icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelustek
13. apr 2012

Ahojte vcera ako som spominala ze nechcela zeleninku,tak vcera som jej urobila 128g dala si len 2lyzicky a dnes to vsetko dopapala.Tak som rada ze to nebolo tou kasou ale ze proste len neccela nemala chut 🙂

bettina
13. apr 2012

@micicka a kolko z tej kase spapkala? lebo ja robim podla navodu 155 a malej to netaci, este taha o dusu. a potom este dokojim. ale v noci sa aj tak dost budi.

zuzkazv
13. apr 2012

@tunzal ahoj ja používam vlhčené obrúsky z lidla tie toujours a som s nimi spokojná 🙂
@micicka super že tak dlho vydržala spinkať, naša už v noci nepapá a to jej večer dávam iba sunar a kašu ešte nie 🙂

tunzal
13. apr 2012

@zuzkazv tie z lidla som mala aj , s tým nemám problém, len som minule bola v tescu, ale poriadne som na nich doplatila, neide o tých pár centíkov ale to je hotová katastrofa tie obrusky, uplne suché a dokonca aj tenučké....proste nanič.. 😠 ale čo už nabudúce ich nekúpim a hotovo...

micicka
13. apr 2012

@bettina no ja som robila zo 150ml mlieka, ale takú hustú na lyžičku a nespapala ju všetku, dnes som urobila zo 120ml mlieka a tú spapala všetkú + ešte trošku mliečka

micicka
13. apr 2012

@zuzkazv moja mala krásne obdobie, že papala večer okolo 19,00 a potom až ráno cca o 6,30 a spala ďalej do 9,15 to bolo ale asi pred 1,5 mesiacom 😒 možno už jej ten sunar nestačí, no uvidíme čo bude dnes, nechám sa prekvapiť 🙂

katulka74
13. apr 2012

@tunzal z Kauflandu su dobre take zelene,stoja do 80 centov.

nelustek
14. apr 2012

@katulka74 aj my kupujeme v kauflande ale tie v modrom obale
@tunzal

kucminka
14. apr 2012

maminy,chcem sa vás spýtať,keď nekojíte a dávate príkrmi,s akým odstupom?lebo ja dám ráno 8.30mlieko a okolo obeda mi spapá príkrm tak cca 250,podľa toho čo má,spapá aj celý banán a jablko naraz, a potom mu dávam kašu okolo 16.15,myslíte že to má málo,že mu medzitým mám ešte niečo dať,lebo sa mi zdá že je nespokojný,ale či z hladu alebo zo zúbkov.

jani74
14. apr 2012

neverím-Hanička mi už 2,5h spinká bez prestávky 😲 😲 😲 keď chcem aby hajinkala tak nie a teraz sa tu len krútim a kukám či dýcha 😎

tunzal
14. apr 2012

@kucminka odstup medzi príkrmami máme 3-3,5 hodiny, málokedy 4 hod.ale vtedy je už velmi hladná, ale aj včera aj dnes sa jej moc papať nechce, pozerala som dasienká má tak opuchnuté že sa jej ani nečudujem

rough
14. apr 2012

@kucminka myslim, ze to ma malo, ak pomedzi to nedavas ziadne mliecko. Papat sa ma 5x denne - ranajky, desiata, obed, olovrant a vecera, prip v noci este mliecko. Cca kazde 2-3 hodinky nieco.

kucminka
14. apr 2012

@rough on papá 5krát dennne,dávam mu okolo 3.30ráno mlieko,okolo 8ráno Mlieko,na obed príkrm,potom okolo 16.30kašu a večer po kúpaní zasa mlieko.Takže má 5krát denne,len neviem,ako mu to mám dať tie príkrmi,keď sa mi zdá,že aj keď mi spapá veľa príkrmu,tak ho to tak nezasýti,teraz som mu spravila kašu a nastrúhala do toho jablko aby mal toho viacej,tak uvidíme.A koľko krát za deň dávate už príkrmi,ešte raz či už 2krát?

kucminka
14. apr 2012

@jani74 asi je dnes nejaký divný tlak,malý mi spí na balkone už skoro 4hodiny,neviem či ho mám ísť zobudiť,dúfam,že v noci sa budeme b 😉 aviť

jankamgr
14. apr 2012

ahojte žienky, chcem sa spýtať, o dva týždne mi končí materská. chcem požiadať o rodičovský príspevok, mám žiadať na socialnej poistovni? ako mám postupovat? Ďakujem za rady 😉

cabby88
14. apr 2012

Ahojte žienky!Tak my máme za sebou aj druhé očkovanie bez teplôt,máme 6710g a 71cm...Papáme už obedík zeleninku a na večeru kašu,ale žeby mi lepšie spala v noci to veru nie...budí sa každé dve hodiny na kojenie ☹ pozerám ako vám detičky už krásne sedia,naša ešte vôbec,aj keď je podopretá vankúšmi hádže ju zo strany na stranu ako opitú 🙂 ani loziť ešte nevie,ako sa naučila otočiť z bruška na chrbátik,tak je na brušku len minútku,vôbec sa jej tak nepáči...inak koľko by malo vypiť vodičky polročné kojené dieťa?Naša nevypije vôbec ale vôbec nič,vodičku aj čaj vypľúva,a ja sa bojím dokedy jej ešte bude stačiť od smädu len moje mlieko...si predstavte že mojej známej 7mesačná dcérka už chodí,keď ju držia za ruky...dokonca sa aj sama postaví na nožičky a sedieť bez opory vedela už ako ledva 5mesačná...sila že?

cabby88
14. apr 2012

@jankamgr ahoj,ja som akurát včera bola na sociálnej a poslali ma dokelu,že mám prísť až keď mi skončí materská,že skôr mi papiere nemôžu dať... 🙂

tunzal
14. apr 2012

@kucminka papáme okolo 6.30 -7.00, okolo 10.00, 13.00-13.30, okolo16.30 olovrant a večeru má okolo 20.00. ale všetko podla toho ako sa ráno zobudí, občas pol hodina sem tam.

ešte niekde by si mohla šupnúť "desiatu" a možno potom obedík trošku posunuť , lebo takto poobede máte trošku málo podla mna

nelustek
14. apr 2012

http://www.kojeni.net/prikrmy.php celkom dobra stranka s prikrmamy 😉

zuzanazuzana
14. apr 2012

@jankamgr ahoj....ja som si to vybavovala den po skonceni materskej a potrebovala som zo socialnej potvrdenie, ze som poberala matersku a kopiu rodneho listu malej a samozrejme vyplnenu ziadost o rodicovsky prispevok. tam ti daju papier, ktory si zanesies na zdravotnu. na zdravotnej tiez budes potrebovat potvrdenie, ze dokedy si poberala matersku.

zuzanazuzana
14. apr 2012

@zuzkazv presne ako tvoja aj moja mala strasne vela kaka.....doobeda aj 5x, nestiham prebalovat. a hlavne mi cez den velmi malo spi 2-3x denne po 20 minut.

zuzanazuzana
14. apr 2012

@kucminka no kedy budeme spolu kocikovat? nech si sabinka poriadne poobzera toho tvojho samka.

zuzanazuzana
14. apr 2012
kucminka
14. apr 2012

@zuzanazuzana júj,by som aj rada,ale on je taký strašne zlý,že nemám odvahu s ním nikam ísť,dneska sme museli aj od našich odísť domov,len reval,reval a reval.Už strácam nádej,či bude niekedy lepšie ☹ ☹ ☹

micicka
14. apr 2012

@kucminka no ja dávam príkrmy každé 2,5-3 hodiny, verím, že taká zeleninka vytrávi skôr ako mliečko. ale teraz mi nejako prestáva papať 😠 banán, jablko nechce vôbec, dnes nás tu všetkých upľula! aj s obedom to nebolo kto vie čo, takže ja zase dávam potom ešte trošku mliečka

micicka
14. apr 2012

@jani74 u nás je to presne tak! keď nespí, tak sa jedujem a keď spí, tak chodím a pozerám, že čo sa deje, namiesto toho aby som si ľahla do postele aj ja! ale keď ona nepovie dopredu, že bude dlhšie spať 😀 😀

micicka
14. apr 2012

@jankamgr podľa mňa treba žiadať na upsvare - úrad práce sociálnych vecí a rodiny tuším, ale u nás chcú aj zo soc. poisť nejaké potvrdenie, že kedy skončila materská

jankamgr
14. apr 2012

@cabby88 @zuzanazuzana @micicka joooj, žienky ďakujem 😀 takže zase nervy a behanie po úradoch 😖 😖 😖

micicka
14. apr 2012

@jankamgr ale nie, žiadne nervy, neboj 😉 to vybavíš v rámci dvoch prechádzok, prvá bude do soc. poisťovne a druhá na UPSVR 😉 jaj a o zdravotnej som ja zatiaľ nepočula, tak si prípadne zavolaj na ten UPSVR, nech vieš dopredu, či bude ešte niečo chcieť a ten RL treba, to aj mne hovorili a ešte sa na mieste podpisuje nejaké vyhlásenie, ale to šlo ku všetkým žiadostiam

reanda
14. apr 2012

@cabby88 ked je kojena, nemusi mat ziadnu vodu, mlieko jej staci