icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

micicka
2. mar 2012

@kucminka tak my sme na tom podobne, moja je tiež taká pažravá - alebo hladná! niekedy musím dať dokonca najskôr mlieko, lebo príkrm ju asi nezasýti. a vypije aj mlieko aj príkrm. ale snažím sa jej dať toho mliečka menej. dnes bolo 110ml príkrm (ryža, špenát) a potom 150ml mliečka 🙂 ona sa po príkrme tvári ako by nič nezjedla a jeduje sa, lebo je hladná!

kucminka
2. mar 2012

@micicka no ja neviem,za chvíľu bude ako guľa,už teraz má cez 7kg.To vážiš v surovom stave,či už hotové?a akú dávaš ryžu,guľatú?Niekde som čítala,že špenát by sa nemal dávať ,neviem síce prečo.

micicka
3. mar 2012

@kucminka koľko váži moja veru momentálne netuším, do poradne ideme až 20.3. to bude deň po 5-tom mesiaci, tak som zvedavá aké číslo tá váha vyhodí 😀
vážila som len pár krát v uvarenom stave. teraz to dávam do tých via pohárikov a tak viem koľko ml to je a mne to vyšlo, že vždy je to tak o 20 menej v g. ryžu som chcela kúpil s DM, naturálnu ako píše Bukovský, ale nakoniec som dala obyč., čo sme mali doma a tuším bola dlhá. o špenáte som nečítala, že sa nesmie, ale jeden povie tak iný onak 😠 jeden napíše, že brokolica sa môže a v inom časopise, že nie. a teraz si vyber 🙄

jana86
3. mar 2012

ahojte, maju uz vase deticky zubky? ja som si vcera vsimla, ze sa nam uz jeden ukazuje 🙂 a sa chcem opytat ako casto chodite do poradne? my sme chodili do 4 mes. kazdy mesiac a teraz nam kazala prist az o dva mesiace..

kucminka
3. mar 2012

@micicka my sme boli v poradni 9.2.a to vážil už úctihodných 6830g,takže teraz má určite aj o kilo viacej.Aj som mu začala dávať až 210ml mlieka,lebo už tých 180ml mal málo.Ja som tiež chcela na zajtra dať brokolicu zo zemiačikom,tak neviem.Tú už si skúšala dávať?No dnešná noc bola totál ukážková,spal od pol deviatej večer do rána do štvrtej,potom sa napapal a chcel sa hrať,tak sme rukami zalamovali,že do rána super,ale napočudovanie za 10minút zaspal a spal do osmej,čo inokedy spáva tak do pol siedmej,aj každú noc može takto,konečne som sa trocha vyspala. 🙂 🙂 🙂

lolko_lenka
3. mar 2012

prvá mrkvička za nami 🙂

micicka
3. mar 2012

@jana86 my ešte zúbok nemáme, videla som síce už bielu bodku, ale zrazu zmizla, neviem čo to bolo. my sme do troch mesiacov chodili raz mesačne (zo začiatku aj častejšie), ale teraz sme až po dvoch mesiacoch objednaný 😉

@kucminka áno brokolicu som už dávala, neprejavila sa nijako, ale tuším len 2x som jej ju dala. dnes sme mali kaleráb (prvý raz) s mrkvičkou a zemiačikom. veeeeľmi jej to chutilo, dala som jej dva krát, doobeda 120ml a dopila mliečkom a na večer tiež 120ml lenže mlieko už potom nechcela, vypľúvala ho a tak spráskala ešte ďalších 120ml príkrmu 😕 takže na zajtra nám nezostalo, musíme uvariť čerstvý 🙂 no ale potom aj trošku grckala, bolo jej to asi veľa, na budúce jej nedovolím toľko spapať 😀

micicka
3. mar 2012

kočky a ešte pár nových fotečiek, jedna z papania špenátu s niečim 🙂

zuzanazuzana
5. mar 2012

ahojte.
baby prosim vas co ste davali, ked vam malinke troska kaslali. priatel je total chory, berie atb, aj sa odstahoval hned do druhej izby.....mala uz druhy den je nesvoja, ma len zvysenu teplotu 37,5 a trosicka zacala pokasliavat. nemozem sa dovolat k lekarovi a nechcem tam s nou ist pokial nema horucky.

iwky
5. mar 2012

@zuzanazuzana skús Fenistil ak doma máš. Mne to poradila Dr. keď bola malá nachladnutá, že to pomáha aj na kašel.

rough
5. mar 2012

Dnes si dame na veceru rezen, uz ho mame cim pohryzt, uz mame 2 zuby !🙂

luckaprima
5. mar 2012

@rough 4 mesiace aj dva tyzdne a vy uz mate dva zubky? to vazne?? 🙂 a ako vysli? lahko? ci ste si uzili aj nejake vecicky na upokojenie bolesti?

luckaprima
5. mar 2012

Maminky a ako ste na tom z ockovaním? davate aj Rotarix? ci nie?? 🙂 ja som to este pred par dnami povazovala za samozrejmost ale teraz som sa dopocula o velmi zlych reakciach babatiek na to ockovanie v kombinacii s mrtvymi vakcinami hexa a prevenar, alebo synflorix, normalne ho asi nedam, vratim ho do lekarne som sa dnes rozhodla.. aj ked som uz vysolila takmer 50 € kaslem na to. 😖

luckaprima
5. mar 2012

@zuzanazuzana zuzi, my sme mali to iste, ja som malickej hned dala oscillo a dva krat denne sirup stodal, ja som obidve deti vzdy dopovala homeopatikami ked nieco a pomahaju.. aj mne. A este som nasla na nete recept na kasel u babatiek na noc dat na chodidla teda do ponožiek platky cibule, to vytiahne virusy z tela. My sme spali ocibulovani doma vsetci ked sme boli chori a vypada ze to fakt pomohlo.. ale smrad tu bol ako cibulákove 🙂 pripajam link na recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10852

jana0706
5. mar 2012

@luckaprima Rotarix je to jedine co mame zatial zaockovane 😉 reakcie sme nemali absolutne ziadne ani po prvej ani po druhej davke, ale to je asi tym ze sme nic ine neockovali (tbc ani nebudeme, s hexou a pneumokokmi vyckavame)...
ale ked sa to ockuje v kombinacii tak by som chcela vediet kto je schopny urcit ci je ta zla reakcia z tej "kombinacie" alebo proste preto ze vsetky tie ockovania obsahuju rozne svinstvo a niektore deti na to proste zle reaguju...
kazdopadne ja sa budem snazit aby malemu ani tie pneumokoky nedavali naraz s hexou, cim menej ockovani sa skombinuje tym lepsie, ved kazde ockovanie same o sebe je strasny zasah do imunitneho systemu, nieto este ked tie nakumulovane hexy a prevenary a podobne podavame sucasne, ved preco by si ten maly cloviecik nemohol aj proti dvadsiatim chorobam naraz budovat protilatky 🙄

mon173
5. mar 2012

@jana0706 a kedy budete ockovat tu hexu a prevenar, ak sa mozem spytat? my sme tiez este neni vobec ockovani.. snazila som sa to oddialit aspon kym bude mat pol roka, a prevenar by som dala najradsej este neskor. aj tak este nemali tie vakciny, tak mi to vyhovovalo 🙂

jana0706
5. mar 2012

@mon173 aj mne vyhovovalo ze nemali vakciny 😉 sama doktorka ma presviedcala ze mame este kopu case, ze v niektorych krajinach az od jedneho roka ockuju (tiez som o tom citala, ze aby uz bol imunitny system odolnejsi)... ideme teraz vo stvrtok na poradnu tak som zvedava ako sa s nou dohodnem, potom ti dam vediet...tiez rozmyslam ze aby mal aspon pol roka, v idealnom pripade rok (ibaze ktovie ci budem vtedy este kojit, a mozno je lepsie ze by dostal tie vakciny ked je este kojeny - no uvidim co povie dr)

mon173
5. mar 2012

@jana0706 super, tak potom mi daj prosim vediet co ti povedala. nasa doktorka nepovie nic. ta zaockuje, lebo sa to ma, a neriesi.. tak by ma to zaujimalo. dakujem

jani74
5. mar 2012

Ahojte, tak my sme mali brutálny víkend ☹ Hanka doslova všetko trhá a kričí jeduje sa a nie je dobre už ani na rukách a nič nezaberá na tie zubadlá a dokonca aj moja bradavka je dokatovaná čo ju tak rve. A zuba nikde len červené a opuchnuté jasienka a hlavne očné a stoličky.
Včera bola u nás už doslova divočina - Hanka kričala a jedovala sa a Matej do toho tak isto, že nech už je ticho, že ho už bolia uši 😢
Dnes nás aj očkovali konečne a ani moja dr. nič nerieši, musí sa tak sa musí a keď sa jej na niečo pýtam tak na to povie to sú tie moderné maminy.

katulka74
5. mar 2012

Ahojte,prikrmujeme,zatial mrkva a zemiak ale vobec nam to nechuti ☹

rough
5. mar 2012

@luckaprima tuk tuk, musim zaklopat, zubky nam zatial idu bez vacsich obtiazi. pravdupovediac, nemal ani zdueene a ani zapalene dasienka. pekne ruzovucke, len sa tam jedneho dna zacalo nieco beliet a do par dni bol zubok vonku. samozrejme, zatial len kusocek korunky, tak uvidim ako dlho mu budu rast. u nas hlavny sprievodny jav je enormne slintanie. fakt, oslinta a ocmulal doma uz vsetko a cokolvek sa mu dostatane na dosah okamzite putuje do pusinky. asi dva tri vecery bol mrzuty a nevedel zaspat, ale skot to pripisujem ockovanii, ktore sme nedavno absolvovali. to som mu aj dala panadol baby na noc, no a zoparkrat som mu natrela dasienka, ked som mala pocit, ze si ide zozrat ruku. my nepouzivame cumlik a dojcim, a mam taky pocit, ze v tychto zubkovych dnoch mi castejsie visi na didine. u nas je proste didi najlepsi liek na vsetko. no, dufam, ze som to nezakrikla a aj ostatne zubky pojdu takto dobre🙂 btw, vykukli nam obe dolne jednicky.

skybaby
5. mar 2012

@katulka74 mne sa mala normalne rozplakala, aj pri mrkve, aj pri mrkve so zemiakom, ale vcera som skusila tekvicu (tu oranzovu) so zemiakom a to sa celkom tvarila ze jej chuti ... tak skus aj ty 😉

kucminka
5. mar 2012

@katulka74 my máme za sebou už tiež prvé príkrmy,mrkvička samotná nám nechutila,ale zemiak s mrkvičkou a kalerábom,mal ešte málo 🙂 🙂 🙂

stakat
5. mar 2012

@luckaprima ja som nedala zaočkovať, len hexa a prevenar.

micicka
5. mar 2012

@rough vy už máte dva zuby?! 🙂 to kam sa ponáhľate 😀

micicka
5. mar 2012

@luckaprima ako si dávala oscilo? u nás bol tato aj dedo chorý a bojím sa, že to skočí aj na malú a uvažovala som nad homeo, ja som si ich hneď nasadila,aleneviem či aj bábätká môžu a ako jej to dať...

micicka
5. mar 2012

@katulka74 nechutí 😒 ako je to možné, skús sladšiu mrkvičku. nám to všetko veľmi zachutilo, niekedy mlieko odmieta! teraz sme mali zemiak, mrkva, kaleráb a veeeeľmi chutilo, a fakt to bolo úplne sladulinké 😉 ako dlho už skúšate? možno potrebuje ešte trošku času 🙂

micicka
5. mar 2012

@kucminka presne to isté aj u nás - teda to že s kalerábom to bolo eňo ňuňo 🙂

katulka74
5. mar 2012

@micicka 6 den a mrkva bola sladka 🙂

luckaprima
5. mar 2012

@micicka jasne deticky mozu homeo, rozpusti normalne celu davku v troske vody, alebo v cajiku ak pije a daj spapkat, mojim babulkam to vzdy pomohlo 🙂 davala som po porade s lekarkou aj v letaku je davkovanie pre deticky tak kukni