icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

bv_alexandra
5. mar 2012

ahojte. my sme boli dnes na poradni. Malý vazi 6500kg a meria 65 cm. V stredu ideme na krvné odbery, podozrenie na pozaťazovú astmu. 😖 a očkovaniu sme sa zatial uspešne vyhli. ešte stale TBC nie je zahojená tak ako má byť. 🙂

micicka
5. mar 2012

@luckaprima no už konečne začala piť, síce zatiaľ len harmančekový a ten je ževraj alergén,ale zatiaľ nebola žiadna reakcia. ďakujem za radu, určite dám radšej homeo ako iné zaručené lieky. ale najlepšie by bolo, ak by nebolo treba nič 😉
ja som sa voľakedy cez nádchu pchala kade čím, akurát mi z toho bolo na grc a aj tak trvala nádcha 2 týždne, potom mi niekto poradil homeogene a coryzaliu a zatiaľ vždy pomohli a po týždni som už ani nevedela, že som mala sopel!

cabby88
5. mar 2012

ahojte mamičky,mám otázočku...kedy a ako mám začať malú učiť sedieť? 😕

jana0706
5. mar 2012

@cabby88 ucit sediet? podla mna kazde dieta zacne sediet ked je na to pripravene, netreba ho to ucit...

cabby88
5. mar 2012

@jana0706 no myslela som,či ju treba nejak podoprieť vankúšikmi,či také dačo...

jana0706
5. mar 2012

@cabby88 pripajam stranku kde je napisane ze je dobre ked vie dieta najprv liezt a az potom sediet - lezenie je velmi dolezite kvoli spravnemu drzaniu tela a aj kvoli spravnemu vyvinu mozgu, a ked dieta prilis skoro sedi tak obcas "vynecha" lezenie...a tu je ta stranka http://www.mamaaja.sk/index.cfm?module=Calculat...

missy97231
6. mar 2012

Ahojte... vy co uz krmite... Krmite v stolickach, ci ako?

zuzkazv
6. mar 2012

@missy97231 ahoj ja krmim v stoličke už asi dva týždne predtým som ju krmila v autosedačke ale tak sa tak hemží že z nej úplne vylieza
@cabby88 vankúšmi ju môžeš kľudne na chvílu podopierať našej sa to páči, kedže už vobec nechce byť na chrbátiku tak ani nemám inú možnosť 🙂
@bv_alexandra držím palce aby odbery dopadli ok aby sa nepotvrdila tá astma
@micicka malá je chorá? moje zlaté rýchlo sa vyliečte

bv_alexandra
6. mar 2012

@zuzkazv no zuzka ani moc neverim ze by sa nepotrvrdila. aj moja dcéra ju ma od jedneho roku je to u nas dedične. len mna to akosi obišlo. 😝

kocica51
6. mar 2012

ahojte vcera som bola s mojim malym v poradni a vazime uz 8300g sme dost velky adoktorm¨ka mi povedala ze mam co nosit heh

nelynka18
6. mar 2012

ahojte baby
sialeny vikend za nami 😀 v sobotu cely den u babky a v nedelu cely den vonku...potom sme sli k nam aj s kamaratmi,bolo nas tu 8 dospelakov a 4 deti,tak si viete predstavit 😀 dominik to vcera asi dospaval bo zaspal o 17 hodine a vstaval o 7 rano 😨 raz o 2 papal ani pyzamo nemal bo som si myslela,ze este vstane,takze sil 😀 😀 u nas stale pekne teplo,teraz tocha polooblacno tak maly uz bol aj v golfaci na obed ked bolo 25stupnov na slnku sa dalo 🙂

micicka
6. mar 2012

@cabby88 dieťa by malo sedieť, až keď vie samé sedieť.... ale... ja ju už sem tam obložím vankúšmi a "posadím" pretože by už veľmi rada sedela, takže ja ju sem tam na chvíľočku posadím, on sa popozerá a je chvíľku kľudná 🙂

@missy97231 ja ju mám v leháku, dá sa polohovať skoro až do sedu. myslím, že stolička by jej bola ešte veľká. a ešte ju nemáme ani kúpenú...

@zuzkazv nie je chorá, len sme tu mali "bacilonosičov", tak sa zaujímam už skôr, že čo by som mohla potom podniknúť. aj keď sem tam sa mi zdalo, že ju hrdielko bolí, no ale ako to zistím, či naozaj 😕

missy97231
6. mar 2012

@micicka
@zuzkazv
nooo, vsak prave rozmyslam tiez nad tym lehatkom, kedze tiez sa mi zda stolicka este velka,,, aj ked - my este neprikrmujeme zatial,,, len sa pripravujem 😉

luckaprima
6. mar 2012

@micicka suhlasim, my tiez takto fungujeme na homeo, teda okrem manzela, ten sa vzdy zabudne zriect kavy, zubnej pasty a vacsinou zabije aj nejake pivko po veceri a uz tvrdi ze homeo nefunguje.. no bodaj by 🙂 Ani Karinka nechce caji a ked tak tiez len harmancekovy, asi preto ze je vyborny ale poslednu dobu ked uz chce pit tak jej najlepsie chuti cista prevarena vodicka, co som si myslela ze davat nebudem.. tak nech ste rychlo fit 🙂

missy97231
6. mar 2012

@nelynka18 ze 25stupnov na slnku 🙂 to ma pobavilo,,,😀 my na Orave si na to este pockame riadne dlho... U nas snezilo pred chvilou...
A co golfky? Daju sa aj jednou rukou ovladat? Stale rozmyslam aj ja o golfkach... Ale musim mat jednu ruku volnu pre Davidka 😉

tunzal
6. mar 2012

ahojte, my sme mali tri dni boj s mliekom, jednoducho mi malá poobede odmieta piť mlieko, vzdala som a od včera dávam kašu poobede 😀 😀 takže celkovo už len ráno a horko-ťažko na večer vypije mlieko, asi malá prišla nato že ked sa dá tak prečo by nedala lepšie 😀

tunzal
6. mar 2012

@micicka moja sa hrá najlepšie ked sedí na gauči, dám pred nu hračky a vtom sa hrabe a vyhodí všetko z toho 😀 😀

bettina
6. mar 2012

@missy97231 nuna sa da ovladat perfektne jednou rukou, je uzasny kocik 😉

kucminka
6. mar 2012

tak dnešný príkrm-brokolica so zemiakom ,nula bodov,vobec nám nechutila,zjedli sme asi jednu lyžičku aj to s plačom 😒čo také ešte dať zo zeleninky teraz v zime?Mali sme zatiaľ mrkvu,kaleráb, zemiak.Aj tekvica,alebo baklažán že je výborný,len teraz to u nás asi nezoženiem.

tunzal
6. mar 2012

@kucminka ja som zvykla mrkvu, petržlen, zemiak, ryžu, kuracie mäsko - vždy ich nejak miešam bud mäsko s mrkvou a s petržlenom, alebo mrkva a zemiak+mäsko, a tekvica a brokolica jedine kupovaná hotová od hami, dnes sme mali mrkvu, petržlen ryžu a trošičku mäska, - zjedla okolo 160 g . kareláb som ešte nedávala ale len preto lebo mi to nedopadlo 😀

zuzkazv
6. mar 2012

@kucminka u nás je zas brokolica najoblubenejšia 🙂 ja som zatial dala zemiak mrkvu petržlen karfiol kareláb a brokolicu a to kadejako kombinujem teraz sa chystám na cuketku a už jej tam asi vyvarím aj kúsok kuracinky len tú potom nerozmixujem iba vývar z toho, inak mojej malej vôbec nechutia tie kupované iba doma varené, ked som začala prikrmovať tak som kúpila tri, že ked budeme cestovať k babke ale ked som jej to tam chcela dať tak nezjedla ani lyžičku radšej tie dva dni vydržala iba na mm 🙂
@missy97231 to lehátko je na toto obdobie isto lepšie len ja som si povedala že kôli jednému mesiacu to kupovať nebudem, v tej stoličke je taká stratená 😀 ale dá sa to a ešte to má výhodu že asi sa aj trošku bojí tam sedieť tak sa ma pekne drží oboma rúčkami a nechytá mi vkuse lyžičku 😉

jani74
6. mar 2012

Ahojte, trochu viac času som si dala dnes na PC 😎 Hanička hajinká od 11.30 - pripisujem to očkovaniu aj včera toľko hajinkala. A na praven nožičke sa nám to aj zapálilo ☹ ☹ ☹
Pred nedávnom som písala, že ma bolia kĺby a pozabudla som reagovať na príspevky - zlepšilo sa to (nebolia tak často a tak veľmi) a tiež aj vypadávanie vlasov nie je už také hrozné skôr také bežné a neviem či to je užívaním Centrum Mami.
S príkrmami sme na tom mi, že spapáme všetko čo je na lyžičke - zatiaľ 😀 a asi tak 100-150ml. Mäsko sme ešte nedávali ale dnes sme mali jabĺčko a to boli grimasky ale dačo sme spapali.
Zuba nemáme ale musíme sa pochváliť - od piatku sa pretáčame z chrbátika na bruško do ľava ako vrtuľka a od včera aj do prava a hrozne sa jej to páči a už ju neviem udržať keď sa prezliekame, prebaľujeme 😀 😀 😀

skybaby
6. mar 2012

@jani74 ja uz sa ucim prebalovat a obliekat ked lezi na brusku, lebo ja ju polozim na chrbatik a do 5 sekund je na bruchu 😀
baby a to uz davate skoro vsetku zeleninu, moze sa tak skoro aj kalerab a spenat a to vsetko co pisete?

jana86
6. mar 2012

ahojte,my sa stale kojime, mame 5mes.a 1 tyzden ale dnes sme skusali mrkvicku 🙂 chcem sa opytat, ked ste zacinali s prikrmami tak ste davali jednu zeleninku tak o 3 dni dalsiu a tak postupne? a to im davate len na obed ci aj nieco poobede resp. vecer? som jej chcela kupit nejaku kasicku ale sa v tom dajak nevyznam 😝 ked kojim tak jej mam kupit mliecnu ci nemliecnu ci to je jedno? by som jej chcela dat vecer tu kasicku lebo sa budi na kojenie niekedy aj kazde dva hod. tak ci by nevydrzala dlhsie..

tunzal
6. mar 2012

@jana86 ja dávam len na obed zeleninu a presne tak ako píšeš postupne, síce potom som už nedala tri dni rovnaké, teraz ideme tak že dva dní za sebou má vždy rovnakú, asi po dvoch týždnoch som pridala na desiatu ovocie lebo sme mali stolicu moc hustú a väčšinou len bobulky, a s tým sme vyriešili problem, kašu dávam len druhý den, lebo malá teraz začala poobede odmietnuť mlieko asi prišla nato že je aj lepšie....ale ked mi aj večerné mlieko odmietne tak netuším že čo jej dám 😀 😀 😀

olivia6
6. mar 2012

@jana86 ahoj jana, kasicku kup nemliecnu, lebo v mliecnej je UM, ked kojis, tak ju zarob s vodou alebo so svojim mliekom. Najdes to na krabici - navod. Zacni s bezlepkovou - ryza, proso, to je tiez na obale znazornene aj napisane (znazornene preciarknutym klasom). Zo zaciatku ide o lyzicku-dve na zoznamenie sa s novymi chutami a jedenkrat denne.

Ahoj zienky, chodim vas citat, nas cervicek je 28.10.2011, takze aj my uz zaciname s prikrmami, je to sranda 🙂

zuzinr
6. mar 2012

ahojte maminky, tak po dlhej dobe sa opathlasim. Pozeram ze vase deticky uz veselo papaju 🙂 No my sa stale kojime, zatial nam to staci, uz sa nam konecne aj zacina unormalnovat denny spanok (klop, klop) takze uz aj ten den je lepsi ale ked je Simi hore tak samozrejme najradsej sa nosit - nestaci ho mat len na rukach to tak chvilku a potom treba chodit 🙂 minuly tyzden sme boli na poradni tak vazime 6150g a mame 64cm, zvladli sme celkom dobre aj 2 ockovanie tak na chvilku s tym mame pokoj. Co sa tyka pretacania tak to sa Simimu este nechce aj ked mu uz vela nechyba ked ho ja vytocim aby sa sam pretocil tak sa skruti do U a vysiera sa na mna, no mozem sa ja snazit 🙂 ale ved co ma prist pride. Chcem sa vas spytat ti co kojite uz davate aj prikrmy? lebo ja planujem az po skoncenom 6 mesiaci. No a mame doma maroda Natalka je cela zahlienena v kuse kasle a 4 dnoi mala teploty okolo 39 tak jej dr. nasadila antibiotika, su to jej prve do teraz nebola vobec chora a ani neviem kde to chytila lebo sme nikde neboli no a dnes mi zacal aj Simonko pokasliavat tiez taky hrncovy kasel ale len obcas tak asi s nim budem musiet zajtra skocit k dr. Tak som zvedava dufam ze to nebude nejake vazne na antibiotika. Vy ste nemali problemy s kaslom?

olivia6
6. mar 2012

@zuzinr nemusel to maly nikde chytit, moze to mat z ockovania.

nelustek
6. mar 2012

@zuzinr Ahoj aj ja zatial len kojim na poradnu ideme ked bude mat presne 5 mes tak uvidim co mi na prikrmovanie povie dr. ale zatial ze prikrmovat nemam.Tiez by som najradsej zacala po 6mesiaci 😉

zuzinr
6. mar 2012

@olivia6 no ale ockovany bol minuly tyzden v pondelok to sa mi zda dost dlha doba skor si myslim ze to chytil od Natalky