icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

micicka
22. mar 2012

@stakat tak na nete som nenašla, tak som odfotila deku čo mám do autosedačky

daja0760
22. mar 2012

@stakat A prosim Ta, mas ten fusak v sportovom alebo v golfacoch? A este jedna otazka - ten zips ide az dole? ze ta spodna cast ho prekryva - tak nejak tomu nerozumiem.

stakat
22. mar 2012

@daja0760 mám ho zatial v hlbokom, malý ešte nevie sedieť. Áno, zips ide úplne dole, tam sa rozopne a pekne sa otvorí deka.

micicka
22. mar 2012

baby, ako naučím malú piť vodičku, som myslela, že je nechutí. ale dnes som jej ju dávala po lyžičkách "vypila" aj 100ml počas dňa, čo inokedy bolo max 30ml...
chcem kúpiť pohárik s náustkom, len neviem či pomôže, či to nie je to isté ako fľaša

d_anica
22. mar 2012

@micicka Môj macík som mala aj ja, bola to moja obľúbená keď som bola malá, tú by som chcela 😔

d_anica
22. mar 2012

@iwky veď to e najlepšie, myslím si že to detičkám môže len prospieť, keď sa budú otužovať. Ale ten môj lapaj už býva aj zlý v kočíku, keď sa tam začne nudiť 🙄

jana0706
22. mar 2012

@micicka my sme tu knizku "Moj macik" dostali, som nevedela ze je taky problem ju zohnat - o to som radsej ze ju mame, lebo si ju pamatam este z detstva a Kubkovi sa paci ked mu z nej citam 🙂
ty si sa tusim pytala na tu ovsenu kasu - ja som kupila v DM ovsenu kasu znacky Alnatura - je od 4.mesiaca a zalievam ju iba prevarenou dojcenskou vodou...neobsahuje ziadny cukor ani ine pridavne latky, iba ovsenu celozrnnu muku a vitamin B1...

peta_k
23. mar 2012

kocky, viem, ze tu stake rozoberate prikrmy, len vas nemam cas citat, tak my poradte, ako mam pokracovat... moja mala mala 3 dni mrkvu, 3 dni zemiak... a co dalej? mam uz k tymto pridavat dalsiu zeleninku, alebo este davat stale jednoozlozkove pyre?

tunzal
23. mar 2012

@peta_k ja som pridávala k mrkve a zemiaku, petržlen, potom zvlásť brokolicu so zemiakmi a tak dalej, k tým čo si už vyskúšala môžeš pridať dalši druh zeleniny, karfiol, kaleráb atd...zmiešať ryžou alebo mäsko skúšať, vlastne čo ti napadne. ked niečo nechuti na prvý krát pár dni nedaj a potom skús ešte raz, ale už v pohode môžeš miešať podla mna.

nelynka18
23. mar 2012

dobre rano 🙂
joj mna asi zmohla jarna unava plus k tomu tazkosti v rodine no naprd tyzden a este aj krize ma bolia ako slak 😒 snazim sa s deckami behat povonku,vcera sme boli na inom sidlisku s mojimi kamoskami do 18 tak aspon neako sa tu snazim prezit 😀 muz chodi domov po 19 hodine,takze taham sama a poviem vam potrebovala by som jeden den bez deti len tak sa poflakovat,len asi to tak skoro nebude 😒 inak decka su zdrave,dominik ziadny zub stale....v sportaku nechce byt ale ked sa aj vo vanicke zobudi vydrzi v pohode aj hodinu ako vcera hodinu spal,hodinu hore a potom znova spal,takze v poho 🙂 a vy tu ako?nepreziva este niekto jarnu unavu?bo mne sa niiiiic nechce 😅

tunzal
23. mar 2012

@nelynka18 presne to som povedala včera, že by som potrebovala aspon jeden deň bez deti, ale ani u nás to tak isto nebude....ale niekedy už mám plné zuby z každého.........už aj rannú kávu pijem na 3 krát aj to studenú, ostatné už ani nehovorím

jani74
23. mar 2012

Bré ránko maminky, ja som si práve zaspomínala pri spinkajúcej Haničke ako som pred 6mes. ledva dýchala od strachu na pôrodnej sále a triasla sa nedočkavosťou na Haničku 😉 aj pár slzičiek vypadlo 😅 Neuveriteľme to letí veď len teraz som držala v náručí malé žabiatko s váhou 2,60 kg a už máme cez 7kg 😀 Je to naše slniečko.

jani74
23. mar 2012

@nelynka18
@tunzal ani mi nehovorte, aj ja sa pripájam k Vám. Som totálne vypľutá, skoro každý deň ma bolí hlava, aj na mliečku badám, že je pomenej, Hanka spinká tak 3Xpo 30min. a ak sa mi ju poobedie podarí uspať ešte cecíkom na dlhšie tak som vytešená ale neviem či spať s ňou alebo dačo robiť. Ak nespinká a hrá sa(to vydrží tak len chvíľočku) tak jeduje sa a vreští a to mám po robote bo musím byť s ňou na rukách, vonku alebo sa s ňou zaoberať.A to sa máme sťahovať a už sa tu neviem pohnúť.

tunzal
23. mar 2012

pridám vám pár fotiek o mojich deťúrencoch

micicka
23. mar 2012

@nelynka18
@tunzal
@jani74 baby sme asi na tom rovnako, jedno s druhým a ja som úplne vyšťavená a ešte k tomu tie naše noci!!! no táto bola desná, v podstate stále plačkala. už o 22,15 chytila strašný záchvat plaču, ledva som ju utíšila a potom už to nebolo také strašné, ale vôbec som sa nevyspala 😒

no a mne by asi jeden deň na regeneráciu nestačil 🙂 ja by som potrebovala asi celý víkend - aj s piatkom 😎 ale teda nehrozí. každý mi lezie na nervy, aj keď niekto niečo pomôže je to trochu inak ako by som to ja, tak už mám nervy, no čo vám poviem. podráždená som veľmi 😒

jana86
23. mar 2012

@nelynka18 taky den pre seba by som brala aj ja 🙂 zajtra sa nam ma vratit tatik po 6 tyzdnoch z nemecka,uz sa neviem dockat, lebo inak som s emkou stale sama, jedine co pridu na navstevu sestry, mama alebo kamosky...uz ju nevladzem stale nosit, cez den sa aspon kus pobavi ale v noci sa budi na kojenie niekedy aj 4x a ked ju polozim do postielky tak place jak o dusu, stale ju musim uspavat na rukach, a veru niekedy placem s nou co ma tak krize bolia ☹ chceli sme ist s mm aspon do popradu sa okupat, ale emku nemozem nechat doma a zase s nou neviem ci by som isla, sa bojim, ci by zase nepochorela alebo nebodaj nedostala nejaky prievan abo co...,

jana86
23. mar 2012

@micicka ja som Emke kupila ten poharik s naustkom a ona do toho fuka 😀 nevie este pit a neviem jak ju mam naucit 🙂

micicka
23. mar 2012

@jana86 hej kúpila si? no tak že do toho bude fúkať ma ešte nenapadlo, tak uvidíme ako my pochodíme 🙂

jana86
23. mar 2012

@micicka hej ten sosacik je taky makky a bud do toho fuka alebo to olizuje alebo to ma namiestko hryzatka a okusuje to 🙂

reanda
23. mar 2012

@jana86 fuu, tak to ta obdivujem, tolko sama s malou, ja ledva vydrzim do pol piatej, kym sa muz vrati z roboty a aj to som potom nastvana, ze kym sa osprchuje, naje, tak sa pomaly ideme kupat a ze s nou ani nie je ..
ja sa tu niekedy citim taka opustena.. sice som s malou, ale je este moc mala na "partacku" 🙂 .. ako mne nevadi byt sama, ale ked si mozem robit co chcem, ale takto, ked sa stale musim dietatu venovat, citim sa tak divne, ako ked som bola mala a musela som chodit do skolky, ako keby som ani doma nebola 😕
hadam to bude lepsie, ked melka este trochu podrastie... alebo nie? 😕 😕

nelynka18
23. mar 2012

@tunzal
@jani74
@micicka
@jana86 tak vidim,ze nas je viacej 😉 tak my zaspavame sami,noci tiez prespime ale aj tak som vycerpana a vsetko sa stale toci okolo deti a jednoducho mam dost....presne aj ja pijem kavu na 3x a tiez studenu 😀 my dokoncujeme dom a mm ked ma volno je tam,mama tiez sa ide stahovat do domu,tak tiez ked je tu sem-tam,tak sice deti zabavi ale aj tak som pri nich....tak isto potroskach balim bo asi za 2-3 mesiace sa budeme stahovat.v nedelu ideme do ZA tak budem mat pol dna bez deti ale tak ideme kupovat dlazbu,plavacku a tak...takze kavickovanie nehrozi 😀 vedela som,ze to bude narocne vsetko 2deti,dom ale ze az takto....nechcem byt skodak ale som rada,ze som neni sama 😀 ale povedala som,ze cez leto deti odovzdam babke a s muzom pojdeme aspon na predlzeny vikend niekde sami bo uz ani neviem ake to je 😉

jana86
23. mar 2012

zienky cez vikend sa nam presuva cas

jana86
23. mar 2012

aky je rozdiel medzi manducou a ergonomickym nosicom? to je to iste, ci?

jani74
23. mar 2012

Tak vrámci prechádzky som Haničku uspala - ešteže je kočík a krásne vonku bo už som ju nevládala uspávať na rukách stačí mi to večer.
Aj ja som celý týždeň sama s deťmi - mm je vodič vonku a aj teraz napr. budeme sami aj cez víkend ☹ a hoci bývame u našich a nemôžem povedať vrámci dňa ida cestou zabavia matejka ak som tam neni ja ale to musí byť. A my sme na poschodí tak si predstavte koľko X za deň behám s malou na rukách po schodok - kuchyňa je na prízemí.

@nelynka18 my sa sťahujeme hneď po veľkej noci a ešte nič nemám zbalené a už panikárčim. Ale teraz dopíjam kávičku už ľadovú a čakám kedy ma prestane bolieť hlava.

tunzal
23. mar 2012

@jani74 presne to som robila ked mi bol syn malý, tiež sme bývali u našich na poschodí a kuchyňa dole, takže ti to nezávidím, ešte dobre že teraz sme už sami a konečne máme dom bez schodov, lebo to by som už nezvládla, to už nie je na moje podarené kríže. 😒

iwky
23. mar 2012

@jani74
@nelynka18
@reanda jarná únava zmohla asi všetky :-/ ja som tiež už nejak mimo, muž je tri týždne preč takže som celé dni len s malou. Síce mi ju skoro každé doobedie zoberie mama, keď nie je v robote, ale to stihnem tak akurát navariť a poupratovať, a to nie je žiadna sláva 😀 tiež by som chcela aspoň jeden deň celý pre seba, kdesi vypadnúť. A to ku mne ani nikto okrem mamy nechodí. Moje kamarátky riešia skúšky na výške a žúrky a síce sa vytešovali keď som bola tehotná ako budú kočíkovať, teraz sa neozve ani jedna. Našťastie som sa teraz posledný týždeň dala dokopy s jednou babou od nás, ktorá má 8 mesačného chlapčeka, tak chodíme spolu von a to je už iná káva ako stále sama. Spoločnosť tak dobre padne a ešte keď máme spoločnú tému. Už sa neviem dočkať budúci víkendu, muž bude konečne doma, tak mu jeden deň dám malú a ja sa zregenerujem. 😎

d_anica
23. mar 2012

@jana86 no, manduca je ergonojmický nosič, ale sú aj ďalšie, napr. Ergo, alebo Beco. My máme manducu a spokojnosť maximálna 🙂

bv_alexandra
23. mar 2012

ahojte idem vás kuknúť na chvilu. my sme mali rušný týžden, bola som s malým v nemocnici od pondelku do stredu - spadol mi z postele. Mali podozrenie na otras. Naštastie vyzera to ok, aj ked dnes ked sme boli von tak opat zvracal. takze radšej asi par dni ostanem doma. Je to velky šinter. Neurologička povedala ze je vyvinom cca 3 mesiace popredu. Je to neskutočne ze len nedavno som drzala maly batoztek a uz bude mat zachvilu pol roka.
Chcem sa opytat davate krpcov uz do športaku, nas maly nechce byt v hlbokom aj ked sa mu da zdvihnút chrbatik ale nie moc a stale sa dviha tak uvazujem či nevytiahnut športovú časť. Len neviem či to nie je skoro ked ešte sam celkom nesedi. 😝

daja0760
23. mar 2012
daja0760
23. mar 2012

@bv_alexandra my sme v sportovom od pondelka.