icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelynka18
28. jan 2012

@nikolka4 ahoj to moze bxt len take obdobie nas bol tiez par dni hrozny...uz som sa bala ze mu nieco je ale preslo to...mozno prechadza len fazou kedy sa nevie nastrojit na spanok kedze ten fen zabral....myslim ak ho neboli brusko ani zubky,usko alebo nieco take tak len treba vyckat kedy ho to prejde 😉

nikolka4
28. jan 2012

@jana0706 inak mas pra vdu aj pri jedeni je taky nekludny kolko krat si len cucne a jeduje sa a viacej mi potom uz ani nechce no dufam ze toto obdobie mu nebude trvat dlho lebo mala mi uz odisla spavat k babine nemoze to pocuvat chudiatko ☹ a to neni este doma muz ked pri tak neviem ako zareaguje on ☹

natalii6
28. jan 2012

ahojte..vcara ma na vecer zacalo pobolievat hrdlo a dneska mam od rana hnacku 😠 a ako by toho bolo malo este som dneska obymala zachodovu misu asi som nieco dostala od starsieho syna lebo u neho je to ako na hojdacke jeden den ma hnacky druhy nie ale odneska som ho dala zase na dietu nech sa mu to upravi lebo uz ma to prestava bavit ze mu stale nieco je ☹ som nejaka znicena ze aj sedenie ma unavuje a to musim este deti opatrit a aj navarit najradsej by som si isla lahnut ach boze ale co uz narobim musim sa dako premoct ☹ ciatm ze uz niektora zvas chodi z babom na plavanie aj ja by som chcela ale bohuzila kedze nemam kde dat druheho asi to nepojde jedine ak by tam chodil somnou skusim sa popytat 😉 filipko sa nam este nepretaca ale uz to vyzera ze to coskoro bude vediet lebo uz my chyba len prehodit nohu a bude to 😉

natalii6
28. jan 2012

@nikolka4 prosim ta nemozes mi dat kontakt na tu firmu odkial mas nutrilon?

natalii6
28. jan 2012

@nelynka18 aj nas spi vonku pekne a doma pomenej nap.vcera spal 3x nieco cez pol hodky a tiez si dava vsetko co mu pride pod ruky do ust..dneska rano ma zobudil zase nieco po 5 😠 a nez som prisla z wc nastastie zaspal 😉 a spal skoro do 7h..tak zeby ste boli zachvilu zubkaty? 😉

daja0760
28. jan 2012

Dievcatka, tak uz je aj forum "Oktobrovky 2012"!!! 🙂 🙂 🙂 Jooooj, aka som rada, ze uz to mame za sebou a doma krasne deticky 🙂 🙂 Prave pred rokom sme si tuto dobu robili tehotenske testy a zistovali sme, ze sme tehotne! A skakali od radosti 😀

jana0706
29. jan 2012

@daja0760 aj ja som si to forum vsimla a tiez mi to pride neuveritelne, inak mam pocit ze uz stihli vytvorit najmenej dve take temy, ale mozno sa uz vzajomne "nasli" 😀

iwky
29. jan 2012

ahojte oktobrovky. Potrebovala by som poradiť ... malinká mi v noci spinká veľmi zle, od polnoci je hore každú hodinku a stále hladná. Cez deň papká pekne moje mliečko, no keď ju ukladám na nočný spánok nechce vôbec prsník, tak jej dám 60ml nutra defence a potom moje mliečko. V noci kojím každú hodinu. Keď je viac-menej len kojená môžem jej dať kašičku na večer už od ukončeného 4. mesiaca alebo aj skôr, keďže sa odporúča dávať kojeným deťom až od 6.m. Možno by lepšie spinkala. S bruškom nikdy problém nemala. Za tri mesiace ju bolelo asi raz.
pekný deň.

reanda
29. jan 2012

@iwky moja je tiez taka teraz, kedysi prespala prvu polovicu noci vkuse a od polnoci do rana sa zobudila najviac dvakrat na jedenie.. a teraz je hore kazde dve hodiny minimalne a len by jedla a jedla.. ja iba kojim.. asi je to take obdobie, treba to len vydrzat a za cas sa to zase upravi
ja nebudem prikrmovat, aj ked by to bolo super sa zase poriadne v noci vyspat, ale nech to ma mala tak, ako jej to teraz vyhovuje.. ved vsade sa pise , ake je zdrave jest castejsie a mensie davky a nie sa navalit naraz 😀

zuzkazv
29. jan 2012

@iwky ahoj moja malá ked som ju len kojila tak sa v noci budila iba 2x, teraz už večer dávame sunar a po nom sa mi budila 4x za noc, podla návodu by sme amli dat na 150ml 5 odmeriek a to je dokopy 175ml mlieka, malá vypije tak 140ml ale bolo jej to riedke a viac nevypije ( asi nepustí objem žalúdka) takže teraz jej dávam 5 odmeriek na 135 - 140ml vody a znovu sa budí len 2x takže pred tým ako jej dáš kašičku by som vyskúšala urobiť hustejšie mliečko 🙂

cabby88
29. jan 2012

@iwky Ahoj,ja mám navlas rovnaký problém...akurát mi už dávame na noc až 120ml UM ☹ ,ale dávam jej ho cez cievku,takže našťastie nie je naučená na fľašu,aj keď z nej radšej pije...Tiež som rozmýšľala nad tými kašičkami,ale chcela som čo najdlhšie len kojiť, ale keďže sa mi to až tak nepodarilo a dokrmujem UM,tiež rozmýšľam čo je lepšie,či UM alebo kašička...no najprv si asi skúsim nejak zvýšiť tvorbu mliečka...Ak ti môžem skúsiť poradiť,keby si malej dala viac UM?Nie 60,ale 90ml?Nevydrží dlhšie spinkať?Alebo sa možno budí nie od hladu,ale len preto,že potrebuje cítiť tvoju prítomnosť...skús si ju dať na noc k sebe do postele a spinkať s ňou...ja som jej časté budenie vyriešila takto,malá spáva so mnou od 1.mesiaca a vyhovuje nám to obom...malá ma tvrdší spánok,a keď sa začne v noci mrviť,hneď jej dám prso a malá sa nestihne ani poriadne zobudiť a už znova spinká,pretože keď sa už riadne zobudí,má väčší problém znovu zaspať...tak skús najprv toto,a kašičky nechaj ako poslednú možnosť 🙂 a daj vedieť či pomohlo... 🙂

lucy56
30. jan 2012

@iwky to som rada ze nie som sama,moj maly to zacal robit tiez, zobudi sa aj 5 krat, predtym 2,3. zacalo to minuly tyzden a kedze nechcel ani zaspat po kojeni vecernom ako inokedy davam mu na noc asi 60ml nutrilonu a tiez uz som uvazovala ze dam kasicku od 4mesiaca co sa dava,lebo mam pocit ze mu nestaci mlieko na noc moje

sybila7
30. jan 2012

Je tu niekto kto rodil 5.10.2011 v BA ( antolská-Petržalka) ?

micicka
30. jan 2012

@nikolka4 ten fén som ja skúšala, no sranda nie 😀
napadá mi, či nie je moc unavený a nevie zaspať. ja som si to všimla na mojej, že keď nevystihnem presne tú minútu, kedy sa jej chce spinkať, tak má problém zaspať! inak ju dám do postieľky, zapnem kolotoč a ona zaspinká - jasné, že nie vždy, niekedy treba podržať ručičku, pohladkať hlávku. ale keď je moc unavená, tak sa jej nedá zaspať a zaspí len na mne - položím si ju bruškom na prsia.

katuska_za
30. jan 2012

Ahojte... taaak moje zlaticko ma dnes presne 4 mesiace... uff ako to len leti vsetko... strasne moc ta s ockom lubime slniecko nase...

v nemocnici uz odomna nechcu mliecko, lebo uz pre ich babatka je "stare" nema niekto v ZA zaujem??? 😀 stale ho mam vela a je mi luto to vylievat... je nezavadne niekolkokrat skontrolovane v laktariu v BA takze si myslim, ze by urcite nikomu neuskodilo.... pol litra denne mam nazvys ak niekomu chyba 😉 len by si bolo treba pon chodit

nelustek
30. jan 2012

@katuska_za ahoj ako sa mate? Uz ste v nemocnici?

katuska_za
30. jan 2012

@nelustek ahoj nie ideme v noci z utorka na stredu ked maly zvladne prespat celu noc... na prijem ideme 1.2. tak internet mat nebudem tak sa vam ozvem az ked budeme doma... alebo mozno maznel pozicia na mobile obcas ....

nelustek
30. jan 2012

@katuska_za moc moc vam drzim palce a ak sa tu uz nestretneme tak Matuskovi posielam velikansku pusinku 😲

daja0760
30. jan 2012

@katuska_za Aj my Ti drzime palce a budeme na Matuska mysliet. Je to sikulka a isto to zvladne na jednicku. Tebe prajeme pevne nervy, zvladaj to v co najmoznejsom klude a ver, ze vsetko bude dobre!!!

nelynka18
30. jan 2012

@natalii6 skore uzdravenie 🙂 aj ja by som chcela chodit na plavanie len u nas v PB nie je myslim az v ZA...tak nam sa tiez zacal drobec znova budit o siedemj ale teraz sa 2x stalo ze sa zobudil o 23hodine ale dala som mu len caj lebo plakal asi kvoli zubkom a potom zaspal...no uvidime kedy vykukne 1 zub 🙂

ahojte baby
vcera mal nas synovec krst tak sme mali cely den aspon co robit 🙂 dominik bol na hostine super a ja risko posluchal,takze taky maly relax 😉 my mame krst tuto nedelu kedze nam farar nechcel okrstit maleho spolu so synovcom vraj ked nebyvame na tom sidlisku tak musime v meste ale ideme na jednu dedine kde je skvely farar... za tyzden ma dominik 4.mesiace tak zacenm prikrmovat sa aj tesim kedze to bude spestrenie dna 🙂 mozem mu zacat aj davat aj kasicky na spanie????? co poviete ci mam byt opatrnejsia kedze ma citlive brusko.a mam krasne fotky konecne porobene robila som ich sama doma ale vyzeraju ako s atelieru 🙂 potom pridam.... a co naramky pomahaju??? mne sa zda ze ani nie.davam mu ho niekedy aj dolu lebo mame pocit,ze je este horsi...ale ma to dasienko spodne cele take navrete tak hadam co chvila bude zub 😉

jana0706
30. jan 2012

@iwky a skusala si nejake "triky" pri tom vecernom krmeni - ja som tu uz pisala ze moj maly ked je vecer (ale niekedy aj cez den) velmi unaveny tak si parkrat cucne, zacne sa jedovat a nevie sa pekne napapat, tak mu pustim vysavac - to ho v momente krasne ukludni a super sa napapa a potom obycajne spokojne zaspinka...nie je to sice idealne dojcit pri zapnutom vysavaci, ale hlavne je ze ma plne brusko a je spokojny...ja aj za cenu toho ze sa mi v noci bude castejsie budit tak nezacnem prikrmovat pokial mam dost mlieka, pride mi to velka skoda...aj ked predtym spal skvele aspon od polnoci do rana, iba dvakrat sa rychlo napapal a hned zaspal, a teraz mi casto po tom papani o stvrtej uz nechce hned zaspat, mrnci, chce sa "rozpravat", potom sa zvykne este trochu napapat a zadrieme, ale najneskor o hodinu uz je zase hore, pride mi ze uz je vyspaty, lebo papat nepyta, aj ked ak mu dam tak neodmietne 😀 nastastie potom zase zaspi a tak to tahame zvycajne az do osmej...

iwky
30. jan 2012

@reanda ja by som ju tiež veľmi rada iba kojila, nejde mi až tak o večerný spánok, ale na prsníku sa v noci zlostí. Nie hneď pri prvom večernom kojení, lebo vtedy mám mliečka akurát tak sa napapká, ale o hodinku ho už nie je toľko koľko by si Sofia predstavova, tak potom dám 30 ml UM a hneď potom ešte prsník. ale oveľa ľahšie je nadránom dať len prsník, ako chodiť robiť mliečko.

@zuzkazv ďakujem, vidíš to ma vôbec nenapadlo ... najbližšie to skúsim urobiť tak že dám viacej mliečka a menej vody a uvidíme 🙂

@cabby88 moja večer zaspáva na prsníku, keď zaspinká tak ju preložím do postieľky. Tam spinká do tej polnoci a potom si ju prekladám k sebe do postele a tam spíme spolu až do rána. Takže to zrejme nebude mojou blízkosťou. Možno potrebuje len prsník v puse, ale zase keď netečie, alebo len málo, tak odmieta. No doteraz spávala v kolíske a dnes sme jej ju vymenili za veľkú postielku. Možno sa jej tam bude páčiť viac, lebo v kolíske nemohla poriadne natiahnuť rúčky - bola úzka. Uvidíme. Snáď sa toto buntošenie nestane pravidlom 🙂 A chodí spávať aj dosť skoro, možno to bude tým. O tej siedmej už odfukuje. Možno keby som jej posunula trochu režim, že by som ju ukladala okolo pol 9 - 9 tak by sa to tiež zlepšilo, a ráno by posminkala aj dlhšie ako do pol 6 🙂

@lucy56 no vidíš koľko nás je 🙂 ja predsa len skúsim asi tú kašičku ... však keď jej nesadne tak prestaneme, a možno jej zachutí a bude dobre spinkať.

iwky
30. jan 2012

@jana0706 to by som ten vysávač musela dať tak aby naň videla 😀 to musí mať večer kľud, lebo je hrozne zvedavá a za každým zvukom sa otáča, hľadá a to je ešte horšie. Cez deň mám taký trik, že ju zabávam hrkálkami pri kojení a vtedy sleduje a krásne sa napapká 🙂

micicka
30. jan 2012

@katuska_za blahoželám k 4mesiačikom. to je škoda, že nechcú už tvoje mliečko, ale asi pre malinké bábätká už nie je vhodné.
držím vám veľmi pästičky, aby všetko dopadlo dobre 😉

micicka
30. jan 2012

ahojte kočky, ja by som sa mala ohlásiť u dr. na očkovanie, už má asi zahojené to na ramienku, ale strašne sa bojím ☹ ozaj ako má vyzerať zahojené očkovanie na ramienku? lebo dr. hovorila, že keď je odpadne chrastička, tak už to je ok, ale stále to má červené a ma tam taký vypuklý pupáčik.

ešte otázočka - mali ste niekto mliečnu chrastu? ako ste sa jej zbavili? ja som kúpila šampón od babe a mám to vyčesávať, ale jej to vôbec nejde dolu, keď nechtom prejdem, tak by sa to dalo zoškriabať, ale hrebenčekom alebo kefkou to nejako nejde...

lucy56
30. jan 2012

@iwky ja tiez asi ked bude mat 4 mesiace co je tento tyzden dam na vecer kasicku, mam knihu od bukovskeho a tam pise ze sa moze hlavne navecer zavadzat od 4mes.obilna kasa,vraj je to vhodny cas na ochranu proti celiakii, ak mozes porad aku znacku uvazujes kupit a niekto kto ma skusenosti kase sa davaju lyzickou alebo z flasky s vacsiou dierkou?ja mam prve a netusim

zuzanazuzana
30. jan 2012

ahojte....takze mrkvicka nam chuti, dnes som jej dala aj kusok zemiaka....a ako som si myslela, tak jej to pomohlo, ze som zacala dokrmovat, vypije aj viac mliecka comu sa velmi tesim....a v noci mi vela prespi, vobec sa nebudi....zaspala okolo 20.30 a vstala o siedmej.
syna nemam doma, isiel sa s exom na 4 dni lyzovat a 1.5. mi odchadza na polroka na cyprus!!!!!

iwky
30. jan 2012

@lucy56 tak potom daj vedieť ako to dopadlo 🙂 ja som rozmýšľala nad ryžovou Nutrilon, alebo nad Hipp. Tú knihu si aj ja chcem kúpiť, myslíš že sa oplatí??
A tú kašičku asi najskôr dám z fľaše takú redšiu a potom prejdem na lyžičku. Sú na to také špeci fľaše na kašu. Ale tak isto neviem či by to bolo lepšie lyžičkou, tiež moje prvé mimi.
Pri druhom už budeme "profíčky" 😀

jana0706
30. jan 2012

@lucy56 to s tou celiakiou sa mi velmi nezda, moja lekarka jednoznacne doporucovala do 6.mesiaca iba kojit a to iste pisali aj v knihach co som citala, praveze vraj priskore zavadzanie kravskeho mlieka a lepku (psenicne vyrobky) mozu neskor alergie, neznasanlivost lepku (napr. celiakiu) alebo neznasanlivost mliecnej laktozy vyvolavat...a vacsina tych kasiciek obsahuje mliecnu laktozu a zbytocny cukor...ja chcem podobne veci zaviest co najneskor, a ked tak som si potom vyhliadla kasu Sinlac od Nestle - moze sa od 5.mesiaca a neobsahuje ani lepok ani mliecnu laktozu (ja ju casto ranajkujem a je super)

katuska_za
30. jan 2012

Moj najdrahsi drobcek sa dnes skusal prevalovat na brusko.. takmer samu to podarilo len nevedel kam dat rucicku... a ze downici su minimalne o pol roka pozadu... to vobec nieje pravda, ten nas je naozaj sikovnicek.. Vcera lezkal na chrbatiku v postielke a stale dvihal hlavicku smerom k brusku az sa mu podarilo zdvihnut aj cast chrbatika a spravil taky polovicny brusak ale nozicky nezdvihol.. proste len telicko ako keby si siel sadnut 😀 vsetci sme zostali v soku sak taketo stvara uz treti den a len sa smejeme ze bude mat o chvilu stvorceky na brusku 😀