icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelynka18
20. feb 2012

@zuzanajd no novy okolo 200 eur ale ja ho kupujem z druhej ruky za 65 eur....
@micicka moja netera bola taka chlpata 🙂 to je ok .... a na tie nechtiky sak skus davat cebion aj ja teraz davam 🙂

micicka
20. feb 2012

@nelynka18 cebion ste tu tuším už spomínali, to je ten vitamín C? či som si to pomýlila?

nelynka18
20. feb 2012

@micicka neviem ci to niekto spominal ale ano je to C-cko.teraz je aj take pocasie na choroby,tak aj ako prevencia 🙂

jana0706
20. feb 2012

baby ako teraz spinkaju vase deticky? snazite sa vytvorit uz nejaky presny spankovy rezim cez den? nam sa uz nieco rysovalo, ale posledne dni sa nam zase velmi nedari...

zuzanazuzana
21. feb 2012

ahojte,
prosim vas co mam robit, ked mala mi nechce vobec pit cajik? ked jej ho pomalicky vstrekujem, aj tak mi ho vygrcka! ukludnuje ma len to, ze na svoju vahu vypije tolko tekutin aspon v mlieku, ale aj tak by mohla aspon 100ml za den. vypije max. 3Oml., uz som jej skusala davat vselijake caje, aj len prevarenu lucku.
zajtra nas caka ockovanie, tak dufam, ze prebehne vsetko v poriadku.
v noci mi prespi aj 8-10 hodin, je dobrucka, len stale place pri vsetkych ako som naposledy spominala. zacinam sa ucit aj hackovat a na fotke je moj prvy vytvor!!!!!!
a inac sabinka je velky mrkvozrut!!!!!!!!!!! ked jej nedam do prikrmu aspon kusok, tak to nechce! strasne jej to chuti! tak jej davam dokopy zemiak, mrkvu, cuketu, kalerab, brokolicu!!!!!

zuzkazv
21. feb 2012

@jana0706 ahoj, u nás je to s tým režimom tiež ako na hojdačke 🙂 ale väčšinou sa to zmení po víkende kedy nedodržujeme všetko tak ako cez týždeň, napr. už mi spávala dva krát také výdatnejšie spánky a teraz zas tri krát z toho jeden taký ultra krátky 🙂 jediné čo dodržujeme každý deň je že kúpeme medzi 18:30 - 19:00 a spinkať ju dávam medzi 19:30 - 20:00
@zuzanazuzana ahoj, a je nutné aby pila ešte vodičku?? lebo ja nedávam vôbec, ale som si myslela že stačí keď má mliečko z kojenia a aj do príkrmov dávam trochu vody aby to bola taká hladká kašička, ešte by som mala dať aj vodu?joj teraz som zneistená 😕

micicka
21. feb 2012

@jana0706 no náš režim nula bodov! neexistuje ☹ včera doobeda spala hodinu (úspech veliký), cez obed sme boli vonku, spala 2x20min, o 16,30 zase zaspala a ona spala do 01,00!! takže o dennom spacom režime u nás ani chýru ani slychu

zuzanazuzana
21. feb 2012

@zuzkazv kazdy sa ma vypytuje ci jej davam cajik, ze musim atd atd atd!!!!! zevraj by mala, ked sa zacinaju davat prikrmy.....ale moja mala ma stale precikane plienocky, tak si myslim, ze ma dostatok tekutin, naschval som si aj hladala, ze kolko ma vypit a mala by 130ml na 1kg vahy a to ma aj v mliecku a ako pises, tak aj do prikrmu jej davam vodu!!!!!!!
preto sa len tak pytam ako to mate vy s babatkami!

micicka
21. feb 2012

@zuzanazuzana deti na UM by ževraj mali piť, ALE každý lekár iné povie - jedna mi povie, že musí, druhá, že teraz nie, až v lete! tiež nechce ani vodu, ani čaj. Keď vypije 30ml za deň, tak som šťastná! niekedy ani to! podľa mňa, keď nepotrebuje, tak nepije. po očkovaní mala teplotu 38,5 a vtedy niečo vypila, nebolo to veľa, ale pekne si potiahla. inak mi to vyplúva, niekedy ju napne, potom grcká a pod. takže ja si myslím, že keď budú chcieť budú piť. ale nemenila by som stále niečo iné, nechaj jej napr. Lucku, nech si zvykne.

tunzal
21. feb 2012

@zuzanazuzana mne malá pije od začiatku čajík, teraz si dá už takých 100-120 ml za deň, ale niekedy len 50 ml,. presne ako píše micicka, aj mne hovorili že UM by mali piť. Malá si to už priam "žiada" 😀 , darmo jej chcem dať mlieko ked ona chce čajík, už sa mi neraz stalo že som zarobila mlieko že je hladná a mohla som to vyliať lebo chcela len piť 😀 .

zuzanazuzana
21. feb 2012

@micicka no ja si skor myslim, ze kebyze je smadna, tak vypije ked jej ponukam....dostatok ma v mlieku a prikrmoch!!!

nelynka18
21. feb 2012

@jana0706 ahoj niekedy si myslim,ze spankovy rezim mame a pride den co to zmeni 😀 ale vascsinou to byva okolo 9 do 10 potom od 12-13 a od 15-16 hodiny...ale ako vravim niekedy sa to zmeni a maly ide este aj 4krat spinkat akokedy 🙂
@zuzanazuzana ahoj,nas dominik tiez do nedavna nepil ziadnu tekutinu okrem mlieka ale velmi mu chutia stavy a ked ma mala rada mrkvu skus mrkvovu stavu.ja si robim doma stavy a pridavam aj troska prevarenej vody... maly sa nevie dopit 😀 a aj nas ma rad mrkvu tiez ju davam do vsetkeho a z nej ho niekedy trocha zapeka a tak mu dam slivkovu stavu a je vsetko ok 🙂 iank sikovna si,ze si takto uhackovala ciapocku je pekna 🙂 pri dievcatku sa ti to hackovanie veru zide,je to velmi pekne 🙂

babulkaa
21. feb 2012

baby nemate nahodou niektora problem ako ja, od kedy som zacala davat prikrmi tak mi mala odmieta umele mlieko vypije si max 40ml, zacinam byt z toho zufala ☹

zuzanazuzana
21. feb 2012

@nelynka18 inac kolkokrat si uz aj ja myslim, ze mame spankovy rezim a na druhy den bac! je po rezime!!!!!! ale hlavne, ze mi v noci pekne prespi!!!!!!
no budem jej ponukat pit, ale pokial nie je vonku teplo, tak si myslim, ze je to ok.
aj minule mi jedna mamicka napisala, ze ci si nemyslim, ze som zacala skoro s prikrmami!!!!!! ved kazda pozname svoje babatko a ja som vedela , ked zacnem od ukonceneho 4. mesiaca, ze jej to len pomoze, lebo malinko papala, aj grckavat uplne prestala!!!! a hned si zvykla na lyzicku a som rada, ze jej konecne chuti papat!!!!! zajtra ideme na ockovanie , tak som zvedava kolko pribrala za 6 tyzdnov.
a mala je strasne podarena pri papani....uplne si to vychutnava,vydava pri tom take zvuky ako keby si vravela mnam manm mnam!!!!!
no musim sa naucit hackovat, lebo su drahe tie capicky a tato ma nevysla ani euro a pri telke to mam raz dva!

micicka
21. feb 2012

@nelynka18 tie šťavy dávaš surové? zo surovej zeleniny, ovocia? či to nejako prevaríš?

nelynka18
21. feb 2012

@zuzanazuzana presne aj my to mame v noci super len nad ranom okolo 6 sa furt chysta na kakanie a sa puci ako zemak 😀 aj ja si myslim,ze to nevadi ked nepije 🙂 no niektore tie maminy sa staraju aj ked nemusia...presne nas pripad preco sme dali prikrmi....tiez z nich negrcka a velmi mu chutia 🙂 aj nas budu zajtra ockovat tak vam drzim palce aby bolo vsetko ok 😉 no su drahe ja som objednala jednu a stala 11eur plus postovne...no dost 😒
@micicka ano surove...odstavim jablko a mrkvu alebo kazde zvlast a pridam trosinku vody....a slivkovu kupujem 🙂

micicka
21. feb 2012

@nelynka18 tak to vyskúšam aj ja, dať šťavičku, len som myslela, že až neskôr, keď vlastne všetku zeleninku má uvarenú (jasné, že surovú nemôže papať)

ako sa tvária vaše detičky pri papaní príkrmov? teda ako ich spapajú, lebo moja otvorí ústa, ale potom len jazyk vyplazuje, ja si myslím, že nevie čo s tým má robiť, alebo že by to vypľúvala? my sme zatiaľ len 3x papali mrkvičku

@zuzanazuzana veď presne to si myslím aj ja, ak by chceli, tak sa napijú 😉

nelynka18
21. feb 2012

@micicka no mne to baby tu na MK odporucili vraj je to dobre aj na travenie a vraj aj niektore doktorky odporucaju zacat najskor so stavami.a v obchodoch su vlastne stavicku uz od 4.mesiaca...vyskusaj 🙂 aj nas niekedy vyplazuje jazyk a vsetko ide skoro von 😀

katuska_za
21. feb 2012

taak som sa tesila, ze zacneme s prikrmami , kupila som si ryzovu kasu, mrkvu .. vcera som mu uvarila zemiak a on nic nechce... tak strasne sa ksichti a vypluva az sa mi rozplace 😢 😢 😢 co mam robit? asi zostaneme len na MM este nejaky cas a potom zas skusim...

zuzkazv
21. feb 2012

@zuzanazuzana z toho si nič nerob že ti napísala tá mamina že si začala skoro, každé dieťa je iné a ked ti prestala grckávať tak to je super, aj našej hrozne chutia príkrmy 🙂
@micicka aj naša tak vyplazuje jazýček keď papá ale to preto že si musia zvyknúť na lyžičku, ona sa to najprv snažila tak sať ako mliečko 🙂 ale stále sa zlepšuje a teraz keď vidí lyžičku tak sa až trasie od radosti 😀
@nelynka18 so šťavičkami je to super nápad má tam veľa vitamínov 🙂 naša zatiaľ nechce z fľašky nič iné iba mliečko ja možno začnem od toho šiesteho mesiaca s tým pohárikom čo má náustok
@babulkaa asi sa naje dosť z toho príkrmu keď nechce mliečko možno by si už radšej dala nejakú kašičku, niektorým deťom viac sedí taká tuhšia strava

micicka
21. feb 2012

@katuska_za hovoria, že 15x treba dať novú potravinu, takže nevzdávaj a skúšaj, ak by mu ani potom nechutil, tak skús niečo iné 😉

babulkaa
21. feb 2012

@zuzkazv hej naje sa poriadne lebo jej zeleninka chuti , ale ona nechce mliecko ani v noci ked sa zobudi, zje 30-40ml a to je vsetko viac nic, ona uz dostava : zeleninku, ovocie a pred spanim mliecko s kasou bananove. Ale umele mi odmieta

tunzal
21. feb 2012

@katuska_za aj my sme začali ale mrkvičkou a to nám dosť dobre ide 😀 , už aj pusinku otvára a zobere si odomňa lyžičku 😀. asi bude mať problém so zemiačikmi, podla mňa si myslí že ani čuch ani chuť, prečo by to mal zjesť 😀 . ale hlavné že ste doma, držte sa 🙂

katuska_za
21. feb 2012

@tunzal skusali sme aj mrkvu a nic :((( ale tak snad to pomaly pojde

katuska_za
21. feb 2012

mate niektora manducu? premyslam o jej kupe, ale neviem ci ten novy model 2011 alebo 2010 ma niekto skusenosti aky je v tom rozdiel? velmi sa mi paci sweet soda, ale pri new style 2011 su vraj dake ylepsenia tak fakt neviem...

daja0760
21. feb 2012

@katuska_za Katka, ved on je na MM, tak este neprikrmuj. Az od ukoncenehi 6 mesiaca. A myslim, ze vo Vasom pripade je pre neho aj tak MM to najlepsie. Este na naprikrmujes🙂))

jana0706
21. feb 2012

@katuska_za ahoj Kati, ja mam manducu ale maly v tom zatial este nechce velmi byt...obcas na chvilu vyskusam len tak po byte, ale zatial ho to dost rozculuje - ale sesternicina mala si na to az v 6.mesiaci zvykla a potom by sa nosila aj do 3 rokov takze davam tomu cas - ved v zime by som ho v tom von aj tak nenosila...ja som tiez chcela tu sweet sodu, ale uz ju nemali lebo to bola len taka kratkodoba kolekcia, takze mam hnedu...o rozdieloch s tym novym modelom neviem, to ti najlepsie poradia v obchode kde to predavaju...vacsinou je to skor marketing - aby biznis fical 😀
a preco si uz zacala s prikrmami? ti dr. odporucali? lebo ja kedze sme na MM chcem az od ukonceneho 6.mesiaca zacat...

zuzkazv
21. feb 2012

@jana0706
@katuska_za aj ja intenzívne rozmýšlam nad nejakým nosičom, tá manduca sa mi páči len je to neskutočne drahé 😖 ale páči sa mi aj ten patapum ten je o čosi lacnejší ale aj ten je drahý keby som len dopredu vedela či sa to malej bude páčiť ...

katuska_za
21. feb 2012

@daja0760
@jana0706 doktorka vravela, ze uz mozeme... ale asi pockame lebo fakt mu to moc nechuti....

si ta manduca je fakt len akoze super novinka aby sa zas predavala o cosi lepsie, ta sweet soda sa mi strasne paci... asi si kupim tu

kajkape
21. feb 2012

ahojte, tak pozeram, ze vo velkom prikrmujete. My mame 4 mesiace a 3 tyzdne a este nad tym ani nerozmyslam. Akurat len som sa chcela poradit, lekarka nam kazala, aby sme dali malej objedat chlebovu korku (nie jest, len zuzlat). Co si o tom myslite? Ja idem podla stareho klasickeho rezimu, ktory mal aj prvorodeny, prikrmy az od ukonceneho 6.mesiaca a lepok az od 7meho. Mala je na MM a prospieva az prilis dobre :D...len ten chlebik sa mi akosi nepozdava :(.