Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@zuzkazv mňa to čaká tiež, už to tu mám všetko nachystané asi aj dva týždne a ešte som sa k tomu nedostala, nestraš ma, že to nejde. ja jej to ale budem asi cez deň robiť, nie v noci. ale asi jej to tam zle nalepíš, keď to vytečie a určite to nemôžeš žmýkať z vreckovky, to je fakt blbosť. skús počas dňa, veď detičky často cikajú. ja sa to pokúsim urobiť cez víkend - možno potom nebudem taká múdra 😀
@rough ten moč sa odoberá preventívne, my sme boli v 5-tich mesiacoch v poradni a kázili niekedy odobrať
@rough aký šikovníček, ja som moju takto pár krát posadila,a le bojím sa, že si buchne hlávku o postieľku, ale ona sa sama neposadila
@missy97231 to sa ešte naučí s tou lyžičkou, nám to išlo rýchlo, ale ja mám veľkú pažrošku, dva týždne nie sú až tak veľa. my fľašu so sosáčikom používame asi namiesto hryzátka 😉 ono aj niečo ubudne z tej vody, len neviem, či to vykvapká alebo to malá vypije 😀
@jana0706 skúšala som od Hipp, takú BIO, zarobila som s MM a vôbec mi ju nechcela. Odvtedy som už neskúšala, je to asi tak mesiac dozadu. A ty aj tie nemliečne zarábaš iba s dojčenskou vodou?
Ahojte mamičky,vedia už vaše detičky pohľadom ukázať keď im hovoríte kde je lampa,kde je ocko a tak?Ja sa snažím už týždeň to malú učiť,ale zatiaľ na mňa len tak kuká,že či mi šibe 🙂
@cabby88 ja malej akurát pomenuvávam veci, za tatinkom sa otáča stále, ale keď jej poviem aha-aha, tak upriami pozornosť a pozerá, že čo jej ukazujem. Stále sa snažím rozprávať, ona svojou hatlaninou a ja jej odpovedám normálne 🙂
@cabby88 U nas rozoznavame prva, druha, tretia lampa a kde je svieti/nesvieti? (to ako vypinac), no a mamina ho u nej doma naucila, kde je Jezisko (na obraz) 🙂 mama, tata, baba...ma zatial v *** 🙂)
baby. idete niektora skusit naucit znakovanie? mne sa to strasne paci a ked bol uplne malinky, tak si pamatam, ze sam od seba znakoval jest, no a spanok je jasny s tym suchanim ociciek. Asi sa na to dame, len manzelovi sa do toho moc nechce a ono je lepsie, ked znakuje cela rodina, nie len mama...
@lolko_lenka ano, iba s dojcenskou vodou - odsavanie MM je mi neprijemne a UM nechcem malemu vobec davat, ani ako sucast kasiciek, preto kupujem nemliecne kase...vyskusaj tu Sinlac od Nestle, je fakt super - pravidelne ju ranajkujem s roznymi semiackami 🙂
@rough ja som tiez nad tym znakovanim rozmyslala, dostala som od kamosky aj take mini-knizocky lebo oni znakovali s malym a bola aj na kurze, ale vraj ten kurz su vyhodene peniaze a da sa to v pohode nastudovat aj z netu...uvidim ci si najdem cas to trosku nastudovat a mozno vyskusame...zatial som mu ukazovala iba to "este" ked som mu davala lyzickou kasu...a suchanie ociciek funguje aj u nas...
inak tvoj maly je sikovny ze uz nieco rozoznava, ja musim asi doslednejsie pomenuvat veci, lebo hoci mu cely den hovorim napriklad na hracky ze to je opica, hroch, zajko atd. ale myslim ze take veci je este skoro aby chapal, navyse ked sa casto menia hracky s ktorymi sa hrame, asi to "svieti/nesvieti" bude lahsie zapamatatelne 🙂
@jana0706 asi skúsim 🙂 a kedy ju zvykneš dávať?
@d_anica stranok je vela a staci k tomu zakladna znalost anglictiny. Daj si do googlu baby sign alebo baby signing 🙂 a najde ti mnoho navodov. Pripadne kukni http://www.babysigns.sk/ ta je v slovencine.
baby nam maly nechce byt v tom golfaci 😒 rozhodla som sa,ze predam obydva kocare a kupim graco to je taky velky sportak tu je....a ked v nom nebude chciet byt,tak nebudeme chodit von 😀 😀 http://www.google.sk/imgres?q=graco&hl=sk&sa=X&...
@nelynka18 podla mna to s tym golfacom chce len zvyk, tazko povedat ci mu iny kocik pomoze, ved z jeho pohladu to nebude taky rozdiel...a pozera na teba alebo do sveta? mozno mu vadi ze ta nevidi...
ale ten Graco vyzera dobre, nakoniec predsa len mozno skoncis s trojkolkou 🙂 my na ten styl mame to Peg Perego GT3
ja som na sportovy kocik maleho navykala ked boli teraz tie pekne dni - sedaval v nom u nasich na dvore na terase...ale vonku sme este neboli, tak som zvedava ako to pojde...kedze sa teraz ochladilo tak som rada ze je este spokojny vo vanicke, aj tak v tomto pocasi nechodime na velmi dlhe prechadzky a na dvore sa mu v tom lepsie spinka...ale po Velkej Noci uz vanicku definitivne odkladam...
@lolko_lenka ja davam zatial len par lyziciek, tak zvecera, ale nie uplne pred spanim...
@jana0706 a potom ešte kojíš, že?
jaj, baby, vy uz zacinate deti vzdelavat, ved su este malicke 😀 😀
@lolko_lenka ano, aj ked vacsinou to vyslo tak ze to dostal medzi jedenim, a potom neskor este mliecko...ale od buduceho tyzdna chcem zacat trosku viac prikrmovat (uz budeme mat pol roka), tak by som to chcela spravidelnit - ze najprv prikrm, a potom hned mliecko...a postupne pridavat mnozstvo prikrmu a uberat mliecko v tych dvoch jedlach denne (zrejme zacneme obed a vecera)
@reanda ja som skor za take prirodzene "vzdelavanie" - ze mu pomenuvam veci s ktorymi sa hrame a tak...ale citala som o tom ze sa maju detom ukazovat nejake predmety (lampa, hodiny) a ze potom to ma dieta uz v tomto veku spoznavat...ibaze mi to trosku prislo ako "cvicenie opice" a tak som to neriesila...mozno teraz vyskusam ze by sme sa "hrali" s vypinacom a hovorila by som mu "svieti-nesvieti" ako tu rough vyssie spominala - ibaze ak to budeme robit iba sporadicky tak pochybujem ze na to bude reagovat... myslim ze aj tak sa casom naucia vsetko co potrebuju - pochybujem ze by s nami niekto nieco podobne "nacvicoval" a sme tu 😀 skor je potom podla mna dolezite si s detmi spievat riekanky a vela citat, teraz to este velmi nechape (najradsej by bol keby mohol knizku "ochutnavat") ale za chvilocku uz poficime na leporelach jedna radost...
@jana0706 vies len ten golfac je dost uzky a asi mu vadi to....co mam sportovu cast od vanicky,tak tam je spoko aj ked ma vidi aj ked ma nevidi...len tam sa neda dat do lahu a to mi dost vadi a mam aj znamu co ho chce kupit,tak predam potom aj golfac a budeme mat trojkolesak,snad neobanujem ked som nikdy moc nechcela trojkolesak ale kamosky co ho maju sa nestazuju 🙂 hej tiez ked je takto pouzivam vanicku a tam je najspokojnejsi 🙂
@nelynka18 no tak vy ste toho uz vyskusali viac 🙂 a my sa vozime stale len vo vanicke 😀 ved ale ked velmi nechces trojkolesovy tak najdi nejaky stvorkolesak co je sirsi, ved na trhu je taky vyber (my keby sme nedostali tu GT3 tak by som asi tiez uprednostnila styri kolesa, ved tusim sme sa uz o tom raz bavili)
@jana0706 no maly je taky vymyselnik,pri riskovi som mala len jeden kocar a bol pokoj 😀 pojdem si odskusat a uvidim,nejdem kupovat cisto novy,nam sa to neoplati...tu v PB ho jedna mamina predava,tak som sa dohodla,ze sa zajtra stretneme a uvidime...ano uz sme sa o tom bavili ale skoro vsetky kamosky maju trojkolesak a veru neni najhorsi asi zalezi aj ako je vyrobeny,tak najlepsie je odskusat 🙂
@jana0706 presne, ako cvicenie opice 🙂 ..ved je uplne prirodzene, ze dietatu pomenuvas veci a ze sa s nim rozpravas, nemusi ti predsa nikto hovorit, ako to mas robit.. dieta sa prirodzene nauci vsetko, co potrebuje .. ja ani malu nesledujem, ze "co uz robi" a "co uz vie".. len co ma to rozculuje, ked sa ma na to niekto pyta "a co uz vie robit?' ..no rylovat zahradu este nevie 😀
spominali ste znakovanie, ja som sice velmi nestudovala o co ide, tusim, ze dorozumievanie sa s dietatom pomocou naucenych znakov, ked este nevie rozpravat.. ale citala som na to taky nazor, ze to nie je moc dobre pre dieta, lebo ho to zatazuje zodpovednostou neprimerane jeho veku a vyvoju.. ked dieta nevie povedat, co chce, tak zanho rozhodne rodic a dieta ma v podstate "pokoj" .. ved sa este narozhoduje v zivote dost.. je to velmi zatazujuce.. ja si kolkokrat vravim, ako to bolo dobre za komunizmu, ze bol v obchode jeden druh tovaru a clovek isiel a kupil a mal vybavene 😀 ..teraz aby si dva dni rozmyslal, co bude lepsie a vyhodnejsie a lacnejsie.. az mi z toho hlava tresti
@reanda to znakovanie ani ja neschvalujem...ja som zas pocula,ze dieta zacne tak neskor rozpravat a vsetko riesi ukazovanim,co podla mna nie je prave najlepsie.neviem teda ale ked bol risko maly vzdy som neako podvedome vedela co chce...poznala som uz co zname aky plac a tak....ved ked matka je s dietatom denno-denne,tak sa naucia spolu komunikovat.neviem si veru predstavit,ze by sme vsetko riesili ukazovanim a naco?podla mna zbytocna zataz 🙂 a to s tym komunizmom,veru sväta pravda i ked ja si nan uz nepamätam ale veru keby stale rozmyslat co kde je lacnejsie a lepsie tak sa teda narozmyslam 😀 mam svoje oblubene mäsiarstvo i obchod a vacsinou nakupijem tam bo to uz tam poznam 😉

@dzuli08 dakujem za odpoved, zda sa ze nasa pediatricka ziadne vysetrenie obliciek v 5.mesiaci neriesi ☹
ale aspon sa jej na to spytam pri najblizsej kontrole, to uz budeme mat 7 mesiacov..