Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@jana86 no ona tiez vecsinou zaspi prikojeni,ale ked ju polozim do postielky tak sa preberie a place.tak ju musim zobrat na ruky, trochu ponosit,zase ju polozim a dufam, ze uz bude spat 🙂 aj som ju uz kolko krat nechala samu, ale len plakala tak neviem ako ju naucit nech zaspi sama 😒
@lipsa nas maly spika velmi podobne. Mame taky rezim, ze zhruba 2 hodky je hore a potom zas spi tak hodku az dve, a takto striedame cely den. Vecer zaspava okolo 22.00 a spi az tak do 7/8h. Dnes az do pol 9. Posledne dva tyzdne sa uz ani na papanie v noci nebudi. Ja myslim, ze je to ok 🙂
@zuzkazv co sa tyka strukovin tak by som ti chcela poradit lupanu cervenu sosovicu - neobsahuje puriny, to znamena ze z nej nenafukuje...vraj ju netreba ani namacat, ale ja som pre istotu aj tak namocila a potom uvarila, malemu z toho nic nebolo, uz som ju mala dvakrat a uplne v pohode...takisto v pohode zvladol ked som si dala taku malu fazulku Mungo, ale tu som mala namocenu viac ako 12 hodin...z coho mu nebolo dobre bolo jahli (lupane proso), uvarila som si to s ryzou a maleho v noci potom bolelo brusko...inak uz mozem jest hocico - kukuricu, brokolicu, porik a podobne, takze som spokojna ze uz mam pestru stravu...co nemozem je mlieko a smotanove polievky a omacky, z toho ho boli brusko, ale som rada lebo ma to aspon nelaka pit mlieko a citim sa lepsie (kolegyne aj kamosky co vysadili mlieko boli nadsene o kolko lepsie sa citia, ja som sa nevedela odhodlat tak teraz som rada ze ma maly "donutil", dufam ze sa coskoro "odhlienim" - mlieko vraj strasne zahlienuje)
@zuzinka_26 nas maly ked nezaspi pri papani tak ho uspavam v takej koliske na kolieckach - sedim alebo stojim a vozim ho hore-dolu, vacsinou pri tom zaspi, zaspavanie v postielke zatial nehrozi...
ahojte, moja mala ma nad perou, pod nosom taky fliacik, akoby sa jej tam malo vytvorit znamienko, neviete, co by to mohlo byt?
bože toto počasie vonku to je otra včera jar dnes zas sneží a fúka, ja nechápem čo je toto za zimu 🙄
ahojte. nasa emka je stale usmievava, snazi sa nam vsetko porozpravat, je rozkosna ked natahuje pusinku a nieco chce akoby povedat 🙂
citam, ze mate problemy este s kolikou kojacie maminky. no my sme pri skor narodenych detoch tiez prekonali tyzden, alebo dva s bolestami bruska. tentokrat som postupovala podla inej teorii, a to som neprijimala nic co obsahovalo cukor a bielu muku. a v podstate ziadne jedla ktore zvysuju hladinu cukru v krvi= cize aj ryzu a zemiaky. v minulosti som sa tiez takto stravovala, co ma aj na vahu a celkovy stav organizmu pozitiva, cize hladina cukru sa udrziava viac menej v jednej urovni a nestupa a neklesa rapidne. a teraz sa mi to osvedcilo aj u najmensej nasej emky, ziadne tazkosti sme nemali s bruskom. vsetku zeleninu jem, aj ovocie, aj strukoviny, aj kapustu. a sme statstni, lebo aj malinka je uplne v pohode 😉
baby darujem ten gastrotuss sirup ak ho niektore pouzivate,na reflux...nam je na nic asi 3x sme ho pouzili a teraz tu zbytocne zavadzia...
@nelynka18 nely nemusiš ho davať preč však ho možu použiť dospelí pri záhe 🙂 😉
@bv_alexandra my nemavame taky problem 🙂 ak chces poslem ti ho vy ho este pouzivate?
Ahojte 😉Podarilo sa mi sem dostať 😀
Po stredajšej poradni má Hanka 6kg a 60cm. Teraz za posledný mesiac pribrala len 600g ale neva lebo sa poriadne natiahla do dĺžky.
Ale čo je nové ešte???Začali sa nám minulý týždeň viazať zúbky 😎 Hryzie si spodnú peru, trie si o seba ďasienka, je jedovatá a plačlivá ale to je len také nárazové. Matejka začali trápiť v 4 mes. a vyšiel až v 8mes. no a v 7mes. sme skončili so silnými hnačkami na infekčnom zo zúbkov. Dúfam, že u Hanky to bude inak. Neskutočne to letí veď sa len teraz narodila a už nás trápia zúbky. Vás ešte netrápia zúbky?
Stále papáme len mm. Je tu ešte niekto kto len kojí?
@jani74 Ahoj, aj my sa stale len kojime...uz sme mali 2 laktacne krizy, ale ustali sme to 🙂
@jani74 ahoj, ja este stale iba kojim, a velmi by som si priala aby nam to vydrzalo co najdlhsie - do 6.mesiaca by som chcela iba plne kojit bez prikrmov a potom pomaly zacat s prikrmami...dufam ze UM nebudeme vobec potrebovat...zubky nas este netrapia, a dufam ze nebude v tomto po mne - nasi ma museli cele noci nosit ked mi isli zubky, strasne ma to vraj bolelo...ale co pocuvam z okolia kamosky ani poriadne nevedia ako ich detom zubky vyliezli, maximalne mierne zvysena teplota a trosku nervozne babatko...tak by som si to predstavovala 😀
@bv_alexandra inak skusala si ten gastrotuss pre dospelych ked si bola tehu? lebo ja som si to kupila kvoli neznesitelnemu paleniu zahy, dvakrat som to vyskusala, obidvakrat ma z toho skoro natiahlo a tak som s nim skoncila...hlavne ze to predavali iba po 20 sackoch a bolo to drahe jak slak...dala som to potom svokrovi a ten vravel to iste, ze sa to neda pouzivat...tak snad to pre deticky vyrobili znesitelnejsie 😉 inak to bola pre mna po porode najvacsia ulava - ze ma uz nepali zaha 🙂
to tak skoro idu babatkam zubky??? viacere tu o tom uz pisete.. ja som si myslela, ze to je este cas... my sa teiz este stale plne kojime @jani74 aj ked vlastne papa moje mliecko z flase... do odsavanie je ako za trest ale co pre moje zlaticko nespravim, chcela by som tiez aspon pol roka.. a hlavne po operacii by som chcela aby ho chranilo...
@nelynka18 ten gatsrotuss je veru naprt aj my ho mame zbytocne... skoda penazi ale co uz, dufala som ze pomoze a nebude ho zapekat ako z nutritonu...
ahojte, uz ste si vybavovali ten priplatok k prispevku, to co sa vybavuje po 28 dnoch dietata? Ja uz mam potvrdenie od mojho gynekologa aj detskeho pediatra, len neviem ci fakt potrebujem aj to potvrdenie od poistovne a od zamestnavatela? Ako ma to potvrdenie od zamestnavatela vyzerat? Ako ste o to ziadali v poistovni a kedy Vam to zaslali?
@jana0706 no nam predali dospelacky aj na kusy. moj drahy trpi zahou a poveedal že ten dospelacky mu vôbec nezabral a raz si dal ten detský a že ten mu zabral hned 🙂 ja som trpela tiež ťažkými žahami v tehu ale to som nevedela že gastrotuss existuje 😀
@monia_ k tomu priplatku potrebuješ len od gyndy a od detskeho lekara potvrdenie. nič iné 🙂
@bv_alexandra super, lebo na tom tlacive je dole este napisane, ze treba OP,r odny list a dalsie potvrdenia, tak ma skoro porazilo .... 🙂
@monia_ ahoj, ja som mala aj to potvrdenie od zamestnavatela a aj z poistovne, ale nepotrebovala som to. To z poistovne mi poslali postou asi tak do 5 dni od mojej ziadosti. To potvrdenie od poistovne je potrebne len pre dieta narodene v zahranici tusim (som sa neskor docitala).

@jana86 🙂 tiez ma uz niekedy riadne boli chrbat z toho nosenia, ale nastastie jej to zaspavanie netrva dlho a vacsinou zaspi pri papani. cez den ti tiez nezaspi v postielke?ja som aj skusila ju nechat plakat, ale ona neprestavala, len sa to stupnovalo.
s tymi vlasmi - snad nam to potom dorastie, ked prestaneme kojit. dovtedy hadam nebudem holohlava 🙂