icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

zuzinr
6. mar 2012

@nelustek no ja som natalku tiez zacala az po 6 mesiaci a nic jej nechyba a ked bola mala tak jej mliecko stacilo a priberala pekne a aj Simi zatial vyzera ze mu to staci, tak si mylsim ze sa s tym nemusime ponahlat 🙂

nelustek
6. mar 2012

@zuzinr ved ano,ja ani neviem kedy presne som nelku zacala prikrmovat. Uzivam si kojenie aj ked som s toho unavena ale neviem ci to este niekedy zazijem tak sa ponahlat nebudem do prikrmov.Prospieva aj dr povedala ze nemam davat tak neriesim zatial 😉

micicka
6. mar 2012

@missy97231 ale ak nemáš lehátko, tak by som rovno stoličku kúpila, to sa ti podľa mňa neoplatí a keď začnete s príkrmami až neskôr.

micicka
6. mar 2012

@zuzkazv to máš pravdu, kupovať lehátko extra až teraz sa neoplatí, my sme mali lehátko, tak preto ho používam. inak ja keď malú kŕmim, musím jej spievať, riekanku - pláva kačka - alebo musíme spolu jesť = naberiem na lyžičku, spolu ju chytíme a hurá do pusy 😀 len sa ešte nenaučila, že zakaždým treba nabrať, pchá si ju do pusky stále dokola. len takto to veľmi dlho trvá 😖 ale ona mi do mojej ruky stále búcha, tak sem tam jej musím vyhovieť 😀

micicka
6. mar 2012

@jana86
@tunzal aj moja už niekedy vôbec nechce mliečko, už otvára veľkú pusinku na niečo mňamkavé a ja jej pchám mliečko 😀 😀
teraz sa varí kuracinka, takže bude mať prvý raz mäsko, som zvedavá ako jej bude chutiť, ale predpokladám, že sa bude zalizovať 😀 jediné, čo jej zatiaľ nechutilo, bola ryža z DM, tá naturálna alebo aká to je ☹ som to čítala u Bukovského ale veru nesadla jej, tak jej už budem dávať len takú našu obyč bielu 🙂 🙂

missy97231
6. mar 2012

@micicka ja mam aj - aj 😉 len ma zaujmalo, ako v tych stolickach sa krmi take drobne babatka 🙂 mam stolicku po davidkovi, a jemu sme ju kupovali asi az tak ked mal 7-8mes, , tak si zatial Adélku tam neviem predstavit 😉 😉

jana0706
6. mar 2012

@missy97231 my uz mame tiez doma stolicky (sme dokonca az dve zdedili po deckach od kamaratov, tak bude jedna aj k nasim 🙂, ale chcem ho tam davat az ked bude vediet sediet, dovtedy ho budem krmit bud v lehatku alebo vo vajicku...

jana0706
6. mar 2012

@jana86 kup nemliecnu ako ti radi @olivia6 a zmiesaj to s MM...pokial nemas dost MM na odsavanie aby si to s tym mohla miesat tak si v obchode dobre pozri ci sa moze ta ktora kasa miesat aj s vodou - nie vsetky sa mozu, vacsina nemliecnych sa musi miesat s mliekom - bud s materskym alebo umelym...ja zacnem s kasou Sinlac od Nestle, miesa sa iba s vodou, moze sa davat od 4.mesiaca a je bezlepkova a bez kravskej laktozy, na ryzovej baze, pride mi to ako skvely doplnok k MM lebo urcite sa mi nebude chciet tolko odsavat, ibaze kase s umelym mliekom nechcem malemu davat...a ta kasa je skvela, je vhodna aj pre dospelych a ja ju casto ranajkujem, u nas ju maju v Bille aj v lekarni

jana0706
6. mar 2012

@zuzinr som minule na teba myslela ze sa sem pri troch detoch uz asi tak casto nedostanes 😉 my sa zatial tiez este neprikrmujeme, chcela som pockat do ukonceneho 6.mesiaca ale vo stvrtok ideme k dr. tak uvidim co mi povie, rozmyslam ze by som mozno zacala uz tak 2 tyzdne skor davat len tak ochutnavat na obed mrkvicku, aby si zvykol na lyzicku - nech potom uz od toho 7.mesiaca nieco aj do neho dostanem 🙂
ani nasmu sa zatial nechce pretacat, obracia sa uplne na bok do obidvoch stran, ale pretocit sa mu nechce, a tak isto ako u vas tiez moja motivacia vobec nepomaha...ale inak mu ide vsetko tak to neriesim, ved ma este cas...

zuzinr
6. mar 2012

@jana0706 no to ano co sa tyka casu tak toho na seba mam zalostne malo ☹ aj ked mam sice PC zapnuty cely den tak to vzdy len tak obcas nakuknem, do teraz mal simi take zle obdobie na spanie nechcel spavat ani vonku v kociku ani vnutri v postielke ked tak len kratko a ked bol hore tak len na rukach vtedy je spokojny ale v poslednej dobe sa hadam uz dostava do normalu. My sme mali poradnu min. tyzden ale som sa aj uplne zabudla dr. opytat na prikrmovanie ale jej nazor v podstate poznam ze po 6 mes. staci tak pokial mu bude do vtedy stacit moje mliecko tak vydrzime len by ma zaujimalo som citala ze sa momentalne presadzuje nazor ze by sa mal lepok zavadzat skor ako to bolo kedysi po 7mes. ze vraj je to najlepsie este ked sa koji, tak neviem ked tie nazory na vyzivu sa z roka na rok menia.
Co sa tyka pohyblivosti toho sa nebojim, tiez to neriesim ved pride cas kedy to dokazu a aj ine veci, ked si pomyslim ze mozno uz za 7 - 8 mes. budu chodit tak toho sa za taky kratky cas naucia az az. 🙂

jani74
6. mar 2012

@skybaby no tak to nedokážem 😀 aaa na špenátik som zabudla 😅 vďaka za pripomenutie 😉

jani74
6. mar 2012

@zuzinr jej ahoj zuzi, tiež som na teba myslela susedka 😎 To Ti verím, že času málo pri 3 a ja nestíham pri dvoch.Ani u Haničky nepomáhala motivácia pri pretáčaní a prišlo to pekne samo keď sa jej chcelo tak to išlo 😀 O lepku som aj ja počula a tiež dr. vravela, že môžem skúsiť ak chcem a necháva vlastne všetko na mňa ale ešte počkám. Tiež sa kojíme ale aj prikrmujeme. Drž sa a možno sa stretneme niekde na ihrisku 😉

olivia6
6. mar 2012

@zuzinr mas pravdu, stale sa tie odporucania menia. Citala som, ze od toho 4 mes. nastava v tele babatka tzv. tolerancne okno, co znamena, ze vtedy sa urcite bunky v tele nespravaju ako vyrabaci alergie, ze sa to deje potom neskor. Takze vtedy je spravny cas na male mnozstva roznych potravin, na zvyknutie. Vraj za 20 rokov, co sa lepok oddaloval na nejaky 8. mes. sa nijako neznizil pocet celiatikov, takze to asi nebolo dobre.

Je to normalne cela veda 🙂

jana0706
6. mar 2012

@olivia6 @zuzinr ja som tiez pocula o tom "tolerancnom okne", ale trosku si dovolim pochybovat o vsetkych tych vyskumoch, obcas mi to pripada len ze sa vedci musia niecim zaoberat a nieco publikovat...aby to potom za par rokov zase menili...co sa tych celiatikov tyka tazko povedat ci ich pribuda alebo ubuda - podla mojho nazoru ich v minulosti mohlo byt ovela viac ibaze to nikto nezistoval a nezaznamenaval...

zuzinr
6. mar 2012

@jani74 no vidis ked bude takto teplucko tak sa mozme stertnut na pol ceste vo velkom lapasi 🙂

olivia6
6. mar 2012

@jana0706 je to mozne....tazko si vybrat co robit, co je dobre. Ano, kedysi niekto mohol mat v kuse hnacky a zle mu bolo a neprislo sa na celiakiu.

kucminka
6. mar 2012

@zuzkazv no ja som mu otvorila tiež tú kupovanú mrkvu so zemiakom a inak dorý humus,to ani mne nechutilo a malý to nechcel už vobec,tak budem pekne len doma pripravovať.

nelynka18
7. mar 2012

baby ako podavate detickam banan?maly ma redsiu stolicu a doktorka mi odporucila davat mrkvu,jablko,ryzu a banan ale som sa zabudla opytat ako ho pripravit.mam mu ho rozmixovat so sunarom?

katy2
7. mar 2012

@nelynka18 normalne rozpucit vidlickou.... ide to celkom do hladka.... 🙂

nelynka18
7. mar 2012

@zuzinr ahoj nas ma tiez sem-tem taky hrncovy kasel.volala som s doktorkou a povedala,ze ked nema teplotu neni placlivy a kasle sem-tam,tak,ze to mu stekaju hlieny.ze mam prist ako bude pretrvavat,zatial je to 3 den.ty si bola uz u dr. ?
@missy97231 ze snezilo,som rada,ze mame tak ako mame 🙂 golfky su super 🙂 urcite na ovladanie jednou rukov je lepsia cela rucka ale ani s golfami to nie je take hrozne.v pohode som si otvorila dvere a vytlacila jednou rukov kocar 🙂

nelynka18
7. mar 2012

@katy2 a nedavas mlieko?aby to bolo redsie?

katuska_za
7. mar 2012

Ahojte, uz par dni mam hlavu v smutku, maly mi prestal papat ☹ vypije tak 100-150 ml MM (5x) a potom uz len zuje cumel a nechce papat, zacali sme teda davat prikrmi od víkendu ale spap max 20ml a place nechce ☹, kasu ryzovu absolutne odmieta uz po prvej lyzicke.... ale akosi slintame a hryzieme pesticky a dole na dasienkach ma kopceky na ocnych zubkoch... moze papat menej ked mu idu zuby? zajtra ideme k lekarke tak som zvedava co povie...

katy2
7. mar 2012

@nelynka18 nie, to je dostatocne na lyzicku... potom by mi to uz z nej vytekalo.... to sa da dobre vymiesat..... je to take redsie....

nelynka18
7. mar 2012

@katy2 dobre vyskusam dakujem 😉

zuzanamolnarova
7. mar 2012

@nelynka18 ja tiež banánik roztalčím s vidličkou, ale ja k nemu pridám troška vody Lucky a je to, tak je to riedšie a malinká to hltá ako besná 😀

kucminka
7. mar 2012

@katuska_za skús mu tú kašu zarobiť do fľašky,náš má 210ml kaše a ešte má málo a ryžová mu chutí asi najviacej,ja dávam Nutrilonovú kašu a je dosť riedka,neviem ako by to papal s lyžičkou asi celý deň. 🙂

nelynka18
7. mar 2012

@katuska_za ahoj tak my sme na tom podobne....nas vypyje 120ml a prikrmi to je katastrofa...teraz som mu robila banan ako mi radili baby a kdezeeee.....tak som mu ho dala do mlieka uplne rozmixovany a tak to vypil 😒 to ze mu ocne uz vidiet neznamena,ze uz sa prerazavaju.ocne aj tak vyliezaju najdlhsie.prve ich vidiet pod dasnom ale vylezu oooomnoho neskor.nasmu idu zuby dolne,tak to vsetko pripisujem tomu.snad ked vylezu bude pekne papat 🙂 a tu kasu tak isto len z flasky papa 🙂
@zuzanamolnarova dakujem u nas nula bodov ako vsetko 😒 banan som musela uplne rozmixovat a dat so sunarom cez flasku.snad tak zle papa len kvoli zubkom 😒

kucminka
7. mar 2012

@nelynka18 aj náš akosi polavil v príkrmoch,včera nechcel brokolicu,dneska som skúšala ryžu,ale ani tá nemala moc úspech,tak neviem,ako to pojde dalej.

tunzal
7. mar 2012

@kucminka u nás teraz frčí mrkva+petržlen+trošku zemiačik+ kuracie mäsko - zjedla okolo 180 g a keby bolo viacej možno by ešte dala 😀 zdá sa že musím variť väčšiu porciu 😀

tunzal
7. mar 2012

@kucminka jedine čo mi odmieta zjesť, sú zemiaky bez inej zeleniny, a ryža bez všetkého 😀, ale to sa jej ani nečudujem, veď ani chuť ani čuch, prečo by jej to malo chutiť