Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@reanda
@jani74
@nelynka18 ,tunzal,ja sa s tou unavou pripajam k vam,ked dojdem domov po obede z vonku,po takych 2-3 hod som zrela do postele,krpci nam davaju zabrat 🙂,ale dnes som stihla este navecer urobit palacinky a tuniakovu natierku,ale to mi dcera okupala drobca,inak by som nemala sancu 🙂 a to neberiem lieky na alergiu,lebo by som zaspavala z nich uz na obed 🙂))))))
@bv_alexandra my vyťahujeme športiak zajtra, malá sa mi začala vo vaničke vyťahovať, robí mi tam mostíky, chce sa pretáčať, nechcem riskovať, že mi odtiaľ vypadne... A v športiaku máme milion polôh opierky, tak jej navolím takú, aby úplne neležala, ale aby ani nesedela, nejaký polosed-poloľah... Dúfam, že bude aj kľudnejšia, lebo tie hisáky, čo už robila, tak to bolo niečo 😀
@daja0760 nevidela, ale to je tá deka (teda neviem či presne táto značka), ktorú som ja videla za 70,- ešte že si mi tu dala ten odkaz, kde je za 55,- ak nenájdeme zajtra nič iné, tak si ju kúpim tu cez net. ale bola by som schopná vyhodiť aj tých 70,- keby som nevedela, že je aj lacnejšia...
.... bože, mám pocit, že píšem ako debil.... ☹
@jana86 Nosíme malého takmer od narodenia. Chrbát nebolí, práveže sa hmotnosť dieťatka lepšie rozloží, je to úplne iný pocit ako držať ho na rukách. A to má náš krpec už 8kg 😀 v poslednej dobe sa radšej nosí ako sedí v kočíku, tam reve, lebo nemá taký výhľad. Dnes sme boli v Manduce v meste, skoro 3 hodiny som ho tam mala a bol spokojný a ja ani neviem že som niečo niesla. 😉
no pozeram ze riesite den regeneracie. No to by som ja potrebovala min, tyzden pri 3 detoch. Aj ked Matu je uz celkom samostatny, Zato ked som cez tyzden doma s Nati a so Simonkom je to niekedy na nervy, Ked Simi spi Nati je hore a ked ide Nati spat tak Simi je hore, a to este kolko krat Simi zle spi tak Nati je sama doma a ja ho na terase vozim aby este spal. Medzi tym varit, upratat a dat malu spat, no a ked Simi vstane tak tiez ako aj u vas v postielke sa zahra len chvilocku a potom je bud v lehatku (ale to ked idem niekde mimo jeho dosah tak ho prenasam aj s lehakom tam kde idem) alebo je stale na rukach. Poobede ked mala vstane tak zase letim pre Matuska do skoly a ideme k nasim alebo s Matuskom na trening. Prideme domov vecer a to zase kupanie, nastastie vtedy je uz mm doma takze ja okupem Simiho idem mu dat jest a mm okupe a postara sa o deti. Ked si konecne sadnem pred TV tak je kolko krat aj pol 10. Nastastie v noci Simi prevazne dobre spi, 1x sa este kojime a potom spi do tej 5, to si ho prelozim do postele a to sa uz kojime v polospanku. Tiez som kolko krat podrazdena, stane sa mi ze obcas nakricim aj za nejaku sprostost na deti a potom mi je to zase luto. Tiez sa pomaly s nikym okrem nasich a surodenov s nikym nestretavam, normalne uz mam asi aj problem komunikovat 🙂 MM mi slubil ze ked bude Simi vacsi ze mi zaplati dovolenku ze nech idem niekde sama bez deti aby som si oddychla len neviem kedy to uz bude 🙂 A to nehovorim ze som zacala s jarnym upratovanim 😵 😒
@stakat ona sa ťahá do sedu a keď je posadená tak pekne sedká, ale nenechávam ju len zopár minút kým si nesadne sama, ale najradšej je ked mi sedí na kolenách a ťahá si veci zo stole a samozrejme ich hádže na zem 😀. a aj kočík sme museli zmeniť na sportový aby aj niečo videla ked sme vonku, tam ju dávam do takého polosedu a ked zaspí tak to dám na rovno.
idem vám pochváliť našu malú nezbedníčku, včera sa jej niekolkokrát podarilo pretočiť sa z chrbátika na bruško, ale nakolko jej to naspäť ešte neide, tak sa jeduje ostošesť, ked nedotiahne nejakú hračku 😀 😀 , dúfam že to nebola len ukážka od nej že to vie ale v tom bude aj pokračovať 😀
@micicka, zatial ho mam tvarou k sebe a vobec mu to nevadi, hlavickuma bokom, ked chce pozerat na svet, alebo sa mi hra s vlasmi a tvarou. Ked bude vacsi budem si ho pripinat aj na bok, hoc pre mna to nebude az take pohodlne a na dlhsie tury bude na chrbte.
Dietatko by sa nemalo nosit tvarou od mamy, hlavne aby sa nevydesilo a tiez to nie je vhodna poloha na klbiky noziciek. Podstatne v ergonomickych nosicoch je, ze kolienka maju vo vyske ritulky a na siroko, takze sa im nedeformuju ako v inych typoch klokaniek a nosicov. Naviac, v klokankach sa tlacia genitalie a to tiez nie je zdrave.
@jani74 no tak to mate o chvilu,sa aj tesis co?len to stahovanie ale neboj ked sa zabivate bude dobre 😉 aj ja som teraz dopila studenu kavu 😀 😀
@iwky aj mne mam sem-tam vezme deti von ale to je take,ze len upracem a uz su doma 😀 hej je dobre mat kamosku na kocikovanie....ja mam dve na inom sidlisku,tak s nimi sa stratnem tak raz tyzdenne a jednu mam tu co sme sa spoznali v porodnici,tak je fajn 🙂
@micicka Ja tiez nad nou rozmyslam. Len si daj pozor - niektore maju tie otvory na pasy take velke, pzdlzne, ako ty potrebujes a niektore maju len take klasicke male horizontalne otvorceky, cez ktore musis popruhy prevliect. Vcera som to studovala na nete a vyberala. Len sa neviem rozhodnut, ktoru. Ceny su od 55 do 72EUR.
@micicka v ergonomických nosičoch sa dá nosiť len tvárou k rodičovi. Princíp ergonomického nosenia je v tom, že dieťa ,,sedí" s roztiahnutými nožičkami a zadoček má nižšie ako kolienka. V klasických klokankách je bábo v podstate zavesené za rozkrok s nožičkami visiacimi dole, čo nie je dobré pre chrbátik ani pre oné partie. Preto keď je pri nejakom nosiči uvedené, že sa dá nosiť aj s tvárou od rodiča je jasné, že to nie je ergonomický nosič, aj keď sa tak tvári. Napr. v Manduce sa dá nosiť na bruchu, na chrbte aj na boku, všetky polohy sú super a nášmu malému sa páčia. Výhľad má dobrý, vždy len tak vypliešťa oči 😀
@rough Náš malý už je dosť veľký, tak som skúšala aj na chrbte nosiť, zatiaľ len doma. Ale je to omnoho pohodlnejšie pre mňa, som si v kľude poupratovala celý dom aj obed navarila a malý mi spinkal na chrbte ako opička 😀 aj na turistiku to bude super, už sa moooc teším keď sa rozpustí sneh na horách 😎
@zuzinr nápodobne som na tom ako ty s tým nosením hore dole a poobedím a večerom. A tiež sa mi už viacX stalo, že som nakričala za sprostosť 😔 a niekedy si až poplakala. Mne veľmi pomohlo to, že sme už konečne vonku na slniečku a tak stretnem kde koho a prehodíme slovko dve, lebo vlastne celý november, december a január sme boli zatvorený pre karanténu kiahní a potom sople a kašel raz jeden potom druhý.
Dnes je Hanička umrnčaná uplakaná smutná, juj nech už vykukne aspoň 1 zubáľ 😠
@nelynka18 teším sa ale aj bojím ako to bude ako si zvykneme celkom sami a naviac keď je tatko cez týždeň preč. Predsa tu boli naši aj keď sme boli sami na poschodí.
Prajem krásny slniečkový víkend 🙂
Baby, tak už sme aj my vytiahli šporťák. Nie, že by sa krpec nezmestil do vaničky, ale už tam reve, lebo nemá výhľad 😒 dnes sme spravili testovaciu jazdu a snáď to bude lepšie... Chcela som sa spýtať, na ktorú stranu nosíte drobcov otočených, k sebe, alebo do sveta ?
@d_anica Aj ja už o tom uvažujem, lebo sa tiež zlostí. A teraz má také štádium že trojhodinové spánky v kočíku, vymenila za 45 minútové, a keď sa zobudí hnevá sa že nič nevidí. A nám sa vo vaničke nedá ani trošku podvihnúť chrbátik, tak nosím so sebou vankúšik a tak ju posadím, ale to je nejaká pokrútená vždy. A budem ju voziť smerom k sebe. Pred nedávnom som si kúpila quinny speedi kvôli korčuliam, a bola som ho vyskúšať no hrozne mi vadilo že som na ňu nevidela. Stále som nazerala ku nej 😀 športiak čo máme z trojkombinácie sa dá dať do oboch smerov.
prvýkrát v športiaku, spokojnosť maximálna 🙂 Nelka spokojná , mamina spokojná 🙂
@lolko_lenka citam, ze toto krasne vikendove pocasie nas uz vsetky zlomilo a povytahovali sme sportaky🙂 u nas tiez tak, vsak vo vanicke uz bol na fest s pokrcenymi nohami a bez vyhladu, ze okrem spania mi uz v nej nevydrzal. Prestahovali sme sa teda do buginky a vysmiaty jak slunicko na hnojicku. Som sa nstacila divit, normalnw vydrzal hodinu v bdelom stave v nej sediet. @d_anica ja ho vozim tvarou k sebe presne ako pise @iwky 🙂 ja by som bola nervozna, ze na neho nevidim, myslim, ze on by zvladol kukat do sveta uplne v pohodicke🙂 robino potrebuje vidiet mamu len ked sa zobudi🙂
Ahojte mamičky,tak už aj my sa vieme otočiť z bruška na chrbátik 🙂 sa teším z tej mojej šikovníčky 🙂 Včera bola moja malá úplne prvýkrát bezo mňa,zobrala si ju jej krstná na prechádzku v kočíku,boli len hodinku vonku,ale ja som sa neubránila slzičke 😀 čo mi bolo ľúto,5 mesiacov som s ňou každú minútku a teraz hodinu bez nej mi bolo dlho 🙂 normálne nadávam,že mi ju nemá kto zobrať na chvíľku von a keď sa niekto nájde,tak mne je za hodinku za ňou smutno 🙂
chcem sa vás spýtať,keď nosíte bábätká v manduce,to zapínanie na krku vás neškrtí?Ak si to posuniem nižšie,tak to sama rukou neodopnem,a vyššie ma to škrtí na krku 😖 asi to neviem dobre dať,jáj a máte manducu rozopnutú alebo zapnutú?my sa ešte len učíme nosiť sa,aj keď máme manducu od narodenia,ale nepáčilo sa jej tam,až tento mesiac tam už vydrží aj polhodinu-hodinu,a dokonca aj zaspí... 🙂
@iwky
@rough Tak vidím, že sme na tom všetky podobne 😉 manžel včera pred prechádzkou nasadil šporťák smerom do sveta, ale ja som bola taká nesvoja, že na krpca nevidím, že sme ho po 10 min. otáčali naopak 😀 dnes sa chystáme na dlhšiu prechádzku, tak som zvedavá, ako sa bude malému lúbiť. Pre istotu beriem aj Manducu, keby reval...
kočky ďakujem za vaše postrehy k nosičom. ešte sa chcem opýtať, či ste kupovali nové alebo z bazáru. ja som pozerala tu na MK, ale ceny sú aj tak dosť vysoké... tak neviem, či sa už neoplatí nový 😕
@cabby88 sa pri tebe cítim ako krkavčia matka 😕 , my malého nechávame starkému pod dozorom takmer od narodenia, a beháme s mužom po meste, do divadla, na tanečnú 😅 zapínanie na Manduce mi tiež príde pomerne vysoko, ale vyslovene ma neškrtí. Zatiaľ ju nosím rozopnutú, ale už sme skúšali aj zapnutú, a v pohode, ale keď zaspinká, predsa mu to lepšie drží hlavičku.
@micicka ja mam ergo carrier, kupila som ho to na bazariku za polovicnu cenu, v origos krabici s fakturou a este rocnou zarukou a maximalna spokojnost. avsak je pravda, ze za 90-100 € po com baby predavaju nosice z druhej ruky, tak to sa neoplati kupovat pouzity. ked kupis novy aspon si mozes vybrat farbu aka sa ti paci🙂 btw kukni aj tieto african baby carrier, je to ergo nosic podobny manduce za omnoho lepsiu cenu a v uzasnych farbach. keby som nemala svoje ergo, hned si ho kupim🙂

@bv_alexandra ,my sme v sportiaku uz mes,maly mi uz plakaval vo vanicke a od kedy je v sportiaku,tak nemame problem,davam ho do takeho polosedu ked nespi.....ja sa tiez bojim,ze mi maly niekde spadne,to je okamih,ale hlavne ze sa mu nic nestalo.