icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

micicka
16. mar 2012

@jana0706 mne sa zdá, že u Bukovského mäso vôbec nie je, od je bezmäsový 😉

lucy56
16. mar 2012

@jana0706 podobne ako ty, u nas sa cez tyzden moc masa neje, teda ja nie som masova,jasne ze mu zaradim masko ale nie na kazdy den, a mlieko neplanujem davat skor ako po roku, lebo manzel ma Atopicky ekzem, maly sa tiez casto vyhadzuje s alergenov ktore som ja nedopatrenim zjedla tak sa mu bojim cokolvek mliecne dat uplne, muz mal alergiu ako maly na kravske mlieko, ja dufam ze to nepodedil ale podla mna mu staci po troche ho zavadzat po 1 roku,aby uz mal travenie vyzrete, je to v tej knihe dobre rozpisane aj ako nahradit co, je tam vela kombinacii tak budem mat co robit dokial vsetky chute vyskusa

micicka
16. mar 2012

@jana0706 fuuu, to som nevedela, že by sa to malo skonzumovať do pol hodiny, no pane bože 😒 tak uvidím ako to budem riešiť.

jana86
16. mar 2012

@micicka no ved ja tiez nemam domace, ale doktorka mi vravela, ze by mala jest mesko kazdy den a raz do tyzdna dat zltok z vajicka namiesto meska. tak ja uz neviem, aj tak kazdy hovori inak...

missy97231
16. mar 2012

Baby, mate este fusaky v kocikoch? Ideme na tyzden k babke, okres Nove Mesto nad vahom. Tam je urcite teplejsie ako u nas na orave, tak rozmyslem ci treba zbalit aj fusak, alebo staci deka? Poradte .

d_anica
16. mar 2012

@missy97231 Ja som včera fusak vyložila, dala som do kočíka španielsku deku, a myslím, že bola tak akurát. A na víkend hlásia teplo, takže deka podľa mňa stačí. 😉

zuzkazv
16. mar 2012

@missy97231 ja ešte fusak mám ale tiež rozmýšlam že ho už nebudem dávať lebo sa tam potí 🙂 ale ked idete na dlhšie tak to je ťažko povedať lebo môže byť relatívne teplo ale ak tam bude fúkať ako tu predvčerom tak by sa ti aj fusak zišiel....... no ale malá je z oravy zvyknutá na zimu takže by jej tá deka mohla stačiť 😉
@micicka no do pol hodiny od uvarenia...... je to síce pekné ale u nás to tiež nevychádza 😅 ja jej varím zvyčajne každý den nové ale niekedy jej dávam aj z predchádzajúceho dna
@jana86 mäsko určite nemusí každý den však ani my dospelí ho nejeme denne, podľa mna stačí 2 - 3x a ja ešte mäsko nedávam vôbec

d_anica
16. mar 2012

Baby poraďte mi nejaký úžasný trik ako prinútiť decko spať 😅 Môj krpec už tak krásne spával, aj 7-8 hodín v kuse, a teraz neviem čo sa mu porobilo, ale už zo tri týždne sa trápime. Z večera zaspí len takým ľahkým spánkom a budí sa čo pol hodina, aj včera do polnoci revy a od piatej je hore, niekedy už od 3. A cez deň spí tiež len tak 40 min., viac vydrží len keď mi visí na prsníku a to tiež nie je bohviečo. Začínajú mi dochádzať sily aj dobrá nálada ☹

zuzkazv
16. mar 2012

@d_anica keby na to bol nejaký trik ........ to závisí od dieťatka, moj malý bol taký ten sa ešte aj teraz v noci budí a to má 4r. no nebudí sa každú noc. a malá tá pekne spinká a v noci sa zobudí 2x na papanie ju som síce učila od prvého mesiaca zaspávať samú a v noci sme ju nidky na rukách nenosili ale aj tak si myslím že je to o povahe treba vydržať a pospať si cez den, upratovanie varenie a všetko ostatné počká hlavne ty musíš byť v pohode aby to malý cítil veľa síl prajem

d_anica
16. mar 2012

@zuzkazv 😉 veď ja viem, že mi ostáva len vydržať, ale dnes som už vážne mŕtva... ja by som si cez deň pospala, ale za tych 40 min. čo vydrží spať moje decko, ani oči nestihnem zavrieť 😕

katuska_za
16. mar 2012

Ahojte, zmestia sa vam este deturence do vajicka? premyslali ste uz o autosadacke pre drobcov??? ja prave pozeram recenzie a rozne testy len sa bojim toho ze drrbec este nebude vediet sediet a vajko mu uz bude male :(

katuska_za
16. mar 2012

@d_anica juuuj tak to nezavidim .... ja mam zlate babo bud spi alebo sa hra alebo papa... proste unho plac je vazne minimalne, to uz ho musi nieco boliet alebo sa stat nieco vazne.... nepomaha ani spanok v kociku? este sa nenaucil spinkat bez toho aby sa hybal??? a na noc nepomaha ani ta kasa co som ti doniesla??

missy97231
16. mar 2012

@d_anica @zuzkazv diky za infosky. U nas praveze nefukalo, vcera aj dnes je krasne,,, a tiez mi pride fusak uz moc ze sa tam spoti, co tiez nie je dobre. Ale pre istotu asi radsej zoberem.
@katuska_za aj vacsia sedacka, tusim od 9-25kg mam pre Davida, a je polohovatelna,,, da sa poloha aj ako vajicko keby bolo,,, akurat je v smere jazdy,,, takze to bude ok, aj ked Matusko nebude vediet celkom sediet, tak kupis polohovatelnu,,, a bude ako vo vajci len pohodlnejsie 😉

katuska_za
16. mar 2012

@missy97231 tak to je super... pozeram akurat znacku cybex a jedna sa mi tam naozja velmi paci 🙂 je od 9-36kg a tieto vychadzaju velmi vysoko hodnotene v testoch co sa tyka bezpecnosti

lolko_lenka
16. mar 2012

decko 😢

katuska_za
16. mar 2012

@lolko_lenka stalo sa nieco?

lolko_lenka
16. mar 2012

@katuska_za len sa mi nepáči, ked tak niekto píše o svojom dieťati... Bola tolen hlasná myšlienka....

katuska_za
16. mar 2012

@lolko_lenka danica to nemyslela zle... a urcite si aj sama zazila ked si bola vycerpana unavena a nakonci so silami ze si zrovna milucka a usmiata nebola... ale neber ma prosim v zlom ja len na margo toho "decka" inak ani ja by som asi tak svoju bublinku nenazvala ale ked ma moc hneva tak uz mu poviem Matuzalem namiesto Matusko 😀

lolko_lenka
16. mar 2012

@katuska_za ved v pohode 🙂 ako som písala, hlasná myšlienka 🙂 ja mojej vravím opica, hlavne ked mi zdrhá 🙂

missy97231
16. mar 2012

@katuska_za a je aj polohovatelna ta do 36kg? Lebo tie su uz s podsedakom, nie? A ako sa to potom polohuje, to teda neviem.

katuska_za
16. mar 2012

@missy97231 je tam taka sranda kde sa ta sedacka nacvakne a v tom sa polohuje 🙂 uz som si pozerala video

d_anica
16. mar 2012

@katuska_za tak, nie je to momentálne nič moc, ale vy zase máte iné ťažkosti, tak ti nebudem závidieť 😉 v kočíku pospí tiež len pol hodinku, aj keď minulý týždeň mal aj lepšie pokusy. Ja neviem čo ho vlastne budí, nemyslím si, že by ho budili nejaké vlastné pohyby. Niektoré zlé noci mali asi na svedomí zúbky, lebo si šúchal ďasienka, ale trebárs dnes nie, lebo to akosi plakal z polospánku. Buď ho pobolievalo bruško, alebo sa mu niečo zlé snívalo, fakt neviem... Keď mu dám večer kašu lyžičkou, zvyknem okolo 7, tak mám pocit, že má v noci ešte väčší hlad. Ale rozmýšľam, že mu skúsim dať redšiu kašu do fľaše až tesne pred spaním do postieľky, na zasýtenie aj zaspanie, tak uvidíme 😔 a vy ako? ešte horúčkujete?

rough
16. mar 2012

@missy97231 @katuska_za aj ja zacinam riesit velku autosedacku lebo mi uz robino vyrasta z vajicka a som z nich uz ceru riadne zmatena. do mesiaca ju urcite musim kupit, ale nie som uplne zmierena s tym, ze uz bude sediet po smere jazdy. predsa len, hoc krasne drzi hlavicku a je vobec taky pevny, tak nedajboze v pripade narazu to jeho krk este neudrzi. radsej by som ho este mala v sedacke, ktora sa da upevnit aj proti smeru jazdy, avsak tie nie su zasa vhodne pre starsie dieta. max do 18 kg, takze budem musiet kupit dalsiu a to su dalsie nemale peniaze:/ asi sa pojsem poradit do nejakeho specializovaneho obchodu, co mi v nasom pripade odporucaju...vsak mojko este ani sam nesedi. jooj zavidim mamickam co maju mensie deticky🙂)

d_anica
16. mar 2012

@lolko_lenka tak to by ma nenapadlo, že tým ,,deckom" niekoho pobúrim 😀 naozaj to nemyslím zle, ani nahnevane, to je u nás taký familiárny termín. Moja mama mi vždy povedala ,,decko nešťastné" keď som mala nejaký problém, ale takým chlácholivým tónom, tak som to len prebrala 😉 Ale normálne malému hovoríme Iguško, Miláčik, Pusinka a tak podobne 😵

lolko_lenka
16. mar 2012

@d_anica mňa to nepobúrilo, len mi to prišlo nejak ľúto... Ale už je to preč 🙂

d_anica
16. mar 2012

@katuska_za Ja dúfam, že ešte nejaký mesiac vydržíme, ale naša sedačka je asi o kus väčšia ako tie od Bexy. Inak máme cybex a je super, písaná do 13 kg, tak uvidíme. Asi aj väčšiu budeme kupovať cybex, majú dobré hodnotenia a rozumnú cenu, už som aj nejaké pozerala na nete...

d_anica
16. mar 2012

@lolko_lenka 😀 ja len aby si si o mne nemyslela, že som nejaká krkavčia matka 😀

lolko_lenka
16. mar 2012

@d_anica 😀 tak to určite nie 🙂 a inak, čo sa týka toho spánku, ono sa to ešte určite zmení, len otázkou zostáva, že kedy, ale asi treba vydržať... držím päste

missy97231
16. mar 2012

@rough vsak to ,,, ze v smere jazdy sa tiez bojim malu mat. A ja mam xcar autosedacku,,, a fakt mi pride malinka, mala je tam uuuuplne natesno ☹ ani pohyb sa jej neda spravit, tak tiez uvazujem co dalej.

reanda
16. mar 2012

@jana0706 @lucy56 baby, prosim vas, co tam bukovsky odporuca ako prikrm namiesto masa? strukoviny od kedy? a co soja? sojove mlieko alebo tofu, ja neviem, ked sa pise, ze soja je velky alergen.. ja nechcem malej davat maso, ale neviem, cim by som ju mala krmit, aby mala aj bielkoviny a nie len same sacharidy