icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelynka18
17. apr 2012

@tunzal juj no veru snad budu coskoro 😉 ja som dnes davala malemu tiez obycajnou lyzickou a veru mu viacej chutilo 😀

katulka74
17. apr 2012

@anita12 ,ano

reanda
17. apr 2012

melanka mala vcera pol roka a takto sme to oslavili 😵

katuska_za
18. apr 2012

Ahojte, kdesi som tu zbadala, ze riesite rodicovnsky prispevok.... chcela som vas poprosit tie co uz mate papierovacky za sebou co k tomu teda treba a ci tam musim osobne, alebo moze aj niekto iny podat ziadot za mna??

Pomalicky sa mi straca mliecko, maly bol chory a nechcel z flase iba odomna(uz som o tom pisala) lenze asi tahal malo a mliecko sa zacalo po tyzdni stracat, teraz uz zas je na flasi (to je ale vymyslenik, pri nicom nevydrzi dlho) a odsavam uz o cosi menej, sice stale nam to staci, ale uz pomaly zacinam premyslat ake mliecko mu kupim, ci nutrilon alebo hami ci sunar... od nestle nechce ani kasu takze bebu som hned zamietla.... co poradite???

nelynka18
18. apr 2012

@katuska_za ahoj treba zajst na socialku aby ti dali papier,ze ti skoncila materska chod v den kedy ti konci nie skor....potom si na urade vypises ziadost,prilozis kopiu rod.listu a doklad,ze ti skoncila materska a to im das a to je vsetko 🙂 neviem ci daju niekomu inemu na socialke doklad ale na urad moze zbehnut aj muz donesie ti ziadost ty ju podpises a moze to muz odovzdat.

katuska_za
18. apr 2012

@nelynka18 dakujem🙂

dzuli08
18. apr 2012

@katuska_za Ja si myslím, že ešte nemusíš uvažovať na umelým mliečkom. Mne veľmi pomohol receptík od jednej z babeniek (neviem už ktorá). Zmiešaš aníz, majorán a fenikel a piješ čajík. Ja som mala tiež kadejaké krízy a zatiaľ je to v pohode. Klop klop klop. Myslím si, že keď prejdeš na umelé mliečko, tak si možno narobíte viac problémov. Bude ho možno viac bolieť bruško.... no neviem... aj keď na druhej strane, verím že ťa to odsávanie veľmi vyčerpáva..

katuska_za
18. apr 2012

@dzuli08 ja by som bola velmi rada keby nam to vydrzalo aspon do roka... pijem kadejake cajiky a snazim sa castejsie odsavat aby sa to zas zlepsilo ... snad pomoze 🙂 na umele cim neskvor tym lepsie a mozno rovno na kravske keby sa tak dalo prejist 😀 lebo tym umelym no neviem nejako neverim ☹ take domace priamo od kravicky samozrejme trosku zo zaciatku riedene by bolo asi rozumnejsie.. ale na to je este malicky a zatial ma moje to najsamlepsie 😵

tunzal
18. apr 2012

dnešná poradňa chvala bohu za nami, máme 9100 g a 72 cm , 1 zúboček, druhý na ceste (podla doktorky do pár dní), a horné dve opuchnuté... 😝 , takže nás čaká "krásna" doba...už sa nato teším 😠 .

reanda
18. apr 2012

@katuska_za no podla mna sa ti mliecko nestraca, iba sa ti upravila tvorba, ked maly zacal sat z prsnika, tak sa ti teraz tvori len tolko, kolko on potrebuje a to mu staci.. ked odsavas, tak mas vlastne nadprodukciu.. mne to tak pripada, ved sa radsej spytaj nejakej laktacnej, bola by veru skoda prejst na umele

lolko_lenka
18. apr 2012

@tunzal wow, aké krásne miery 🙂

d_anica
18. apr 2012

@katuska_za Ja mám dnes zase naliate prsia ako už dávno nie 😕 neviem čo tak... V noci ma až boleli a to som malého prikladala asi 3krát. Posledné dni som doňho tlačila viac príkrmov, lebo sa mi zdalo, že je hladný a mliečko mu už nestačí a teraz toto... Neviem čo si mám myslieť... 😨

Malý zle spáva, mrnčí v noci každú hodinu. Zato teraz doobeda spí už skoro 2 hodiny 😕 nejak sa nám režim zas celý obracia na ruby... Chjo, a to som myslela aký sme už dobre zabehnutý.
Skúsim mu dať večer mliečnu kašu... Asi pobežím poobede kupovať odsávačku, akú by ste mi poradili?

katuska_za
18. apr 2012

@d_anica avent 🙂 s tou som nadmieru spokojna... my uz sme sa konecne rozpapali... prikrmi 350-400 a mliecko 700-900ml denne🙂

reanda
18. apr 2012

@d_anica ja som kupila odsavacku - taku rucnu piestovu, ale uplne zbytocne, neodsajem tym skoro nic a este je to aj bohovsky otravne.. to uz radsej odstriekam rucne.. som planovala varit kase z mm, ale tak varim ich z vody a mliekom ich potom doriedim, ked sa mi chce odstriekavat

nelynka18
18. apr 2012

@tunzal jej aky ste uz velky 🙂 takze budete riadne zubaty 😉 ja som dnes stretla kamosku sestricku a kukla malemu do pusy a povedala,ze tiez do par dni bude 1.zub vonku 😀 a 2.pojdeme tiez hned po nom takze este ze tak 😉

zuzkazv
18. apr 2012

@katuska_za ahoj mpžeš to ísť aj skôr vybaviť mne na sociálke dali papier a dnes som bola na upsvare a všetko som vybavila a materská mi končí až 25.4. 🙂

zuzanajd
18. apr 2012

baby kolko trva materska? 28 alebo 34 tyzdnov? na matersku som nastupila 16.9. 2011 tak kedy mi konci? dik za odpovede.

kucminka
18. apr 2012

@zuzanajd trvá 34 týždňov,tak so vyrátaj od dátumu nástupu 34týždňov,škoda že to netrvá celú materskú,lebo táto almužna,že 190e,to je úplne smiešne.

rough
18. apr 2012

Baby, ked materska konci v aprily tak nam uz v maji pride ta zobracenka 190 eurova ci este materske?

rough
18. apr 2012

@katuska_za tiez si myslim, ze je to tak ako pise @reanda a len sa ti tvorba mliecka prisposobila potrebam matuska, avsak ty si mama a poznas svoje telo najlepsie. Kazdopadne don't panic a nemysli hned na umeliny, ked sa mlie kp este tvori. Ale klobuk dole, pol roka odsavat...to je uz ina obetavost!
@d_anica ja mam rucnu medelu harmony a spokojnost. Na to co potrebujem, tak v pohode odsajem.

zuzanajd
18. apr 2012

@rough no ja si myslim ze este materska za april a v juni uz iba rodicovsky za maj.

d_anica
18. apr 2012

@katuska_za @rough Vďaka za typy baby, asi sa rozhodnem podla toho, čo budú mať aktuálne v obchode 🙂 Ja mám dnes toľko mlieka, že malý ani nechcel zaspať na prsníku, lebo mu veľa tieklo! Katka, to som moc rada, že už pekne papáte, snáď sa o to zaslúžila tá vaša hriešne drahá stolička 😀 Inak, tiež si myslím, že s tým tvojim mliečkom sa proste upravila potreba, keď Matúško pil priamo z prsníka. My sme s príkrmami stále neistý. Jeden deň spapá celú misku, inokedy len po lyžičkách. Ale výrazne preferuje sladké- mrkva, tekvica, bataty, banány a pod. Rozhodla som sa, že mu to na nejaký čas vysadím, aby si zvykol aj na iné. Úplne nenávidí keď mu v kašičke ostanú kúsky. Včera sme mali brokolicu s cestovinou, ktorá sa mi nepodarila rozmixovať celkom na jemno, dnes zase zeleninovú zmes z kupovanej fľašky, ktorá tiež nebola celkom jemná a úspech to teda nemalo... Ponúknem mu ešte na večeru to isté...

@reanda ja to zatiaľ robím presne ako ty. Ručne sa mi nepodarí odstriekať dosť na celú dávku kaše, takže len riedim keď sa mi chce. Len mám pocit, že s tou vodou je kaša príliš ,,diétna" a krpec je potom hladný v noci. Tak chcem skúsiť odsávačku, snáď to pôjde. Ako som písala hore, mlieka mám zatiaľ dostatok, tak sa mi zdá hlúpe kupovať mliečne kaše, alebo UM na zarábanie 😔 V ideálnom prípade by som sa tým umelinám najradšej vyhla úplne a po roku, roku a pol mu dám normálne kravské mlieko... 🙂

reanda
18. apr 2012

@d_anica no ked je dietna kasa, tak jej dam potom este napit mlieka, vsak to ma jedno, ci ho ma v kasi, alebo si ho dodatocne vypije 😅 .. ked ja som strasne pohodlna, hrozne sa mi to nechce odsavat a odstriekavat, som si to predstavovala, ze dve deci odsajem len taky fukot, ale mordujem sa, mordujem a ledva ze 20 ml, no mozem sa ja na to.. leniva som 😀

nelustek
18. apr 2012

Ahojte zienky tak zohnala som si odsavacku na mliecko ze si skusim odsat a kupim malej kasu co sa zaraba s MM a to vam je ina makacka a hlavne aj dost bolestive 😒 s namahou som si zatial odsala 30ml a ruky ma bolia ako keby som robila neviem co! velky obdiv @katuska_za ze si odsavas,matusko ma velke stastie ze ma taku obetavu maminu 😉 neviem ci odsajem aby mala aspon 100ml ☹

andreyca
18. apr 2012

@rough v máji za apríl ešte materská a potom za máj to rodičovské (asi tiež vyplácajú pozadu)
mne to ešte ide materská 3 krásne májové dni - xixi 🙂

katuska_za
18. apr 2012

@nelustek a aku mas odsavacku? no mne to uz ani nepride nejake namahave, aj ruka si zvykla 😀 a uz neopucha aj ked v lakti dost boli no zvladam...
@d_anica ta nasa "hriesne draha stolicka" ma teda poriadny uspech, papa 3x za den prikrm doobeda ovocie tak okolo 100-120 naobed co mu navarim tiez max 150ml, lebo tie kupovane nechce vobec (tie s masom) zeleninu este ako tak zje... a po obede mu varim kasu krupicovu, alebo ovsenu a pridam do toho ovocie (dnes zbastil az 180ml inak okolo tyzch svojich 120-150ml...) dnes som mu dala na desiatku surove jablo mixovane a zbastil az mal hrce za usami 😀 vzdy hodinku na to ako spapa prikrm si vypije este 120-150 ml mliecka

ja do kase mm nedavam, moj maly to potom nechce a je mi luto to vyhadzovat... akosi chudacik sa boji a ma najradsej len ciste mm (kedysi som mu do mm davala lieky a odvety akonahle citi inu chut tak ho odmieta ☹ )

cabby88
18. apr 2012

Ahojte babuľky,mám otázočku-kedy môžem začať dávať cestoviny?A aké?Špaldové,celozrnné,obyčajné?A s čím? 🙂 Jaj,a nechcete daktorá poukážku na 10%zľavu z akejkoľvek autosedačky v predeti.sk?My to nestihneme využiť,je len do 30.06....

nelynka18
18. apr 2012

@rough no ked ti konci napriklad ako mne 13.4. tak v maji mi pride do 13teho materska a rodicak vraj cely za cely mesiac teda aspon mne tak bolo povedane

daja0760
18. apr 2012

@katuska_za Katuska, ja tiez len kojim ale skuslala som uz tiez, ci sa nechyti na UM. V lekarni dostat kupit za cca.50 centov vzorku nutrilonu. Ja som skusila-bezuspesne. Idem teraz skusit bebu, lebo mi ju dala svokra a potom skusim sunar. Ale nevidim to ruzovo - nechce mi ani zeleninku, ani ryzovu kasu ani presni davku. Ale takto "neuspesne" sme zacinali aj so synom (teraz ma 3,5r.) a teraz krasne papa. A kojenie nevzdavaj - ak by si chcela, existuju aj homeopatika na tvorbu mliecka-na predpis. Drzkajte sa.

katuska_za
18. apr 2012

@daja0760 ja sa kojenia vzdat nechcem.. aj ked je to naozaj otrava!!! uplne DES odsavat, ale aj tak to robim s laskou pre mojho synceka 😵 ja som UM este neskusala a kym to nebude nutne ani nezacnem...