icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

kucminka
24. feb 2012

@nelynka18 no to teda asi áno,aj dnes večer spapal 180ml kaše zaspal na 5 minút a potom sa prebral,tak som ho pol hodinku uspávala,celkovo bol dnes nejaký plačlivý,stále som ho nosila,niekedy si myslím,že už ďalej nevládzem 😒 dúfam,že aspoň v noci bude pokoj. 🙂

andy.v
24. feb 2012

Ahojte, poradíte mi so zavádzaním príkrmov, prosím? Malému dávam už 2 týždne ryžovú kašu HA od Nutrilon a keďže máme nábeh na alergiu alebo atopický ekzém, musím ísť na to opatrne. Ale teraz by som už chcela pridať nejakú zeleninu, asi najskôr zemiak. Ale neviem koľko toho (množstvo) a ako to pripraviť. Prosím poraďte mi aj s tým ako potom pokračovať s pridávaním ďalších druhov. Teda či treba dávať ďalšie druhy zeleniny samostane, alebo už kombinovať, či ako?

ďakujem
a ešte otázka, dávate piť detičkám vodu alebo čaj - aký?

lucy56
25. feb 2012

@andy.v u nas podobne,tiez ma maly po otcovi nabeh na atopicky ekzem a zatial tiez davam len kasu,nemliecnu a na tu mi chvalobohu nemal reakciu, uz som skusila na obed mrkvu, z tej sa vyhadzal, pri detoch s AE sa vraj ma podavat jedna nova potravina 7 dni vkuse a sledovat reakcia, tak ja sa toho drzim a takto postupne zavadzam aj zeleninu, budem pokracovat potom s cuketou,lebo som citala ze ta je najmenej alergicka s tekvicou, a aj ked je kojeny preto som zacala skor lebo pri tomto systeme to bude dlho trvat kym pridem na to co moze a co nemoze jest

nelynka18
25. feb 2012

@kucminka a aka bola noc?nejdu mu zubky?mne sa zda,ze cosi sa uz rysuje a je taky podrazdeni ked mu nieco prejde okolo pusy hned potom skoci 😀
@andy.v ahoj ja som zacala takto:
jednu malu mrkvicku som si udusila na pare ked bola uplne makka,tak som ju dala do misky pridala troska prevarenej voda a rozmixovala ponornym mixerom...konzistenciu si daj tak odoka aby mu slo lahko dolu krkom ale zas aby sa ti to z lyzicky nevylialo.daj par lyziciek a potom dokrm mliekom.takto asi 2-3 dni ked mu mrkvicka nic nerobi tak sa prida zemiak presne to iste a zase take 2-3dni ked mu ani to nic neurobi mozes pridat kalerab,brokolicu,tekvicu....mozes kombinovat zeleninu alebo len samotne davat ale je dobre dat novu zeleninu vzdy samotnu a par lyziciek aby si vedela z coho ho boli brusko ak by bolelo.no a ked mas overene zeleninky,ze mu nic nerobia tak mozes namiesto obednajsieho mlieka dat zeleninovy prikrm.je lepsie ked mu to ponuknes taku 1/2-hodku pred jedenim aby nebol moc hladny a aby sa z lyzicky najedol.za tym daj zapit cajik teda ja davam.caj mam bylinkovy a jeden medovka s hruskou...ja robim doma aj stavy mrkvovu alebo mrkvovo-jablkovu....skusaj a sama prides na to ako co zahustit a kedy mu dat a co 🙂 🙂

nelynka18
25. feb 2012

baby pozerala som v tescu tu biokasu aj som nasla v regale pri detskych potravinach ale co ma zarazilo je,ze som si citala pripravu a tam bolo,ze prevarit 200ml plnotucneho mlieka 😨 😨 😨 ja som bola v tom,ze obycajne mlieko sa skor ako v roku neodporuca,ci??? 😕 a pritom ta kasa je od 4.mesiaca a znacka je HIPP...

missy97231
25. feb 2012

@nelynka18 nie, nie... Ja len zo zvedavosti ze je pekny 😉 golfacove rucky som nemala, tak skusenost nemam, ale kamoska si pochvalovala tak neviem... Asi vec zvyku 🙂

modrococko
25. feb 2012

ahojte tehulky
nevedela som na ktore z for sa obratit, ale snad mi budete vediet poradit..Poslednych 7 dni mi byva zle, vacsinou sa zobudim na nevolnost nadranom okolo 7, niekedy aj v noci a pocas celeho dna mi je nejak divne od zaludka, zatial som ale nezvracala, nemam teplotu, takze viroza to asi nebude. Robila som si aj test, vysiel negtivne pred dvoma dnami, to by bolo ked tak 10 dni od oplodnenia, takze to este asi moze vyjst negativne. Moja otazka je, ci aj niektorej z vas bolo zle tak skoro. Popravde, ja dufam, ze niesom tehotna, bola som totiz pred 14 dnami na operacii a bola som pod uplnou narkozou, co by asi mohol byt problem.Den pred operaciou sme mali este s priatelom sex, ale davali sme si pozor, ale takto zle mi este nikdy v zivote nebolo taketo pocity nepoznam Vcera/dnes som mala dostat menzes, bazalnu mam 37,3, to je dost vysoka, nie?
Co je najhorsie bola som na konizacii, cize mi zlupovali cast krcka maternice, aj ked len malinko ale aj tak.. :/
baby co si o tom myslite, pls? :(((

micicka
25. feb 2012

@nelynka18 ja som tiež čítala, že by sa mlieko malo dávať až od jedného roka. ale voľakedy to tak nebolo! mne mamina dávala už skôr...

@andy.v ak máte nábeh na alergie, tak treba novú potravinu skúšať dlhšie cca. každých 5-7 dní meniť.
ja som začala s mrkvičkou, podusila som v troške lucky kým nebola úplne mäkká. potom som to rozmixovala mixérom, zo začiatku som urobila tú kašičku takú redšiu. ako druhé som dala zemiačik, ten bol dosť lepkavý, tak som rozriedila mliečkom (UM). a dnes som dala trošičku brokolice - že z ružičiek nenadúva, tak uvidíme.
zo začiatku som dala len 1-2 lyžičky, teraz dávam cca 80ml a potom ešte mlieko. niekedy sa mi nepodarí začať kŕmiť skôr, tak musím dať najskôr mlieko (menšiu dávku), ale aj tak potom ešte spapá príkrm.

micicka
25. feb 2012

inak ja som si kúpila takú misku s dvojitým dnom, kam nalejem teplú vodu, aby udržala papaníčko teplé, podľa mňa je to super vec. to dávam len ako inšpiráciu, ak by ste to náhodou nepoznali 😉

tunzal
25. feb 2012

@micicka dobrý nápad tá miska, to mi ani nedopadlo 😀 , takto som musela niekedy aj dvakrát zohriať, lebo mi studenú nezje bestijka moja zlatá 😀 😀 😀 . kde si to kúpila?

micicka
25. feb 2012

@tunzal ja som to lúpila v best for baby. má ju chicco stojí cca 25,- EUR, ja som kúpila tuším bebe jou za 11,- a ešte bola jedna okolo 6,- eur

kucminka
25. feb 2012

@nelynka18 možem tú mrkvičku uvariť aj vo vode?

kucminka
25. feb 2012

@nelynka18 no aj táto noc bola hrozná,stále sa mrvil,mrnčal,aj teraz cez deň je taký nijaký,mrzutý,plačlivý,nič ho nebaví.Pozerala som aj zúky,ale nič sa tam nečrtá.Mám aj ten gel na zúbky,sem tam mu to potriem.

kucminka
25. feb 2012

maminy,čo ste mali problém s padaním vlasov,ako ste n tom?Lebo ja už si myslím,že mi to ani neprejde,stále a stále mi padajú a keď si ich umyjem tak mám takú spúšť vo vani,že až mi je do plaču.Už som vybrala asi 150tabletiek Revalidu a stále nevidím nejaké zlepšenie,alebo zmiernenie,tak som chcela vedieť,či ste na tom stále rovnako ☹

missy97231
25. feb 2012

@kucminka a v com inom by si varila ako vo vode tu mrkvu? Ja som malemu iba varila, nie dusila,,, tak ma to zaujma akym inym sposobom sa da pripravit napr mrkvicka 😉
Mne tiez vlasy padaju, tiez je to spust po umyvani si vlasov, preto aj "neznasam" si umyvat vlasy 😀 ale ja kojim, tak to pripisujem tomu... Pri prvom ked som prestala kojit, sa mi to skludnilo, tak verim ze to bude aj teraz,, ak teda budem mat este nejake vlasy kym prestanem kojit 😉

kucminka
25. feb 2012

@missy97231 písala tu jedna mamina že ju pripravovala na pare,tak som sa pýtala,či ju možem aj vo vod uvariť.Lebo nemám taký parný hrnec.Ja nekojím už asi 3 mesiace a vlasy mi padajú ako lístie na jeseň.Tiež sa bojím,aby mi tam ešte niečo ostalo,lebo už mám asi štvrtinu z toho čo som mala ☹

missy97231
25. feb 2012

@kucminka nooo vsak to by aj mna zaujmalo ako inak sa to da pripravit ten prikrm ked nemam parny hrniec 😉 ja sice este neprikrmujem, ale budem vediet 🙂

kostka211
25. feb 2012

Kolko kase vam zjedia deticky?Nas spapa okolo 300ml a neraz by zjedol aj viac, len mu nechcem dat. V noci sa mi budi dva az trikrat na kojenie, na desiatu zje cely banan s pol jablkom, alebo celu detsku vyzivu, popripade polievkiu z dvoch zemiakov a jednej mrkvy, vazi 6500 g, ked sa narodil mal 3230g, myslim, ze nie je nejaky tucny 🙂

reanda
25. feb 2012

@kostka211 fuha, to mas teda jedaka, tri deci kase by som nezjedla ani ja 😀 .. a to uz takto full prikrmujes este popri kojeni? sest a pol kila nie je tucny, mely ma 5 kil a vsetci riesia, ze strasne malo 😒

nikolka4
25. feb 2012

@kucminka ahoj ja som si kupila panthenol tabletky na cumlanie beriem uz druhe balenie,ma sa jedna tabletka ja som si to zvysila na 2denne a nejak sa mi zda ze sa to lepsi ale nechcem zakriknut!!! myslite za by som sa mohla zafarbit?ked mi padaju?vzdy mi vtedy vypadavanie zastavilo ☹

kucminka
25. feb 2012

@nikolka4 ja už sa nechcem napchávať ďalšími tabletkami,mám 3 krát Revalid za deň.No ak si trúfaš na farbenie,ja určite njblližšiu dobu určite nie,a potom uvidím,či bude ešte čo farbiť 😉

zuzinka_26
25. feb 2012

@kucminka Mne tiez vlasy padaju stale, ked si ich umyvam, je to jedna katastrofa, co ostane vo vani - upchaty odtok. Vidim, ze ich mam ovela menej - vzdy mi kazdy hovoril, ake mam krasne huste vlasy, to sa uz teraz neda povedat. Uz si ani nemozem dat vlasy do copu tak, ze si nespravim cesticku ale vsetky vycesem do zadu, lebo mi potom na bokoch vpredu svieta "hviezdy" (miesta bez vlasov)...som uz z toho na nervy. Ale neskusam ziadne tabletky, lebo aj tak myslim, ze to nepomoze, kedze je to tym, ze kojim.

Baby, este Vas prosim o radu...stale Nelku len kojim. Ale uz asi tyzden mame vecer dost problemy, taha asi 5 minut a potom sa zacne trhat, tak ju dam odgrgnut a zacne plakat, dam ju znova na cicu, znova trosku cucka a odsuva sa. Ked si stlacim prso, tak mliecko ide....ona ale papa len predne mliecko, zadne si asi nevie vytiahnut, stolicu mame stale taku tmavu hnedo-zelenu, riedku. No a ja teraz neviem, co to jej trhanie znamena - ci je hladna, alebo jej idu zubky alebo ju boli brusko alebo co? Dnes som ju po papani dala do postielky a isla sa tam zblaznit, obzuvala si ruky, perinku, cumel tak dudlala, ze som si myslela, ze ho rozhryzie...tak som ju znova dala na cicu a az potom zaspala. Zacala som rozmyslat o prikrme (v utorok bude mat 5 mesiacov) - ale kedze mame problem len vecer, tak jej mam dat vecer kasu? Aj ked by sa malo zacat so zeleninkou na obed? Alebo nemam este prikrmovat a skusit potierat dasienka, ci to nie su zubky? Dakujem vopred za rady.

lucy56
26. feb 2012

@zuzinka_26 aj moj maly to robil vecer, hneval sa ze mu nejde velky prud mliecka, ako je zvyknuty cez den,lebo ja od zaciatku mam menej mlieka vecer koli unave, tak som mu zacala davat kasu okolo 6 ,pekne mi ju bez nervozity zje ,ja si usetrim jedno kojenie a kojim ho potom tesne pred spankom a uz mam konecne mlieka dost, viem ze sa nema davat kasa ale u nas bola podla mna lepsie riesenie ako davat UM

zuzinka_26
26. feb 2012

@lucy56 Dakujem...a aku kasu si mu dala? Tiez to nechcem riesit UM, preto rozmyslam radsej o tej kasicke...a davas mu to lyzickou alebo flaskou? a ake mnozstvo?

lucy56
26. feb 2012

@zuzinka_26 ja som kupila nemliecnu DM babylove od 4 mesiaca, moj ma nabeh na atopicky ekzem,tak davam pozor aby tam nebolo mlieko, zacala som zo 60 ml a postupne ked vidim ze mu chuti zvysujem kazdy den o 10 ml, davam lyzickou, moj maly z flasky nevie pit nic ani caj, aj to mu davam poharikom s naustkom, nechce flasu

micicka
26. feb 2012

@tunzal klamala som s tým tanierikom, kúpila som to v pre deti .-) nejako som sa pomýlila 🙂

micicka
26. feb 2012

@kucminka my máme noci tiež hrozné, od cca jednej, druhej som stále na nohách a utišujem, dávam dudel, prebalujem, odkrývam, zakrývam 😠 neviem čo sa deje!
a včera bola aj dosť uplakaná a keď bol s ňou mm vonku, tak spustila hysterický plač, na rukách sa trochu ukľudnila, ale ako ju dal naspäť do kočiara, tak zase rev a ukľudnila som ju až doma, neviem čo to bolo. mala na obed aj brokolicu, tak že by z toho? skúsim jej dať aj dnes, ak sa to bude opakovať, tak jej brokolica nerobí dobre

micicka
26. feb 2012

@kucminka jasné, že ju môžeš uvariť vo vode 😉

kucminka
26. feb 2012

@zuzinka_26 no ja neviem,každá tu píšete že je to kojením,ale ja nekojím už 3 mesiace a začalo mi to padať zhruba,až keď som dokojila,tak neviem 😒

daja0760
26. feb 2012

@zuzinka_26 Ja by som este s kasou pockala. Aj moja sa niekedy tak trha a je nervozna, aj s tym cumlikom to robi a tiez presne nervozne si ide vopchat celu rucku do pusy - myslim, ze to su zubky. A neboj sa - zadne mlieco keby chcela, tak si vytiahne, ved nie je novorodenec.. Skor sa na to pitie nevie od nervozity sustredit. Ja som uz rozmyslala, ze kupim tu masticku, co sa dava pri prerezavani zubkov. Nie je to zazrak, ale trosku ukludni.Musis mat pri tom papani trpezlivot - dobre si to urobila, ze si nakojila na 2x.