Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Tak aj my sme mali vcera 2. ockovanie. V noci teplota "len" 38C - inokedy by som paralen este nedavala, ale bola taka nespokojna a umrnkana, ze som jej ho nakonie dala. Stale sa kojime, s prikrmami sme este nezacali. Vazime 7720g. Este sa nepretaca, ale to je tym, ze stale na siroko balime, co ju obmedzuje. V stredu ideme na kontrolu, tak dufam, ze klbiky uz budu na jednicku. Zubky este nemame. A vytesujeme sa, ze je konecne teplesie.
@jana0706 my sme na to išli úplne rovnako, tiež mal pár krát ryžovú kašu večer a tento týždeň by som chcela zaviesť lepok po troške. Dnes ráno som mala malého na kolenách pri raňajkách a podarilo sa mu uchmatnúť kúsok chcleba 😀 , tak som ho nechala kôrku ožužlávať chvíľu, len som sa bála, aby mu omrvinka nezabehla 😔
@micicka tak jej to skús zarobiť radšej s trochou obilninovej kaše, aby to mala sýtejšie. Ja som malému dávala rozvarené jablko s ryžovou kašou, aby to nemal také kyslé a moc mu chutilo 🙂 nechcem pôsobiť paranoidne, ale myslím si, že výrobcovia týchto dobrôtok pre bábätká dobre vedia, prečo tie keksíky a kaše presládzajú- vychovávajú si zákazníkov od útleho veku, sú to totiž tí istí ako výrobcovia cukroviniek, napr. nestlé. Teda toľko môj názor, neber to v zlom 😉
dnes sme mali "kompletnú" polievku - mrkva, petržlen, zemiak, kúsoček karfiolu, kúsoček kalerábu, mäsko a bezvaječné cestoviny.a chutilo, spapala skoro 200 g, až som pozerala kde si to dá ešte 😀 ale dnes máme nejak slávny deň, na desiatu zjedla aj dve lyžičky jablka, čo vôbec nezvykla a potom zhabala celú broskyňovú výživu. 😀 uvidime čo s olovrantom.
AHojte dievcata, nestalo sa Vam nahodou niekedy toto? Maleho som isla kojit, mal cas na papanie a ked som si ho prilozila spustil strasny plac a plakal 20 minut, potom prestal, podarilo sa mi ho rozosmiat, teraz sa smeje akoby mu nic nebolo, ale ked si ho prilozim, zase sa rozplace... normalne ked nechce jest, tak proste neje, otoci hlavicku, ale nikdy sa mi nestalo, ze by takto strasne plakal... :(
Ahojte!Tomu neuveríte,ale my už máme aj druhý zúbok vonku 🙂 v piatok vyliezol prvý a dnes už aj druhý 😀 Emminka je bojovníčka,vôbec neplačká,ani neslintá moc,len sa trošku viac ako obvykle ,sťažuje, a tulká 😀 musím si zaklopať - klop,klop,klop - nech to takto vydrží aj naďalej... 🙂
ozaj, ako obliekate detičky von?? Ja som dnes bola na prechádze so sofiinou prababkou, ktorá vozila svoju ďalšiu pravnučku. A tá bola v zimnom overali, v deke a ešte aj vo fusaku. Vonka slnko, krásne teplúčko okolo 15 stupňov na slnku aj viac a moja Sofi mala len body s krátky rukávom, dlhým rukávom pančucháče, rifle na traky a bundu a bola zabalená v hrubej deke.
Babka na mňa kukala ako puk že ju mám už len v hrubej deke. Vyzerala som ako neschopáčka.
@jana0706 ahoj,ja som tiež kúpila tú alnatura kašu,len neviem či ju mám robiť mliečnu či nemliečnu?Lebo urobila som včera aj dnes nemliečnu a malú napínalo z toho,zjedla 4lyžičky a tvárila sa ako citrón... 🙂 Inak tiež sme začali pred týždňom najprv ryžovou kašou,dnes a včera troška ovsenej a zvyšok ryžovú,a v sobotu chcem začať aj mrkvičku... 😀
@micicka aj nas rad lezka vo velkej postely a prevaluje sa ako maly tulen 😀
@iwky no vidis presne ako u svagrovej aj oni to tak mali...no probiotika su neni nikdy naskodu 🙂 ja maleho obliekam takto: body s dlhym rukavom,tenke tricko s dlhym rukavom,jarna bunda,pancusky,riflicky,topanocky a v jarnom fusaku a podla potreby bud odokryjem ked je moc teplo ale zakryjem este aj deckou ale tenkou,ak je zima 🙂
ahojte. My sme vcera ochutnali prvy krat mrkvicku 😉 ale... Ona absolutne nevie jest lyzickou, vobec nevie co ma s tym robit,, len pluje a pluje. To iste aj s liekami ked som jej davala, tak je to des. Ako dlho nam to potrva, kym sa nauci ??? Tak to netusim... Dufam, ze sa to ale raz nauci 😉
baby nečítala som vás, len píšem 🙂
dnešná poradňa ok: 8050g a 67cm 🙂
očkovanie prebehlo super, použila som tú masť a fakt len chvilinku plakala a hneď sa usmievala, ale teda potom doktorke dobre "povedal", že čo jej to urobili 😀
@missy97231 neboj nauci my sme mali tiez taky problem a az teraz sa to naucil ale mu to ide pekne 🙂
@micicka jeee krasna vaha 😵 a aku mast si to pouzila?
@nelynka18
@d_anica
@cabby88
veď toto, všade čítame že detičky treba prirodzene otužovať, nie prehrievať a na každom rohu vidím detičky oblečené viac ako v mínusových teplotách 😀
Ale som rada že nie som divná, lebo babka tvrdí že ju slabo obliekam a bude chorá. Má skoro pol roka a ešte sme ani odsávačku na soplíky nepoužili. Klop, klop, klop ....
@nelynka18 použila som Emla masť, sú aj náplaste. ale tu na SK sa to nedá zohnať, mne to poslala kamoška z Rakúska
váha veru pekná, som myslela, že už menej priberá, no ale čo s ňou keď jej tak chutí 🙂 som sa aj dr. pýtala, že koľko by mala spapať príkrmov, tak potom ako sme ju odvážili, povedala, že už jej nemáme pridávať 😀
@d_anica v tom máš pravdu - o tom presládzaní, preto som ja napríklad ešte nedala žiadnu kupovanú kašu, tieto keksíky boli prvé kupované, zatiaľ som všetko doma chystala. napríklad aj ryžovú kašu s jablkom som už robila a veru jej to moc nechutilo, a pritom to bolo úplne sladučké, musím vyskúšať ešte raz a snáď už jej to bude chutiť.najbližšie jej chcem urobiť ovsenú kašu, aby okúsila už aj lepok, lenže z toho bude zase veľa priberať a to by už ževraj nemusela 😀 😀
@missy97231 moja Natálka tiež prvé dni vyplazovala jazyk a tým pádom sa väčšina príkrmu dostala von, u nás to trvalo cca týždeň a potom začala krásne papať, keby ste ju videli, otvára ústa ako vráta 😀

@zuzkazv
@nelynka18 no moja malá vstáva o 5,00 - teda ona vstáva už asi tak dve hodiny predtým, len jej to vstávanie trošku dlhšie trvá, takže papáme o 5,00 🙂 ale väčšinou ešte zaľahne a potiahne ako kedy do 6,30 - 7,30 (dnes) takže ešte sa trošinku vyspinkáme. a potom ešte vylihujeme vo veľkej posteli, to sa jej celkom páči 🙂