icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

peta_k
16. apr 2012

@reanda super diki... a este ak sa mozem spytat, ovocie davas cerstve alebo varene, resp. dusene? napriklad jablcko do tej kase?

reanda
16. apr 2012

@peta_k jablcko som davala varene, ale uz som skusila aj surove.. do tej kase som to robila tak, ze som nastruhala jablko do vody a v tom som to uvarila

katulka74
16. apr 2012

@micicka ,ano vsetky tri a treti bol najlepsi 🙂

jana86
16. apr 2012

@jani74 dakujem, my ideme tento rok este na tri svadby 🙂

micicka
16. apr 2012

@katulka74 v čom bol najlepší? inak v poslednej dobe som počula, že tretie tehu neodporúčajú, ale myslím, že len za to, že musia viac sledovať. a rodila si o niečo skôr?

katulka74
16. apr 2012

@micicka ,pred tym som mala dva v celkovej a teraz som bola pri vedomi,rychlajsie som sa zotavila ,po 12 hod uz behala,nic ma nebolelo,strasne som sa bala ale isla by som tak rodit este raz 🙂,rodila som v 35 tyz,lebo mi odtiekla plodova voda,ja som prerabala kuchynu,tak preto ☹ ,ja som rodila tretie po 16 rokoch,takze u mna sa nebali ze sa jazva roztiahne.

micicka
16. apr 2012

@katulka74 už 35tt, som práve pozerala foto, videla som, že bol drobček chvíľku aj v inkubátore, kde si rodila, keď máte také krásne foto. ja mám Natálkine až keď bola očistená. a so mnou ešte na stole vôbec 😒 to ste si tak naplánovali po 16tich rokoch? podľa mňa supeeer 🙂 no ja som bola v čiastočnej, ale teda mňa to riadne bolelo 😒 ja som išla hore až po 24 hodinách a hrôza, ani do sprchy som neprešla, lebo mi prišlo zle, ma museli na vozíku odviesť. dovolili ti už po 12 hodinách vstať? mne tvrdili, že 24 sa nesmieš ani pohnúť - teda hlavne chrbtica.

katulka74
16. apr 2012

@micicka ,rodila som na Antolskej,perfektny personal,aj pristup,maleho vybrali,ukazali mi ho takeho holeho a potom mi ho este doniesli uz osetreneho a zabaleneho,kym ma zasivali,cely cas tam bol aj muz,vedla v tej miestnosti,kde potom osetrovali a obliekli maleho,cely cas na mna videl cez take otvorene okienko a ja som potom zas popri zasivani sledovala ich,tam vstavaju po 12 hod,v celkovej po 24 hod.,vsade to je inak 🙂 a oni tam ani neumyvaju,nechavaju to mazivo na babetku,nch sa mu vstrebe.

tunzal
16. apr 2012

@nelynka18
@micicka
@mon173
už som si myslela že len moja je taká spavá 😀 občas vydrží aj 3 hodky, ale to už musí byť riadna zábava 😝 .

micicka
16. apr 2012

@katulka74 mne len povedali - pozerajte sa pôjde bábätko, ako ju vybrali, teraz mi došlo, že len tak na rukách ju niesli až vedľa. potom keď ju umyli, tak mi ju priniesli zabalenú, aby som jej dala božtek. mm bol tiež v miestnosti vedľa, ale myslím, že ju videl, až keď bola poumývaná. čo ale kvitujem, že my povedali, že tatinko už fotí, lebo som sa bála aby ho nezabudli ohlásiť. inak aj ja som mala super personál a to je na nitriansku nemocnicu super 😀 😀

nelynka18
16. apr 2012

@zuzinr to aj ja musim po par lyzickach maleho zabavat bo by nic nezjedol....risko bol velky papkac radost varit ale tento krpec to je strach 😀 no a ked mu dam polievku s kuskami tak ho natahuje a nechce to 😒
@micicka aj on to hryze ale dost aj vypije co pred tym moc nepil....ja tiez musim este mixovat nechce mi moc s kuskami,no jemu vlastne nic nie je pochuti po par lyzickach uz konci a musim ho zabavat aby aspon cosi zjedol 😝

nelynka18
16. apr 2012

@tunzal no veru je to spachtos uz spi 😀 vstaval o 17 hodine a uz o 17:30 baky,tak som ho sla aspon okupat vydrzal dlhsie ale 18:50 uz musel ist do postielky....ale je teraz taky cudny stale mrnci,place a je protivny.budu to ale asi zuby bo ked mu chytim dasienka tak sa rozplace asi od bolesti ☹ uz tyzden to trva a teraz mi muz odisiel na 10 dni a je sa asi zblaznim 😝

micicka
16. apr 2012

@nelynka18 moja bola dnes celý deň nejaká protivná, len tu kričala, nekričala keď sme boli vonku a keď spala, našťastie poobede sa jej podarilo spinkať 2 hodinky. ale inak fakt v kuse kričala, neviem čo to je, či tým počasím alebo fakt sa hlásia zúbky

tunzal
16. apr 2012

prišla som nato že naši októbrovky sú všetky rovnaké 😀 😀 všetci spia podobne, a všetci jedia podobne zle, najlepšia hračka pri jedení je krabica od čaju a v tom schovaní cumel 😀

tunzal
16. apr 2012

@micicka aj naša kričí ostošesť, uz si budem musieť zohnať nejaký štupel do uší 😀 , ešte že len hlasivky silní a neplačká , doobeda som už musela aj okná pozatvárať, lebo susedia si myslia že ju nejak týram či čo, kolko táto povykrikuje.... 😀

nelynka18
16. apr 2012

@micicka no nas je uz taky od utorka comu vobec nerozumiem ale dasna ma brutal nadute a zuby presvitaju a nie a nie sa prerezat ale uz mi je niekedy aj doplacu bo on bol take dobre babo mal aj svoje zle dni ale takto dlho je to prvy kra a dufam,ze mu to nezostane a ze su to len zubky 😒 u nas je hnusne prsi a tak sme cely den doma.zajtra ma svietit slniecko tak sa tesim,ze budeme vonku a tych 10 dni mi rychlo ujde 🙂

katulka74
16. apr 2012

My doobeda spime pol hod,max hod,poobede ak sme vonku,tak dve az dve a pol hod,ak sme doma ako dnes,tak max hod,vecer,sa budi kazde tri az styri hodiny,no zabavka,medzi tym mrnci lebo mu vypadne dudlik alebo dovtedy kym ho neprelozim z postielky k nam do postele.

micicka
16. apr 2012

fakt sú všetky tie deťúrence rovnaké 😀

@katulka74 ja zatiaľ odolávam a prekladám až po rannom kŕmení okolo tej štvrtej, ale už bolo pár krát tak, že som ju jednoducho musela dať k nám, inak by som nič nespala 😒

@nelynka18 ja ešte vôbec nevidím, že by sa tie zúbky tlačili, takže ma to asi ešte dlho čaká ☹ ale to je fakt o nervy. dnes sme boli vonku max 1 hodinku, mne bola strašná zima, zajtra ideme cvičiť, tak to ubehne rýchlejšie

lolko_lenka
16. apr 2012

Nelka mala dnes zase jeden z tých "SUPER" dní... celý deň mrnčavá, dokonca ani ovocko nechcela, spať poriadne nevedela.... buď zúbky alebo to počasie.... Verím v krajší zajtrajšok 🙂

anita12
16. apr 2012

@reanda ...kasicky s ovocim davate v ramci prikrmu na desiatu ?

tunzal
17. apr 2012

baby chystáte sa s drobcami na dovolenku mimo slovenska?

zuzkazv
17. apr 2012

@nelynka18
@micicka ahojte baby tak vidím že aj vaši drobci boli včera umrnčaní, naša včera len kričala odušu ani na krok od nej 😒 už som bola total vyčerpaná lebo sa neprehrala sama ani 5 minút 😖 a dnes zas také počasie ako včera, ma porazí už z toho 😠 .
@nelynka18 a ani naša nechce jesť kúsky mi to vypluje ked jej dám nejaký väčší kusoček, začínam mať obavy aby sa to pekne naučila, ona chce iba kašičku hladkú
@tunzal ahoj my sa chystáme do chorvátska, dúfam že to všetci prežijeme hlavne teda tú cestu, lebo pôjdeme autom

tunzal
17. apr 2012

@zuzkazv my sa ešte nevieme rozhodnuť či chorvátsko alebo taliansko, ale to je iste že aj my pojdeme s autom, a to tiež že do nejakého apartmánu, aby som vedela vyriešiť stravu pre malú.

po hroznej mrnčavej noci, hlásim PRVÝ prerezený zúúúúúúúbbbboček 🙂 🙂 🙂

nelynka18
17. apr 2012

@zuzkazv to pocasie je hrozne hlavne,ze hlasili,ze bude pekne 😠 zas budeme doma a asi ma tu porazi ak bude zase umrncany.a s tym papanim nas ma na vsetko cas prevazuje u nas mlieko tuhu stravu aby som do neho tlacila a pred par tyzdnami to vyzeralo,ze sa uz rozje ale zas sa to zastavilo 😒
@tunzal my sme chceli ist ale nakoniec nejdeme a ideme len asi do tatralandie na tyzden ale podla mna sa lepsie cestuje s malym dietatom autom ako s vacsimi 🙂 a gratulujem k zubku a my stale nic uz ma porazi tak dlho sa mu prerezavaju 😒

tunzal
17. apr 2012

@nelynka18 dakujeme, no hádam už aj malému prerežú, to je strašné niečo, a to počasie ani nehovor, zajtra by sme mali ísť na poradňu, ale ked bude takéto počasie, tak neviem či to nedám odložiť aspoň na pár dni, lebo sa mi ani nechce ísť von .
to máš pravdu, že s väčšími deťmi je horšie ako s malými, malú ked dám do auta tak spí a je pokoj, ale syn, ten neviem ako vydrží sedieť takú dlhu cestu 😀

nelynka18
17. apr 2012

@tunzal no dufam,ze to uz nebude dlho trvat ci uz zuby alebo to pocasie 🙂 mam sa stretnut s kamoskou ale sa mi nechce 😝 presne domo ten je tiez ticho a vacsinou aj zaspi a risko ten len keca a vypytuje sa "uz sme tam?" 😀

zuzkazv
17. apr 2012

@nelynka18 zuzka papá pekne tá toho zje hrozne veľa, ona má na desiatu ovocie s kašou 300g a na obed zeleninu s mäskom 200g a už jej na olovrant aj kašu musím robiť lebo je čím dalej tým viac hladná ale tú kašu som nevážila že koľko jej zje dnes to musím zvážiť aby som vedela a mlieka vypije denne okolo 350 - 400 ml neviem presne lebo ju ešte dvakrát denne kojím a to neviem kolko vytiane. nechápen kde to do nej všetko ide 😅 však len tých príkrmov je pol kila za den 😨 teraz pekne spinká už to na nu tiež dolahlo to počasie a je taká spavejšia.
@tunzal no naša v aute spí iba vtedy ak by spala aj normálne v postielke, už je tak načasovaná asi, malý ten spal pokial sa auto hýbalo celú cestu ale ona nie, ona len toľko kolko aj doma takže my by sme chceli cestovať v noci aby obaja spali cestou, no uvidíme že ako to bude

reanda
17. apr 2012

@anita12 nie, my zatial nedesiatujeme - doobeda len mlieko, takze na obed je zelenina a kasa na veceru, ale nedavam kazdy den, niekedy len samotne ovocie

nelynka18
17. apr 2012

@zuzkazv jeee tak to ti v dobrom zavidim 😉 ja to nevazim ale naobed mi zje polku presnidavkoveho pohara bud ovocie alebo zeleninu,ako mu co ide dolu krkom a poobede ma tiez niekedy ovocie a tiez zje len polovicku toho pohara a na veceru mu davam kasu cez flasu,cez lyzicku nehrozilo 🙂 ale tu vypije uz 180ml konecne.risko to bolo ukazkove dieta v papani 😀

dnes rano sme boli kuknut tu na nasich trhoch a ked som maleho vybrala z autosedacky mal otvorenu pusu a dva zuby svietili.potesila som sa,ze uz su prerezane ale na prste som nic necitila 😒 toto snad uz neni ani mozne 😀

tunzal
17. apr 2012

@nelynka18 biele čiarky, bodky...už tam mala aj naša bambulka asi pred týždnom, a včera som už videla akokeby mala rozrezané dasienka, a dnes ráno ako papala už som počula že lyžičkou to neide tak ako to zvyklo, počula som ako keby niečo klopkalo k lyžičke - prešli sme na klasickú malú lyžičku, lebo umelina ani silikonová jej nesedí - a pozerala som rukou už to cítiť. takže už čoskoro bude mať aj dominik prerazané 😉