Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@katuska_za šikovný chlapček, našej malej sa ešte nechce, ale aspoň na bok sa otáča, snad už čoskoro sa pretočí.
@micicka
@nelustek ahojte babulky tak ako ste včera dopadli na očkovaní?? moja plakala o dušu ale naštastie nemá žiadnu reakciu, v noci mala mierne zvýšenú teplotu ale ked som ju nakojila tak jej uplne klesla takže na tom MM asi niečo je 😉
Máme 5mesiacov a 2 týždne a naša váha je 6100g, doktorka sa trochu nad tým pozastavila ale nič nepovedala tak ju teraz musím pučiť aby pribrala ešte 🙂 ale si myslím že zje dosť, ale ona to všetko vyhemží opica 😅
@zuzkazv ahoj moja, ja som malej pre istotu dala polovicnu davku norofenu a zatial teplotu nemala tak dufam ze ani nevybehne.Trochu plakala ale bolo to ovela ovela lepsie ako 1x 🙂 vazi 6820 g cize za 6tyzdnou pribrala 750g tak s prikrmamy zacneme az po ukoncenom 6mesiaci to znamena ze za mesiac 🙂
Jooj babulky ja mam stale este fusak tak ho asi aj ja uz vylozim 😀 aj som nad tym rozmyslala ale som sa neodhodlala lebo sama neviem ako ju obliekat teraz 😝
Moj maly sikovnicek... robi mi nesmiernu radost.. chceme sa s nou podelit aj s vami 🙂 pozrite co uz dokazem... pasie koniky o stosest, prevracia sa na chrbatik z bruska a sam aj posedi, ale este nie dlho.. no lezat sa mi nechce tak uz radsej sedim, ked lezka tak place az kym mu nepodam ruky a on sa nezdvihne 😵 😵
dnes som spapal 80g jablcka s bananom a vcera 80g tekvice s ryzou (ta mu chuti asi najviac so vsetkeho) a vzdy este dopije 150ml mlieka... juj konecne je tu moja buchticka spet a lubi sa mi napapat 😀
@iwky no ked to tie deti znesu.. ja som raz malej zabudla odobrat deku -lebo davam ju doobeda spat na balkon a ked ju tam dam, je este chladno, no potom sa otepli, tak musim odokryvat - a ona bola taka prehriata, chudatko ☹ licka mala cervene ako cvikla a bodycko sa dalo zmykat, taka bola prepotena.. takze si neviem predstavit v tych vrstvach a este vo fusaku by bola uz uvarena..
aj teraz spi na balkone, ma body, svetrik , pancusky, teplaky a dve deky, ale tusim jej uz idem jednu zobrat 🙂
@zuzkazv my sme to celkom dobre zvládli, ja som jej natrela nožičky krémikom na znecitlivenie, určite pomohol, lebo len trolinku plakala, ako náhle bola na rukách, tak široký úsmev a "vynadala" doktorke. a ani teplotu nemala zvýšenú, teraz sa mi zdá byť teplejšia, ale má len 37,2 a to môže byť aj odchylka teplomeru, tak super 🙂
no Natálka váži 8kg 😨 doktorka to nijako nekomentovala, len že jej nemám dávať väčšie dávky 🙂 mliečko má už 2mesiace stále rovnakú dávku, no a príkrmy jej veľmi chutia.... 😉
@nelynka18
@micicka ved ja dufam,,, ze raz sa to nauci 😀
pri Davidovi som takyto problem nemala,,, on sice bol kojeny a prikrm sme zacali az po pol roku, ale uz v 5mesiacoch som ho krmila kasou, a od zaciatku krasne papal 😉 on nemal problem ani s flaskou, ani s cumlou... a tato moja blska Adelka, ta nechce ani cumel, ani flasku, ani lyzicku 😖
@katuska_za no maly je ozaj sikovnicek 🙂 ja som zvedava kedy sa moja zacne prevracat a papat 😉
@missy97231 presne aj u nas tak....risko od 4.mesiaca zjedol vsetko co nezjedlo jeho aj mlieko pil poriadne aj caje a tento maly krpec je uuplny opak 😉
@katuska_za sikula presne ako nas,je tak naboku a potom sup s nohou a je na bruchu 🙂 ja som tiez robila tekvicu a tiez mu velmi chutila ale bolo tam aj vela inej zeleninky a ovsenne vlocky 🙂
@katuska_za sikovnicek🙂 to zacal rovno ten tazsi pohyb ked z bruska na chrbatik, moj hrosunik zatial na preklopenie z bruska pouziva mamu🙂 zato ho neuveritelne bavi tocit sa z chrbata na brusko a potom na mna vykrikovat. Ale matusko je riadny frajer, tlieskam🙂
@rough z bruska na chrbatik je tazsie? mam pocit ze to by malo byt lahsie 🙂 z chrbatika na brusko mu to vobec nejde zatial len na bok sa prevali... a stale sa snazi tocit len do jednej strany do druhej to ani neskusa, ale asi bude skusat neskvor.
@katuska_za vychadzam zo skusenosti kamaratiek a tiez mojich🙂 vacsina babatiek co poznam sa najprv otocili na brusko a az potom naopak, preto sa mi ten pohyb zdal tazsi🙂
ale docitala som sa, ze z bruska na chrbatik je prirodzenejsi pohyb. sranda, niekde pisu tak a inde onak, proste co babo, to plati nieco ine🙂
ahojte maminky, tak som zase off 😒 to moje malé zlato mi dáva riadne zabrať! dnes spala doma len ráno do takej 9,00 a potom už len vonku aj to zase len 2x30min a keď nespí, tak sa jej nič nepáči a dnes celý deň po mne doslova vyvreskovala 😖 ale myslím, že bola ešte z toho očkovania trolinku rozladená, len aby jej to nezostalo!
chcela by som jej dať už ovsenú kašu, nech už skúsi aj nejaký lepok. ako ju robíte? uvaríte vločky a rozmixujete? veď ako inak... ozaj a aj by neznášala lepok, ako sa to prejaví, či to až niekedy neskôr?
@katuska_za
@rough ja som tiež počula, že z bruška na chrbátik je ťažšie. Natálka sa takto pretočila snáď pred 1,5 mesiacom ale to len jeden deň, aj keď asi 5x a odvtedy nič 😀 no a teraz sa nepretáča nijako... ani z chrbátika na bruško, jej sa na brušku veľmi nepáči, tak prečo by to robila 🙂
a už dlho sa vás chcem spýtať aké básničky, riekanky detičkám spievate, veď ja tuším už žiadnu neviem a preto dokola omielame "pláva kačka po jazere" malej sa to náramne páči, len aby ju to neomrzelo.
a zabávate ich pri papaní nejako alebo spolupracujú bez problémov?
@micicka z obilnín z obsahom lepku sa priberá viac? 😕 ja som už tiež chcela zaradiť ovsenú kašu, ale nášho bambula je teda tiež dosť, nie je síce žiaden Michelin, ale má už 8kg 😀 môj sa na to jablko tiež xichtí neskutočne, ale pusu otvára, tak čo... A včera sme mali prvý krát banán a ten začal dokonca vypľúvať a nakoniec zjedol celú misku. On je neskutočný pažero. Asi ho budem musieť po dvore naháňať, keď to takto pôjde ďalej 😉
@micicka my sme si kúpili knižku, volá sa to nejak Veľká kniha riekaniek, formát asi A4, obal má tak domodra ilustrovaný. Je super, sú v nej všetky známe riekanky a ešte kopa ďalších 🙂 Ale pri jedle ho nejak nezabávame, len mu hovorím, že otvoríme pusinu a ham 😉 on sa na tú lyžičku priam vrhá...
baby,možem mu nastrúhať aj surové jabľčko úplne nadrobno,či sa musí prevariť?
@kucminka veď toto, že ostatný to už nemôžu počuť. macka sem tam aj ja zaspievam, včielku som ešte nespievala, len neviem tie texty celé 😒 no a naša "kačka" je aj s názornými ukážkami a preto sa jej to veeeľmi páči, len keď ju kŕmim ja, je to ťažšie 😀
text:
pláva kačka po jazere, vo vode si šaty perie, rybky sem, rybky tam, ja vás všetky pochytám. prišiel káčer tipi ťapi, do zobáčka rybky lapil, ukláňal sa krásavec, volal kačky na tanec.
a ja pri tom mávam rukami, ukláňam sa a podobe a malá sa rehoce 😀
@micicka ja to nejak exaktne nemeriam, len tak od oka, ale včera zlupol pol banánu na obed a dnes keď sme večerali začal hrozne slintať, naťahovať sa mužovi po tanieri a nakoniec revať. Tak som musela vstať od nedojedenej večere a ísť Milosťpánovi rozmixovať banán. Bol by zjedol celý, keby som ho nezastavila. No hold, už to asi potrebuje... nemá síce ešte pol roka, ale je dosť veľký a neuveriteľne pohyblivý. Už sa naučil, že gúľaním sa dajú prekonávať veľké vzdialenosti a celý deň sa nezastaví 😕

Ahojte, som maximalne stastna, vcera pred kupanim sa drobec konecne pretocil z bruska na chrbatik a 4x po sebe, konecne dobiehame zameskane operaciou 🙂 je to moj krasny sikulko... lubime ta Matusko a robis nam nesmiernu radost 😵 😵 😵