Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Ahojte, som tu len na skok.. zatial nas neoperovali... az v pondelok je indikacny seminar, kde zhodnotia Matuskov stav (ktory je dost vazny a caka nas jedna z najnarocnejsich operacii podla lekarov v kardiocentre ☹) a zaradia nas do predbezneho operacneho harmonogramu buduci tyzden, mali by sme sa dostat na radu stvrtok alebo piatok...
@missy97231 dakujem za odpoved nejak mi to vyprchalo z hlavy 😀 som si zapamatala ze sa nemoze celer..budem si to musiet nastudovat ze kedy zacat s ovocim a jogurtami 😉
@katulka74 som si pozerala na nete ockovaci kalendar a ma sa ockovat 1x v tych 3mes 2x vytch 5 ako si pisala a 3x v 11 tak neveim ci to moj doktor ma nejake pomylene 😀 sa ho to musim opytat
@bv_alexandra ahoj ja som mu spravila len z jednej mrkvy a tiez som to rozmixovala a 1x som tam dala trosku vody vcom sa to varilo a teraz som tam pridala trochu umeleho mlieka a davala som mu to lyzickou ale jeho ztoho napinalo a neviem preco ☹ pri prvom som mu 1x kupila prikrm a potom som mu robila doma ale tie mi odmietal tak som mu musela kupovat a tak teraz radsej nechcem kupovat aby nedopadol ako starsi ale sa obavam toho ze ho napina uvidim ked spravim zemiak..a kolko mu davas na jednu davku a to ti vsetko vypije?a kedy zacnes pridavat aj masko?a davs mu uz aj kasu?
@katuska_za ahoj zelam aby malicky operaciu zvladol co najlepsie a aby sa co najskor uzdravil..drzim palceky a myslim na vas 😉 ..ak by si tu nahodou este prisla do 14teho daj vediet na ktorom poschodi lezite by som vas prisla ak by sa dalo pozriet lebo aj my ideme 14teho do nemocnice ale nastastie len na 1 den..vela vela zdravicka a hlavne nech sa vsetko dobre vydari 😉
@natalii6 vypije 140 niekedy aj 160 polievočky. ja začnem davať lyžičkou ked bude sam sedieť. vzdy mu pár krát dam aj lyžičkou ale to len vypluva. z flaše vypije pekne. nechce ani cumel pustiť. davam aj kašu na večer tej vypije aj 220ml 😀 pažroš. 🙂 mliečko sa ma vraj pridavat aby si zvykli na novú chuť ked odmietajú. preto som prvé tri dni pridavala aj mliekčo. teraz už nie. dnes varim mrkvičku, petrzlen, zemiačik, kalerab a karfiol. karfiolu mam viac tak urobim aj samotný karfiol. 🙂 od kedy sme začali s prikrmami nemame žiadne bolesti bruška. a žahu mu dvihne z mliečka ale to viem utlmiť gastrotussom. 🙂 skus mu to dať z flaštičky možno si chúda nevie ešte tak z lyžičky zobrať. vyskúšaj čo bude robiť ked bude papať z flašky. 🙂
@katuska_za fúú no to si teda ešte počkáte. tak držím palce, nech operácia dopadne na jednotku a nech ste čo najskôr doma a zdraví 😉 😉
ja ešte príkrmy nedávam, ale chystám sa dávať domáce, zatiaľ žiadne kupované, tie si "odložím" na horšie časy, keď bude treba siahnuť po hotovom 🙂
ja som čítala u Bukovského aj počula od iných, že najskôr mrkvička, potom zemiačik - Bukovský odporúča bataty, že sú sladšie. plus kaše. o pár dní to čaká už aj nás a ja budem dávať asi hustú kašičku lyžičkou, uvidíme ako jej bude chutiť, ale ona je taký pažroško, tak snáď áno
ozaj a používate nejakých pomocníkov na prípravu alebo len klasika obyč mixér. videla som napríklad Anvent aj Beaba majú parný hrniec s mixérom v jednom, rozmýšľam, či sa to oplatí kúpiť
@katuska_za Joooj, az mam zimoriavky, ked si predstavim, co vas caka. Ale Matuska veeeelmi milujete a on to vie, tak bude urcite statocny vsetko dobre dopadne. Aj my na vas myslime a drzime palce. CO NAJVIAC STASTIA!!!
@bv_alexandra prosim a kde kupujes zeleninu? celkovo sa mi zda ta zelenina nic moc, ale nie je na vyber...chcela som bio cerstvu, ale nevidela som u nas!!!!
@natalii6 aj my sme zacali mrkvickou tri dni a potom som pridala dalsie tri dni zemiak a potom o tri dni brokolicu....malej to strasne chuti, zje aj 100-125g...ja jej to udusim a potom prepasirujem cez sitko, lebo taka troska mi nedje rozmixovat...ved to ma hladke ako kasicka cez to sitko a pridam jej to do toho troska z tej vody...ja zatial kazdy den dusim cerstve, ale ked bude o nieco vacsia budem tiez mrazit....a pomalicky pridam kalerab a karfiol!!! od pol roka maso....vcera som jej skusala dat ryzovu kasu od nutrilonu HA a vobec jej to nechutilo....ide ma porazit, lebo to mi dala kamoska asi 8 krabic a asi budem musiet vyskusat inu....hihi
baby a ako vam chcu pit cajik....vyskusala som uz viacere, ale moc to do nej nejde.....musim jej stlacat cumlik a tak jej davat, aby aspon nieco vypila!!!!!
@bv_alexandra ahoj, ako si dávala prvýkrát mrkvu, myslím či si dala hned celú dávku alebo najprv len takú ochutnávku?
Baby, a to už prikrmujete kašičkami aj tie, ktoré plne kojíte? 😕 Lebo moja Emka zatiaľ ešte ani čajík neochutnala, ale kojím sťažkosťami, tak by som už sná´d aj hádam niečo mohla dať aspoň na večer...či? 😨
@tun1ska @santerra baby neblbnite, zatnite zuby a dojcite kolko sa da aspon do ukoncenia 6.mesiaca, pre dieta je to to najlepsie co mu mozte dat a budte rady, ze mate to stastie a mate mliecko. Zeleninky, kasiciek a pod sa vase babatka najedia v zivote dost🙂 je mi jasne, ze by ste chceli trosku zmenit denny ritual, ale deticky maju na prikrmy cas. Btw, ma sa zacinat s prikrmon tak, ze jednodruhovy zeleninovy prikrm doplni jedno dojcenie cez den (napr obedne dojcenie), neskor, ak zje cca 100-200 g, toto dojcenie nahradi, po zavedeni masovo zeleninovych obednych prikrmov sa zavadza dopoludnajsi ovocny prikrm a cca o 2 tyzdne vecerna kasa. Teda prikrm na veceru sa obvykle zavadza ako posledny. Ale samozrejme, nech si kazda mamicka zvoli postup aky jej najviac vyhovuje. 🙂
@tun1ska ahoj, moja mala je presne taka ista dnes... nechcela jest, je bez nalady, mrnci, pospava, nesmeje, ma horucu hlavku, ale teplotu nema, slinta a hryzie si rucky... ale s tym papanim my mame uz dlhsie problemy, plne ju kojim, ale saje mi max 3 minutky a dost... zatial pribera, zajtra idem k dr. kvoli vyteru zo stolice,lebo my aj hnackujeme, tak sa jej spytam aj na tie zubky... dnes som jej skusala dat aj umele mlieko, ale flasu nechce, cumel vypluva, tak som sa odstriekala a tak jej davala, ale ani tak flasu nechcela, takze si myslim, ze nam naozaj uz idu zuby
@rough mas uplnu pravdu s tymi prikrmami 😉 len ja uz bohuzial nekojim a vcera sme dali prvy krat kasu na veceru, lebo mam pocit ze mala si tak lepsie zvykne na lyzicku, ked jej naprv zacnem davat nieco co chuti podobne ako mliecko 😉 pri prvej dcerke sa mi to tiez tak osvedcilo
@zuzanazuzana ja davam nutrilon ale kasu som teraz kupila nestle, lebo mne sa zda ze vsetky nutrilonove maju pridany cukor ... ta tvoja nie? pozries sa na to prosim? dakujem
ja caj este nedavam, skor sa chystam davat obycajnu vodu
@santerra
@tun1ska baby aj ja si myslím, že pokiaľ kojíte je to super, ja by som bola len rada. fakt je to jednoduchšie a pohodlnejšie.
ja si nechcem ani predstaviť koľko "bordeli" bude pri príkrmoch, mne už teraz ide niekedy na nervy príprava mlieka, koľko krát si poviem, keby kojím, vytiahnem len prsko a všetko je zamiešané, zohriaté a pripravené k servírovaniu 🙂
jaj a čo sa toho čajíku, či vodičky týka - moja nechce ani jedno ani druhé, ale dr. povedala, že keď je na UM tak by mala piť! ja keď jej dám vodu tesne pred papaním = myslím si, že je riadne hladná a scucne aj pol fľaše, tak ledva vypije 10ml! tak sa snažím aspoň 2x denne, aby aspoň čo to vypila
ahojte baby, tak my sme v sobotu skúšali dať mrkvičku, malá bola zlatučká ako sa to snažila z tej lyžičky sať 😀 ale postupne na to prišla a pekne spapala hádam aj 10 lyžičiek 🙂 , inak a malý mal z toho tiež úžasný zážitok 😉 . som myslela že jej už budem dávať každý deň len v nedelu som mala hrozne vela mlieka vďaka tomu že v sobotu sme jeden krát vypustili takže dnes uvidím ako na tom budeme s mliečkom a podla toho jej dám. Včera sme začali nášho loptoša učiť na korčuliach a celkom mu to išlo len ja som skoro zamrzla ako som pri klzisku stála s kočíkom ale hlavne že sa malému páčiolo 😉 .
@bv_alexandra ahoj ty tú mrkvičku zarábaš do mliečka ??? ja som takýto postup ešte nepočula ja to robím len normálne s vodičkou na kašu ale dávam jej to lyžičkou nie cez flašku
ahojte ked si chcem dat foto albumi nastavit len pre priatelov da sa to?A ako dakujem
@bv_alexandra ahoj tak to mas pekneho papkaca doma ked ti tak pekne spapa prikrm 😉 a pri zavadzani prikrmov by sa nemalo zacat prikrmovat lyzickou a az neskou do flasky? a este nemalo by sa davat iba jeden druh zeleniny tie 3az 4 dni a az neskou pridavat viac druhov?ja som uz stoho dako vypadla 😠 ja len dufam ze tomu mojmu to raz zachuti uvidime ako dopadneme dneska lebo vcera sme boli bez prikrmu 😉
Davnejsie som pisala do jednej poradne a popisala som pripad co sa stal tej mamine katrinke a toto mi odpisali
Odpoveď: Dobrý deň prajem, neviem a ani sa nemôžem vyjadriť k prípadu mamy, ktorý popisujete. Nebola som ošetrujúci lekár, ani nemám zdravotnú dokumentáciu. Nemám vôbec žiadne informácie o akú otravu krvi išlo, aká to bola očkovacia látka, pretože väčšina baktériových vakcín vôbec neobsahuje celé živé baktérie (okrem vakcíny proti TBC) , teda logicky ochorenie nemá kto/čo vyvolať. Neverím, že ak to mamka popisuje na internete, tak nedala podnet na prešetrenie ohľadne možnej reakcie po očkovaní. A ja zas nemám vedomosť o tom, že by sa potvrdila takáto komplikácia po očkovaní konkrétnou vakcínou. Takže sa k tejto konkrétnej záležitosti neviem vyjadriť. Sama mám tiež určité skúsenosti s hodnotením zaručených dôvodov ochorenia po očkovaní. Vo väčšine prípadov išlo o evidentnú časovú súvislosť očkovania s inou infekciou, ktorá je jasná z klinického stavu ako aj z výsledkov. Rodičov však už nikto nepresvedčí, ak hľadajú prečo sa niečo stalo a jediné, čo je viditeľné, je očkovanie v nejakom časovom intervale. Do dieťaťa totiž nikto nevidí, či sa už v organizme niečo nedeje, či nie je v inkubačnej dobe závažnej infekcie, či nemá predispozíciu na vznik choroby, ktorá by prepukla aj tak. Existujú reakcie po očkovaní, ktoré súvisia s podaním konkrétnych vakcín, pretože očkovanie je síce preventívny výkon, ale je to aj intervencia do organizmu, pretože to je aj základný princíp očkovania, inak by bolo zbytočné. Dôležité je, aby tie riziká boli minimálne a aby sa zabezpečila ochrana pred závažnými infekciami. S pozdravom.
aeste by som sa spytala ohladom tych prikrov po akej dobe sa k zelenine pridava masko a kedy sa zacne z ovocim a co sa tyka kasi kedy sa tie zacnu davat?

@natalii6 Natali my sme začali takto najskor len uvarená mrkva rozmixovaná a zriedila som ju s urobeným mliečkom UM. tak aby to vypil z flašky. takto sme šli tri dni. potom dalšie dni mrkva a petržlen. dalšie tri dni plus kaleráb. už som mliečko nedávala. ja mu to robim také husté ako kaša aby to vypil z flašky. dnes ideme pridať karfiol zas na tri dni. 🙂 ja nepreferujem kupované príkrmy, kupila som len na skušku že prvú mrkvu a mne to totálne nevobalo ani nechutilo. ja vždy urobim tak liter a dám do mrazničky do via pohárikov. 🙂