zajtra mame ist malu ockovat,,, to povinne v 3mesiacoch. Nam to odlozil o 3tt lebo sa vraj narodila v 37tt podla papierov, inak som bola presne 38+0 v den ked som rodila, tak stale nechapem preco je beru ako o 3tt skor narodenu?? Ale kasle stekavym kaslom, tak ju nedam...
Mala tiez je rada v lehatku, alebo vo zvysenej polohe 😉 ale este do hraciek nebucha,,, iba si ich obzera..
@nelynka18 ty mas to iste kresielko,,, ked mas dominika v nom na tej polohe v tom pololahu,,, nepride ti hrazdicka s hrackami daleko? Mne mala rucickami nedotiahne na ne este ... Ci sa to len mne zda ze su daleko?
Baby, keď som po dlhom čase hľadala októbrovky 2011, našla som nejakú súkromnú miestnosť. Ako tomu mám rozumieť... je viacero ok'tobroviek?? alebo sa niektoré baby odčlenili??
@chavallee tiez som si ju vsimla,, tu sukromnu temu 🙂
@missy97231 ani mne maly este nedociahne na hracky,ked mu dam opierku vyssie a dam mu tam inu zavesnu hracku taku dlhsiu tak na tu dociahne ale na tie hracky co k tomu boli na tie tiez nie...nerozumiem preco to tak vyrobili 😒
@nelynka18 asi aby do polroka na to iba zirali 😀 ale okrem toho som s nim velmi spokojna 🙂
@missy97231 ano aj ja som s nim spokojna maly tam je velmi rad 🙂
@chavallee no flašku moja malá už dostáva asi 1,5 mesiaca lebo večer jej len kojenie nestačí tak cez den odstriekavam a večer kojím dám flašku a ešte kojím aj z druhého prsníka, a už sa mi pekne dalo odstriekať 100ml na dva razy (odstriekavam po kojení) a teraz ledva 90 na 4x ☹ . hned som to aj v noci pocítila lebo sa mi budila len 2x a dnes 3x no ale aj to je stále dobré, ked to nie je každé dve hodiny v noci ako pri synovi 😎
jáááj baby a ešte sa chcem poradiť s vami, strašne mi začali padať vlasy 😠 vy beriete nejaké vytamíny počas kojenia?? myslíte že môžem zinok ???
@missy97231 moja malá sa mi narodila v 37+1tt a očkovali nás presne v deň jej 3.mesiaca... toto je o 3 týždne skôr narodené bábätko, ale vôbec nás tak neberú, lebo prospieva akoby sa narodila v termíne. Ale prečo vás tak berú, nechápem, ved +-2 týždne je už v termíne, či? 🙂 Ale ked má kašlík je lepšie neočkovať... Prajem tak pohodový priebeh ako sme mali my po očkovaní 🙂

Ahojte čítala som, že už viacero mamičiek písalo, že ich detičky nechcú ležať a najradšej by už sedeli. Naša malá takisto ale bojím sa, či to nie je priskoro a či sa jej niečo nemôže stať. Leží len keď spí a akonáhle sa zobudí, tak dá ruky za hlavu a už sa dvíha na sedenie. A keď jej nepomôžem, tak sa začne hneď hnevať. Preto dosť často ju dávame na sedačku do takého polosedu, alebo často aj sedí na kolene. Ja si myslím, že je to skoro, ale nijak inak sa jej nepáči. Čo myslíte?