Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@missy97231
@bv_alexandra
@santerra bože baby,ja tie komentáre čítam priebežne,a veľmi sa toho očkovania obávam 😒
@kucminka ☹ tiez sa bojim...
@bv_alexandra ,co sa im stalo?pozeram jej fotoblok a tam je ze maly zomrel ale neviem najst dovod,pise tam nieco?
@jana0706
@dzuli08 ahojte tak s rezimom, nemam teda patent, napisem vam ako som to zvladla pred 3 rokmiu s dcerou a teraz sa to chystam naucit (ak sa podari) maleho 😀
Velmi mi vyhovovalo, ze sonka spala okolo 10,00 doobeda a potom okolo 15,00 poobede. No a naucili sme sa na to tak, ze vzdy kazdy den pred desiatou sme sa vychystali na prechadzku (pretoze v kociku vzdy pekne spala) a ona potom pekne pospinkala aj 2 hodky niekedy viac. Ak sa mi nechcelo ist na prechadzku, tak som ju zbalila do kocika a dala na dvor alebo balkon, ale vzdy o tom svojom case bola na vzduchu vonku a tam stale spinkala. Tento ritual bol kazdodenny a potom si uz tak zvykla, ze o 10 sa spi, ze neskor som ju nechala spinkavat v postielke a nebol problem a zaspala aj tam. tento rezim nam perfektne fungoval asi tak do roka a pol a fungoval by mozno aj dlhsie, ale potom som ju navykla, ze bude spinkat len poobede, lebo mi to zacalo viac vyhovovat 🙂 No a poobede okolo tej 15,00 to budem robit rovnako. Neviem, ci som vam pomohla, hadam ano 🙂 tak si drzme palce aby sme pampuchov naucili na rezim, lebo si myslim, ze aj pre dietatko je to lepsie, je potom spokojnejsie 😀 🙂 🙂 🙂
caute baby
tak vcerajsia poradna: 5850g a 64 cm moja mala spagetaka 😀 😀 neockovali nas ze ked ma este chrasticku tak nemozu,takze az o mesiac...no zubky su to neni asi lebo mu nasla na dasienku taku malu bublinku ako afta ale ze skor si to asi tam sam skrabol a ze to ho boli preto je taky mrzuty...dala nam masticku z byliniek ale ked sa mu toho dotknem chudatko sa strasne rozplace...zacal lepsie spavat zase sa nam to vravia...cez den spi aj dve hodky bez vozenia a teraz tiez este spi tak som rada.narodky sme vcera oslavily s kamosom a jeho priatelkou do 23 hodiny boli u nas ale padlo vhod sa porozpravat a zasrandovat 🙂 tak dakujem vsetkym kto mi gratuloval bo uz ani neviem kto vsetko tak aby som niekoho neukratila 😉 🙂 DAKUJEEEM 🙂 🙂
@missy97231 práve som prišla od detskej lekárky a som jej to spomínala,že mám obavy z očkovania,ona ma ubezbečovala,že sa zatiaľ nepotvrdilo žeby bolo to očkovanie nejak škodlivé,že možno ro bábetko už malo v see najakého bacila,alebo oslabenú imunitu a to očkovanie to možno len rozbehlo,ale že určite to nebolo sposobené očkovaním,alebo mi ešte hovorila,že možno bola podané nejaké lieky a tá mamička veru písala že mu nasadili antibiotiká,čo sa po očkovaní ževraj nemá,tak neviem...hm....nás čaká očkovanie až okolo 9.februára,nám to posunula.
Ahojte baby, uz sa Vas musim spytat - tie, co ste uz dostali mrchu - mali ste ju tiez tak strasne silnu? ja som vcera za den minula 8 vloziek a na noc som si musela dat na postel nepremokavu podlozku...hrozne nieco, ide mi to na nervy....a to som si myslela, ze ked kojim, tak mrchu mat nebudem :(
Ahojte zacali ste s prikrmami?neviem ci uz ma ci nie sme na nutrilone.Aj vam tak deti zle spinkavaju v noci?kazde dve hodky by len jedel a jedoval sa uz je to malej neprijemne ked ju vzdy zobudi a ona chudatko rano vstava do skolky.Cez den si pospinka dva niekedy tri krat ale nie dlho.Hme neviem ci je to zubkami ci ako ide si zjest rucicky a hracky.Chodim vas citat kazdy den no mam malo casu vam aj odpisat.
@nikolka4 ahoj,najlepsie bude ked sa poradis s dr. ale vy uz budete mat 4.mesiace mozes nieco vyskusat,osporuca sa zemiak alebo mrkva...mozno aj na noc za chvilu kase co su od.4.mes.....nas spava 4x denne po hodine niekedy po dvoch.
baby dnes mi prisiel ten naramok maly ho ma na nohe bo mu je este volny 🙂 do 24 hodin by mal zacat ucinok som zvedava 🙂 tu je....
Práve máme 3 mesiace a 3 minúty, joj keď si spomeniem na pôrod.... som rada, že už máme uzlíček doma.
@zuzinka_26 ja som mala prvú mrchu úplne normálnu, možno kulilinček silnejšiu, ale dr. ma upozorňoval, že môže byť silná, že sa dokonca môže stať, že sa krvácanie nebude chcieť zastaviť, že potom mám prísť na injekciu. takže bohužiaľ môže to tak byť 😒
Baby ja potrebujem radu................ :D. Naša Vaneska je v podstate dobrý spáč.
Problém č.1
Večer okolo 8 ju dávam spať, po okúpaní, zaspí mi na rukách s menším plačom (musím ju nosiť kvôli odgrcnutiu) a potom sa ešte 2-3x zobudí, asi po 10 min keď odídem z izby. Potom spí až do siedmej rána.Robia to aj vaše bábätká?
Problém č.2
Cez deň už vidím na nej, že je unavená, trie si očká, zíva a nedá sa jej vôbec zaspať. Stále len kuká a zaspí až keď zapnem digestor. A teraz neviem, či jej niečo vadí, keď nemôže zaspať, alebo čo.
@nelynka18 aj mne prisiel dnes,tiez za tu istu cenu ale nestihla som postarku musim si ho zajtra vyzdvihnut a tesim sa, uvidim ci bude maly kludnejsi s nim
@dzuli08 s tym vecernym uspavanim to mame uplne rovnako,tiez ho uspim na rukach polozim do postielky, a za pol hodinu sa zobudi vacsinou je pocikany,tak prebalim a spi dalej, a v poslednej dobe normalne place zo spanku.cez den ked je unaveny tiez ho uspavam na rukach a potom davam do postielky ale prespi max pol hodinu
@kucminka je to proste smutne 😢 uz sa nic neda urobit,,, a jasne ze ziaden doktor ci doktorka ti nepovie narovinu a priamo do oci,,, "ano, zomrel kvoli ockovaniu. je to riziko ockovania,,, a prave on (jedno z mnohych) na to doplatil" 😔 my musime len verit ze nas sa to nikdy nebude tykat 😉
@missy97231 mňa by to asi ani nenpadlo,dokedy som náhodou nanatrafila na tú mamičku,čo jej zomrelo bábätko.Keby som to nebola čítala,tak sa nad tým ani nepozastavujem,ale teraz keď o tom viem a viem aj to,že nás čaká to očkovanie,tak už budem asi viac v strehu,aj keď si to samozrejme nepripúšťam
@dzuli08 myslim ze mas vcelku ukazkove dieta co sa tyka spania 🙂 hlavne to vecerne zaspavanie po 10 minutach mi pride v nasom pripade ako uplna utopia...nas po kupani este papa, a potom casto este vyvaluje okale a vobec sa netvari ze chce spinkat, pripadne zaspi na hodinu a potom este chvilu buntosi, ak zaspi medzi deviatou-desiatou a spinka s 3 prestavkami na kojenie (okolo polnoci, tretej a siestej) tak je to pre nas idealna noc 😉 cez den je placlivy ak je uz prilis unaveny, nam pomaha vysavac alebo aplikacia "biely sum" v iphone...ale castejsie je to pri papani ako pri zaspavani - namiesto tahania sa rozculuje, ked mu pustim vysavac alebo biely sum tak pekne dopapa a potom ho ulozim spinkat...
Otazočka kočky: Možem cvičiť ked kojim? Nič extra len brušačiky a niečo s nohami....hm?
@santerra mozes, a je urcite dobry pohyb akykolvek, ci na fyzicku alebo aj psychicku kondiciu 😉 ja cvicim pravidelne od 4tyzdna po cisarskom a kojim, mala este nedostala ine. mliecka je dost, citala som o cviceni akojeni viac, a nove info su, ze len ak by sme niekolko hodin extremneho cvicenia mali za sebou tak vtedy sa ta kyselina mliecna dostava do mliecka.vcera sme dokonca lyzovali. s manzelom sme sa striedali pri kociku, a mala spinkala krasne 😉

@nelynka18 vsetko najlepsie k narodeninam prajem, dufam ze si mala pekny dnik a ze to ockovanie prebehlo v poriadku 🙂