Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
ahojte maminky, tak mi dnes pokračujeme špenátom, som zvedavá ako bude chutiť, ale nedám jej ho samotný, trošku zemiačika a mrkvičky k tomu.
inak ona mi normálne odmieta mlieko (UM), doobeda sa mi nechcelo variť príkrm, tak že jej dám mliečko, len ho vypľúvala a jedovala sa. zo včera mi ostalo 60ml príkrmu, tak som jej zohriala aspoň to, tak to spráskala jedna radosť a potom ešte aj všetko mlieko dopila (190ml) 😀
@mon173 nas nastastie nezaspava na rukach, ale na prsniku - cize s tym nemame ziaden problem, ziadny plac, proste dopapa a krasne zaspi, ak nahodou raz za cas tak nezaspi tak ho uspim v koliske (stojim na mieste a vozim ho chvilu hore-dole)...ibaze nechcem aby bezo mna nevedel vobec zaspat, je to podla mna super ked vie babatko zaspat pekne samo, preto chcem tu metodu vyskusat...navyse sme presne "ucebnicovy" priklad babatka ako je opisovany v tej knihe - ked sa v noci zobudi musim ho zobrat a dat mu papat, potom pekne zase zaspi...casom uz nebude potrebovat v noci papat ale zrejme aj tak nebude vediet bezo mna zaspat ak s tym nieco neurobime, tak dufam ze budeme mat uspech 😉
@mon173 len na obed a večer dám niekedy kašu, ale nie vždy. Ukladám ju o siedmej večer a spinká teraz do tej cca druhej ... niekedy sa jej podarí aj do štvrtej, ale potom je už so mnou v posteli, lebo za každým pri tom, ako kojím, zaspím. A je to oveľa lepšie, myslím že keď jej už budem dávať viacej príkrmu, zase sa to zlepší. Akurát teraz sme mali zlú noc, ale to zrejme kvôli zúbkom, lebo dosť plakala a to nikdy nezvykla.
A tú kašu nedávam tesne pred spinkaním, ale hodinku-dve pred tým, aby jej nebolo ťažko na bruško.
inak myslím si že by sa mi v noci ani na hlad toľko nebudila, ale ona po tej druhej už nemá taký tvrdý spánok a potrebuje byť pri mne, lebo aj zaspáva na prsníku. Tiež chcem vyskúšať metódu podľa tej knihy od pol roka.
@katuska_za aj som bola u Dr. sa spýtať, ale tá skonštatovala, že sa iba preje. No žeby po každom jednom raze?? neviem ... skusím raz dať na obed iba zeleninku, bez toho že ju nakojím a možno sa to zlepší.
@mon173
@iwky
Ahojte bola som dnes teda u tej doktorky a povedala ze ked je kojena tak ziadnu mrkvu ani nic take nemam davat,ze ak tak casto cez den pyta ze je asi smadna.Ak tak mam vyskusat na veceru ryzovu kasu od 4mesiaca. A ze v noci ak sa budi a len si podudkava ze to len vyzaduje mna ze si nemysli ze je hladna..Tak teraz neviem asi este pockam s tou kasou,najradsej by som zacala s prikrmami az od toho 6mesiaca.
@nelustek mozno celkovo niektore deti nemaju este celu noc taky tvrdy spanok - nas maly zase vecer do 23 spi len tak aby sa nepovedalo, niekedy je medzi osmou a jedenastou aj trikrat hore (a obcas ani poriadne nespi v tom case), ale nastastie od 23 do rana spi krasne, len 1 az 2krat sa zobudi na kojenie a hned zase zaspi...tiez rozmyslam ze ci bude spat lepsie ked mu potom zacnem davat kasu...ale myslim ze to nie je tym ze by boli hladni...
Ahojte, my sme boli dnes na kontrole u dr. a urobila nám aj poradňu vážime 6,850kg takže sme pribrali 600 za dva týždne 😉 Aj to vidno, nekakáme pri každom papaní už a pomohli tiež príkrmy asi a od piatku papáme aj kašičku večer (hoc ju papáme vydrží nepapať 2h a to je taká hustá ako betón).
Noci máme katastrofálne sme hore každú hodinu, vlastne spíme len nervózne stoneme, mrnkáme, kopkáme a pcháme si ručičky do pusinky ☹cez deň spíme presne 30min 3X za deň. Teraz sa mi podarilo ju učičíkať spolu so sebou od 12.40.
Dr. nám povedala, že keď chcem môžem začať s príkrmami, nechá to na mňa - veď som už začala. Mliečko jej už asi nestačí.
Keď som čítala koľko spapajú Vaši drobci tak 😨 Mliečka myslím tak 120ml vycucká neviem presne odhadnpť a kašu 100ml mlieka a 2PL kaše - spapá všetko alebo trochu nechá a po každom príkrme ešte pýta mliečko hoc viac nespapá.
Idem si Vás prečítať...
ahojte baby....som smutna z naseho maleho nieco sa s nim robi a zacinam sa bat ci mu fakt cosi nebude ☹ ako som pisala,ze cely tyzden zaspaval sam a bol uplne zlatunky teraz je to inak....od soboty sa neviem sam ulozit a vacsinou zaspi v kocari ale to by tak nevadilo ale je stale taky akoby smutny,ocka ma okolo cervene akoby mal byt chory.je taky,ze nema o nic zaujem ani sa uz nesmeje len lezka a nic ho nebavi.ked ma zbada zamrnci a chce ist na ruky a dnes sa total dovracal...teplotu nema a vsetko co mu prejde okolo ust ide doslova zjest.neviem ci je taky len zo zubkov alebo este po tom ockovani alebo ma len take obdobie ale vzdy ked sa na neho pozrem je mi smutno.a vcera vecer ked zaspal tak asi okolo 23hodine take strasne revy a nakoniec som ho musela na rukach utisit.cez den spinka len 45minut aj ked je v kocari no proste nie je to on...neviem ci s nim nemam ist k dr.bo je to uplne ine dieta ☹ co si o tom myslite?
@jana86 ano presne podla tej tabulky. pekne som ju ulozila, dala pusu na dobru noc atd. 🙂 intervaly som zacala dodrziavat, takze po prvych troch minutach som tam isla. a po dalsich piatich tiez. len potom uz neplakala, tak som nevedela ci tam ist ci nie, tak som isla, a len som ju viac vynervovala..takze som ju nechala v postielke a sama sa krasne ukludnila. ale vravim, kupodivu vobec neplakala nejak extra.na rukach plakavala viac, a aj ked som ju sem tam dala len tak do postielky tak uplne hysaky chytala. neviem asi fakt sme vystihli spravne obdoobie a tiez to babo potrebuje citit urcitu istotu a odhodlanie, lebo potom nas skusa 🙂 prvy vecer zaspala po 40 minutach, ale to uz 30 minut len mrncala, a druhy a treti uz len mrncala a trvalo jej to asi 30 minut. teraz uz je ulozena, tak jej to stopujem. uz je to bez placu, tak snad to bude rychle 🙂 moc som si inak pri tom neverila, lebo ako vravim, vraj tam je dolezity aj denny rezim spanku aj jedenia, a to mmoc nedodrziavame. ide mi ale hlavne o nocne zaspavanie, bo cez den ju uspavam zatial v kociku..
@jana86 u nas to tiez tak bolo, vzdy uplne hukala chudatko. preto som sa divila ze to islo tak celkom lahko 🙂, ale treba to skusit. nic za to nedas a verim tomu ze sa to podari.. teraz ju davam vzdy o 19,30 do postielky. dovtedy sme ale zacinali v rozmedzi od 19 - 20tej. takze s rovnakym casom sme zacali az spolu so zaspavanim v postielke (dnes mame ale len 5 den, tak dufam ze to vydrzi🙂
ahojte potrebujem poradit ak sa mala narodila 21.10 ukonceny 4 mesiac ma 21.2. ci 21.3. uz si to nepamatam a chcem malej zacat davat kasu na noc lebo je stale hladna
@jana0706
@katulka74 dakujem baby ono je to take,ze napriklad teraz bol hore cely cas sam ja som chystala riska do skolky,kava atd.... a teraz zaspal v postielke v pohode,takze k dr.by som nesla ale zas poobede zacne byt zase nervozny a bude zle zaspavat a bude taky malatny,teda myslim,ze taky bude aj vcera to tak bolo....uvidim pockam a ak sa to nezlepsi tak do konca tyzdna pojdem k dr.lebo neviem tie zubky teda dasienka su sice opuchnutejsie ale ja neviem nie su ani cervene a ani sa mi nezdaju ale zas ani u riska som nikdy nevedela ci mu idu zubky,teda podla dasienok som nevedela 😒
tu je ta kniha inak ak by niekto chcel: http://www.mamadar.sk/fotky8875/Kazde-dieta-sa-...
@kucminka podla nej sme sa naucili same zaspavat v postielke. su tam aj dalsie veci - napriklad ako prespat celu noc atd. ale to som este neriesila.
@mon173 jaaaj tak sme to vcera skusili..dala som ju do postielky o 21 lebo poobede neskoro spala...to si mala pocut ten rev ☹ isla som ku nej o 3 min., potom o 5, o 7...sedela som v obyvacke a pocuvala ako mi tam place som myslela, ze sa zajde abo co, tak strasne plakala...susedia museli mat radost. asi po 45 min. som isla k nej a nakojila som ju - myslela som ci neni hladna lebo jedla pred 20. no a ked som ju nakojila,polozila som ju do postielky a hned spala. tak o 1,5 hod zacala plakat ale to som jej len dala cumel, chytila som ju na chvilu za rucku a zaspala. zobudila sa na kojenie a z o pol 3!!! a potom o pol 6!!! uz len to je pre mna velky uspech lebo inak som ju kojila kazde 2 hod. urcite budeme aj dnes tak zaspavat, myslim, ze sme na dobrej ceste..aspon dufam 🙂 a cez den ju tiez davas tak spat?

@iwky ak ti grcka tak casto moze ist o reflux, ten sa zacina objavovat okolo tretieho mesiaca...