icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelynka18
9. feb 2012

@zuzkazv no ja ho niekedy o 16 dam na balkon do kocara ked je najhorsie.neviem preco ale v byte v kocari nezaspi 😨 tak to mate super 😉 on si tiez stale tu plienku natahuje po tvari a niekedy si tak zhodi dudu a musim ist mu ju dat.a niekedy este zaspi pri caji....a ako risko?aky maju s malou vztah?ako sa mala vlastne vola?skleroticka som 😀

zuzkazv
9. feb 2012

malá je zuzka 🙂 nakoniec po maminke ale najprv som sa na nu musela kuknúť až potom som povedala meno 😀 riško je už vpohode objíma ju a tak ale občas utrúsi pozmámku nejakú napr po očkovaní sme boli u našich a mamina sa z malou vonku prechádzala mu vravím že už musíme ísť domov so zuzkou lebo dostala injekciu a on že však je von tak ju tam nechajme 😀 ale keby to povedal niekto iný tak by ho asi zbil 😀 som zvedavá čo bude až začne loziť a bude mu brať hračky a u vás je to ako?

micicka
9. feb 2012

ahojte kočky, nejako ste toho dosť popísali, prečítam až neskôr 🙂

NAtálka mala včera druhý deň po očkovaní, mala okolo obeda len zvýšenú teplotu, potom si dobre pospala a teplota klesla. dnes už v pohode, akurát okolo desiatej, keď mala papať, tak prišla na ňu aj únava a ani jesť ani spať, a len plakala a plakala 😒 ťažko horko spapala 100ml a podarilo sa jej zaspať, uvidíme, či to bude zase len na 30min

a vy ako babule sa máte? ako detičky po očkovaní?

nelynka18
9. feb 2012

@zuzkazv aha no vidis 😉 tak to je fajn,ze si malu neda 🙂 u nas podobne maleho zboznuje ale tiez ked niekedy sa moja mama rozprava viac s domcom risko zaziarli a votre sa medzi nich a zacne on komunikovat s malym alebo povie babke nech za nim do izby uz nejde ked je stale s dominikom 😀 ale inak vpohodke.no kamoska ma 5 rocneho syna a druhy zacal teraz ritolezit a ze tomu strasiemu bere hracky,tak ze su male zvady 😀 no veru to bude zaujimave obdobie 🙂

katulka74
9. feb 2012

Ahojte,druhe ockovanie za nami,mame 5 mes a 66 cm a 7200 gr 🙂

d_anica
9. feb 2012

Ahojte, my sme dnes boli druhy krat na pneumologii. Ranu po TBC ma konecne ako tak zahojenu a povolili nam dalsie ockovanie. Takze nas to asi caka buduci tyzden, trochu sa bojim co to zas bude... A este nas doma obchadza nejaka viroza, dufam, ze maleho to nechyti...

jani74
9. feb 2012

Ahojte, tak som sa sem zas raz konečne dostala 😎
@tun1ska odsávačku na soplík mám je perfektná 😉

@zuzkazv Zuzi práveže ani dr. si nevšimla - čiarky aj nožičky má rovnaké tak bol zaskočený, že má na sone odchýlku.

@cabby88 hmm ten soplík nám dáva riadne zabrať - včera som bola na poradni a kázala som dr. nech jej zoberie výter lebo takto to nejde. Už nech je apríl a idem preč od tejto dr. je totálne prispatá a čo jej nepoviem to neurobí 😠 V utorok budem mať výsledky. A tebe tiež robili výter keď sa potvrdil streptokok?

Inak na včerajšej poradni sme sa dozvedeli, že sme za mesiac pribrali len 250g takže máme 6,250kg čo sa mi zdá málo v porovnaní, že sme priberali 1kg až 1,1250 za mesiac. Dr. povedala, že je to ok ale ona je celá mimo tak neviem 😖Hanička je taký drobček.

A posledné dva dni sa nám poobedie podarilo zaspinkať samej a v noci sme boli hore len 2X 😎 no ale klop klop!!!A teraz hajinká od 14h a keď sa zobudí tak pôjde už až večer.

@mon173mne pomáhajú na mliečko homeopatiká(teraz naposledy ma zachránili), vinea tú v podstate pijem stále ale občas prehodím na niečo iné, šunka 😎 (hocijaká to mi poradila kamoška a papám jej dosť keď je kríza)

@zuzaxa tak to máš doma riadneho chpaliska 😉Ty balíš ešte tiež na široko alebo ako?Aj Hanička sa stavia na nožičky keď nemá ortézku na sebe. teraz je s ňou ako taký chrobáčik prekotený na chrbátik ☹

@jana0706 @nelustek nám teraz viac dr. konzultovalo kĺbiky a balenie naširoko. Čo dr. to iný názor ale malo by sa baliť kôli tomu aby kĺbik zostal v jamke pokiaľ nie je správne vyvinutý. Hanka má pravý na hranici ešte nezrelý a preto musí mať v 90st uhle roztiahnuté nožičky aby jej nevyskočil inak by musela ísť do sadry ☹Inak ak je väčšia odchýlka dá sa to rozoznak tak roztiahneš nožičky ako keď rozťahuješ kuriatko a porovnáš či má zárezy (mišlinky) v rovnakom počte a rovnako dlhé. Ak je nejaká odchýlka je to zle. My ich máme práveže rovnaké a v rovnakom počte tak sme si nikto nič nevšimli.

cabby88
9. feb 2012

@jani74 áno,nám urobila výter hneď,chvalabohu,aspoň sme ju zbytočne netrápili liekmi ktoré by jej ani nemohli pomôcť,aj keď tie antibiotiká sú tiež nič moc neni ☹ ale snáď nám zaberú,lebo už mám tak trochu strach,aby som jej tým neustálym odsávaním nepoškodila sliznicu v nošteku....

bv_alexandra
10. feb 2012

Ahojte tak my dnes máme 4 mesiace. Ideme do poradne a čaká nas prvé očkovanie. Snad dopadne všetko na jednotku. Som zvedava kto bude dnes viac plakať. Lebo Saška ide na krv, a malého budú očkovať. 🙂

nelynka18
10. feb 2012

babulky,ktore ste si nevsimli moju prosbu,tak prosiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim dajte nam like 🙂
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=24890623...
dakujeeeeeeeeeeeeem 🙂

tunzal
10. feb 2012

@nelynka18 už môžem len tu dať like,lebo minule som dala už na facebooku 😀 😀, vydarení chlapisko

nelynka18
10. feb 2012

@tunzal 😀 😀 dakujem za hlas...no aj tu to potesi 😀 no to on je taky nas mini chlap 🙂

zuzkazv
10. feb 2012

@nelynka18 hlas som ti práve poslala 😉
@jani74 no teda tak ani dr. to nevidel ja s malou idem dnes tak som zvedavá dúfam že všetko bude mať ok, dúfam že vám sa sadra vyhne
@bv_alexandra malý je zlatučký 😵 držím palce pri očkovaní

mon173
10. feb 2012

@jani74 hej, mam homeopatika, tabletky more milk plus, pijem caje, cierne pivo, vineu, vodu, vraj su na to dobre aj musli tycinky, aj kapusta.. tak to vsetko prikladne konzumujem. chvilku to zaberie a za den-dva sme tam kde sme boli..ked si vypyta tak po 3 hodinach, este je to ako tak ok, ale ked skor, tak ma smolu 🙂 ale som si povedala ze asi jej staci tak malinko, ked sa viac netvori.. neviem.. :(

nelustek
10. feb 2012

@micicka ahoj my sme mali po ockovani len na druhy den rano teplotu a dnes uz nemala ,len bude mat asi soplik lebo pocut ked papa ze nemoze dobre dychat ☹

nelustek
10. feb 2012

Nasej linde sa novy kocik paci cez den v nom pekne spinka dnez uz druhy krat 😀 a vcera 3hodiny

micicka
10. feb 2012

@nelustek tak to ste super zvládli, moja už včera nemala vôbec teplotu, ale bola dosť umrnčaná, snáď to bude dnes už lepšie.
tie soplíky to je des, my ich máme v kuse a je to hrozné, keď chrčia a dychčia 😒

micicka
10. feb 2012

@jani74 čítam o tých nožičkách, my sme mali preventívne tiež baliť na široko, ale balila som ju tak len na pár hodín denne a teraz sa bojím, lebo čítam, že mišelinkov by mala mať rovnako? naša má na jednej nožičke o jedného menej 😒 no budúci týždeň máme ísť tak či tak na kontrolu, tak som zvedavá, aký bude výsledok 😒

micicka
10. feb 2012

@nelynka18 dala som like 2x - aj za brata, aj za mňa 😀

bv_alexandra
10. feb 2012

@zuzkazv tak nakoniec nás neočkovali ešte nie je tbc tak ako má byt zahojene 🙂 malý váži 6014g a dr povedala že uplne zdrave dieťa. 🙂
no a nieveim či to neuriekla bo ako sme prišli domov tak má zachvaty plaču nechce jesť nič a je spavý no spánok ma velmi plytký ☹

katulka74
10. feb 2012

@nelynka18 laiknute 🙂

zuzkazv
10. feb 2012

ahojte tak kontorola nožičiek ok som rada 🙂 nemusíme baliť naširoko len ešte to nieje skostnatené takže kontrola v 6.mesiacoch 🙂 inak bolo tam také dvojmesačné dievčatko a naša malá rovnako veľká ako ona 😨 ale dr. povedala že dobrého veľa nebýva 😉

lutsy
10. feb 2012

@nelynka18 , pekna fotoza, like pridany 🙂

bettina
10. feb 2012

@nelynka18 potvrdene 😉

bibiana20
10. feb 2012

@bv_alexandra nestalo sa mu nahodou z oci?

bv_alexandra
10. feb 2012

@bibiana20 napadlo ma to. stale je taký. už sa aspon najedol. no stale je akýsi spavy, spat sa mu moc neda. A strašne sa poti ale horúčku nemá ☹

bibiana20
10. feb 2012

no tak urcite sa mu stalo s oci skus mu poplut,alebo urobit uhlikovu vodu a ked to nepomoze tak mu pretri ocka s pocikanou plienockou 😉

mon173
10. feb 2012

baby, myslite ze staci ked mala ťaha cez den vzdy tak max. 3 minutky? cez den papa asi 6 krat. v noci je to trochu lepsie. papa min. 4 krat mozno 6 minut..

jana0706
10. feb 2012

@mon173 ja by som sa neriadila casom, moj tiez niekedy taha iba kratko (aj ked odkedy ma tri mesiace tak to uz tak presne nesledujem), ale poradila by som sa s dr. a sledovala by som ci je mala spokojna a ci pribera a prospieva...kazde dietatko potrebuje inak papat...

mon173
10. feb 2012

@jana0706 no sak sa chystam v stredu nech ju prevazi a povie co a jak. doteraz priberala pekne, ale to aj normalne papala. tak som zvedava.. dakujem ale za ukludnenie 🙂