icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

d_anica
17. jan 2012

@katuska_za jeeeejda, tusim by si potrebovala trochu odreagovat! tento tyzden som mimo, ale nechcela by si buduci tyzden prist k nam na caj/kavu, pokecat aby si na to stale nemyslela? 😉

kucminka
17. jan 2012

@misickab3 jéj,aj my máme presne takýto sobíkový overalík,malý bol v ňom zlatý 😉

d_anica
17. jan 2012

@micicka skusim ked budeme kupat, nieco podobne vravela aj nasa Dr. snad sa to podari, lebo sa mi vobec nepaci, ze by mu do toho rypali, a este na plucnom, bojim sa dalsej infekcie 😒

katuska_za
17. jan 2012

@d_anica nooo snad by to bolo fajn... asi potrebujem uz vypnut a nemysliet stale na tu blavu... vsetci ma len strasia ako detickam nevedia podat spravnu anestezu, aka to bude narocna operacia a mne z toho zacina hrabat ☹ a maly to citi a aj on je nervozny...

d_anica
17. jan 2012

@zuzanamolnarova nam Dr. vravela, ze sa to moze same vstrebat, tak sme cakali, a ono to namiesto zmiznutia zahnisalo 😠

kucminka
17. jan 2012

baby,nemáte problémy s padaním vlasov?ja strašne,som si umyla a taká kopa vlasov my vypadla,žeby som z toho mohla aj podušku natlačiť.Mala som to aj po prvom,ale nezdá sa mi že až takto veľa.Kúpila som si Revalid,ale neviem,či to zaberie,všade kam sa pohnem sú moje vlasy

d_anica
17. jan 2012

@katuska_za nemysli na to... kazda operacia je riziko, ci sa operuje babo, alebo dospely clovek. Ja si myslim, ze pri tom dietatku su prave lekari este opatrnejsi, takze je mensia sanca ze nieco zanedbaju. Hlavne prosim ta nesed na nete a necitaj si hororove pribehy. Tebe to nepomoze a malemu tiez nie!!!

katuska_za
17. jan 2012

@d_anica heh ako vies ze si citam hororove pribehy??? No ano citam si pribehy deti s DS ktore tuto operaciu maju za sebou a ake komlikacie to zo sebou nesie... je to sice na psychiku , ale na druhej strane mozno sa trosku pripravim a potom ak sa bude cosi diat tak to budem lepsie zvaldat...

misic
17. jan 2012

@kucminka no to s tymi vlasmi je asi normalne, mala som to aj po malej a aj teraz, ked si umyvam vlasy aj pri cesani, uplne obroovske chumace vlasov ☹ uz mi to lezie na nervy, tie vlasy su vsade, maly ma v plienke moje vlasy, kolkokrat aj v puse, vsade sa povaluju vlasy... no hroza... asi to len vydrzat, ono to prejde. 😉

misic
17. jan 2012

Ahojte babule, ako sa mate? Co vase babatka? nedavno sme si pisali ako tehulky a teraz maju nase babatka 3 mesiace 🙂 tak to leti. Je super, ze tie 3mesacne babatka su vnimave, smeju sa nahlas a a vyskaju.
Mate uz s babatkami nejaky rezim? Podarilo sa vam to zaviest?
my este nie, ale uz idem na tom pracovat, aby sme maly priblizny cas denneho spania 🙂 Pri malej som mala paradny rezim, tak musim aj maleho nejako usmernit s tym spinkanim... 😀

natalii6
17. jan 2012

ahojte dievcata..vcera sme boli zo starsim u lekara lebo mu musel robit este nejake krvne testy nastastie vysledky boli dobre este musi lekar v piatok zavolat do nemocnice koli vysledkom co mu tam robili lebo este ked sme odchadzali este neboli tak dufam ze tie budu tiez dobre lebo som sa dneska dozvedela ze keby mal tu mononukleozu tak bude dozivotne bacilonosic ☹ a mali sme mat vo stvrtok poradnu ale nam ju spravil uz vcera mame 6890g a 65cm a mal ho aj ockovat ale prelozil to az na 25..konecne aj BA zacalo snezit len skoda ze sa to dost topi to bude zase ale clapkanice ale aspon trochu to vyzera ze je zima 😉 teraz pozeram na malickeho a ozuzlava si hrkalku 🙂 idem ja varit tak sa tu majte 😉

dzuli08
17. jan 2012

@misic Daj nám radu ako si zaviesť taký režim. My tiež nemáme žiadny. A stále by spinkala, pretiera si očká a nie a nie zaspať a keď sa jej to podarí, tak akurát max. pol hodiny.

jana0706
17. jan 2012

@misickab3 ja som kvoli tomu zvolila tu individualnu masaz - ze ta lektorka chodila k nam (tri krat vzdy po tyzdni), bolo to super, lebo ked maly nieco potreboval tak sme spravili pauzu a hotovo...potom sme si dali este caj, pokecali sme a isla domov...velmi prijemne to bolo 🙂 malemu sa strasne paci ked mu masirujem nozicky so zadockom a brusko, pri hrudnicku bol zo zaciatku trosku nesvoj a pri rukach uz zase zacina mat toho vzdy dost, asi budem musiet urychlit ten zaciatok 😉 chrbatik a tvaricku chcem len teraz zacat pridavat ked si zvykol na ten zvysok...

misickab3
17. jan 2012

@kucminka
@misic baby, ja už som sem dnes o tom prispievala, ale skopírujem vám to ešte raz 😉

Baby, ktoré máte problémy s vypadávaním vlasov....pýtala som sa jednej milej žienky (má tri deti) na to vypadávanie....jej pomohlo, keď si v lekárni kúpila tú ampulku B12, ktorá sa inak pichá, ale ona si ju otvorila a vyliala na vlasy pri umývaní....vraj to zabralo, tak uvažujem, že to stojí za to vyskúšať- potom jej vraj už nepadali...akurát, že B12 je na predpis, ale ona povedala, že lekárnika presvedčila, že to chce len na vlasy použiť, že si to nebude pichať, alebo čo....takže to zohnala aj tak... 🙂

tak neviem, či to zaberie, ale prečo to neskúsiť? 😉

jana0706
17. jan 2012

@katuska_za jeee ako krasne rastiete, urcite tu operaciu dobre zvladnete, budem velmi drzat palce...my sme boli dnes na poradni, mame skoro rovnaku vahu ako vy - nieco malo cez 6 kg ale namerali nam len 60,5 cm - to my s mm ked sme ho doma pred 2 tyzdnami merali tak sme namerali uz 61 cm, a odvtedy uz zase podrastol - vidim to na dupackach co vyradujem 🙂 asi sme velkorysejsie merali 😀
ockovali ste naraz hexavakcinu aj pneumokoky? nas este neockovali, aj som rada ze sa momentalne riesi ten nedostatok vakcin u lekarov kedze si ich musia sami kupovat, lekarka mi povedala ze mame na ockovanie este dost casu, ze v mnohych krajinach (napriklad v Japonsku) sa deti do jedneho alebo aj do dvoch rokov nesmu ockovat kvoli tomu ze este nemaju celkom vyvinuty imunitny system...som o tom dost citala, tak som aj rada ze to takto vyslo a budeme ockovat aspon o trochu neskor...

jana0706
17. jan 2012

@misic @dzuli08 tiez by ma zaujimali rady na ten rezim...mne sa obcas aj zda ze sa nieco rysuje a potom je zase vsetko inak - hlavne poobede a vecer...

katy31
17. jan 2012

Ahojte baby, ako sa máte? Dávno sme tu neboli. Máme sa dobre, Riško stále cická.. priberá pomaličky, ale nie je to až také hrozné. cca 700 gr. za mesiac. Chcem sa Vás opýtať, ako ste na tom s povinným očkovaním? Už ste niektorá absolvovala toto očkovanie? Ja sa dosť toho obávam. 😔

kucminka
17. jan 2012

@katy31 joj,aj ja mám z toho očkovania trocha obavy.Práve včera písala mamina,čo jej zomrel synček,po povinom očkovaní,mal len tri mesiace,dotal zápal mozgových blá,otravu krvi.a to všetko aštartovalo to očkovanie,inak že zdravý chlapček až po očkovaní sa bacil zobudil.My máme ísť budúci týždeň,ale nie som z toho nadšená.Veľa mamičiek nesúhlasí s týmto očkovaním.Tú maminu nepoznám,ale neviem si to ani predstaviť,čo teraz prežíva ☹

d_anica
17. jan 2012

@katuska_za ja by som robila to iste na tvojom mieste 🙂 ale to mas ako s porodom, ja som tiez studovala kadejake pribehy, ale potom som si to zakazala, lebo mi to nerobilo dobre 😒 neboj sa, to zvladnes za pochodu

santerra
17. jan 2012

Ahojte kočky, tak my sme dnes boli na očkovanie, dali sme to Prevenar 13 s doplatkom ( 15,80eur). Matej to zvlátol super, kus poplakal ked pichali no čakala som že bude horšie. Teraz čakame na reakciu...bodaj by žiadnu nemal!
Inak máme 7640 g a 64 cm. Pekný večer prajem 🙂

santerra
17. jan 2012

@kucminka S tými vlasmi som na tom rovnako, plznem jak líška... 😀

kucminka
17. jan 2012

@misickab3 ja som to už kedysi mala,aj mi to pichali,ale nepomohlo mi to,síce som vtedy nebola po porode.Vybrala som tuším okolo 15 injekcíí a nič.Ja si myslím,že to je to poporodné obdobie a musí to prejsť,len aby sme dovtedy neboli plechavé 😉

jana0706
17. jan 2012

@katy31 @kucminka podla mna je to strasne vela vakcin naraz pre take male telicko,, akurat som tu pisala ze som rada ze sa nam to trosku posunie - u nas uz lekari minuli tie vakciny co mali a na nove nemaju peniaze (musia podla noveho zakona sami kupovat)

kucminka
17. jan 2012

@jana0706 aj ja si to myslí,že je toho veľa naraz.Tej mamine povedal lekár,že toho bacila má každý v tele,len nie každému sa prebudí,je to hrozné,také malé detičky zomierajú,nechcem na to ani myslieť.

katy31
17. jan 2012

@kucminka @jana0706 viem, čítala som to 😢 😢 je to hrozné, ja sa veľmi bojím,.. nedá sa to rozdeliť tá vakcína? 😕

kucminka
17. jan 2012

@katy31 to neviem,či sa to može deliť,ja som chcela ešte aj tú s doplatkom naviac,tak teraz mám dilemu,či ju dať alebo nie,hm....

jana0706
17. jan 2012

@kucminka myslis tie pneumokoky? neviem ako to je - ci ich povinne ockuju spolu s tou hexavakcinou alebo ci sa aspon to da rozdelit

nelustek
17. jan 2012

@kucminka ani tu nepiste taketo veci..pri nelke som nic take neriesila bolo to povinne tak dr zaockovala a bolo.Nastastie sme nemali ziadne reakcie len trosku zvysena teplota.Tak dufam ze aj pri linde to tak bude.Radsej sa tu takto nestraste ☹ lebo aj ja sa zacnem bat.

bv_alexandra
17. jan 2012

@kucminka
@nelustek
@jana0706 ja som to práve dočitala preboha to je strašne. ☹ ☹ ☹
Nikdy som nemala strach z očkova nia brala som to ako povinosť ale tot je zamyslenie

kucminka
17. jan 2012

@jana0706 ja som dala tú vakcínu,tuším Prevenar,alebo tak nejako sa to volá,čo sa dopláca,tak teraz neviem,či ju mám dať,alebo nie.Ale vo štvrtok pojdem k detskej a spýtam sa jej na názor,čo mi povie ona na to.