icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

jani74
29. feb 2012

@missy97231 a mne dr. zas povedala, že už môže. Včera sme mali v jabĺčku 1 piškotku malú a tak sa zapráčilo 😀

kucminka
29. feb 2012

@micicka nám to tiež už raz pípalo v noci,malý má šelesť na srdiečku,tak som skočila,som sa zľakla,vybrala z postieľky,ale on dýchal normálne,len sa zľakol,keď som s ním tak rýchlo mykla,tak tiež doteraz nevieme,čo sa stalo,či prestal dýchať,alebo to zblblo.Manžel hovorí,že ak sa mu tep zníži,a slabučko ho počuť,asi to prestane monitorovať a začne to pípať.Ale ak si nie si istá,tak choď k lekárovi,možno ťa pošle na nejaké vyšetrenie,my chodíme na kardio.

micicka
29. feb 2012

@kucminka ďakujem, asi radšej aspoň zavolám dr., že čo na to povie....

kucminka
29. feb 2012

@nelynka18 tak to asi bola dnes ozaj lbá noc,ja som spala asi 3hodiny,tiež sme sa často budili, o pol druhej čajík,potom o štvrtej mliečko a medzitým sa stále mrvil,dudel naháňal,a o siedmej už mse vyspaný,ale ja teda určite nie.Ja dávam kašu až po kúpaní,o 8večer ho okúpem,po kúpaní,mu dám fľašu s kašou a pri nej mi aj zaspí,a spí po nej asi nejlepšie,potom od tej pol noci sa mi už dosť budí,ale pred kúpaním dávať kašu,ja neviem,asi by sa mi pogrckal a potom menej vydrží búvať,keď mu dám skor jesť.Inak tiež neviem ako sa odnaučí v noci papávať,je to asi dieťaťom,moja dcére spala celú noc,ale Samko je väčší hladoš aj cez deň si pýta viacek ako ona,každé to dieťa je iné.

kucminka
29. feb 2012

@micicka budeš aspoň pokojnejšia.Nám sa niekedy aj stalo,že sme malého vybrali a vobec nám to nepípalo,a potom som zistila že mám nohu vyloženú na postieľke 😉

nelynka18
29. feb 2012

@missy97231 no normalne sa zobudi raz okolo 5 rano niekedy sa nezobudi vobec...teraz sme to skusali preto,ze nechcem aby si zvykol na flasu ked sa neskor v noci prebudi,aby si nepytal flasku len preto,aby sa ukludnil a zaspal 🙂
@dzuli08 ano?tak nie sme sami? 😀 no uvidime teda to skusim este dnes a uvidim 😉
@mon173 hej mame to super len sa obavam ci neskor ked bude vacsi a prebudi sa v noci,tak zaspi len s flasou 😒

nelynka18
29. feb 2012

@kucminka asi 😒 no nas tiez zaspi pri kasi len aby sa neskor ked budu vacsi v noci po prebudeni neuspavali len pri flaske,ze sa nebudu vediet sami uspat.vlastne vraj po 6.mesiaci babo uz nemusi papat v noci ak sa oduci,ze je to uz len o zvyku 😉

kucminka
29. feb 2012

@nelynka18 ja tiež neviem,ako odnaučím od papania v noci,ale on by mi asi do rána nevydržal ,už okolo druhej sa mrví,keď mu nedám mlieko,a to je spánok o ničom.tak mu to mlieko musím dať,ja viem že si na to zvykol,a bude ťažké ho to odnaučiť,a neviem ani ako,proste mu asi nedať,bude to určite s plačom,ale dúfam,že si na to rýchlo zvykne,že papá sa až ráno na raňajky 🙂

jana0706
29. feb 2012

@nelynka18 Leni podla mna mu daj este trochu casu - ved si len teraz pisala ze bol nervozny a nesvoj zo zubkov, tak naco mu robit "nervy" este aj pri zaspavani, je to pre dieta nieco nove, urcite aj stresujuce, mozno aj z toho bol v noci nervozny...my sme dnes mali skvelu noc, ale vcera to bol horor...a s tym uspavanim podla knizky chcem zacat az od polroka, ved aj tak je casu dost - ono to nie je tak ze vsetky deti uz su v polroku pripravene prespat celu noc alebo si nepytat v noci mliecko....kamoska mala maleho nauceneho zaspavat podla tej knizky ale mliecko si pytal v noci dlho, az teraz ked ma viac ako jeden rok ho od toho (tiez podla tej knizky) odnaucili...
ale rovnako ako ty chcem aby bol maly schopny casom zaspat len tak sam, lebo u nas je to este horsie ked zaspava na prsniku - nechcem aby bol na mne pri zaspavani tak zavisly..

jana0706
29. feb 2012

@kucminka akurat som pisala nelynke ze aj od nocneho papania sa da podla tej knizky odnaucit, kamoska to prave zvladli pri synovi, ale urobili to az ked mal viac ako rok (aj ked uz dlhu dobu sam zaspaval bez flase) - predsa len deti nie su stroje a niektore potrebuju nocne papanie dlhsie, ine kratsie...chodil za nim v noci jej muz, vzdy mu povedal jednu naucenu vetu (nieco o tom ze ho maju rodicia radi, ze ma v postielke vsetko co potrebuje, ze je s nim jeho hracka na zaspavanie, a ze uz mliecko v noci nepotrebuje)...par dni maly protestoval a potom zacal krasne prespavat celu noc...

missy97231
29. feb 2012

@nelynka18 nooo, ale tak zatial kym prespi v noci, tak mas super. David ma 2,5roka. A v noci sa budi aj 3x na mlieko. Nepodarilo sa mi ho oducit, tiez som to skusala podla knihy... Ale zas Adelka mi prespi noc 😉

jana0706
29. feb 2012

@missy97231 ja chcem s lepkom zacat tiez najskor az po 7.mesiaci, aj to len vo forme nejakej kase urcenej pre babatka, najlepsie s celozrnnou mukou, na piskoty a podobne kekse obsahujuce cukor, vajcia a bielu muku ma podla mna casu dost, ved sa toho este v zivote naje...
ale buduci tyzden ideme na poradnu a chcem s Dr. prebrat prikrmy, aj co sa tyka lepku, mliecnych vyrobkov a mlieka (nechcela by som davat malemu aspon do 2 rokov kravske mlieko), tak ak mi povie nieco "nove" dam vediet..

iwky
29. feb 2012

čítam že mávate zlé noci ... asi bude niečo"vo vzduchu " 😀 ... mne sa malá posledné tri noci budí okolo 2 na papanie, hneď zaspinká, a od tretej už nespí vôbec do rána. Najprv sa hrá s nožičkami, potom začne mrnčať a takto sa to stupňuje až po hrozný plač. Netuším či to je zúbkami, či nemám v noci mliečko keď som unavená a ona je hladná, alebo ju niečo bolí. Niekedy sa cítim hrozne, že to neviem akosi odhadnúť čo ju trápi. Stále čakám že vykukne nejaký zubisko, a uľaví sa jej ale ani podľa ďasien to neviem zistiť. A cez deň nevydrží hore dlhšie ako hodinku a pol 😢 iba by spinkala.

lolko_lenka
29. feb 2012

@jana0706 akú knižku tu spomínate? mne tiež malá zaspáva večer bud na prsníku, alebo mám svoju dlaň na jej líčku a rozprávam jej ( to je úplne jedno o čom 🙂 ) 🙂 a cez deň zase v kočári vonku (to zaspí hned) alebo v kresielku, na ktorom ju pohojdávam alebo na tom prsníku ( ale to sa snažím radšej neaplikovať cez deň, lebo to by bola už totál závisláčka 🙂 )

lolko_lenka
29. feb 2012

@iwky nemá to otočené?

jana0706
29. feb 2012

@lolko_lenka ide o knizku "Kazde dieta sa vie naucit spat", ked to hodis do googlu hned ti vyhodi link s pdf na stiahnutie...alebo zalistuj tu v teme par stranok dozadu, niekto sem ten link aj viackrat uz zavesil...mne aj cez den najcastejsie zaspi na prsniku, nevadi mi to, ale chcem aby bol schopny aj sam zaspat, dufam ze ked zacneme v polroku s prikrmami tak budeme mat pevnejsi rezim a tym padom aj to samostatne zaspavanie do toho lepsie zapadne...

lolko_lenka
29. feb 2012

@jana0706 ďakujem 🙂 tak my už ako-taký režim máme, nejak sa sám vybudoval, ale tak niet nad samostatné zaspávanie 🙂)))

reanda
29. feb 2012

boze baby, vysmarte tu knizku niekam 😒 .. ved to je tak akurat navod na tyranie deti

iwky
29. feb 2012

@lolko_lenka ale neviem akoby sa jej to zrazu otočilo. Práveže ona už celkom rozoznáva deň a noc. Nikdy som nenechávala svetlo v noci, a keď ju aj prebalujem alebo kojím , zapnem len červenú žiarovku čo mám pod posteľou, aby som ako tak videla. Prebalím ju, nakojí sa a spinká. A pri nočnom spánku napríklad ani neregistruje že od nej odídem, alebo ju preložím do postielky, čo pri dennom je úplne naopak, vtedy zaspí len v kočíku alebo pri mne. Akonáhle odídem je hore. Skúsim dnes kúpiť gél na ďasienka. možno zaberie.

jana0706
29. feb 2012

@reanda ja som najprv tiez bola proti, ale po tom co moje kamosky s tym mali v praxi uzasne skusenosti zmenila som nazor - deti sa uz po jednom-dvoch dnoch bez problemov naucili same zaspavat a spinkaju pokojnejsie, su to spokojne a usmiate deticky...samozrejme ked bude maly velmi plakat tak to necham tak a vyskusam zase az za 2-3 mesiace, nechcem ho predsa trapit...ale nechcem ani aby bez maminy nebol do troch-styroch rokov schopny zaspat, niektore deti nezaspia ani do predskolskeho veku same, a potom sa rodicia pomaly ani nevidia pretoze ked muz pride z prace tak zena uz uspava deti co moze trvat aj dve tri hodiny, pripadne pri nich rovno zaspi a to rodinnemu zivotu podla mna tiez moc neprospeje...

reanda
29. feb 2012

@jana0706 mne by bolo smutno, keby ma moja mala pri zaspavani nepotrebuje.. ved to je take super, ked mi zaspinka na rukach, pritulena ku mne.. samozrejme, keby mi to vadilo, vycerpavalo ma to, alebo tak, tak to urcite nejako riesim, ale vobec sa mi nepaci, ked sa taketo veci robia podla nejakej knizky, to treba podla mna, aby kazda mama urobila podla svojho citu.. a ked citam take, ze " po tyzdni som s tym sekla, lebo maly reval az vracal a prestaval dychat" , tak mi je az zle ☹

jana0706
29. feb 2012

@reanda tak to sme dve komu je z takych reci zle, to ja radsej ani necitam 😒 mne to teraz tiez nevadi ze pri mne zaspava, uzivam si to aky je rozkosny ked tak zaspava pri dojceni a tuli sa ku mne, ibaze chcela by som ho dlho dojcit ak sa bude dat, a tak by bolo podla mna lepsie keby som ho casom tej ''zavislosti na ciciku" pri zaspavani zbavila, myslim ze by to bolo aj pre neho lepsie, ale hovorim, nebudem nic silit, uvidime ako to pojde - ja som ho doteraz este nikdy nenechala plakat (ak neratame ze sa niekedy cez den trosku rozculoval ked som k nemu hned nemohla prist lebo som musela rychlo dovarit a podobne), tak si to zatial este neviem dost dobre predstavit ze co ma caka...a tu knizku beriem ako skvely zdroj informacii ohladom spanku deti plus vseobecny navod, ale tie intervaly ako casto k malemu chodit budem urcite prisposobovat nasim potrebam 😉

micicka
29. feb 2012

baby, moja je nejaká pažravá!!! vypila 150ml mlieka a potom ešte 140ml (cca 120g) mrkva+špenát. jedla síce o 1,5 hodiny neskôr, lebo zaspala, ale aj tak a zjedla by aj viac, len už nebolo...
možno to ešte vygrcia...

kucminka
29. feb 2012

@jana0706 no takým to maličkým y sme to ale asi nevyhovorili,že už nepotrebujú mliečko,oni si sami určia či potrebujú,alebo nie.Ale už by som bola rada,keby prespali celú noc .Už som 4mesiace poriadne nespala,ale to tu asi každá mamina 😉

nelynka18
29. feb 2012

@kucminka no nas praveze neni taky jedak tak si myslim,ze by sa to aj mohol naucit 🙂 risko ten by zjedol aj kona,ten bol na mlieku do neakych 12 mesiacov ale potom to neako preslo same ale budila sa este asi pol roka ale len cucol caj a spal dalej....kazde dieta je ine a ja zas nebudem nasilu maleho nutit zaspavat sameho alebo ho nekrmit aj tak je uz dost chudy 😀 😀
@jana0706 jasne suhlasim s tebou,nebudem ho nasilu nutit spat sameho a nasilu ho odnaucat nejest v noci...chce to cas a skusat budeme ale takym jemnym sposobom ked to nepojde tak nepojde 😉
@missy97231 no teda tak asle aspon adelka spi 😉 keby aj ona stavala tak by si sa striedala raz pri jednom potom pri druhom a ty by si nespala vobec....no co ked to nejde tak to nejde 🙂
@reanda nemyslim,ze je to navod na tyranie deti...moj ked sa mu da zaspat zaspi a ked sa mu neda reve aj na rukach...aj v kocari len tam ho skor uspim ako v postielke.tam mu to trvy dlhsie ale zaspi tak ci tak 😉 vies ja mam druhe dieta a veru nemam moc casu ho vlacit na rukach kym zaspi.....pri prvom som tiez toto neriesil 😉

nelynka18
29. feb 2012

a este pochvalim moju malu sikulku 😵 😵 😵 dnes sa cely den pretaca na brusko a sam 😵 a prsty na nohach si zacal jest 😀 😀 konecne sa batoly to je take krasne obdobie 🙂

daja0760
29. feb 2012

@rough Aj moja ma 4,5 mesiaca. Ja budem robit tak, ako pri prvom synovi.Do 6 mes. len kojit, potom zacnem zeleninou, masom, ovocim a az potom lepok.

katulka74
29. feb 2012

Ahojte,aj my sme mali nejaku mrzutu noc a maly je dnes zas nejaky mrzuty,stale place a nosime ho na rukach,to zas bude noc,ja to tiez tipujem na zubky ,uz nech vylezu hnusoby ☹

kostka211
29. feb 2012

@micicka xixi, aj moj maly strasne rad papa, na veceru zje 300 aj viac kase a zobudi sa okolo pol jednej v noci zas papa, aj o tretej a siestej, proste strasne. Na obed ma vacsinou spenat so zemiackom, alebo pyre jablkove s bananom, detsku vyzivu a tak, vzdy zje celu detsku vyzivu, alebo 250 ml spenatu, pritom sa mi nezda nejaky tucny, vazi okolo 6500 g, ked sa narodil mal 3230.

gianni
29. feb 2012

dnes sme sa boli očkovať a máme krásnych 8 kíl a zajtra 5 mesiacov