Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@micicka mne puder vobec neodpuracali.. vraj len dat bacha aby mliecko nezatekalo a super je ten hypermangan na zapareniny aj na ritke aj kdekolvek.. je to taky prasok, treba rozrobit bledoruzovu vodu z toho a umyt tym postihnute miesto.. velmi super zabera...ja nenatieram ziadnym kremom radsej len to umyvam tym roztokom ono to pekne vysusi a vybledne... lebo na vsetky tie masticky a hlavne sudocrem moj maly zle reaguje... na ritku davam len modru indulonu alebo klasicku najlacnejsiu rybaciu mast.. z ineho ma vyrazky...
@molly25
@nikolka4 no baby dnes som si umyla vlasy po týždni a vám poviem,že som skoro plakala,toľko vlasov mi ešte nezišlo,ako teraz,len som hrala hrebeňom úplne jemne a samé vlasy,tak som volala kožnej,zajtr tam asi pojdem,čo mi na to povie,viem,že je to tehotenstvom,ale ak to pojde takto ďalej,tak hrúza.Snáď mi niečo poradí,aspoň na zmiernenie padania.
ahojte, aj my sme októbrové 🙂 ...tiež mávame zapareniny pod pazuškami, dobre to poumývam, naolejujem alebo zapúdrujem 🙂 a vlasy mi tiež vypadávali v tehotenstve, no po pôrode sa to stoplo.
@mv1 ahojte, tak vitajte...zvlastne ze ti padali v tehotenstve - bezne je ze v tehotenstve vobec nepadaju a po porode sa to rozbehne...ja som mala v tehotenstve paradne vlasy, teraz mi nastastie tak nepadaju ako tu niektore baby spominaju ale s tehotentsvom sa to neda porovnat ☹
ahojte, neviete mi poradit, ci mozem ist s babatkom po ockovani von, ak nema teplotu?
@micicka moja mala nedavno mala taky krk zapareny... A davala som jej puder na to, Aviril,,, a zlepsilo sa jej to. Aviril puder pouzivam aj na zadocek,,, a v pohode.
@katuska_za to ti doktorka neodporucala puder? Ved ja si pamatam, pred nejakymi 20rokmi, ked boli sestrine deti babatkami sa pouzival v tej dobe len puder... Nestretla som sa s tym, zeby nejak skodil... Asi vela zalezi na citlivosti pokozky babatka 😉
@nelustek Dakujem za informaciu 😉 Na tie umrtia som aj ja zvedava, to, co zazila ta mamicka Katrenka je hrozne, stale nato musim mysliet 😒 Potom napis, co ti Dr povie...ja mam najblizsiu poradnu az v marci a tiez sa nato planujem spytat 😠
Ahojte baby chcem sa spitať ako vam spinkaju detičky mne mala sa budi v noci skorokaždu hodinu niekedy aj 8 krat za noc dam jej cicik a spi dalej a o chvilu zasa sa to opakuje,ja nestačim ani zaspať a ona už je opať hore iba kojim mlieka mam chvala bohu dosť...cez den do obeda spi tak hodinku potom poobede 2 hodiny ..
ako vam spinkaju v noci?
baby tak dnešná poradňa dopadla super, Natálka váži 6030g od 20.12. pribrala 1250g a meria 59,5cm, narástla 4,5cm 😀 pani doktorka hovorí, že veľa papá, no ale čo jej nedám 🙂
no a na ten krk mi povedala, že umývať, vyutierať do sucha a netrieť b-panthenom. v lekárni mi poradili, že pretrieť liehom (to neviem či sa odvážim) a potom natrieť sudocremom. ale dali mi aj masť imazol plus, že to už je na také horšie prípady, keď už sa aj baktérie vyskytujú - u nás asi áno, lebo ráno som z malej cítila normálne zápach, tak ešte neviem čo vyskúšam, ale dám vedieť.
ešte máme mliečnu chrastu, ale myslím, že len takú slabú, tak som kúpila šampón beba alebo babe?
@verinka100 neviem co pisala presne ta katrenka.ale hadam keby to bolo nejake skodlive,alebo tak by deti ockovat nedavali. 😨
@nelustek toto pisala:"úplne zdravé usmievavé bábätko... v utorok sme boli na prvom očkovaní, v stredu mi začal pokašliavať, tak som išla vo štvrtok ráno k lekárke, nech ho popočúva, išlo na predlžený víkend. Lekárka povedala, všetko o.k., dala nám sirupček od kšľa, že to prejde. Prišli sme domov, na obed začal byť mrzutý, a zdal sa mi teplý, tak som mu merala teplotu, 39.5 hned som mu dala čipku, teplota mu klesla max. na 39,2 a zase bola naspät, davala som mu dalsiu nepomahala, tak som išla na pohotovosť, tam mi Dr. povedala, že má trochu červené hrdlo, a trochu zostrené dýchanie, pridala nám antibiotiká, a rectodelt čipku, že nám stiahne teplotu, že to cez víkend prejde. Keď sme prišli domov,
podávala som mu všetky lieky, aj tú čipku, teplotu mu stiahla. Chvíľku za tým, ako som mu dala lieky, som si všimla na ušku taký fialový fliačik. Potom na nožičkách, začali sa mu robiť aj na hrudi... tak som hneď volala tej Dr., kde som bola na pohotovosti, povedala, že to možno bude alergia na antibiotika, ale že nech si zajdeme do nemocnice, nech nás popozoruju, a bude dobre. V ten deň bolo práve hrozné počasie, tak sme si volali záchranku, tam nám povedali, že všetky sú na výjazdoch, že nech si ideme k tej Dr., kde sme boli na pohotovosť, a že ak by to bolo súrne, že tam nám nejakú zoženú. Kým sme došli na pohotovosť, Maroško to mal už aj po tváričke, po celej hlavičke, všade..., Dr. nám povedala, je to vážne...., je to meningitída..., volali nám ihneď záchranku, z Námestova do Trstenej nás brali okamžite, tam Maroška stabilizovali, aby prežil prevoz do Martina, v Martine s ním robili celú noc, a ráno o 8.45h nám odišiel do nebíčka.. a aby nebolo málo, k meningitíde - zápal mozg. blán sa
pridala aj otrava krvi."
jej nick je katrenka, v jej fotoblogu je k tomu kopec komentov a najhorsie je, ze viac mamiciek tam pisalo, ze mali deti po ockovani velmi zlu reakciu.. ☹
@nelustek ja som sa k tomu dostala cez tuto temu, tusim na strane 730 o tom baby zacali pisat
@verinka100 boze hrozne,isto sa budem na to pytat ☹
Čaute baby, prosím Vás kde zoženiem spacie vaky či ako sa to volá pre Elišku za dobrú cenu? dík
@andelusik ak by si chcela ja mam dva v albume 😵
@jana0706 ahoj, ja som to mala pri prvom, vlasy mi začali padať až po pôrode a môžem povedať, že sa mi riadne preriedili a dokonca som aj ošedivela 😠 ...a pri druhom ma to postihlo vo vyššom štádiu tehotenstva.., našťastie mám teraz krátke vlasy, takže nie je to také okaté..ale na druhej strane, čo by sme pre svoje deti neobetovali 😅
@micicka no to ste pekne pribrali, vidis uz mate viac ako my a pritom Natalka ked sa narodila vazila menej nez Simi 🙂 ale to je super hlavne ze jej chuti a prosperuje 🙂
Inac na ten krk ja som Natalke tiez ked mala take zapareniny som jej ho najprv vydezinfikovala liehom, tym co sa dava aj na pupok a nechala vysusit, Simonko zatial take nema takze s nim taky problem zatial nemam.

@katuska_za no tak to som hneď zle urobila 😠 vďaka za radu. to mliečko aj našej tam zateká, to jej čistím, ale dnes to je strašné. včera sme sa nekúpali a nevšimla som si to. opýtam sa dnes dr. a puder nie je na to dobrý?