Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
ahojte baby, píšete že dávate aj cestoviny, chcem sa spýtať že aké vaječné alebo bezvaječné či nejaká detské su aj?? a to rozmixujete a s mäskom podávate?? ja som cestoviny nerobila ani riškovi ked bol taký malý tak neviem ako na to 😅 a ešte sa chcem spýtať kolko vám vydržia detičky sedieť bez pomoci? naša tak pol minútky vydrží
@dzuli08 ahoj tak moja linda zjedla tej kase 60ml a isla spat 18:45 zobudila sa 19:28 ale to ju podla mna sused pod nami zobudil pretoze oni ho nechaju trieskat vsetkym moznym radiatorom skrinkami... a potom mi len deti budi 😠 no a ked zaspala o tej pol osmej zobudila sa az o 23:20h. a potom est 3x tak bud pomohla kasa alebo nahoda...? 🙂
ahojte,citam ako vase deticky krasne papaju...ten nas ako kedy...doobeda vacsinou tu presnidavku zje ale potom uz moc nechce.aj mlieko pije stale 120-150ml.rada by som mu aj dobroty vyvarala ale vacsinou to skonci v kosi 😒 ked sme boli v sobotu sa kupat maly nam musel prechladnut ked sme sli do auta bo je hrozne usopleny.davam mu morsku sol a uz sa to zlepsuje.v sobotu ideme na svadbu a dala som si kvoli tomu urobit nechty,no hruza ako mi zavadzaju pri malom 😀 a maly bude s babickou 🙂 no a dnes mi konci materska,tak zajtra idem na socialku a na urad prace si poziadat o rodicak,tak dufam,ze to postiham bo musim brat aj maleho,nema ho kto strazit.
@zuzkazv ahoj ja som tiez cestovinu riskovi davala az okolo 8.mesiaca a davala som mu do vyvaru rezance,vajecne a mixerom som ich na male kusky pokrajala.a maly vydrzi sediet sam aj dlhsie niekedy ale podla toho co robi ked sa s niecim hra a nemyka sa vtedy vydrzi sediet dlhsie asi tak 1-2 minutky ale to malo kedy 🙂
@zuzkazv dávam obyčajné bezvaječné cestoviny, niťovky, a to mixujem akože do polievky, najprv mäso potom zeleninu a nakonci cestoviny a to už nechám na také menšie kúsočky aby postupne zvykala aj nato že nie je všetko tekuté. a sedieť bezpomoci vydržý tak okolo päť minút, ale zato otáčať z brušku na chrbát sa jej nechce....čo ma velmi prekvapuje, žeked sedí a chytím jej ručičky tak sa dáva na nohy, potvorka jedna 🙂🙂
@lolko_lenka jeeej aká je šikovná, veď už všetko dokáže, to naša Natálka je nejaká lenivá, ale tak čo s ňou urobím 🙂
a samozrejme blahoželám k 7 mesiačikom 😉
@nelynka18 my sa s papaním tiež trochu kazíme. ovocie jej nechutí, s mliečkom je to katastrófa, jeduje sa na fľaši, len žuje ten dudel a nepije poriadne. najlepšie papá v noci, to vypije 240ml na jeden šup, ale cez deň 100-140ml max!! ja niekedy už strácam nervy aj pri papaní aj pri zaspávaní 🙄
baby a moja sa stále nepretáča, myslíte, že mám už stresovať? ako by som s ňou mala cvičiť? lebo keď ju ja pošťuchnem, tak sa prehodí na bruško aj ručičku si vyberie, ale sama ani za nič...
@micicka podla mne nemáš sa stresovať ešte majú kopec času na otáčanie sa, raz na to príde ako sa to robí, aj moja sa prehodí na bruško len vtedy ked sa jej zachce a to veľakrát má v ruke nejakú hračku alebo si chytí nožičky a tak sa prevalí na bruško ale späť jej ani za svet nechce 😒 , a do sedu sa ti ťahá?
@micicka ani moja mala sa nechce pretacat, vie sa otocit z chrbatika na brusko sama, ale robi to len vynimocne... Cez sviatky sme tu mali sedemmesacneho chlapceka a ten lietal po posteli ako divy, este aj kosik z hrackami si sam naklonil a nakukol do neho 🙂
Dievcata, mozem dat malej banan? A mozete mi poradit ako mam malej zaviest lepok, resp. kolko a ako casto? Uz sme mesiac na prikrmoch, papame zeleninku a masko na obed, a ovocie na desiatu... Myslite, ze uz mozem zacat davat aj kase na veceru? Mozem ju prikrmovat uz 3-krat denne?
@nelynka18 joj tak vy si takto vyrazíte na svadbe z kopýtka 😉 aj ja by som si rada dala taký reset 😎
@nelustek no to ti teda krásne vydrží že 5 min. naša sa hned začne za hračkami načahovať alebo za niečím čo zbadá a hned ju kláti 🙂
@tunzal to robí aj naša že sa do nožičiek zapre 🙂 sú to potvorky 😉
@micicka určite nestresuj, ked sa jej nechce nič s tým neurobíš ono ak je dosť pohyblivá inak ako len pretáčaním tak je to ok 😉
@micicka Ďakujem. Neboj, aj Natálke sa to zapáči a potom sa už nezastaví 🙂
@peta_k ja som dala malej banán ako prvé ovocíčko, lebo jablko som doma nemala a zjedla ho úplne v pohode, ani ju nezapieklo, ale určite treba sledovať, či nebude nejaká reakcia...
čo sa týka tých pohybov, určite sa rozbehne, len tomu treba nechať čas....naša sa začala pretáčať z chrbátika na bruško, ked mala 5 mesiacov, o nejaké 2 týždne z bruška na chrbátik a ked mala 6 mesiacov sa dala na 4 (hompáľa sa) a robí striešku na rukách a nohách. Posúva sa po podložke ako divá, stále striehnem, kde sa nachádza :D
moja má 7 mesiacov a kašičky na večer ešte nedávam, ale neviem ako si na tom ty, ja ešte kojím a v noci sa mi tak často nebudí. Závisí to aj od toho, ako sa ti v noci budí, či to nie je moc často, vraj tie kašičky dosť zasýtia a detičky spia tuhší spánok.... ale čo je na tom pravdy, neviem....
@peta_k podla mna môžeš v pohode dať kašu, a ked zje tak kludne daj aj banánik. naša malá celkom odmieta mlieko, tak ju prikrmujem 5x , ráno má kašu, potom ovocie, obed zeleninu+mäsko, olovrant kaša alebo jogurt, večera kaša na dobrú noc. síce sa mi zdá ta kaša moc ale jej to chutí a moc navýber nemám ked mlieko nechce, a v tých kašiach aspoň niečo je a aj doktorka to udobrila, že nemám jej nasilu dávať mlieko ked nechce, že proste sú takí drobci, ktorí po istom čase odmietnu a hotovo
@lolko_lenka
@tunzal dik baby za odpoved
Este sa chcem spytat, kupila som tie kase od babylove, co ste mi tu poradili... psenovu od 4. mesiaca a trojzrnnu od 6. mesiaca. mozete mi napisat postup ako ich pripravujete? Lebo ja sa z toho navodu neviem vysomarit 🙂
@peta_k ja zarabam kase iba s vodou, alebo som tu ovsenu pridala malemu do zeleninky...mozes jej to ale zamiesat napriklad aj do duseneho jablcka (alebo ovocnej vyzivy)...na obale vacsinou pisu viac moznosti ako mozes tu ktoru kasu pripravit...lepok som zacala zavadzat prave s tou ovsenou kasou...a raz za cas dam malemu malicku omrvinku celozrnneho chleba ked prave mame doma cerstvy (taky co neobsahuje ziadne E-cka ani bielu muku)...
@micicka nas sa najviac napapa pred spanim 150ml kase bez problemu,rozmyslam,ze by som mu dala aj viac..v noci tiez v poho 150ml vypije ale cez den hruza.napriklad teraz som mu davala presnidavku a len mi na tu lyzicku vrcal a zjedol ledva polovicku ale vypil 100ml caju.a co ti tazko zasapava?my nastastie s tymto problem nemame.niekedy ked je moc unaveny,tak si pri zaspavani poplace chvilu ale potom pekne zaspi.aspon ze tak 😉 a stym pretacanim si nerob hlavu.moj synovec sa 1x pretocil mal skoro 8mesiacov 🙂
@zuzkazv no veru ideme sa troska odreagovat ale na nedelu sa netosim.bo ide na tu svadbu vela mladych a znamych,tak sa skor ako 4 domov nedostaneme urcite 😀 ale mama ma maleho az do obeda,my sa vyspime,dame kavu,sprchu a pojdeme aj s deckami na popravky(posvadobna hostina) takze v pondelok budem rada,ze je po vsetkom 😉
@micicka podla mna sa nemusis stresovat, kazde babo je ine - nas maly sa pretocil z chrbatika na brusko ked mal 5 mesiacov a tyzden, ale len nam jeden den ukazal ze to vie - urobil to parkrat za sebou, a odvtedy nic - keby som to vtedy nenafilmovala tak snad ani neverim ze to spravil 😀 zato ked mu chybal 1 den do 6 mesiacov sa pretocil z bruska na chrbatik - prisiel na ten "grif" ako sa posunut nozickou a to sa mu strasne paci, robi to v jednom kuse, ani sa nestihnem od neho pohnut a uz je pretoceny, pripadne sa "plazi" ked je na brusku, ale este nevie zapajat rucicky takze je to take smiesne plazenie...a do sedu sa taha rad, ale sam mi este nevydrzi vobec sediet - dufam ze to pride same, zatial sa s tym netrapim...
@nelynka18 super ze sa pojdete zabavit - bude to urcite prijemna zmena 🙂 to u nas varovanie zatial nehrozi kedze sa kojime, takze aj minule ked kamosky oslavovali 30 tak isiel so mnou mm aj maly - ked bol vyspinkany tak bol chvilu s nami, potom ho mm zobral a kocikoval po meste a ked bol hladny zase ho priniesol...a mne to dobre padlo pokecat s babami, navyse vybrali uzasnu restauraciu z ktorej bol vyhlad na cele bratislavske stare mesto 🙂
baby kakaju vam deticky kazdy den? lebo nas maly tak kakal, ale v nedelu vecer nam prvykrat od narodenia vracal, zrejme sa prejedol mlieka, a vyvratil toho fakt vela, asi vsetko co mal v zaludku (prikrm v ten den nedostal, iba zopar lyziciek kase), teplotu nemal a hned v noci uz normalne jedol, ale odvtedy este nekakal - iba prdi, je spokojny, brusko ho neboli, papa iba MM - akurat v utorok som mu dala na obed trochu zeleninky, ale kedze stale nekakal tak som odvtedy s prikrmami prestala a iba ho dojcim...myslite ze mam radsej zavolat dr?
@jana0706 mne ešte tiež nesedí, a to má 7 mesiacov, vôbec sa kvôli tomu nestresujem, za mesiac sa toľko toho naučila, že sedenie ju ešte počká 🙂 musí si niečo nechať aj na neskôr 🙂
Ani my este nesedime same...a ja ju ani nedavam. Podla mna je na to cas a pockam, kym si bude vediet sadnut sama. Aj syna som tak "nedavala" a teraz ma krasny rovny chrbatik a pekne drzanie tela. Stale sa kojime, prikrmy nam nechutia-vsetko vypluvame. otocit sa otocime len ked sa nam chce. Proste - pohodlnym krokom v pred!!!
@nelynka18 aj my ideme v sobotu na svadbu, tak sa uz tesim 🙂 berieme aj emku so sebou, chcela prist ku nej svokra ze pri nej bude v noci ale ja ju kazde dva hod. kojim tak ju radsej berieme...a manzel cestuje v nedelu hned do nemecka takze aj tak asi do konca nebudeme, ale aj tak dobre, som netancovala ani nepametaaaam 😀
@jana0706 ja tiez len kojim ale pred casom som mu uz skusila dat sem tam zeleninku a vtedy sa mu heho pravidelne vyprazdnovanie sa uplne rozhodilo. Dovtedy mi kakal 3-4x denne a po par lyzickach mrkvy zrazu vobec, a to co za cely den "nasetril" potom vypustil naraz a to si mala vidiet toho krakena🙂 aj neskor, zrazu mu stacilo kakat 1x za den ci dva. Vsak aj preto som sa este vratila k vyhradnemu dojceniu, lebo ad 1) mu to staci a ad 2) mne chybala prazenicka v plienke🙂 takze nestresuj, on sa vykaka, ked to na neho pride.
@jana0706 hej je to super od kedy som vedela,ze som tehotna,tak som sa neodreagovala neako...boli sme sice v tehotenstve na svadbe ale tak pred polnocou som sla domov,co som uz nevladala a raz sme si boli do 22 hodiny sadnut inak nic.ako co mame taku partiu co maju tiez decka tak sa raz tyzdenne stretavame vzdy u niekho ineho ale to je plny dom deti 😀 😀 to ti verim,ze ti to padlo vhod,neni nadto na chvilu vypnut 😉
@jana86 a nejdeme na tu istu 😀 😀 😀 😉 a to budete s malou aj vecer?asi beriet kocar ci ako?ale tak aspon na chvilu sa ist odreagovat je super 🙂 takze od pondelka budete zase same,co?to je naprd ked takto musi chlap chodit prec 😒 moj nastastie ma robotu teraz kusok od nas tak kazdy den je doma o 17....
baby ake mate pocasie?tu je hrozne zatiahnute,maly mi uz 3krat spi a do vecera pojde este 2krat,co sa mu z toho stale drieme 😒 a to musim ist po riska do skolky o 15:30 bo ma anglinu,tak neviem ako nam to vida ci nebude prsat 😒

Ahojte, tak dnes má Nelka 7 mesiacov a najnovšie miery 8370 g a 68 cm ♥ Papá obediky - zeleninku, mäsko, olovrant - ovocíčko a už môžeme pridať aj cestovinky k obedíkom a jogurtík na desiatku 🙂 Pretáča sa z bruška na chrbátik, z chrbátika na bruško, hompáľa sa na kolenách, robí striešku na vystretých rukách a vystretých nohách a lietadielko na brušku 😀 strašne veľa vykecáva, hlavne kuriatku v knižke a strašne piští, keď sa teší 🙂 a mamina z nej má taaaaaaaakuuuuuuu obrovskúúúú radosť 🙂