icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

jana0706
16. jan 2012

@nikolka4 ja sa chystam tiez ten jantarovy nahrdelnik kupovat, len dufam ze sa dostanem do Brendonu kym malemu zacnu rast zubky...skoda ze je to tak daleko (ale na druhej strane aspon nepominam tolko penazi na hluposti co by sa mi tam zapacili) 😀

nikolka4
16. jan 2012

jasne nasla som ho na nete nie je to strsna cena a citala som na co je dobry http://www.liecive-kamene.sk/nahrdelniky-dlhsie... pozri si to a uvidis

jana0706
16. jan 2012

@nikolka4 ten som nasla aj ja 🙂 ale v Brendone ich maju vyslovene pre babatka (je to detsky obchod), tak myslim ze aj velkost by mohla dobre sediet a je to o polovicu lacnejsie http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/3677...
ale v zasade je jedno kde to kupis, hlavne aby to bol jantarovy kamen...moje kamosky to vsetky pouzivali pri detoch a nedaju na to dopustit...

bv_alexandra
16. jan 2012

ahojte tak mi mame hrozne obdobie posledné dni. malý nechce vôbec ležať. jedine na kolenách sedieť ale na rukách sa nosiť. čo ja však s mopju chrbticou nevládzem. naposledy ked som ho chcela ponosiť v klokanke a čo to porobiť tak som ráno nevedela vstať z postele. 😒 vobec nechápem čo sa s nim robi. stále je mrzutý a ked ho dám spať tak ani za pána. včera spal asi 2 hod za celý den. aspon že noc mame kludnu. celý týžden drahý nechýápal ked som sa stazovala že nestiham, nič urobiť a včera to pochopil kedže bol celý den doma že sa to jednoducho nedá. večer padam ako hnila hruška do postele. nechápem čo s nim je. ☹

bv_alexandra
16. jan 2012

Inak ešte sa musím pochváliť my sa už občas spolu sprchujeme a malému sa to velice páči a mam pocit že ho to aj viac unaví ako vo vaničke. Kuki:

lutsy
16. jan 2012

kocky ked spominate Brendon , nie ste niektora z Bratislavy Raca? lebo ja tam byvam tak ze by sme kocikovali trochen 🙂

nelynka18
16. jan 2012

@bv_alexandra my sme na tom podobne asi je nieco vo vzduchu,stale aby ho clovek zabaval 😀 neboj to prejde,take hlupe obdobie 😉
@jana0706
@nikolka4 baby ja som si objednala prave tento len ten cely zlty 🙂 a naramok nie nahrdelnik...

peta_k
16. jan 2012

maminy, co kojite, stretli ste sa u babatiek s hlienovou stolicou?

andelusik
16. jan 2012

@rough Ďakujem.

andelusik
16. jan 2012

@nelynka18 Dík a áno, aj by som určite brala našu kojeneckú vodu..

andelusik
16. jan 2012

@jana0706 Dík a tiež si myslím, že autom by to malo byť lepšie pre malých..

katulka74
16. jan 2012

@bv_alexandra tak my sa s malym kupeme uz vo velkej vani mesiac,je to super,unavi sa tam a dobre spinka a zboznuje kupanie 🙂

zuzanazuzana
16. jan 2012

ahote....my mame nas prvy zlozvyk, malinka mi zaspi len v lehatku...staci 5 minut a spi a potom ju musim preniest do postielky...
a ako vase babatka spavaju v noci v postielke? moja mala lieta po celej postielke, vzdy ju najdem na druhom konci otocenu, neviem ako to dokaze!!!!
a tiez je taka nekludnejsia, myslim si, ze tiez kvoli zubkam
inac probiotika nam zaberaju super, musim poklopat, uz kaka iba zlte a posledne dva dni robi rekordy v papani!!!!
a rozoberali ste tu tie nahrdelniky a ktosi spominal, ze v brendone sa najviac oplatia, ktore su priamo pre babatka.....nenajde sa tu dobra dusa z blavy co by mi to kupila? vopred dakujem!!!!
a ockovanie sme prezili v dobrom,hned ako sme prisli domov dala som jej studene obklady na nozicky,paralen, v noci mala iba 37,2 a na druhy den sme ani nevedeli, ze bola ockovana. hned jej davali aj druhu davku proti rotavirusu. viem, ze su na toto ockovanie rozdielne nazory, ale ja som rada, ze som sa tak rohodla....s mojim synom som si vela vytrpela kvoli tomu...infekcne....infuzie a stale dokola!!!!!

zuzanazuzana
16. jan 2012

a spominate tu tie bolesti chrbtice...tak tie mam aj ja, sem tam sa nemozem ani vystriet,ale este v ramci normy oproti vam....ja som tu spominala, ze ma boleli obe zapastia 3 mesiace, vlastne ako sa mala narodila....plakavala som v noci od bolesti, bol pre mna problem malu prebalit atd atd atd....chodila som na elektroliecbu a nic....nakoniec ma poslali na rtg a v obidvoch som mala zapal...dali mi obstreky, lieky a po 3. dnoch bolesti uplne odisli.

jani74
16. jan 2012

@peta_k ano, u nás je to bežné. Neriešila som to zatiaľ.

jani74
16. jan 2012

Ahojte, na čo sú dobré tie náramky???

zuzanazuzana
16. jan 2012

aj ked som si prestudovala vsetky pre a proti co sa tyka ockovania, ale na toto nemam slov.....katrenka.......

katuska_za
17. jan 2012

Ahojte, tak vcera po poradni mame 6010g a 63cm... zaockovany sme proti pneumokokom a dorbec sice velmi plakal ako aj pri tej TBC ale inak cely den prespal a nemal ani teploty. Mame stafilokoka v dutinach nosteka takze preto stale sopliky (inak mam ho aj ja, cize to ma asi odomna) tak snad nam kvoli tomu nezrusia operaciu.... och uz zacinam mat depky z toho...

a mam jeden malililinky pruser.... akosi mi meskaju moje dni.. uff snad sme s mm nic nevyviedli bo teraz este nemozme, musime najskvor Matuska dostat aspon na nohy a druhe az potom (o 2 roky).... uzivam antiku ale uz tyzden nic neprichadza... bojiiim...

nelynka18
17. jan 2012

dobre ranko 🙂
takze na 100 percent nam idu zuby maly sa v noci zobudil 2krat s takym revom,ze sme s muzom vykocili z postele... od 5:30 bol hore a mrncal uz som sa nemohla na to pozerat skusila som mu dat nurofen a zabral takze urcite ho bolia dasienka od zubkov.ma ich aj cele cervene a ked mu dam prst do ust ide mi ho zjest a ako sa pri tom jeduje hruza...asi skusim neaky ten gel na dasienka a mam objednany ten naramok tak som zvedava na efekt 😀
@zuzanazuzana ahoj,naramok proti urieknutiu a pri prerezavani zubkov vraj tlmi bolest a dietatko tak neslinta,je z jantaru vyrobeny.jedna mamina tu na mk povedala,ze jej mala ho nosi a ze je celkom fajn 🙂 a ktomu lehatku mne tak maly v nom zaspaval ked mal mesiac tiez len v nom 🙂 a k tomu ockovaniu,co napisala katrenka?? 😕

nelynka18
17. jan 2012

@zuzanazuzana to o tom naramku nie je pre teba sory 😅 hihi este spim 😉
@jani74 ahoj,naramok proti urieknutiu a pri prerezavani zubkov vraj tlmi bolest a dietatko tak neslinta,je z jantaru vyrobeny.jedna mamina tu na mk povedala,ze jej mala ho nosi a ze je celkom fajn 🙂

misickab3
17. jan 2012

@katuska_za ahoj, super, že tak rastiete 😉 idem ťa snáď povzbudiť- ja som dostala menzes skoro hneď po 6-nedelí a potom v decembri nič a až tento piatok prišlo "niečo" ako ružovo zafarbený hlien a neviem....také niečo, no nie je to úplne menzes, ale tiež som bola z toho mimo, že čo to má byť a či sa nám tiež zase niečo nevymklo z rúk 😉 ale robila som si test- pre istotu a nič, takže vyzerá to tak, že sa nám asi len rozbieha ešte cyklus a že to asi nebude vzhľadom na to kojenie ešte také pravidelné....ale ja plánujem ísť teraz v piatok na gyndu, tak uvidím čo lekár povie, či to je normálne 😒

Baby, ktoré máte problémy s vypadávaním vlasov....pýtala som sa jednej milej žienky- má už tri deti, na to vypadávanie....jej pomohlo, keď si v lekárni kúpila tú ampulku B12, ktorá sa inak pichá, ale ona si ju otvorila a vyliala na vlasy pri umývaní....vraj to zabralo, tak uvažujem, že to stojí za to vyskúšať- potom jej vraj už nepadali...akurát, že B12 je na predpis, ale ona povedala, že lekárnika presvedčila, že to chce len na vlasy použiť, že si to nebude pichať, alebo čo....takže to zohnala aj tak... 🙂

misickab3
17. jan 2012

No a aj naša je taká plačlivá teraz....začala som chodiť s ňou na tú masáž a neviem prečo, ale nikdy tam nevydrží ležkať ako iné detičky.....stále ju musím ukľudňovať, dávať na bruško a tak ju aspoň trochu môžem masírovať...ale už z dvoch stretnutí sme tam vydržali tak na polovici....potom som ju musela zobrať na ruky alebo ju nakojiť, alebo prebaliť, ale ľahnúť si už nechcela ☹ a samozrejme, že odchádzame stále s plačom...akože malo nás to celé viac spojiť, užiť si dotyky mama-bábätko, ale takto z toho máme asi väčší stres....mám pocit, že potom keď to skúšam doma, tak je to lepšie, tak vydrží, usmieva sa, rozpráva...ale tam je asi nervózna z toľkých impulzov ☹

katuska_za
17. jan 2012

@misickab3 joj si ma potesila ale aj tak sa trosku bojim, no pockam do konca tyzdna a potom si spravim test... premyslam ci uzivat antiku nadalej ci tym nemozem ublizit ak by ciste nahodou som bola tehu....
k tym masazam : ono babatko je tazko nutit do niecoho v nejakom case ked nema naladu... my si robime masaze doma (ukazala mi ich fyzioterapeutka) a vtedy ked ma drobec naladu a mozme ti povedat ze si to poriadne uzivame.. teda hlavne on az si tak povzdychava obcas 😀

d_anica
17. jan 2012

Ahojte baby! Novinky ohladom nasho ockovania TBC: same vstrebat sa to ani nahodou nechysta a zda sa ze uz to ma aj zahnisane, tak nas Dr. hned objednala na plucne 😕 , ze to vycistia a vezmu kultivaciu. To sa mi teda vobec nepozdava 😖 Este mame tyzden a duuuufam, ze mu to praskne same, neviete mi poradit, ci by nepomohlo natierat to nejakou mastickou, alebo co???
@katuska_za nemaj nervy, vsetko dobre dopadne!!! vidis, ze maly krasne rastie, napriek tomu refluxu, je to bojovnik 😵 za chvilu nas aj dobehnete 😉 inak, a to uz mas pravidelny menzes 😨 ? mne dr. povedal, ze takto na zaciatku to budem mat neprevidelne, ak vobec. Ja som dostala v nedelu a cumela som ako tela na nove vrata!!!

misickab3
17. jan 2012

@katuska_za nooo....veď ja viem, ale asi si vieš predstaviť, aké to je, keď ďalších 6 detí je v celku pokojných a moje bábo furt dačo...tak sa cítim potom vážne nepríjemne...tak snáď to nejako vydržíme a potom si už podľa tých daných cvikov budeme užívať doma, kedy sa bude dať a kedy malá bude chcieť....inak-keď vravíš, že malého masíruješ...ty aký olejček používaš? 🙂
a čo sa týka tej antikoncepcie- myslím si, že keď si na konci týždňa spravíš test, tak dovtedy by to nemalo urobiť problém....ja som na začiatku môjho tehu začala brať hormonálne lieky- lebo lekár akosi prehliadol možnosť tehu a tak mi ich nasadil- a to som už tehu bola....tak som ich brala 4 dni- stále som zvracala, tak som si potom spravila tehu test, zavolala lekárovi, že som tehotná a on mi to potom potvrdil....žiaľ, niekedy to vyzerá aj takto- ale tým som chcela povedať- na tých liekoch bolo napísané, že vysadiť hneď ako sa tehu zistí, ale to niekedy môže byť aj 2 mesiace po otehotnení, takže nemyslím, že by to nutne muselo ublížiť...určite hneď ako by ti vyšiel test pozitívne, tak vysaď...ale dovtedy- čo ak nie si tehu a po vysadní náhodou 😀 ?

katuska_za
17. jan 2012

@d_anica to nema byt pravidelne? jaaaaaj heh takze sa nemusim plasit??? ja uz vyplasena jak pubertak 😀 veru rastieme aj ked grcame o sto sest... vcera zas celu noc sme mali sablovy tanec 😖 ale tak ja vzdy plienku odvazim a dokrmim po hodinke co chyba tak asi preto to nieje tak citit ze vraciame. Tuto noc som skoro stale nespala co musim stale mysliet ze sa blizi februar som rozbita totalne ☹

micicka
17. jan 2012

@d_anica nám keď to nahnisalo, tak sa en pluzgierik pri kupaní rozmočil a hnis vytiekol sám. skús viacej namočiť, možno to pomôže...

peta_k
17. jan 2012

tak nas dnes neockovali, mala ma nejaku virozu, lebo mala vcera zelene hlienové stolice s takymi krvavymi nitkami, vecer uz iba taku spenatovo-zelenu penu... aj jaj, tak som sa vylakala... A lekarka na to, ze vraj ak som sa ja velmi bala toho ockovania, tak sa mi mohol do mliecka vyplavit adrenalin a aj z toho to moze mat... To akoze ako sa mam prestat bat?

zuzanamolnarova
17. jan 2012

@d_anica my sme nato dostali framikoin, 2x denne natierať trošku to pomohlo - nehnisá to 🙂

katuska_za
17. jan 2012

@misickab3 my mame olejcek od fyzioterapeutky nejaky levandulovy by to mal byt 🙂, nazov neviem lebo to ona kupuje vo velkom a predava v bielej flasticke bez etiketi. Ale je neskodny aj ked by si papal rucicky a mal ich od oleja. No my mame take reflexne masaze, take co stimuluju svalovu cinnost, ale zaroven je to prijemne a velmi ma to bavi.. som sa smiala ze si urobim kurz masaze babetiek 😀