icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

missy97231
14. mar 2012

@bv_alexandra no, tak my mame zahojene pekne po tbc. Tak dufam ze vy budete tiez ok, a nebude to nic vazne. Ale ten kasel musi namahat tych nasich drobcekov ☹
Inak,,, citam tu casto CRP ze doktor robil... Poviete mi co to je presne, ako sa to robi, a ake hodnoty su dobre, a ake zle? Ja som sa s tym nestretla este. Diky.

bv_alexandra
14. mar 2012

@missy97231 missy crp sa zistuje ci v tele prebieha bakteria alebo sa jedna len o virus. berie sa väčšinou z prsta priamo na ambulancii za to sa plait alebo zo žily a to je zadara. podla toho lekar určuje či ma nasadiť antb. 🙂 😉 aj nasmu krpcovi to už robili. mal osem tzn ze ok, ale akú sú presne tie hodnoty to ti neviem povedat.

bv_alexandra
14. mar 2012

@missy97231 my sme zatial neboli vôbec očkovaní kvôli tomu tbc. 😉

missy97231
14. mar 2012

@bv_alexandra nooo, tak moj doky vie teda odhadnut ci je to virus alebo treba atb len po posluchani 😀 ziadne crp on nepotrebuje... Mam ja ale super doktora... Cim dlhsie som u neho (aj so synom), premyslam o zmene lekara ..

kucminka
14. mar 2012

@bv_alexandra nám včera večer konečne vytiekol hnis z toho očkovania na pliecku,už som mala obavy,lebo to mal strašne veľké ,naliate,a keš som ho kúpala tak mu to prasklo a vytieklo,teraz to má už krajšie.Asi by nás tiež budúci týždeň nezaočkovali.

bv_alexandra
14. mar 2012

@kucminka nam už pat krát odpadla chrastička no vzdy znovu zahnisa 😒
@missy97231 no to my sme mali takú dr pred tým. táto veru nič nedáva na náhodu 🙂

peta_k
14. mar 2012

tak dnes nas druhykrat ockovali, snad to bude tentokrat bez teplot... Poradte mi, aku zeleninku davate babatkam... normalne kupenu v obchode, alebo nejaku bio?

micicka
14. mar 2012

@nelynka18 ja si tiež myslím že by si mohla dávať od 6.mesiaca, pár dní hore dole určite nevadí. malinký je nádherný a on už sedí??!! kam sa ponáhľa 😉 inak ja dávam sunar od 4. mesiaca

micicka
14. mar 2012

@peta_k nejaku zeleninu mám z vlastnej záhrady, ale ostatnú kupujem normálne v obchode. ja totižto ani tomu bio neverím, poznám prípady, keď nakúpili chemicky ošetrované jablká a predávali ako bio... 😠

d_anica
14. mar 2012

@peta_k keď je príležitosť a majú kupujem radšej bio zeleninu, hlavne takú, ktorá býva veľmi rýchlená, napr. mrkva. Hlavne takú tú mladú jarnú mrkvu s vňaťou čo predávajú by som malému nedala, v tých býva najviac škodlivín. Ale bio veľký výber nemajú, takže kupujem aj normálnu zeleninu. Alebo občas kúpim Hipp fľaštičku, tie sú bio.

reanda
14. mar 2012

@jana0706 ano, melanka je taka drobnejsia a pomaly pribera, doktorka mi s tym stale pili usi a chce aby sme sa tam chodili prevazovat.. tak som sa nastvala a ze vyskusame mrvicku.. no a malej teda zachutilo, zhltne vzdy plnu misku, tak uz sme zostali pri prikrmoch, aj ked ja som chcela do pol roka cisto len kojit, no ale co uz..

kucminka
14. mar 2012

@peta_k ja dávam normálne kúpenú v obchode,nemám možnosť dopestovať si sama,ani kde ju teraz zohnať,a chutí nám.bio moc tomu neverím,potom sú detičky alergické a neviem čo,my sme to tiež nemali a sme tu a nič nám nechýba. 😉 😉 😉 je to všetko len o peniazoch,samá reklama.

reanda
14. mar 2012

ked uz sme pri tych prikrmoch, davali ste niekto uz aj avokado? a s cim? alebo len tak samotne?

micicka
14. mar 2012

@reanda ja som ešte nedávala, ale hovorí sa, že je veľmi dobré. ja skúsim asi najskôr samotné, ale dá sa kombinovať podľa mňa so všeličím. aj s mrkvičkou aj s jabĺčkom.

micicka
14. mar 2012

tak ja som dnes malej udusila jabĺčko ako ste mi radili a spala asi 3/4 z dosť veľkého jablka 🙂 takže jej lepšie chutilo ako surové a myslím si, že aj preto, lebo bolo teplé. som sa čudovala prečo jej nechutí ani šťavička, ani jabĺčko (surové) keď bolo úplne sladučké a dnes mi trklo, že asi za to, že bolo studené, ona doteraz mala vždy všetko teplé, tak to jej podľa mňa najviac vadilo 🙂

nelynka18
14. mar 2012

@jana0706 no mate pekny ritual 🙂 moj muz niekedy chodi aj cely tyzden o 19:30 domov a to by moje decka asi pekne smrdkali 😀 ale ked je muz doma,tak ja vsetko pochystam a decka su spolu vo vani velkej a niekedy aj s tatom 😀 potom ja berem domca a muz riska ale zas risko sa umyje,utrie aj do pyzama da sam,len vlasy si nevie umyt 😉
@pavlinka_jurko ahoj ja som tiez preto zaradila aj ovocie bo maleho tiez zapeka zo zeleniny...davam jablko,hrusku a slivky.robim mu aj stavy z toho 🙂
@lolko_lenka dakujem 🙂 no nas je taky sliz dlhy,tak mu to ide 🙂 a ked nema plienku,tak si ich aj zazle 😀

nelynka18
14. mar 2012

@micicka dakujem,myslim si aj ja ze mozem 🙂 ale sedel chvilu a to sa rucickami drzal tej hrazdicky ale uci sa i ked ho sedet este moc nedavam 🙂 a taky sunar je??to som vobec netusila 😕

micicka
14. mar 2012

@nelynka18 je to ale ten obyčajný, nie nutra defence http://www.sunar.sk/produkty/sunar-plus nie je to rada complex ale plus, neviem aký je rozdiel, nikde sa ti nemôžem dočítať, ale v lekárni mi povedali, že od 4. mesiaca môžem dávať, tak snáď áno

nelynka18
14. mar 2012

@micicka a kupujes ho iba v lekarni?lebo ja som ho este ani nevidela 😕 a kolko stoji?

zuzkazv
14. mar 2012

@nelynka18 ja som tento sunar už videla aj v obchode myslím že v hypernove a myslím že vyjde tolko isto ako ten od narodenia
@reanda to avokádo som ešte nedávala a ani sa nechystám lebo to nieje "naše" myslím pôvodom také budem dávať až neskôr 🙂
@micicka mám podobný nároz na to bio - je veľa nepoctivých predajcov 😖 - bohužial
inak baby chcem sa spýtať kde kupujete kuracinku pre detička?? z nejakého dvora laebo tak? lebo tie umeliny z obchodu nechcem dať

nelynka18
14. mar 2012

@zuzkazv diky skusim kuknut 🙂 my mame kuracinu z jednej farmi tu nedaleko ale mam ju zatial len v mrazaku,este som malemu nedavala.aj nam viem robit vyvar na nedele z domaceho kuriatka 🙂

pavlinka_jurko
14. mar 2012

@nelynka18 ďakujem 🙂

jana86
14. mar 2012

@enrikad ahoj,citam, ze aj vy ste chorucke... ja som bola dnes s Emkou u doktorky, lebo tiez velmi kasle,v noci sa mi stale budila, dali jej aj injekciu a berieme calcium a fenistil. a este mi kazala nakvapkat na vatu zohriaty olej,zabalit do plienky a dat okolo krku...joj dufam,ze jej to skoro prejde, tak mi je jej luto ☹

mirka35
14. mar 2012

ahoj babule pozerám mate tehulkovanie už za sebou 🙂 blahozelam 🙂 chcela som sa spytat ci niektorá s vás nemala v 7mesiaci,skôr ci neskor bolesti odspodu nie dnu ale vonkajsie poh. organy vás neboleli?Ja mam už 2dni pocit ze mi cela cikina spadne na zem .....dakujem

enrikad
14. mar 2012

@jana86 : ahoj, to je sila... nám dr. zakázal dávať calcium, vraj je maličká na to 😒 ... a ja som sa zlakla, lebo cez víkend som jej ten sirup dávala... už je to tretí deň a ešte stále kašle, ... aj mne sa budí v noci, strašne zle spinká... ☹ neviem, kedy sa konečne vyspím... mne povedal, že jej mám na noc dať dithiaden, na ukludnenie, lebo celú noc nevedela spinkať, čo tak hrozne kašlala, ... nám predpísal atb.. ☹ chúdatko moje...

enrikad
14. mar 2012

@mirka35 : ahoj, aj ja som pocitovala presne také isté bolesti od spodu, ako spomínaš... to bolo hrozné, stále som si prichytávala brucho od spodu, čo ma tlačilo a tie kosti ma neskutočne boleli... a tiež tie bolesti začali od 7mesiaca až do konca 😒

jana0706
14. mar 2012

@nelynka18 moj muz chodi kazdy den medzi 18 a 19 z prace, ale my sme zvyknuti az okolo 19:30 kupat, lebo Kubko nam aj tak nechcel skor ako o osmej spinkat, takze teraz to celkom pekne vychadza...akurat dnes zalomil hned po siedmej - bol viac unaveny lebo ho na obed znicil ten kurz plavania - uzasna vec, malemu sa to strasne pacilo 🙂 a ked bude potom vzdy tak pekne spinkat tak budem este spokojnejsia s tou investiciou 😉

mirka35
14. mar 2012

@enrikad ahoj dakujem ze si sa ozvala a ako si to riesila? co nato lekar?

wewe22
14. mar 2012

ahojte idem sa poradit uz prikrmujete drobcov? ak ano co im davate teda cim ste zacali? a este jedna otazocka kolko vazite? ja som s tej mojej taka mimo ona je tak malinka oproti tej starsej ze sa neviem zorientovat co kedy a ako mam davat

nelynka18
14. mar 2012

@jana0706 no my chceme maleho naucit aby chodil spat po pol osmej ale on uz o siedmej sa pyta spat.on spi pekne 11 hodin v noci a tym padom vstava o 6 rano,tak mu to chceme posunut.dnes sa aj podarilo siel spat o 19:45 ale ono to musi trvat par dni aby sa aj rano neskor budil.aj ja chcem chodit na plavanie len v nasom meste to neni.skoda 😒