Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@molly25 ano urcite sa rozpapa 🙂 nie v noci vobec sa zatial neprevracia len cez den kde ho polozim hned na bok a sup je na brucho 😀 naspät mu to nejde tak sa potom zacne jedovat 😀
baby tak nas maly ma uz aj teplotu ☹ ale uplne tie dva zubky vidim pod tenulinkou vrstvou koze tak sand do rana vylezu 😉 dnes rano som ich tak este nevidela a teraz ako plakal kukam a ze zuby su uz vonku ale este kusok a budu dufam 😉
Ahojte žienky!Tak ideme sa pochváliť aj my s prvým zubčekom! 😀 Vyliezol úplne nečakane,bez plaču,sliniek či horúčky...dokonca ani červené ďasienka nemala 🙂 keby vyliezli všetky takto ,bezbolestne, tak som úplne happy 🙂 už vieme aj piť s pohárika so sosáčikom,akurát že nás napína s čistej vodičky a čajík mi vypľúva 😒 nemáte nejaký trik,aby jej vodička zachutila?Alebo si musí len zvyknúť? A ešte otázočka-ako zavádzate lepok? Mám jej dať nejakú ovsenú kašičku,alebo stačí ožužlávanie chlebovej kôrky? 😕
@molly25 my mame zajtra 6mes. a tiez sa neotaca este... ale nejak to neriesim, nemyslim ze by bola kvoli tomu nejak pozadu 😉
ci?
@missy97231 no veru niesu pozadu iba sa im este nechce asi im je dobre na chrabatiku hehe 🙂
ahojte, s čím ste dávali karfiol?
@nelynka18 nech vám už ten zúbok vylezie 🙂 my stále nič 😀
Ako vam teraz hajaju drobci?Moj maly velmi zle,tak max 3 hod dokopy za den ☹
ahojte mamicky,nas adamko dnes zacal krutit rychlo hlavickou zo strany na stranu.robi to asi 5-10 za sebou a potom prestane.dnes sa to stalo asi 6x.je 2 dni po ockovani a berie lieky na reflux a akurat mu zvysili davkovanie.tak mam strach ci to nemoze byt od toho.myslite si ,ze je to normalne a proste objavil nieco nove a robi to pre zabavu.robia to aj vase deticky_ 😒
@lolko_lenka ja davam karfiol so zemiakom.papal ho len 2x a zdalo sa mi ze ho po nom pobolieva brusko.potom som sa docitala na nete, ze treba davat babetku len tie ruzicky.zo stoniek nafukuje.to iste vraj plati o brokolici.tak nabuduce si dam pozor
@michaela18 naša to robila, ale prestala, hlavne ked zaspávala, akoby sa tým ukladala na spánok. ale vôbec neviem kedy to začalo a kedy to skončilo. Ale teraz to už nerobí
@michaela18 to som vedela o tých stonkách, brokolicu som jej uvarila len z ružičiek 🙂 a ďakujem za tip so zemiačikom 🙂 normálne mám pocit, že ten zemiak jej nanucujem, skoro furt ho má 🙂
@reanda ak nechces davat maso tak by sa ti oplatilo tu knihu kupit - su tam vzorove jedalnicky k roznemu veku, rozdelene este aj na letne a zimne obdobie...taktiez je dobra kniha "Radost ze zdravych deti" - tiez ide o bezmasitu stravu, podla nej je podstatna kombinacia "zelenina, strukovina a obilnina" - dolezite je aby aspon v jednom jedle denne bola zastupena cela tato kombinacia...ale je to cele komplexnejsie, hlavne treba striedat co najviac druhov zeleniny (aj sposoby upravy - cerstva, dusena, kvasena a podobne), taktiez rozne strukoviny a rozne obilniny (sustredit sa na ostatne obilniny, nie na psenicu)...ak chces dieta stravovat vegetariansky tak si budes toho musiet vela nastudovat, aby si si bola ista ze dostava vsetky potrebne ziviny...
@cabby88 gratulujeme k prvemu zubku! my sa tiez iba kojime, tak som mu davala teraz tyzden kazdy vecer par malych lyziciek ryzovej kase (Sinlac od Nestle) aby si zvykol najprv na bezlepkovu obilninu a od zajtra budeme davat par lyziciek ovsenej kase kvoli tomu lepku - kupila som mu v DM tu Alnatura ovsenu kasu...a parkrat som mu dala ozuzlat malinku omrvinku celozrnneho chleba (kupujeme len taky bez E-ciek) - to mi pediatricka povedala ze mam davat, ale ja mam lepsi pocit z tych kasi...
@nelustek ked kojis tak nemusis davat ine mlieko - dieta to nepotrebuje (ved to nie je male teliatko ani kozliatko) 😀 ja rozmyslam ze co s mliecnymi vyrobkami, nechcem aby maly jedol vyrobky z kravskeho mlieka co najdlhsie, a uz vobec nie krabicove mlieko (co s mliekom uz nema vela spolocneho)...ale tak od roka mu asi zacnem nejaky bio biely jogurt davat, uvidime...
@michaela18 naša to robí v noci ked zháňa cumlík 🙂
@tunzal ahoj...to je od Hami a su od 6.mesiaca a kupujem ich v tescu 🙂
@micicka
@lolko_lenka dakujem baby 🙂 noc bola vcelku dobra asi o 23 sa zobudil,o 2 plakal ale zaspal a papal o 5 takze lepsie ako kazdu hodinu 😉 no ale zub nikde 😀
@michaela18 ahoj nas dominik to robi,neboj to je normalne 🙂
@jana0706 celkom vegetariansky ju neplanujem stravovat, vsak my tiez nie sme vegetariani, ked bude vacsia, tak zrejme maso bude jest, ked bude vidiet, ze aj my ho jeme.. len nechcem ho davat takej malej, podla mna je maso zbytocne jest.. ked bude trochu strarsia, tak nie je problem, len som nevedela, ze co takto malej, ake bielkoviny, ked strukoviny nafukuju a soja je alergen, tak preto som chcela vediet, ze co tam bukovsky najnovsie pise.. my mame od neho este tu starsiu knizku "vegetarianske dieta" a tam on spomina sojove mlieko uz pre celkom male babatka, namiesto umeleho 😕 .. aj tak sa tie lekarske nazory stale menia..
ahojte baby, naša malá nechce jesť kaše 😒 včera o piatej som ju nakojila ako vždy ale nestačilo jej tak že som jej skúsila dať kašu a plakala odušu nechcela vobec tak sme jej museli urobiť UM 😒 . Inak ako papajú vaše detičky v priebehu dna? my takto: ranajky7:30: MM, desiata9:30: jablčko vaarené, obed13:00: zeleninka, Olovrant17:00: MM, večera18:30:UM a v noci raz vstáva na kojenie. čo by som jej mohla dať na ten olovrant okrem kaše?
@zuzkazv a kolko ti zje ovocia a zeleninky? my papame 6:30 MM 9:30 ovocie +MM,12:00 MM , 15:00 zelenina a MM, 19:00 kasa v MM, ale tie casy sa obcas hybu nieje to pravidelne .. pred operaciou sme mali presny rezim teraz to mame kazdy den trosku inak ale priblizne takto... moj zje ovocia tak 20ml a zeleninky 40ml viac donho nedostanem :( place a chce mliecko
@katuska_za aj naše časy sa trochu hýbu ale pol hodinka hore dole, naša zje okolo 200ml jablčka a toľko isto aj tej zeleninky niekedy aj 250ml. ja jej už potom MM nedávam lebo to šetrím na ten olovrant ale aj tak nestačí už 😒
@zuzkazv my to máme momentálne takto, okolo 6.00 UM, 9-9:30 výživa, 13.00 zelenina, 17.00 kaša, 20.00 kaša na dobrú noc. teraz máme trošku nádchy, papáme menej ale zvyčajne skoro celú výživku, zo zeleniny okolo tých 120 gr, kašu robím zo 150 ml vody málokedy nechá lyžičku, dve max. um maximálne 120 ml, ked už zje 150 ml tak som nadšená až až.
@molly25 ved ale praveze mojej sa nepaci ani na chrbatiku,,, taha sa do sedu, ale hlavna vec ze sediet este nevie, neudrzi sa v sede len par sekund... 😀 😀 😀 tak aspon v polosede vydrzi 🙂
@zuzkazv ahoj my ako kedy ale zvycajne takto.... 7:00-7:30 UM, okolo 10:00 ovocie(najviac mu chuti ovko jablko,tvaroh a piskot alebo ovocie a cerealie) okolo 13:00 zelenina (vcera mal zemiak,mrkva,kalerab,tekvica,petrzlen a ovsene vlocky...dnes este neviem 🙂 ) potom okolo 16:00-17:00 vacsinou zas ovocie a ked nechce tak UM a o tej 19:00-19:30 kasa a v noci raz UM 🙂 a ked na olovrant papa UM dam mu do toho susienky od sunaru.

@nelynka18 ano?tak je potom este v poho no tak mame teda casu no a s tou pienkou verim a v noci v postielke ako?myslim ci sa neotaca a potom nevie zaspinkat lebo naspat mu to este nejde ze?no ja uz sa aj tesim a s tymi prikrmami aj veru tk robim ked je to len jedna lyzicka tak jedna ved sa hadam rozpapa 🙂