icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

missy97231
29. feb 2012

jooj,, dnes Adelka akosi nema spanie cely den 😒 😔 este sa mi neulozila na nocny spanok... asi ju musi nieco boliet 😔

jana0706
29. feb 2012

@kostka211 spenat mu pripravujes normalne z toho mrazeneho co sa aj normalny spenatovy privarok robi? my sa este neprikrmujeme, ale pomalicky zbieram informacie 🙂

nelynka18
1. mar 2012

ahojte babulky
citam,ze viacere deticky trapia zubky.aj nas,uz ma dasienka naprasknutie ale nasli sme super gel na dasienka staci malinka slzicka a na 100percent nam zaberie hned po asi 3 minutach a cca na 2 hodky.ja som si skusila dat na jazyk a normalne mi spicka strpla 🙂 takze zabera 🙂 vola sa mundisal...... tak snad pomoze aj vam 🙂

nikolka4
1. mar 2012

@nelynka18 ahoj aj my ho mame je to super vec vazne je dobry aj u nas pomahal. 🙂 pridavam vamm fotku malého smeja po sediačky 😀

bv_alexandra
1. mar 2012

@nelynka18 ahojte. nám idu tiež asi zuby. ja už padám od únavy. mam neustále problémy s chrbticou, čakajú ma dnes už obstreky ☹ a do toho je malý nervozny, zlý uplakaný, slinta o sto dvesto, myslím že to budú zuby. Normálne mám pocit že som na konci so silami. Najhoršie že sa mi vôbec nedá spať. ☹

nelynka18
1. mar 2012

@bv_alexandra ahoj tak skus ten gel je naozaj super 😉 a co sa ti stalo?chrbitca to je veru neprijemne 😖 ako sa hovori ked sa sere,tak poriadne 😠 nema ti kto pomoct?vystriedat ta aspon na den?babka,krstny alebo tak.... by ti to urobilo dobre.viesco ale aj ja som taka niaka,nic sa mi nechce,nic ma nebavi a najradsej by som zaliezla pod perinu a spala aspon 48 hodin,no mozem len snivat 😀 a ten sirup ti dosiel?dufam,ze ano.
@nikolka4 no veru je super 🙂 maly je zlatunky taky vlasaty 😵 capicku mate z tesca,ze?aj my ju mame 🙂

bettyx
1. mar 2012

ahoj holky, tak jak se daří?
u nás se marodilo ve velkym! všichni jsme od neděle byli nemocní... mě a Šimonka to opustilo včera, Štěpík stále má ošklivou rýmu a mm je symulant -ten dokud bude mít rýmu, tak bude mít bolesti všeho a všude...
No a Šimonek povýšil! papáme jednou za den kašičku Hamé s meruňkami -ta nám jede.. zeleninka ne...

bv_alexandra
1. mar 2012

@nelynka18 Nely ahoj nedošiel mi ☹ asi sa niekde stratil. Nevadi 😉 🙂 Nemá mi veru kto pomôcť drahý je nonstop v práce robia na novom projekte takže chodi domov večer. aspon v noci vstava k nemu on. s chrbticou - vyzera to na vyskočenú platničku. čakam už druhy mesiac na termin na CT v januári som sa objednávala a dali mi termin 12.03. Už neviem ani bez liekov existovat.Trpnu mi ruky, bolia ma nohy. Prosto aj napriek tomu že nic extra nerobim som uplne unavená. Včera som bola s malým na prechádzke a rano som uz zas neveddela vstat z postele .((((( Najhoršie že ked ma to boli tak sa ani vypsat neviem.
Naštastie neulogička je moja priatelka takže pride dnes večer ku nam pozrieť sa na mna a povedala ze zoberie pre istotu aj ten obstrek. čo ma moc neteši, už som ho raz absolvovala a veru nie je to nič prijemne 😒
Ale ked mi to ma pomôct budiš.
Malému som teraz dala Panadol baby, sice nema horučku ale je tam pisane ze sa môze použiť aj pri zuboch. zaspal konečne dufam že bude spat viac ako pol hodinu.
Inak je strašne zlatý. 🙂 Už si objavil nohy tak je sranda na neho pozerat a nehovorim o tom že na chrbte už nebude ani za pána. 🙂))) a takto papáme a velmi mu chuti 🙂 http://www.facebook.com/vricanova.veronika/post...

nelynka18
1. mar 2012

@bv_alexandra to je cudne....ta adresa co si mi dala bola spravna?to ma velmi mrzi....poslem ti ich spat ok? no mm tiez chodi az vecer domov,uz mi tu z toho sibe nech je jar cloveku sa potom chce viac 🙂 no a ty sa rychlo uzdrav lebo veru mas to tazke 😒 vies co skus este tie homeo cipky su proti bolesti a na ukludnenie a su na prirodnej baze,Viburcol sa volaju...maly tiez teraz spi a zobudil sa s bakom,tak som ho utisila a este spi nastasie 🙂 oddychujem aj ja 🙂 teda radost pozriet ako mu chuti 🙂 ten nas sice papa ale len tak aby sa nepovedalo...neni to prave jedak ale najradsej ma mrkvu alebo jablko....sak ma este len 6500g tolko ma synovec a ma 2mesiace...tiez sa narodil s takou vahou ako nas.dominik 3660g a synovec 3700g a je medzi nimi rozdiel 3mesiaca a vahovo su rovanky 😀 ale poviem ti radsej baculate babo s dobrym apetitom ako to nase grckanie a nejedenie 😝

janqua86
1. mar 2012

ahojte maminy, nemali ste niektore problemy s pupcekom u babatka?....maly ma vyse troch mesiacov a zacali sa mu robit v pupku zlte chrasticky...cistim ich s liehom ale aj tak ma stale pupok suchy s chrastickami...dakujem

lutsy
1. mar 2012

@janqua86 ahoj, ja mam to iste , predpisali nam mast imazol, take susiny zlte tam ma

nelustek
1. mar 2012

Baby pomoooc ja som uz v koncoch mala je uz treti den ako malinky cert by sa len na rukach nosila nie a nie lahnut ani v lehatku v polosede nechce byt.Je placliva doma nespi len na rukach ale to sa neda vydrzim tak pol hodku a ked ju polozim je v sekunde hore.Von asi nemozeme lebo ma kasel uz vyse tyzdna a teraz ma uz k tomu aj soplik.Mozno aj s toho je nesvoja ja neviem ☹ dotoho ani nelka nechodi do skolky hotova katastrofa.. a co sa mi stalo dnes muz spal oddychoval na gauci a ja som malu uspavala na posteli pri prsniku,Nelka sa hrala v izbe,len som pocula ako otvorila dvere ani som nepocula ze niekto klopal a kym som vstala a prisla k dveram uz zatvarala a niekto isiel dole vytahom.Ze nejaka teta klopala a ze ona povedala ze mama s lindou spi, jedneho dna nas bud niekto vykradne alebo na mna zavolaju socialku ze spim a mala si beha po byte 😀

peta_k
1. mar 2012

ahojte, su tu este maminy, co este plne kojite a nedavate detickam ziadne prikrmy ani ine tekutiny? A neviete mi povedat,kolko vase kojene babatka piju? lebo moja mala papa papa kazde2 hodiny, v noci kazde 3-4, ale pije len tak od 70-110g podla vahy

micicka
1. mar 2012

@kostka211 no tak to veru fakt krásne papá a nestačí mu 😀 moja dnes až tak veľa nepapala, ale mala novinku - ryžu, tak možno za to. uvidíme zajtra. ja ešte ovocie nedávam, nejako nestíham nasadzovať nové potraviny 😀 😀

nelustek
1. mar 2012

@peta_k ahoj aj my sme zatial plne kojeny,teraz jej davam kvapky od kaslu tak jej davam za lyzicku caju za tym. Ale kolko vypije za jedno kojenie tak to teda nemam ani sajnu.Ja ju po papani navazim.A cez den pyta po hodine a v noci po dvoch hodinach.Su aj noci ked sa mi zda ze je uplne celu noc prisata 😉

kostka211
1. mar 2012

@jana0706 ano, dam mu varit mrazeny spenat s jednym zemiacikom a trosickou masla, ked je hotovy, rozmixujem to a pridam trosku mlieka

mon173
1. mar 2012

@peta_k ahoj, aj my sme plne kojeni, ale kolko spapa neviem. moc toho ale asi nebude. typujem max.okolo 100ml, kedze taha asi tak 3-4 minuty. teraz uz papa asi kazde 2 hodiny - v noci kazde 3..

tunzal
1. mar 2012

@micicka ryžu si ako dávala, práve o tom som rozmýšľala že by jej možno chutili ked mi už tie zemiaky vypľúva , rozmixovala si to s mrkvou či ako?

lolko_lenka
1. mar 2012

@peta_k ja zatiaľ len kojím, od víkendu začínam s príkrmami, 11.3. budeme mať 6 mesiacov...
Ja vôbec netuším koľko malá vypije, nevážim ju... Cez deň si pýta každé 2-2,5 hodiny, ale keď spí napr. poobedný spánok 3 hodiny, tak sa stane, že papká po 4-5 hodinách... V noci papá tak všelijako. Boli noci, kedy chcela každé 2 hodiny, ale sú aj také, kedy chce až po 8 hodinách...
a ešte toľko, že cez deň, aj v noci kojím tak, že jedno kojenie jeden prsník, druhé kojenie druhý prsník, iba posledné večerné kojenie pred nočným spánkom dávam z oboch, tam si to pýta, inak jej to stačí tak ako som písala... takže asi vypije dosť.
A každé naše kojenie trvá asi tak 5-7 min, ale ťahá strašne, lebo cítim si aj rany po operácii 🙂

jana0706
1. mar 2012

@peta_k aj my sa plne kojime, okrem MM maly este nic nejedol ani nepil, ale kolko vypije netusim, nikdy som ho nevazila pred a po kojeni, to je podla mna dolezite len pri detickach co neprospievaju...nas maly pribera, ma dost mokrych plienok, takze to neriesim...cez den si pyta casto, aspon kazde dve hodiny, len ked sme vonku dlhsie tak ma dlhsiu prestavku...a v noci medzi 20 a 23 papa aj trikrat, potom uz len okolo tretej a siestej rano...

micicka
1. mar 2012

@tunzal ja som dala ryžu so špenátom. rozvarila som ryžu, ku koncu pridala špenát a potom rozmixovala a dávala po lyžičkách

nikolka4
1. mar 2012

@nelustek aj my sme taky boli,aj choru sme mali a po vylieceni bol na svete zubcek,tak si myslim ze aj vy tym prechadzate. 😉 neboj zvladnete to 😉

reanda
1. mar 2012

@nelustek nelka je sikulka teda 🙂 ..moja mala ma tiez soplik a kasel a ja ju davam spat von na balkon, ved je uz vcelku teplo a horucku nema, tak jej to neublizi.. vnutri by mi tiez veru moc nenaspala

jana0706
1. mar 2012

@kostka211 dakujem za info, len ja maslo a kravske mlieko nechcem davat velmi dlho, takze to budem musiet nejako inak vymysliet..

nelynka18
2. mar 2012

@nelustek ahoj no mas to perne 😒 ale aj nas je taky umrncany ale spinka v postielke...ja si myslim,ze to mame zo zubkov bo ma spodne dasienka uuuplne cervene a opuchnute vcer dokonca mal 37,5 teplotku,ja mu davam na dsienka mundisal a je super a na noc cipok viburcol-homeopatika....ale aj taka je taky vseliaky.nech ten zub uz vykukne dokonca sa mi uz o tom aj sniva 😀 a keby ju ukocikujes doma?ja budem mat riska cely tyzden doma,maju prazdniny,tak sa tesim 😉 teda nelka to je cislo 😀 zacni radsej zamykat bo raz vides z izby a na gauci suseda 😀

katuska_za
2. mar 2012

@peta_k Ahoj, my sm skusali prikrmi ale len par dni a prestali sme s tym.. rozhodla som sa ze ho budem plne kojit nadalej do 6 mesiaca, sak naco budem kupovat vsetky kase a vymysli a svoje mlieko vylievat ked je omnoho zdravsie... 🙂 moj maly vypije 200-250ml 5x za den... Babatko by malo vypit 150ml na kg svojej hmotnosti na den (uz to to tu raz pisala) takze si to zrataj a ak ti priblizne tolko vypije tak nezufaj vsetko je v poriadku.. moj maly caj uplne odmieta, chcxe len mliecko a hlavne vela 😀 kazde dietatko je individualne... ono su normy a tabulky kolko by mali spapat ale aj tak najleps ukazovatel je ci priberate pekne, ak ano tak je naozaj vsetko ok. moj maly pije taketo mnozstvo uz od decemra co mal 5,5 kg a zatial si to nezvysuje pije stale rovnako a evidentne mu to staci 🙂 neplace cez den , spinka a je spokojny...

nelustek
2. mar 2012

@nelynka18 Leni nestras, my mame spalnu v obyvacke 😀 mozem dat neskor aj foto ako to vyzera mame tu sklopnu postel.Ja neviem ci jej idu zubky ma ich cervenkave ale nie napuchnute.Uvidime....dnes o pol noci sme museli aj sopliky vysavattaka bola usoplena ze nemohla dychat.Ona spavala doma v kociku v tom sportovom aj dve hodiny ale teraz ani tak nezaspi ☹

nelynka18
2. mar 2012

@nelustek no tak to by bola silna kava,ze sa preberies a niekto vedla teba 😀 😀 no mozes kludne 🙂 no mozno ma len take obdobie,celkovo citam,ze nieco je asi vo vzduchu vela deticiek je mrzutich 😒 aj ja som taka niaka.nech je jar slnko sucho....pred vcerom sme boli vonku do 18 hodiny co bolo pekne teplo 🙂 si myslim,ze ked nema teplotu tak raz s nou chod von nech sa riadne vyspi 😉

kucminka
2. mar 2012

baby,tak dnešná noc bola hrúza,malý sa zobudil a dve a pol hodiny bol hore,napapal sa,potom sa usmieval,chcel sa asi hrať,potom spustil rev a plakaaal,tak sme usúdila že asi zubky ho buntošia,tak sme natreli gélikom,ale ani to nepomohlo,až o štvrtej ráno mi zaspal,No hrúza,ešte jednu takúto noc a padám k zemi ☹

kucminka
2. mar 2012

maminy,ktoré ste na UM,ako dávate príkrm?Ja som ho dala ako keby mal mať mliečko,spapal zemiačik s mrkvičkou asi pol misky a reval,tak som mu musela dať mliečko a zjedol 180ml mlieka,a dal by si asi aj viacej.Tak neviem,či je taký hladný,ale bo pažravý 🙂 🙂 🙂 sa bojím,aby sa mi potom nepovracal.