icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

ivuska22
8. feb 2012

@monia_ Ahoj, já teda dávám pět kapek jednou denně.

lolko_lenka
8. feb 2012

@nelustek a prečo si kojila len z jedného???

nikolka4
8. feb 2012

Ahojte dlho som tu nebola a len na skok som vas chodila citat.Mam obe deti chore mali hrozne kasle,sopliky,ale dostali antibiotika ktore im hned zabrali. 🙂 Malemu brali vytery z nosteka a hrdla. 🙂 Vidim ze ste postupne kazda zacali prikrmovat no mi uz sme v tom zabehnuty.No maleho na chvilku uz davam aj do bezky jaky je zlatunky chrobacik.prilozim foto.No uz papame aj kasicky,bananik s piskotkou.My sme este neboli ani na ockovani,stale nam cosi bolo,tak to mame odlozene. 🙂 dzkajte sa

nikolka4
8. feb 2012

prikladam foto 🙂

nelustek
8. feb 2012

@lolko_lenka ja kojim a pri tom spim tak z toho jedneho mi to bolo pohodlnejsie.A za dva tyzdne pribrala len 200g tak neviem ci vydrzime do pol roka len na MM ☹

nelynka18
8. feb 2012

@natalii6 klikni na ten odkaz a daj len paci sa mi.dakujem 🙂 🙂

nelustek
8. feb 2012

Takze ockovanie dopadlo s hroooooznym placom este ze tam bol manzel.Mame studene obklady tak som zvedava co bude do rana

Nezda sa vam ze 200g za 2tyzdne je malo???

peta_k
8. feb 2012

@nelustek aj moja pribrala len okolo 250-300g a tiez sa mi to zda malo, ale moja mala uz vyse mesiace aj malinko papa a strasne vela kakuska, akoby hnacky alebo co, uvidime zajtra z vysledkov vyteru, ci nieco zistia alebo to budu len zubky... ja ju odvcera skusam dokrmovat aj nutrilonom, ale akosi bez uspechu... Mozem sa spytat, ked ju kjis, ako dlho ti saje? Lebo moja saje max. 2 minutky a potom uz len tak sem-tam cucne

mon173
8. feb 2012

@peta_k @nelustek baby, mozem sa pridat? nam to zacalo asi pred 3 tyzdnami, zacala papat ovela menej, asi tak 5 minut. potom prisiel ten strajk, lebo ju to asi prestalo bavit, mliecko tieklo dost pomaly, tym ze strajkovala, vlastne potom nejedla skoro vobec, a ja som zacala stresovat ze s MM pomaly koncime.. ten recept co ste mi poradili od cabby 88 asi fakt zabera, a napriek tomu ze uz tecie lepsie, mala stale taha asi tak 3 minutky. tak som to prestala riesit, a hovorim si ze sak keby chcela tak si da a asi jej staci.. a ako casto ich kojite? (pretoze ja jej musim dat vzdy ked vstava, inak odmieta aj prsnik, takze asi tak 10 krat za 24 hodin). a co vam povedali dr. je to teda malo, ci nie?

lolko_lenka
8. feb 2012

@nelustek ale vydržíš, musíš ale pre to aj niečo urobiť 🙂 ja osobne vypijem denne acidko, čaj pre kojace maminky, dám si 2 jogurty, jem polievky a sem-tam si dávam aj homeopatika Ricinus Comunis 5CH, aspoň 2x do týždňa si dávam rezance s tvarohom, robím si pudingy atd.... Ale treba aj oddychovať. To sa mi síce moc nedarí, ale aspoň ráno si trošku poleňoším dlhšie v posteli aj s malou 🙂 Držím ti päste, aby si kojila ešte aspoň do toho polroka. Moja Nelka bude mať 11.2. už 5 mesiacov, mala som métu do 6.mesiaca kojiť, teraz som si ju pomyselne posunula na 8.mesiac 🙂 tak dúfam, že mi to tiež vyjde, predsa len, je to pohodlné 🙂

nelynka18
9. feb 2012

@nelustek ahoj tak ako dopadla noc.dufam,ze ok a malinku to moc nebolkalo.co ja viem s porovnanim naseho maleho ten takto pribera stale....asi to nebude ok... mozno jej nechuti len moc papat. dr ti na to nic nepovedala?

nelustek
9. feb 2012

@peta_k ked je ze moc hladna tak pije dlho tak 5-8min. isto ked si vypyta tak po hodine od posledneho papania tak nepije tak silno a hltavo a pije kratsie.NO je to ako kedy 😨

nelynka18
9. feb 2012

dobre ranko 🙂
velmi sa tesim malemu sa vracia spavost a zase krasne prespi celu noc 🙂 no ale cez den je to horsie spi menej...ako spinkate vy??? my takto... o 9-10 hod,od 12-13hod(ked sme vonku tak do 14) a potom vacsinou zaspi este o 16:30 do 17 hodky a vecer o 19 sa ide hajat...ale to zaspavanie o tej 16:30 je hrozne pol hodinu sa trapime ho uspat bo do 19 by inak nevydrzal hotovy boj a ked cez den nevychytam tu spravnu minutu na spanie tak isto nevie zaspat....viem,ze to nie je az take hrozne ale vpodstate sa cely den toci len o spravnom ukladani do postielky 😀 😀 a este otazka.tie co uz davate prikrmi.nezape vase deturence z mrkvicky?naseho zacalo trochu zapekat 😨

nelustek
9. feb 2012

@mon173 mne moja doktorka povedala ze je to dobre ako pribrala len zo zaciatku priberala za 2tyz. aj 600g. Nasa dr. je spokojna ked za mesiac babo priberie polkila,ked viac tak povie ze to uz pribera vela. A Linda papa tiez casto kazdu hodinu ale uz sem tam vydrzi aj dve hodiny no to ma ide potom zjest 😀

nelustek
9. feb 2012

@nelynka18 Ahoj moja no dr povedala ze je to O.K. neviem rozmyslam ze ak to takto pojde dalej tak ju budem prikrmovat skor ako od pol roka ☹ ved mala vcera tak plakala ze som sa ani s dr nerozpravala nic som cez ten plac nepocula. Noc bola dobra linduska spinkala dobre ale rano mala zvysenu teplotu tak som jej dala polku toho cipku a po tristvrte hodine kakala nevadi to?

nelustek
9. feb 2012

@lolko_lenka ahoj ja by som kojit chcela a isto neprestanem len mozno s prikrmom zacneme skor ako som planovala,sice doktorka nam nekazala prikrmovat pockam do dalsej poradne a podla prirastku na vahe sa zariadim.Dakujem za povzbudenie Nelku som kojila do 14mes. a s prikrmom sme zacali asi od 5-6mes.

nelustek
9. feb 2012

A mame novy kocik konecne nam prisiel tak nech sa uz otepli aby sme ho mohli vyvetrat 😀

nelynka18
9. feb 2012

@nelustek no aj ja si myslim,ze je to ok...ved uvidis casom ak bude byvat hladova mozno zacnes aj skor s prikrmami...zariad sa podla malej 🙂 tak fajn,ze spinkala.po 3/4 hodke by to uz nemalo vadit,ze kakala.myslim,ze do neakych 15 minut sa ten cipok vstrebe.tak sa mi cosi mari 🙂 a co robievate ked je taketo pocasie?my sme stale doma bo auto mame v oprave uz vyse tyzdna,tak ani k nikomu na navstevu 😒 ale vcera sme boli vonku vyse hodiny som sa stretla s babami,co sme boli v porodnici spolu na izbe,tak bolo aspon o com kecat 😀

missy97231
9. feb 2012

@nikolka4 ani my sme este neboli sa ockovat. Ideme 16.2, snad uz do toho nic neskoci.
My este neprikrmujeme. Mala nejak extra nepribera moc, ale neriesim vahu... Ma sunky riadne, neplace,,, dam jej jest ked si zapyta 🙂 spavala krasne aj do rana 5-6stej... Teraz mala tretiu noc co sa mi zobudila skorej,,, prvu noc o 3:50, vcera o 3:30, a dnes o2:30 ... Nezvyk, ale snad si na to nezvykne, a vratime sa do normalu 😀

nelustek
9. feb 2012

@nelynka18 my sme tiez stale doma a nelka je aj chora tak dnes uz ani do skolky nesla.Mala mi teraz bohvie co ani cez den nespi,tak po 15-20min. sa zobudi.Zaspi mi na rukach a ako nahle ju polozim je hore 😠 ale na rukach by spala aj hodinu.Ako dlho bude este takto zima nevies?

zuzkazv
9. feb 2012

@nelynka18 ahoj no s tým kakaním je to u nás tak že už máme takmer normálne hovienka 🙂 no čo mrkvičksa to asi trochu zahusťuje ale vyslovene zápchu nemá, kaká tak 1x za deň niekedy 1x za dva dni ale to je potom nášup 😀
@nelustek ahoj moja malá pribrala za mesiac 450g a dr. mi vravela že to je trochu menej ako by mala vraj to má byť okolo 550 - 600g za mesiac. Ale ten mesiac sme sa trápili z tým kojením takže kým som sa rozhodla ju dokrmovať tak čosi aj schudla ☹ normálne si teraz vyčítam že som jej nedala skôr a trápila som ju 😒 . Inak ju teraz stále kojím tak ako predtým teda 6x cez den a 2x v noci len medzi tým dostáva ešte 2x denne mrkvičku a večer 150ml sunaru. Dúfam že sa ti mliečko rozbehne o čosi viac možno máte len laktačnú krízu - tá by mala trvať tak 3 dni, no u nás sa to vlieklo dva týždne 😒
baby tak malá tie zvýšené teploty zvládla bez čípku 🙂 v noci už teplotu našťastie nemala takže očkovanie sme zvládli na jednotku 😎

nelynka18
9. feb 2012

@nelustek aj risko je trocha zahlieneny...vcera bol doma a aj zajtra ho necham dnes maju karneval,tak som ho poslala 🙂 tak s tym spanim sme o cosi lepsi asi o 20 minut 😀 😀 strasne sa tesim na jar 😵 vraj co mi mama hovorila,ze videla prognozu pocasia tak do konca marca ale nie -20 ale ocsi menej takze este asi dlho 😠

nelynka18
9. feb 2012

@zuzkazv ahoj aj domco ma hovienka celkom v norme len to prve,boze pisem to tu aj je mi do smiechu 😀 ma hustejsiu stolicu a tiez kaka raz za den.... 🙂 takze ste ockovanie zvladli 🙂 nas caka 22 a tiez dufam,ze to zvladneme ako vy 😉

nelustek
9. feb 2012

@nelynka18 boze ani nehovor ☹ co sa to pocko blazni? To dufam ale mrznut dovtedy nebude...a dnes ked je nelka doma tak linda bude spat este menej 😖 ja sa asi zblaznim
@zuzkazv ja by som este prikrmovat nechcela a ani UM kupovat nechcem ved ja to ani zarobit neviem 😝 no moja mala sa budi v noci stale dost casto uz sa nepozeram ani na cas

nelynka18
9. feb 2012

@nelustek naporazenie s tym pocasim,mrazi budu ale mensie.dufam,ze sa to este vsetko zmeni 😒 ja riskovi vzdy pustim rozpravku na youtube ked dominik ide spat a je ticho 😉 dominik tu teraz pocuva michla davida a cuci akoby tomu rozumel 😀

nelustek
9. feb 2012

@nelynka18 len linda bezo mna spat nechce,ale dnes ju teda vyskusam dat spat do noveho kocika a povozim ju po byte 😵

zuzkazv
9. feb 2012

:@nelustek ten kočík je DEMA?
@nelynka18 isto to zvládnete 😉 , to s tým počasím ani nevrav že to tak dlho bude trvať ved za tým kočiarom načisto zamrznem 🙂 inak ten režim spania u nás 9:30 - 10:30 potom 12:00 - 13:00 a nakoniec v kočíku 15:30 - 16:30 neni to vždy takto ideálne že po hodine ale približne takto to u nás vyzerá

nelustek
9. feb 2012

@zuzkazv ano baby design dema 😉

nelynka18
9. feb 2012

@nelustek tak drzim palce 😉 inak dala som vam hlas 🙂
@zuzkazv no vraj ano uz aby bola jar 🙂 no s tym spankom to mame podobne 🙂 a ako ti zaspava?nas zvycajne v postielke niekedy hned inokedy aj pol hodinu ale on skor len mrnci a je nervozny,ze sa mu neda zaspat,tak ho necham a asi kazde 2minutky idem za nim dam mu cumel,zakryjem oci plienkou(bo on tak zaspava)a odidem....ale okolo tej 16-17 ked ide spat to je hruza vtedy az vrieska,tak ho uspavam aj na rukach ale jeduje sa ako by som ho ja nutila spat 😀

zuzkazv
9. feb 2012

@nelynka18 malá tiež zaspáva v postielke odkedy chce cumlík tak ju na rukách neuspávam vôbec klop klop klop ona má ten posledný spánok v kočíku lebo to idem po riška do škôlky takže neviem či by mi doma tiež chcela spať, a ked sa stane že sa jej nedá zaspať v postielke tak ju vozím v kočíku v byte a inak ked spomýnaš tú plienočku cez oči tak naša malá zas musí mať pod sebou deku tak aby jej to presahovalo cez hlavičku a ona si tú deku dáva k nošteku a na očká tak sa kuklí do nej 😵
@nelustek my sme mali demu pri riškovi takú s prehadzovaťeľnou rúčkou, dúfam že vám bude dobre slúžiť 🙂