Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@reanda presne tak isto, na bok sa da,ale na bruško nie, snáď neskôr 😉
@tunzal do sedu jasné, keď jej dám ruky, tak sa hneď dvíha, keď ju kŕmim na vankúši, takže to má trolinku vyvýšené, hneď idú laktíky a hlava dopredu a snaží sa o dušu 😀
@peta_k banán podľa mňa môžeš kľudne, my sme tiež dávali už, a ja som lepok dala v ovsených vločkách, najskôr som ich namočila, potom chvilinku povarila a pomixovala, neskôr som ich už ani nemixovala.
@zuzkazv tak ona je až až pohyblivá, niekedy si myslím, že uletí a keď zaspáva, tak sa točí dokola v postieľke, čo toľko nohy vyhadzuje 🙂
@nelynka18 veru ťažko zaspáva, dns aj včera som ju nechala vyrevať a za 10min spala, inokedy to trvá aj 3/4 hodinu 😠 lebo dudel chýba, potom sa prikryje plienkou a akože si ju nevie dať dole, potom veľké rehoty a stále dokola...
no a ešte sa chcem spýtať na kaše! dnes som jej robila na desiatu ryžovú kašu od sunaru. ani som tam nedala toľko toho prášku ako bolo v návode, pretože to bolo extrémne husté!! potom som to musela ešte dodatočne mliečkom zriediť! a vôbec nebola hladká, ale s takými malými grckami - ako mi na začiatku zhustla, tak už som to nerozmiešala do hladka.
vy ako robíte kaše? podľa návodu alebo od oka? ďakujem
@micicka kaše už len od oka, lebo jeden druh je podla návodu také že v tom aj lyžička zastaví a zas iný druh je riedke moc.....takže tolko o tých návodoch....
ked sa ti dáva na bok, a ked sa snaží sedkať, tak to že sa ti ešte neprevrátila na bruško nerieš, časom to pôjde iste.
práve rozmýšlam že budem musieť riešiť krmenie inak ako v lehátku, lebo sa mi už v tom posedí a myká kade tade, rukou rozhadzuje a pod. jednoducho už v tom neposedí...
@micicka to robieval aj dominik kym sa nenaucil zaspavat sam...samozrejme,ze ked mu vypadne cumel musim prist a mu ho dat inak by neazaspal ale uz si ho menej vypluva ako pred tym....a co sa tyka tej kase ja ju robim len do flasky a na 150ml davam zhruba 3 lyzice a je to akurat cez flasu 🙂
@tunzal Ahoj 🙂 čítala som tu, že dávaš malej sem-tam aj jogurt. Máš tak isto veľké dievčatko ako ja, a tá moja tiež úplne odmieta mliečko. Vypije len na noc, keď ide spinkať a v noci alebo nad ránom keď sa zobudí. Aký dávaš jogurt? ja by som možno tiež skúsila ale nechcem jej urobiť nejak zle. No papkať kašu tak často, tiež nieje bohvie čo.
@iwky ahoj, dávam zvolenský alebo tami. aj doktorka nám s tým súhlasila, vlastne ona mala nápad že mám dať občas smotanový jogurt , aby mala dostatok bielkovín.malá sa mi ani v noci nebudí na mlieko, takže aspon v tých kašiach je UM, len mne sa to zdá moc, síce jej obmieňam aj cez den, tak že ráno má hipp prvú kašu mliečnú - to je také bez chuti, poobede má bud ten jogurt alebo kašu vanilkovú či broskyňovú, a na večer dávam kašu na noc to bud banánovú alebo hipp keksíkami,. moc na výber ešte nemáme, ale akonáhle začnú papať chlebík alebo rohliček tak bude iné si myslím.
@micicka asi hej, ked si pozreš tak sú aj výživy s jogurtmi čo sú od 4. mesiaca, ale to nedávam každý deň, len tak max 3x do týždňa, a je vynikajúca aj na stolicu, napr.ked nechce na desiatu jablko, lebo sú aj také dni.... a má v obede viac mrkvy tak dám poobede jogurt a nemá zápchu 😀 ale ešte ani raz ju neprehnalo.
ahojte.....tak sabinka vazi ako 6,5 mesacna 6750g a meria 69 cm....uplne je dobrucka, stale prespi celu noc. na to, ze je o trosicku drobnejsie velmi jej chutia prikrmy, presnidavky, ovocie, kase.....robila som jej aj naturalnu ryzu, pre mna to bolo nie moc dobre a mala to raz dva spapala. mrkvicku miluje najviac a zalizuje sa aj po spenate so zemiakmi a uz som jej dala aj zltko.
uz si ako tak zacina zvykat aj na druhych, uz tak neplace ako predtym, tak sa z toho vytesujem......ale boli sme na sono obliciek a len co sa jej prihovoril doktor, tak spustila taky plac......
dnes som sa dozvedela, ze syn na 100% uz 2.5. odchadza na pol roka na ten cyprus, tak som zvedava ako to prezijem...
@zuzanazuzana akurat ma minule napadlo ze co je s vami, si uz dlho nepisala - Sabinka pekne rastie a krasne sedi 🙂
@micicka ani moja sa este sama nepretaca 😒 ale vidim na nej, ze uz zacala sa vykrucat na bok, takze je to v "procese" 😀 ona nejak aj za hrackami sa neskoro zacala natahovat, podla neurologicky,,, tak myslim, ze aj v tomto je taka "pomalsia" 😉
a este stale nevie jest lyzickou,,, uz 3tyzdne skusame - a stale len pluje, a pluje... 😒 nebavi ma to. skusim jej dat vyzivu ovocnu? mozno jej zachuti viac ako zelenina, a nauci sa rychlejsie 😀
@jana0706 no boli sme cela rodina total chora, sabinka to znasala najlepsie...a prisli na SK bratia aj tato, tak s nimi sme casto boli.....sabinka zacala sediet zo dna na den minuly tyzden......zrovna sme boli u brata a ona si sedkala minutu, dve......a vy sa ako mate? inac aj moj syn sa vola jakub, ale to je uz skoro 18 rocny KUBO, aj na neho sedi to meno....hihi.
Ahojte, tak ďalšia noc asi bude prebdená ☹ Hanička je posledné noci a dni uplakaná a nikde sa jej nepáči a je ako malý tiger. Ja som ako vypľutá, ešte aj Matej má nejakého pneumokoka neliečeného - zmenila som detskú dr. a tá sa až zhrozila ako pristupovala minulá dr. k všetkému a nič neliečila. Tak sme naviac zatvorení doma. Hanička má na jasienku bodku nejakú tak dúfam, že toto obdobie znamená zubálik do rána a potom bude len dobre.Čo by som ja dala za prespatú noc, keď bude spať Hanka aj Matej 😅
Rozoberáte pretáčanie, lozenie a sedenie - Hanička sa pretáča ako raketa ale občas si zabudne ručičku pod sebou a hups je otočená nazad a vtedy sa náramne čuduje 😀Pretáča sa z chrbátika na bruško, ale už sa podarilo aj opačne. Prelozí celú manželskú posteľ ale to je náhodné preguľovanie. Loziť nelozí iba zodvihne riťušku ale predok nevládze zodvihnúť. Sedieť tiež ešte nedokáže bez opory ak tak len pár sekúnd.
@zuzanazuzana jej aká kočka okatá 😉 O plachosti mi hovor, Hanička nie vždy ale tak 75% keď sa jej niekto cudzí prihovorí alebo dotkne tak plače ale potichu.
@zuzanazuzana ahoj no konečne vidím že tu je ešte jedno drobátko ako máme my 🙂 naša má teraz 6,5kg tiež je strašne drobunká hoci krásne papá aj tak priberá pomalšie no ked ona to všetko vyhenží a vykaká 😀 . a malá je strašne zlatunká 😵
@jani74 aj naša tak dvíha riťku a predok nie 😀 ked na to prídu tak ich už budeme po celom byte nahánať 😀 dúfam že s tou druhou dr. budete mať viac štastia, nech sa rýchlo uzdravíte 🙂
@nelustek potrebuje sa pritúliť 🙂 to robí aj moja, ale po dnešnej noci idem kúpim kašu a skúsim jej večer dať ešte pred kúpaním a po kúpaní ju nakojím....
😠 😠 😠 joj taká som nahnevaná, sama na seba, že až, kúpila som v tescu vlhčené utierky v akcii, hovorím vyskúšame, aspoň trošku ušetrím....a akurát ich môžem použiť namiesto toaletného papiera alebo ako utierku na prach lebo sú také suché .....
ahojte babulky, takže ja som včera prvý raz vyskúšala na noc kašu, teda spapala kašu, okúpali sme sa a poto ešte trochu mliečka. to bolo cca o 19,30 no a papala až o 5,30 😀 neviem či je to náhoda, veď uvidíme dnes. ale o 4,00 sa samozrejme začala mrviť, ja som aj mlieko nachystala, aj som ju prebalila, či sa zobudí úplne a nič, trošku ponadskakovala a spinkala dalej, keby jej to chce takto zostať 😉
@tunzal choď ich vrátiť! vlhčené majú byť vlhčené, to je jedno že boli v akcii!!
@nelustek Linduška je nádherná a šikovná 🙂 a aké krásne husté dlhé vlásky má 😉
@tunzal ja som raz kúpila tie gaga, tuším tiež Tesco je značka a tiež som na ne nadávala, našťastie som ale kúpila len jedny.... pomer kvalita - kvantita-cena nula bodov!
ja som si len teraz všimla že je 13. a piatok, tak už predsa viem že prečo mi dnes nič neide tak ako má byť... 😠

Ahojte tak ako som lindusku vychvalila s papanim tak dnes bieda dala si dve lyzicky a aj o sa tak znechutene divala na mna 😒 nemoze to byt kvoli tej kasi co som vcera dala na veceru?