icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelynka18
24. feb 2012

@daja0760 super dakujem za foto,urcite si to kupim kvoli tym prikrmom 🙂
@micicka ma 125gramov a nie vzdy to zje cele skor z toho tak 3/4....ja ked idem dat malemu prikrm dam mu asi 1/2-3/4 hodinu dopredu lebo by tiez plakal,ze chce papat a nic by nezjedol....no teda ale to riadne zje mlieko a prikrm 😕 no nas male este tekvicu,kalerab a brokolicu ale brokolica mu nechuti 😉

zuzanazuzana
24. feb 2012

baby prosim vas davate detom aj presnidavky?

zuzkazv
24. feb 2012

@micicka naša malá toho zje tak 100 - 130 ml neviem koľko to je gramov, ja to mixujem v takej nádobe vysokej na kt. sú zaznačené ml, je to zhruba 2 malé zemiačiky + 2 malé mrkvičky a ked píšem malé tak myslím dosť malinké lebo to máme zo záhrady a nieje to hnojené tak to má také menšie rozmery 🙂 a naša už jedla mrkvu zemiak kareláb petržlen a brokolicu. a kojím ju tak polhodinku predtým ako jej dávam príkrm ale koľko si vyťahá tak to netuším

zuzkazv
24. feb 2012

@zuzanazuzana ja ešte nie chcem počkať ešte aspon mesiac aby sa viac naučila na zeleninku 🙂

zuzanazuzana
24. feb 2012

@zuzkazv ved aj ja tak premyslam, ale malej neuveritelne chuti zeleninka a skusala som jej dat za lyzicku z presnidavky a pri nej nemala moc nadseny vyraz, ani ryzova kasicka jej nechuti....tak este chvilocku pockam a potom jej zase ponuknem.

tunzal
24. feb 2012

@micicka minule som merala mrkvu v odmerke keď som robila s ponorným mixerom tak to bolo okolo 150 ml čo zjedla, ale z tekvice zjedla tú malú fľašku čo je 125 g písaných,ale malá mi chytí lyžičku a už nepustí do ústa, keď už nechce viac papať, tiež dávam takých 15-20 minút skôr ako by mala jesť a potom nemáme rev 😀 😀 . hustú stolicu som vyriešila jablkami, buď jej dám trošku na desiatu alebo zamiešam do mrkvy. budem zvedavá ako bude u vás so zemiakom, lebo čo som jej chcela dať celú na mňa vypľula 😀 😀 asi si myslela že si to mám zjesť ja keď mi to chutí 😀 ... dnes ešte dám tekvicu a zajtra skúsime brokolicu, zatiaľ hotovú z fľašky, hádam to ju nebude nadúvať ako keby som spravila z čerstvej.

ozaj baby dokedy treba bábätkám fľašky sterilizovať? lebo my kamoška vravela že keď začala dávať príkrmy, že potom už nevyvárala ich

nelynka18
24. feb 2012

@zuzanazuzana ja som uz skusala dat jablkovo-mrkvovu a jablkovu a chutilo 🙂

nelynka18
24. feb 2012

@tunzal a to ako casto vyvaras? lebo ja som ich za 4 mesiace vyvarila asi 3x...ja som to ani pri riskovi nerobila 😨

katuska_za
24. feb 2012

taaakze moj betar dnes papal prestidavku jablcko-hruska a velmi mu chutilo 🙂 ale nedala som mu vela iba 6 lyziciek takych malickych na zaciatok... na poobedie som mu nachystala brokolicu a mrkvicku tak som zvedava co povie zas na to.. zatial sa moc papat nechysta ale mliecka uz vypije 200-250ml na davku 5x za den sak ma o chvilu zje 😀 ja mu zatial davam jedlo len ochutnavat nech si zvyka este ho nemam v plane nejako prikrmovat... staci ako ste tu aj pisali od pol roka (a to tu je zachvilocku)... ale som rada ze aspon cosi chutilo

tunzal
24. feb 2012

@nelynka18 to ked stíham tak každý den, asi som šibnutá 😀 😀 ako keby som nemala čo robiť 😀

katuska_za
24. feb 2012

@tunzal ja som si na take kupila sterilizator, lebo musim sterilizovat flase kam odkladam odstriekane mliecko.. a flasu z ktorej papa sterilizujem tak raz do tyzdna teraz uz.. sak nech si zvyka aj na bacile😀 umyjem len v horucej vode

nelynka18
24. feb 2012

@tunzal 😀 hihi no mna ani nenapdlo mu castejsie flasky prevarat...

baby prave tu bol kurier,uz mame doma golfaaac 🙂 🙂 ked sa maly zobudi,tak ho hned otestujem inak vyzera super,tak som rada 😵

tunzal
24. feb 2012

@katuska_za
@nelynka18 tak asi s tým prestanem aj ja, konečne.... 😀

katuska_za
24. feb 2012

@tunzal mne este v porodnici povedali ze odsavacku staci sterilizovat raz za par dni... vraj staci v horucej vode umyvat takze s flasou to musi byt podoben🙂

nikolka4
24. feb 2012

@kucminka ahoj u nas to je taktiez rovnako ako cez kopirak ale mi sme sa o tej 5 najedli a spili dalej 🙂

nikolka4
24. feb 2012

@cabby88 ahoj pozeram tie stolicky a jednoznacne vyhrava ruzova 😀

iwky
24. feb 2012

@jana0706 veď práve to, že VYDRŽAŤ!!!! mne to nikdy nedá :/ ale po tom 6. mesiaci idem na to aj ja ... síce som aj rozmýšľala, že ju nechám z toho prirodzene vyrásť, ale mne robí niekedy problém pri nej aj hodinu ležať a to nie je dobre. Tiež robím to, že v noci keď sa prvý krát zobudí, tak ju v posteli nakojím a tak pri nej zaspím ... čo tiež nie je najlepšia voľba. Nechcem aby bývala pri nás v posteli, no vždy robí cirkus keď ju už idem preložiť a nemôžem sa odhodlať to nejak stopnúť. A @nelynka18 má pravdu, že detičky čo papajú z fľaše nie sú tak naviazané na mamu a sú samostatnejšie 🙂 Ale chcem vydržať aspoň do pol roka kojiť, aj keď som už toľkokrát chcela prestať, každý druhý týždeň mám laktačnú krízu, malá odieta prsník, zúri pri tom, ale zatiaľ pekne priberá tak bojujem.

A vidím že tu riešite všetky športový kočiar 🙂 My chceme Quinny speedi. Hlavne kvôli ručnej brzde. Síce mám šporťák pri trojkombinácii, potrebujem niečo na korčule. A tiež na budúcu zimu, lebo tento sa nám v snehu teda neosvedčil. Máme Abc design rodeo, a je to boj v tomto počasí tlačiť.

cabby88
24. feb 2012

@nikolka4 aj mne sa viac páči,aj keď rozum mi hovorí,že oranžová by bola praktickejšia,keby bol náhodou druhý chlapec... 😀

nelynka18
24. feb 2012

no takze tu je to nase faaaro 🙂 dominikovi sa paci 😉

jana0706
24. feb 2012

@nelynka18 velmi pekny je, len kamosky nadavali na "golfacove rucky" ze to nemohli jednou rukou tlacit...ja som preto zvolila ten Easy drive, ze tam prave v tej sezone 2011 prerobili tie rucky tak ze su "klasicke" a nie golface, aj ked kocik je vlastne golfac a aj sa tak isto sklada...

missy97231
24. feb 2012

@nelynka18 pekny 😉 co to za kocik? ale rucka je normalna,, nie golfacova ci? ja mam este po davidkovi Babypoint Fortuna, tak novy kupovat nebudem,,, jedine ze by som predala a kupila nieco ine 😀

misickab3
24. feb 2012

@mon173 a si s ním spokojná inak? myslím, nemá iné nejaké problémy,alebo niečo čo ti okrem tej váhy nevyhovuje? Lebo ja po schodoch nechodím veľa a keď, tak ideme aj s manželom a vynášame...ale inak nemusím, keď som sama...a nevadí ti, že sa nedá sedačka otočiť ku tebe? kvôli slnku, alebo kvôli tomu, aby bábo na teba videlo....s týmto asi nemáš veľa skúseností- keď vravíš, že športovú časť ste ešte nepoužívali...
@zuzkazv ve%d toto, že rada by som bola, keby sa Emmka ku mne mohla otočiť....no neviem....
@nelynka18 ale len sedačka je nízko, nie? lebo mám pocit, že čo sa týka konštrukcie a rúčky, tak je dosť vysoký....

kucminka
24. feb 2012

@nelynka18 hm,no ja neviem už čo by som mu dala dobrého aby mi v noci spal 😉 dneska mal problémy skakaním,čo doteraz voec nemával,asi to bude tou kašou,lebo ja dávam antikolikový Nutrilon,a teraz mal dva krát kašu a asi ho to zapieklo,chúďatko,tak sa nemohol vykakať,tak mi plakal.Práveže prvú noc keď som mu tú kašu dala tak spal do rána do pol štvrtej,a druhú noc už vystrájal,ale takto to robil,aj keď sme kašu nemali,tak to bude asi ním ☹

mon173
24. feb 2012

@cabby88 cabby, mne sa viac paci oranzova 🙂

mon173
24. feb 2012

@misickab3 inak som spokojna, ale vravim ze co sa tyka sportovej casti tak neviem, ale citala som recenzie a maminy su velmi spokojne, tak som zvedava. ja som najprv chcela nejaky obycajny, presne, aby sa dal otocit aj smerom ku mne (len tie maju nevyhodu, ze ked ich skladas do auta, musis zvlast poskladat podvozok, a zvlast sedaciu cast), ale predavacka nas prehovorila ze je akcia a je to kvalitativne na inej urovni🙂 tak sme ho zobrali ako 3-kombinaciu. akurat ma nastvalo, ze som k tomu tasku zhanala asi 3 mesiace, a ani nanoznik k tomu nepredavaju. vsetko trebalo dokupit zvlast. co sa tyka slnka - strieska sa da sklopit az tak, ze to uplne tieni, a babo, ked napriklad spinka je v tme 🙂

micicka
24. feb 2012

@zuzanazuzana no my máme zemiaky, mrkvu, petržlen vlastné, ostatné asi budem kupovať normálne v obchode, ja totižtko ani tým nápisom bio veľmi neverím ☹

micicka
24. feb 2012

@zuzanazuzana
@nelynka18
@tunzal
@zuzkazv
maminky ďakujem pekne za podrobné informácie 😉 no ja jej chcem dať papať tiež skôr, ale buď to nevydá, že práve vtedy zaspí, ale aj keď nezaspí, tak ako náhle dostane podbradník a sedí v kresielku, veľký rev o fľašu... aj keď je to o 1/2 hoďku skôr. ale dnes už bolo dobre, ani skôr sme nepapali a krik nebol. ale bol len samotný zemiačik a ten až tak veľmi nechutil. doteraz ho mala len s mrkvičkou, to bolo ok, ale samotný nič moc, ale aj tak dosť spapala a potom ešte mliečko.

a koľko krát za deň dávate príkrm? lebo čítala som, že zo začiatku len namiesto jedného jedla, ale ona sa niekdy tvári, že chce pri každom aj kašičku 😉

nechcem vedieť ako začne priberať 🙂

tunzal
24. feb 2012

@micicka kvoli stolici som začala pridať aj ovocie po troškách, ale celkovo ešte nemáme ani pri jednom papaní vynechané mlieko, ale kaše ešte ani kúpené nemám, to si nechám asi na neskoršie

nikolka4
24. feb 2012

@cabby88 tak to ano ale ved ju predas a bude nova 😀 😀 😀

nelynka18
24. feb 2012

@jana0706 dakujem,ked si zablokujem kolesa aby sa neotacali,tak sa da tlacit aj jednou rukov.teda aspon po byte 😀 ja som este takyto kocar nemala,tiez som pri riskovi bola za klasiku.no snad nebudem nadavat 😀 😀
@missy97231 je to silver cross a je to golfac...preco?tiez nemas dobru skusenost? mne sa zda zatial fajn 😉
@misickab3 no ano len sedacka je nizko...ale i ked je celkovo taky nizsi ale nie zas moc 🙂
@kucminka asi to bude najskor nim...aj nas risko mohol zjest aj neviem co ale aj tak sa budil...no je to neprijemne ked dieta zapecie....nas dominik to mal asi mesiac ale nastastie je uz dobre...ale na zaciatku pri mrkve ho asi raz zapieklo 😒