Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@reanda takze som neni sama 😀 on po minute prestane a spi znova takze ho nebudim len som sa 1x zlakala ze co sa deje 😀
@jana0706 hej?no ale cim to je asi tym prechodom spankovych faz,nie?no ale aspon viem,ze je to normalne.nas tiez potom spi ako drevo do 4 napapa sa a do 7:30 max.vydrzi....fuuuha do 9?no mna tak maly nechaval spavat ked do 1.mesiaca jeho zivota 🙂
@rough neviem ja som tak pocula co mali mamicky z vlastnej skusenosti,tak ze deti zacali neskor hovorit (nemozes to hovorit s istotou ked to nemas na sebe odskusane) a osobne poznam jednu ma 2,5 roka a moc toho nepovie skoro nic ani neplace len stale cosi ukazuje...co risko v 2,5roku kecal nonstop....preto si myslim,ze je to zbytocnost a dietatko sa vzdy so svojou VNIMAVOU mamou dorozumie...ja som s tym nikdy problem nemala.a ano je spravne deticky povzbudzovat a venovat sa im ale myslim,ze najlepsi je na vsetko cas 😉
ahojte maminky, ako sa máte? ja nejako v poslednej dobe nestíham chodiť na MK, vy ste asi šikovnejšie 😉 u nás nič nové, zatiaľ sa nepretáčame na bruško, ale už sa nebráni a keď ju pretočím ja, tak sa pekne vyhupne, hlavička hore, ručičky pred seba, takže myslím, že čo nevidieť aj to bude 😉
začali sme chodiť cvičiť - také obyč cvičenie pre detičky, je to super, teda zatiaľ sme boli len raz, ale páčilo sa nám obidvom 😀
my sme ešte neni v športiaku, keď som ju tam skúšala, tak bola pokryvená ako paragraf, zatiaľ to ešte celkom dobre zvládame v hlbokom, tak nebudem to radšej siliť. ani tú deku sa mi nepodarilo zohnať, tak počkáme kým bude teplúčko a deka nebude treba 😀
a čaká nás profi fotenie, konečne som sa rozhýbala a dnes som volala fotografovi, tak možno už tento týždeň sa pofotíme 🙂 nemám nič pripravené, ale tak snáď budu fotečky krásne 😉
@mon173 na začiatku sa popýtam čo potrebujem, lebo potom už nie je čas 🙂 potom nás odvážia - zistia, že veľa priberá, tak pani doktorka povie, aby som nezvyšovala dávky, zmerajú výšku, hlavičku. potom pani doktorka popočúva hrudníček, chrbátik, skontroluje hlavičku (fontanelu), hrdielko, okolie genitálii ohmatá, vytiahne malú za ručičky do sedu, položí na bruško.. to je asi všetko 🙂 a ešte nás pochváli 😀 😀
@zuzkazv u nás moč išie ako po masle, nalepila som sáčok, nechala som ju rozbalenú a snáď ani nie za 10min bolo nacikané a len v sáčku. vám sa nedarilo?
@nelynka18 moja keď sa v noci zobudí na hlad, tak tiež straaaašne plače. pred nedávnom sa zobudila, pozerala po mne, a nechala mi čas na prípravu. teraz reve jak besná. včera som ju nechtiac zobudila o 22,30 (prebalovaním) a taký rev spustila, že som myslela, že tu je za chvíľu sociálka!! ale aj tak spala len do 3,30 takže u nás je jedno, či papá o 17,30 alebo o 22,30 posledný raz, aj tak sa budí okolo 4,00 😒 😒
@katuska_za my vyzeráme ešte horšie. Natálka mece rukami, tak mi koľko krát buchne do lyžičky a všetok obsah je na mne, ale otočí hlávku a ja jej netrafím do úst a podobne. inak by bola čistulinká, lebo nič nevypluje
@andy.v ja som dala ovsené vločky - jabĺčko, banánik + ovsené vločky, ja som ich najskôr na chvíľku namočila, trochu povarila a pomixovala. a môžeš dať v ten istý deň aj zeleninku, doobeda dávam ovocie, na obed zeleninku
@mon173 my sme davali nausnicky uz v porodnici, v den odchodu,,, mala 5dni 😒 ked mi ju priniesli, este chvilku plakala, aj jej isla krvicka,,, ale potom uz to bolo ok, aj sa to pekne rychlo zahojilo 😉
a nas doktor je podobny asi ako vasa doktorka... na poradni akurat vazi, meria dlzku a obvod hlavicky, a len popocuva, postlaca brusko a dost... ak sa nieco opytam, zodpovie. pritom pise do karty aj to co nerobi... Ked som s malou bola na neurologii, tak som si citala v karte tie navstevy z poradne,,, tak ze mala drzi hlavicku, je pevna, ide rukou po hrackach a pod. Pritom - nikdy sa ma ani neopytal na to, a na brusku ju ani nikdy nedaval, ze ako drzi hlavicku 😒 este ked bola mensia...A co sa tyka mocu,, tak absolutne nic... Akurat ideme zajtra do poradne, to som teda zvedava. Sice mali sme aj ockovat, ale nakolko mala mi stale kasle a dost, tak mu nedovolim,,,, nech to teda odlozime o tyzden aspon.
@nelynka18 Citam ze si zrusila golfac... Tiez som premyslala nad, ale po tyzdni u svokry, co sme mali pozicany od susedky (sice mal uz najazdene svoje km 😀 )som si to rozmyslela, a nie je nad moj xlander xa, necham si ho, a aj babypoint fortunu 😀
@micicka hm neviem co tak zacali revat 😒 niekedy ked robi muz mlieko tak si musim zakryt usi bo ine decibely pusti a nepomoze nic aby sa utisil len flasa 😀
@missy97231 hej hej urobila som riadnu hlupost ale snad ho predam 😒
dobre ranko 😵
vyspinkana do ruzova....maly spal do 5:30 najedol sa a spal do 7 😵 😵 slniecko svieti tak dnes sa uz pustim do upratovania,velka noc predo dvermi a ja nic doma 😅 😅 a za 2 tyzdne nas caka svadba,saty konecne zajednane,tak sa tesim,ze sa troska zabavime 😉
@nelynka18 @nelustek ja som to s upratovanim neprehanala - vcera som poupratovala, poriadne povysavala a utrela prach, nakupila som nadhernu velkonocnu vyzdobu tak som ju chcela dat do cisteho 🙂 aby sme si tu vyzdobu trochu uzili pretoze vo stvrtok odchadzame na prvu dovolenku v trojici - vyvetrat sa a snad si aj trosku zalyzovat v Alpach, tak sa tesim (len mam trochu hrozu z tej cesty, ze ako to Kubko zvladne)
baby ktory gel sa vam osvedcil na zubky? nasmu este nejdu ale chcem pre istotu kupit pretoze budeme cestovat, tak keby ho to nebodaj chytilo na lyzovacke...
a ake lieky ste si este pre deticky brali ked ste niekam isli? my sme doteraz este nepouzili absolutne nic, ale bola som v lekarni a nakupila som zatial toto: Panadol Baby sirup, homeopatika Viburcol, ocne kvapky Ophthalmo-Septonex a mlieko na opalovanie Bioderma s mineralnym filtrom
Dnes má naše Slniečko presne pol roka 😵 ale nám to ubehlo... Zrovna na dnes nám aj vyšla poradňa a druhé očkovanie, z čoho mám zase stres 😖 Najradšej by som to ešte odložila, keďže sme boli doma všetci chorí. Malému síce nič nebolo, ale mám blbý pocit.
Cestovali ste už s detičkami na nejaké dlhšie výlety? A máte odskúšané bývanie v hoteli? Nás budúci týždeň čaká veľká cesta, a veľmi sa teším, ale zároveň aj trochu obávam ako to bude malý zvládať...
@d_anica neviem na ako dlho myslíš tú velkú cestu,ale ja som teraz s malým na hospitalizácii a cestovali sme 3 hodiny v pohode,ani som ho nekojila,on je v aute o.k. a sme na nadšt.izbe a spíme spolu na posteli,trošku máme problém s kupanim skúšali sme v umývadle,potom zase so mnou v sprche a už sa teším ked ho vykúpem doma vo vaničke sme tu 10 dní,vydržať sa dá 🙂
@jana0706 joj aj ja by som sal ale nie do alp ale niekde kde je teplo 😀 tak si to poriadne uzite 😉 a ten gel na 100% mundisal....mojho muza bolel zub,tak si tym potrel dasno okolo a sam povedal,ze mu to paradne strplo a malemu ked potriem dasienka na 2hodiny zaberie na 100% 🙂 aj kamosky ho pouzivaju...
@d_anica vies co?myslim,ze tie okna aj tak neumyjem 😀 to su len keci bo sa mi nechce ako nikdy od vcera mam zalahnute usi akoby som tam mala motyla,ktory trepoce kridlami 😖
@gianni no, nám to vychádza tak na 6 hodín cesta. Pôjdeme vlakom, takže cesty sa nejak neobávam, skôr toho pobytu v hoteli, presne ako vravíš, kúpanie, spinkanie a tak...
@jana0706 No, z liekov vezmem asi Paralen čapíky a gél na zúbky, používame Calgel. Inak neviem, žiadne lieky nikdy nebral, tak s tým si asi vystačíme...
@nelynka18 A z čoho? myslíš ako natečená voda, alebo tak? Mne sa to raz stalo, keď sa mi spravila zátka v uchu a to bolo hrozne nepríjemné ☹ Pomohla mi ušná sviečka 😅
Ahojte kočky 🙂 My máme za sebou príšerný víkend. Malá po nociach plakala. Od štvrtej už vôbec nespávala :/ Keď to neboli zúbky, tak bruško. Chúďatko moje. No túto noc to bola zase ako predtým. Aj ja som oveľa kľudnejšia, keď máme za sebou kľudnú noc 🙂 Ten víkend som bola na nevydržanie aj ja, stále nervózna, do toho aj to počasie, zase tu nakydalo no už to aj zmizlo našťastie a dnes je zase krásne 🙂
Vo štvrtok sa chystáme dať maličkú do svojej izbičky, tak dúfam že sa dobre aklimatuzuje a bude lepšie spinkať. My ju stále budíme. Stačí že vstúpime do spálne, aj keď ticho ako myšky, hneď sa začne hemžiť.Už sa skoro úplne odstavila od kojenia 😢 odkedy papká tuhú stravu,tak prsník ani vidieť. Len v noci, no aj vtedy musím niekedy dokŕmiť. Preto sa chcem opýtať aký máte vy denný težím s detička. Myslím kedy a čo vám papkajú a kedy spinkajú. Moja by papkala len samé dobrotky lyžičkou. A neviem či už môže mať tri príkŕmy obyč. a dva mliečne. Alebo viac mliečka.U nás to vyzerá takto.
Vstáva okolo 7 no vtedy papkať veľmi nechce, lebo sa budí na jedenie okolo 4 nad ránom. Potom má okolo 9-10 ovocie, potom spinká, okolo 12-13 má obed-zeleninku, potom má druhý spánok okolo 14tej. 16-17 má kašu alebo ovocie a o 20tej má mlieko a ide spinkať. Niekedy si ešte pospiná okolo 17tej - 18 tej na polhodku.
A koľko UM dávate na noc? Moja vypije 180ml. Neviem koľko jej mám spraviť, lebo doteraz bola aj kojená a neviem koľko presne vypila z prsníka.
A tak som chcela kojiť aspoň do roka :/ veľmi ma to mrzí cítim sa ako zlá mama. No nútiť ju do toho nemôžem , ja viem.
Prajem vám pekný týždeň a hlavne slnečnýýý ... ja už chcem ísť na korčule.
A plánujem začať držať Dukanovu diétu, tak drže mi prsty aby som mala pevnú vôľu.
@nelynka18 dakujem...na teplo sa velmi tesim aj ja, ale toho si v lete este uzijeme az az...v Alpach by sme teraz mali mat tiez slniecko, a take slnko v Alpach je uplne ine ako tu dole, zboznujem to 🙂 a k tomu fantasticku horucu cokoladu (len skoda ze si do toho tentokrat nebudem moct dat ten ich uzasny aromaticky rum 😝 )
@d_anica ja sa zase toho hotela neobavam, ved nebude treba ani varit ani upratovat, len sa venovat malemu a uzivat si dovolenku...ideme cela partia tak bude urcite veselo...len z cesty mam trochu obavu...ideme autom, tak som zvedava ako to maly zvladne...
@d_anica no nieco take neviem cim to je ale som aj prechladnuta a cela zahlienena,tak asi z toho...usna sviecka?? to je co 😨
@iwky ahoj my to mame takto:
vstava okolo 7,okolo 8 papa mlieko(150ml) ide spinkat o 8:30 vstane do 9:30....potom papa okolo 10:30 presnidavku a ide spat okolo 11.... okolo 13-13:30 ma zeleninu a o 14 ide spat,okolo 16:30 ako-kedy niekedy ma ovocie inokedy mlieko(120ml) a o 17 ide spat tak na pol hodku a pred spanim okolo 19 spapa cez flasu kasu(150ml) a v noci sa budi raz okolo 4 a vypije tak 120-150ml... ale niekedy ma len jeden prikrm podla toho aku ma naladu a ako vstava a ci sme doma a tak.... 🙂
@nelynka18 pozeram ze spinkate castejsie ako my - ja ked som kamoske hovorila ze Kubko spi este trikrat denne (ale dva z toho su take kratke spanky, jeden vacsinou aspon ta hodinka) tak sa cudovala, ze jej mala spavala v polroku uz iba dvakrat...ale kazde babo si to nastavi podla seba...
@iwky ahoj my máme podobný režim len ráno okolo 7 pije MM potom ako vy a o tej 16 - 17tej zase MM čo jej niekedy nestačí a dorobím 120ml UM a na večer o tej 18:30 - 19:00 tam už má UM a dávam jej 230ml.
baby tak dnes som zmákla všetky okná som teraz totál vy&štavená 😝 ešte pozvešať prádlo a vyvešať nové akurát doprala práčka a to už mám v koši dve predchádzajúce várky 🙄 neznášam ked ideme na víkend preč lebo potom celý týžden len dohánam.... a chcem to stihnúť do zajtra lebo potom má riško prázdniny tak nech sa mu trochu povenujem 🙂 . Dnes ráno sme mu gratulovali k meninám ( muž bude dlho v práci takže večer by sme to nestíhali) taký hrdý bol 🙂 zlatúšik.
@nelynka18 vštko najlepšie aj tvojmu riškovi 🙂
@jana0706 tak nas je taky spachtos od mala 😉 tiez poznam deticky co spinkaju omnoho menej ako nas ale ved tie deturence vedia kedy im treba spat 🙂 dnes mi kamoska hovorila,ze jej dcerka(tak stara ako domo) bola cele doobedie hore a ked sme boli vonku o 13 tak stale nespala 😕 ale bola vcelku kludna 🙂
@d_anica aha no take cosi som uz pocula.bola som v lekarni dala mi kvapky a mam si do nich namocit kusok facu a dat do ucha,tak tak dorim dufam,ze to zaberie ak nie skusim tu sviecku 😀 a kde sa to da zohnat?
@zuzkazv jej dakujeme aj vasmu vsetucko len to dobre 🙂 my sme gratulovali s muzom uz vcera 😉

caute baby, mozem sa spytat ako prebiehaju vase poradne? kontroluju detickam doktorky aj hlavicky? mam pocit ze ta nasa na vsetko sere, tak ze ci nieco nezanedbava nahodou - ani o odoberani mocu v 5. me siaci nic nehovori.. dakujem za info. majte pekny den 🙂