icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

katulka74
16. apr 2012

@micicka po cisarskom by si nemala otehotniet skor ako po 2 rokoch,odporucaju tri,ale 2 su v pohode.

katulka74
16. apr 2012

Ahojte,citam,ze riesite stravu,my tiez z ovocia stale jablcko a banan,ale striedam to s nemliecnymi kasami,napr. 8 zrna nemliecna kasa a do toho mu vmiksujem banan alebo jablcko,na druhy den mu dam zas jablcko s mrkvou,potom banan s piskotom a tak to nejak tocim alebo slivkovu nemliecnu kasicku a teraz mame kupenu broskynu a marhulu od hipp,tak som zvedava,kym bude cerstve ovocie,na obed mame bud zeleninku so zltkom alebo telacie alebo hovedzie alebo kuracie masko so zeleninkou a to striedam so zemiakom alebo ryzou alebo krupicou a buduci tyz uz skusime vlocky a potom cestovinu.

reanda
16. apr 2012

@jana0706 este robievam kukuricnu, z kukuricnej muky a vody + tiez mm, ked mam, ta je vyborna s bananom, aj s jablckom, to ked nahodou mala nezje, tak to dojedam 😀 ja som lepok zatial nedavala.. teda vlastne raz som jej dala korku zuzlat, ked sa nacahovala.. ale potom budem tiez robit asi kase z normalnej muky - ovsenej, alebo z vlociek.. este uvidim

reanda
16. apr 2012

@jana0706 brokolicu mala vcera prvykrat - s ryzou, vsetko to vyvratila ☹ a este potom aj mlieko.. a dnes ma teplotu, tak neviem, ci jej nesadol ten prikrm, alebo na nu nieco lezie, ale druha polovicka brokolice s ryzou, co mala byt dnes na obed poputuje asi do kosa
my mame zeleninu bio - zo zahrady 🙂 inac bio nekupujem, tu ani nie je taky obchod.. nejak extra zly pocit z toho nemam, zas tolko kupovaneho toho nepoje.. ja mam zase nedoveru v tie vyzivy v poharikoch

zuzinr
16. apr 2012

@jankamgr co sa tyka rod. prispevku tak najprv musis ist na socialku (alebo skus si tam zavolat, ja som s nimi dohodnuta, ze mi papier o ukonceni materskej poslu postou, takze tam nemusim ist) mne tiez povedali ze si mam zavolat az ked mi bude koncit aby nedoslo nahodou k nejakej zmene, preto to nechu davat dopredu a potom s tym papierom a kopiou rod.. listu na urad prace.... Pokial si bola zamestnana tak nahlasit pre istotu aj zamestnavatelovi (alebo lepsie si to overit, oni by to sice v systeme mali mat evidovane ze kedy ti konci materska) a oni by to mali dat vediet zdr. poistovni, tam nemusis ist, pokial si nebola zamestnana tak aj do zdr. poistenovne, mozno sa to bude dat vybavit aj telefonicky.

nelynka18
16. apr 2012

ahojte baby
tak svadba za nami a aj popravky 😝 som unavena este dnes,sme boli do 4 rana ale teda bolo suuper 🙂 risko vydrzal len do 22:30 ale tancoval ako najvacsi frajer 😉 dominik je ako 100 certov stale len mrnka a nic ho nebavi nech ten zub uz je vonku lebo ma porazi.a muz mi odisiel na 10 dni do rakuska a uz mi je smutno.ako to niektore mozete vydrzat ked vam muzi chodia stale prec?a materska mi uz skoncila a uz som si podala aj ziadost o rodicak,takze to mam za sebou 🙂 a toto pocasie je hrozne nic sa mi nechce nech je slniecko,chodime von a tych 10dni nam rychlo ubehne 😉

zuzinr
16. apr 2012

Ahojte babulky, tak konecne mam chvilocku aj na vas, ak sa maly nezobudi. Je z neho riadni certik, ked je hore stale len na rukach, co mam v obyvacke postielku tak tu ani vidiet nechce, lehatko sa mu uz tiez zunovalo tak obcas ked uz nevladzem ho nosit alebo musim nieco spravit a mat pri tom volne ruky tak mu dam na zem deky a tam ho polozim ale tiez tam vydzi len chvilku. Najhorsie na tom je ze nechce byt ani u nikoho ineho. Akceptuje len mna a mm. Aj ked sme u nasich a ma ho mamina alebo sestra, ze aby som si chvilku oddychla tak zacne tak strasne vrisekat ze ho musim zobrat ja 🙂 Uz ledva cakam kedy bude sediet a chodit, potom to uz hadam bude lepsie. Mu to pripomeniem ked bude mat 20 a bude chciet ist na diskoteku 🙂 🙂 Uz asi 2 tyzdne papame zeleninku a ovocie, asi tyzden nam trvalo kym si zvykol na lyzicku ale teraz uz pekne papa ale stale pri tom tak strasne mrnci ked mu davam jest a stale otvara pusinu tak neviem ci to je od hladu ze sa nevie docka jedla ale on mrnci aj ked ma pusu plnu, robia to aj vase deti? Vahu mame okolo 6500g co som ho naposledy vazila, lebo do poradne ideme az okolo 20 maja. Co sa tyka pohybovej zdatnosti tak sa pekne pretaca na brusko a spat (to sa mu az tak moc nechce), ked je na brusku tak uz si zacina davat nozicky pod ritku ale od plazenia to ma este daleko on sa ked tak len obcas tak akoby nadhodi a tym sa posunie vpred, ale stale si cmula ruku takze na 1 mu to tak skoro ani nepojde, ked mu pomaham tak ma z toho velku srandu. No a ked lezi na chrbatiku tak mam niekedy problem mu dat aj plienku lebo sa mi nohami odraza od podlozky a stale sa posuva 😀 V noci celkom dobre spi (teda ako kedy🙂) ale vacsinou papa este 2x a potom az rano pred spanim takze sa da aj vyspat, dnes potiahol az do 8 ale to asi preto ze aj Natalka dlho spala a nezobudila ho.
Jaj uz sa neviem dockat kedy uz bude konecne pekne teplo, to ocasie sa tak strasne strieda ze uz mi to niekedy lezie na nervy 🙂 My sme tento vikend mali cisto pracovny lebo konecne sme sa dokopali aby sme uz spravili predzahradku tak sme cely vikend len kopli a rylovali, chystali jamy na tuje a dalsi vikend ideme sadit. Ale uz sa tesim kedy to konecne bude hotove zas to bude o kus lepsie aspon an pohlad.

d_anica
16. apr 2012

Ahojte! Náš malý sa asi dostal do ďalšieho rastového špurtu, alebo čo... V noci sa mi začal budiť aj 3x na jedlo, predtým už len raz papal. Cez deň máva do obeda MM, potom na obed zeleninu, alebo ovocie (ale nespapá moc, tak 60-100g) a večer mu dávam do fľašky riedku nemliečnu ryžovú kašu zarobenú do vody. Poraďte, mám pridať ešte jeden zeleninový/ovocný chod poobede, alebo nejakú mliečnu kašu obilninovú, čo myslíte?

anita12
16. apr 2012

@zuzinr ahoj, tak nas presne to iste, papa aj mrnka aj pusinku otvara, ze neviem ci to chce alebo nie, spapa celu vyzivku, resp, 180g ovocia, masko.zelen. prikrm tiez tak 170g, len on je od mala strasny placko, tak ja neviem uz co je od hladu alebo od unavy, po kazdej hodine od zobudenia chce spat ale zaspi az po dvoch hod od zobud. a to so strasnym revom az sa zachadza, uz som z toho uspavania zufala..:(, mliecko po obed. prikrme uz nedavam, kolko vam vydrzia cisto po ovoci nepapat ak spapaju teda cca 150g?, dakujem

tunzal
16. apr 2012

baby koľko vydržia byť hore vaše drobci? moja ledva vydrží 2 hodky a potom ide spinkať, ale neviem či teraz z toho hrozného upršaného počasia, alebo teraz zo zúbkov...., už ich vidím s pod dasien, kedy už konečne vykuknú to neviem, ale už by mohli, síce neplačká, ale čo vyvádza s jedením, to mi už poriadne lezie na nervy...včera som jej na obed varila kaleráb+zemiak+mäso, čo viem že má rada, a ona to nechcela, tak som otvorila špenát čo tiež miluje zas nechcela 😠 😠 😠 a nakoniec zjedla polku banániku ale len tak ked som jej dala s rukou mini kúsky lebo rozmačkané ani za svet 😠 😠 , a potom si ešte dala kúšoček uvarenej mrkvy ale tiež minikúsky......dnes ešte obed nemala, práve spí, uvarila som brokolicu +zemiak+žltko, no uvidím či to zje, ale pre istotu si nechám aj nerozmixované keby dačo 😀

mon173
16. apr 2012

@tunzal mne len teraz po 6.mesiaci vydrzi az 2 hodiny..doteraz tak hodinku max. hod a pol, a uz som ju davala spat. teraz sa nam to zmenilo. vecer teda vydrzi aj dlhsie, ale to uz je potom dost umrncana..

micicka
16. apr 2012

@katulka74 až dva roky, no teeeda. ale ja to nechcem uponáhľať aj keď čas ma trošku tlačí, lebo v auguste už budem mať 36 😒 ale radšej len jedno dietko ako by som mala mať veľké problémy 😉 veď by som mala ísť teraz k dokimu zase na kontrolu, tak sa popýtam.

micicka
16. apr 2012

@tunzal moja tiež dlho nevydrží, tak 1,5-2 hodiny, niekedy sa stane že aj 3 ale to ju musí stále niekto zabávať. teda ono je to tak, že už sa s ňou chystám do postele a v tom niekto príde, ona sa strašne teší, tak ju únava prejde.
no a s papaním ani nehovor ☹ keď jej dám mlieko, vypije asi 100ml a potom čo vyvádza s tým dudlom, to je neskutočné. ale keď chcem aby vydržala, tak do nej musím ešte aspoň 50ml dostať. no a varené, nápodobne, pri ovocí štrajkuje, to som už písala, ale začína už aj pri zelenine - kričí, krúti pusinku, utiera sa... no strach a ja neviem či jej to nechutí, alebo čo sa vlastne deje.

micicka
16. apr 2012

@anita12 s tým zaspávaním je to u nás rovnaké a ja tiež už strácam nervy. minule som ju už nechala vyplakať, unavila sa a zaspala. ale trvalo to tak max 10min. a potom to jej krútenie, raz na jeden bok, potom na druhý - to všetko pri zaspávaní, ja ju podkladám kade čím, len nech zaspí. no hrozné 😒

micicka
16. apr 2012

@tunzal prosím ťa prečo by som sa nahnevala 🙂 veď si nič zlé nenapísala 😉 ako dlho treba počkať, sa musím s dr. porozprávať, veď by som mala ísť teraz niekedy zase na prehliadku, a určite to aj záleží na tom ako sa mi to celé zahojilo a zrástlo

katulka74
16. apr 2012

@micicka ,ja mam teraz tretie dieta v 37,este mas cas 🙂

anita12
16. apr 2012

@micicka ...presne, celu noc akoze "spi", ale kazdu hodku sa prebera, mrnka, tak ja len pretacam, podkladam, dudku davam, uz aj cajik ked skoro zacne, nadranom mlieko, od zacatia prikrmov su tie noci horsie, asi prdiky po zeleninke viac trapia.., , boze nas tak strasne place ked chce spat, tisic x sa prehodi, ma neuveritelnu vydrz v plakani:(, my uz sme vyskusalu vsetko, posledne ho uz uspavam pri cajiku, skusala som uz aj hned ked zacne zivat po tej hodine, ale zaspi az po dvoch hodkach, dovtedy uz len na rukach a nejako zabavit, neviem co mu chyba ked sa mu strasne chce spat a nemoze...., aj vonku v kociku srasne place kym zaspi, ja uz mam nervy uplne mimo a je mu luto tolko toho placu..:(((,

micicka
16. apr 2012

@katulka74 určite na to pôjdem rozumne, ale túžba je tu už teraz 😉 uvidíme čo nám život prinesie. Natálka je náš tretí pokus, takže som nesmierne šťastná, že ju mám a nevadilo by, ak by bola jediná 🙂

micicka
16. apr 2012

@anita12 ja si myslím, že za to tak zle zaspávajú, lebo sú už veľmi vnímavé a ťažko sa im spracováva všetko čo zažili. som si všimla, že keď zaspáva ráno - asi hodinku po zobudení a tú hodinku len ležala pri mne v posteli a kopkala si a rozprávali sme sa, tak zaspí úplne v pohode, ale ako náhle už ju prezlečiem, dám nejakú hračku alebo ideme von, už je to horšie.
inak mne teraz pár nocí spinká o niečo lepšie a myslím si, že preto, lebo jej dávam na noc kašu, ju predtým asi budil hlad. ale nie som si istá... a dr. mi vravela, že to môžu byť aj zuby, lebo tie sa najviac ohlásia v noci 😒

katulka74
16. apr 2012

@micicka ja mam medzi dcerami rozdiel 2,5 roka,cize tehotna som ostala ked mala prva dcera rok aj tristvrte 🙂,ale teraz v nemocnici boli aj maminy,ktore ostali uz po roku tehotne a bolo to v pohode,akurat porodili skor,lebo sa im jazva rozchadzala,nenechali ich kvoli tomu ukoncit 40 tyz.

reanda
16. apr 2012

no a ja ze aka je melania spachtoska, ked po dvoch hodinach od zobudenia uz chce zase spat.. no ale zato vecer vydrzi byt hore aj sest hodin, to nema problem, muz ju chodi uspavat k televizoru 😠

mrncanie pri jedeni - to mely od zaciatku si pri jedle "rozprava" , hlta a stale nieco frfoce k tomu 😀

nelynka18
16. apr 2012

@zuzinr ahoj nas robi presne to iste a tiez neviem preco.ale jemu asi vadi lyzicka najradsej by to rychlo vycucol a mal pokoj 🙂
@tunzal ahoj moj vydrzi 1,5 hodiny a uz ide do postielky ale on je stale taky spachtos 🙂

baby pochvalim sa
1. kupila som malemu ten pohar so slsakom a vypije vsetko co je v nom a strasne ho to bavi 🙂
2.uz sa vie pretocit aj z bruska na chrbatik a ked je na brusku tak robi take gymnasticke kusky,ze sme mali s mm pocit,ze si sadne 😀 😀 risko ritolezil v 7.mesiaci,tak verim tomu ze aj domo,tak do 2 mesiacov bude ritolezit 🙂
a chcela som sa spytat vase decka papaju uplne rozmixovanu stravu?lebo som dnes nestihla varit,tak som kupila od 6.mesiaca zeleninu s maskom ale boli tam kusky a maleho z toho natahovalo a ani to nezjedol.

zuzinr
16. apr 2012

@nelynka18
@anita12 noja neviem definovat ci to ma z hladu alebo mu to nechuti, aj teraz na obed presne ten isty scenar a to mu musim okrem kremenia 1 rukou a druhou rukou zase ukazovat vsetky hracky co ma. 🙂
ja stravu malemu nemixujem, nerobila som to ani jednemu ja to len uplne do makka uvarim a pretlacim vidilckou aby si nezvykol na taku uplne hladku stravu, moze byt ze mu tie kusocky vadili ale to je podla mna len zvyk

zuzinr
16. apr 2012

@micicka jej takze uz pomyslas na druhe mimi? no mne minule dr.O ked som tam bola na kontrole po 600nedeli hned prve sa ma pyta ze no kedy bude stvrte? 😀 vtipny 🙂 tak ale po cisarskom je to samozrejme ine. Ozaj este nechodite plavat? Ja by som uz aj hadam zacala

micicka
16. apr 2012

@zuzinr tak doki je nám takýto vtipálek? 😀 no ale prečo nie 🙂 hovorím, už to trošku opadlo, ale tak okolo 2 mesiaca to bolo veľmi silné. ale je tam veľa ALE, tak sa musím krotiť - a hlavne málo sexu 😀 😀

micicka
16. apr 2012

@katulka74 tiež si rodila cisárskym? všetky tri? to som počula, že sa sleduje ako sa správa jazva. no ja som rodila v 37tt, takže skoršieho pôrodu by som sa až tak nebála. jaj ale uvidíme, to je ešte ďaleko 🙂

micicka
16. apr 2012

@zuzinr to kŕmeni ejednou rukou poznááám a ešte mám aj tanierik ďaleko, tak sa snažím ho dať čo najbližšie, ona ho potom nohami dočiahne. no a básničky, riekanky a hračky, ale iné mi nezostáva, inak je rev. podľa mňa ich to pomalšie zasýti a preto sú nervózny 😒 ale také ústa otvára ako vráta - teda ako kedy, teraz sa trolinku pohoršila 😖
a plávanie, začíname v piatok o 16,00 tak som veľmi zvedavá. my pokračujeme v podstate celá skupina s masáži.

zuzinr
16. apr 2012

@micicka ten piatok uz mate plny? nevies? musim tam uz aj ja zavolat a dohodnut sa - a s kym budete plavat? mne tam plava s detickami spoluziacka Nasta ak ti to nieco hovori

micicka
16. apr 2012

@nelynka18 šikovníček malinký, ja som tiež kúpila túto sŕkalku, lebo malá nechcela vôbec piť, reku možno sa naučí, tak to používala namiesto hryzátka a akonáhle náhodou potiahla vodičku, tak sa začala dusiť a pozerala po mne, že to čo je 😀 potom som jej znovu skúsila dať normálne z fľaše, čo predtým vôbec nechcela a ona normálne pila 😀
ja zatiaľ tú stravu úplne mixujem, ale už chcem pomaly prejsť na kúsky, aby nebol potom problém, myslím že okolo 7-8 mesiaca by už mali mať kúsky, aby potom pekne papali

micicka
16. apr 2012

@zuzinr skús zavolať, ale asi bude už plné 😒 lebo na masážach nás bolo tak akurát a ako pokračujeme všetky, tak už asi nedajú ďalšie dieťatko, ale za opýtanie nič nedáš. mala by s nami plávať myslím Inga. s Nasťou som sa tam volakedy dávnejšie rozprávala, viem ktorá