Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@d_anica moj drobec sa sice "dusi" ak ma kusky ale prehlta ostosest az mu oci vyliezaju 😀
@katuska_za a teda kojis, alebo iba odsavas? minule som tu citala, ze Matusko sa chytil, a kojila si ho 😉
@katuska_za mam pozicanu MEDELA odsavacku.
Boze baby je normalne ked mam jeden prsnik taky hrckaty? Neboli ma nic len ked sa nan pozrem tak asi tie mliekovody alebo co to je je take viditelne 😨
Baby maminky,zdravim vas 🙂 sice velmi neprispievam do fora ale poctivo si vas vzdy precitam 😉
Vam sa deturence este mestia do autosedaciek? resp. vajicok? nas maly ma 9kg a mame ten vacsi typ vajicka, veru nozky mu uz riadne vykukaju, rozmyslam ze kupime novu, nie rozmyslam 😝 ale budeme musiet. Asi 9-18kg
Ozaj, ktore uz neviete co varit mam zhrnute receptiky 6-12mes, snad ako inspiracia pomoze 😀 len neviem ak osa to sem vklada. Je to vo Worde 😖
mňa už asi šlak trafí z tejto mojej malej 😠 😠 😠 , tato mi nič nechce naráno, čo už jej mám dať.............mlieko v žiadnom prípade, už mám kopu umelých doma už som skúšala či náhodou nechce kravské ale vôbec ani zdaleka mlieko nechce, už dnes ráno som robila dvojaké kaše čo zatial mala rada a ani pusinu neutvára, už v zyufalstve som otvorila výživu ale ani to nie 😠 , že by nebola hladná ved jedla večer okolo 20.00 naposledy, vstala o 8.00 a ešte nejedla len sa hrá a brbloce, už mi nervy praskajú...................
ahojte maminky, neskôr vás dočítam, teraz sa chcem len pochváliť (to je ale výchova)
dnes máme 6 mesiacov 😵 😵 a včera sa vykakala do nočníčka, snáď sa to stane pravidlom, len mama musí striehnuť 😉
@tunzal ahoj, nas maly tiez nechcel mlieko rano ani vidiet tak som volala obvodnej. Dovtedy papal:
6:30-nutrilon
9:00 ovoc. vyziva (bud nstuham jablcko alebo kupujem)
12:00 zelen+mas vyziva (varim)
15:00 zelen vyziva
18:00 mliecna kasa
22:00 opat 250 nutrilon
dokyna mi povedala ze to musim posunut, lebo rano potom nieje hladny tak teraz mame
6:30 nutrilon
9:00 vyziva
12:00 vyziva
14:00 nieco male z poharika so sosacikom(napr. od nestle mliecka v krabici - ovocne, -susienkove alebo najnovsie ten slaby puding)
16:00 mliecna kasa
19:30 nutrilon 250 a prespi celu noc do tej 6:30 (sa v noci zobudi asi 2-3x co vypluje dudel 😅 )
maminky co ste dali ockovat, poculi ste o tomto? ja sa po precitani normalne bojim dat vobec ockovat maleho 😢
TV TA3 nakoniec neodvysielala reportáž o očkovaní, nazvanú „Obchod so strachom“
Pôvodne mala televízia TA3 podľa plánu, potvrdeného v piatok 13.IV.2012, odvysielať v sobotu 14.IV.2012 o 1330 v premiére a v nedeľu 15.IV.2012 o 1430 v repríze reportáž scenáristky a režisérky Márie Martiniakovej “Obchod so strachom“. Ako ste si už prečítali v nadpise článku, je to reportáž o očkovaní. Autorka sa možno inšpirovala názvom knihy Dr. Gerharda Buchwalda: “Očkovanie – obchod so strachom“.
V reportáži vystupujú:
MUDr. Peter Lipták, všeobecný lekár pre dospelých z Bratislavy, člen Pracovnej skupiny pre imunizáciu
MUDr. Peter Hrabčák, gynekológ-pôrodník z Bratislavy, otec Petry Hrabčákovej
prof. MUDr. Ján Štefanovič, DrSc., zakladateľ imunológie v SR, lekár, imunológ, akademik Slovenskej akadémie vied (SAV)
Petra Hrabčáková, diabetička 1. typu po očkovaní v 3 rokoch života, dcéra MUDr. Petra Hrabčáka
Maxim Zambori, ktorý sa po očkovaní zároveň Prevenarom a Priorixom stal autistickým (viď príbeh “Regres vo vývoji po očkovaní Infanrix Hexa + Priorix (MMR) + Prevenar“), a jeho rodičia
Neodvysielanie tejto reportáže nepríjemne prekvapilo ako Maximových rodičov, tak aj scenáristku a režisérku Máriu Martiniakovú, ktorá je touto skutočnosťou znechutená. Maximovi rodičia sa domnievajú, že táto reportáž “evidentne nebola niekomu pochuti”. TA3 v sobotu Maximovým rodičom nijaké vysvetlenie náhlej zmeny programu neposkytla a odporučila im zavolať v pondelok (16.IV.2012).
@reanda @baby213 ani my ešte nesedíme, ale do plienky sa jej všetko nezmestí, tak som sa rozhodla skúsiť nočník, veď aj zvyknúť si naň musí a keď vidím, že tlačí, tak šup na nočník, snáď budem stíhať. najhoršie je, že vždy tlačí ráno po zobudení, keď mne sa ešte nechce ani pohnúť, ale budem sa musieť premôcť. toto bolo včera poobede 😀 😀
@baby213 ze to nakoniec vysielali, tusim v nedelu.. ale vsak to su vsetko zname veci - rizika ockovania... ale kazdy sa len prestrasi "ja asi ani nedam dieta ockovat! " a nakoniec da .. lebo vsak co keby nahodou umrelo na tetanus.. (keby mu nahodou hrdzavy klinec zabludil do kocika 😔
ahojte, nasa zabka zacala na brusku dvihat zadocek, taka je zlatucka... A papa ostosest, 3 prikrmy denne, na desiatu vyzivu, na obed masko so zeleninou a vecer kasu s MM. Myslela som, ze s tym spankom po zavedení kase je to blbost, ale ona mi ozaj zacala lepsie spat... aspon mam istotu, ze som nezaviedla kase priskoro. A teraz je taka spokojna, odkedy sme presli na prikrmy. Len zacala strasne vela kakat, ona vlastne puci v kuse do plienky... Niekedy nalozi viac, niekedy len malinko, ale kaka stale... Zazili ste to aj u vasich babatiek?
Chceme kupit kvalitnu a bezpecnu autosedacku, poradite ake parametre si mam vsimat? Pripadne konkretnu znacku a typ?
A este... davate detom bezvajecne nestle susienky ?
@katuska_za ...aj ja stale odsavam, uz takmer 4mesiace, maly uz ma 6.5 mesiaca, len on je strasne uplakany , prve 4mesiace nonstop!, tiez uz mevladzem hlavne po nociach a rano, vecer, ale tiez ma pohana vsetko pre jeho zdravicko... ale uz to pomaly znizujem, on akoby nemal mieru vsetko vypije spapa potom vracka + reflux, este je aj velmi drazdive dieta, tak my tp mame zlozite, ale uz pijeme od 6.mesiaca aj Nutrilon Alergy care, Henusko pribera mamina sa straca ... prajem vela zdravicka Matuskovi
@peta_k
ja brazdim asi uz 5dni internet ohladom autosedacky a rozhodla som sa pre Romer KING plus, je straaaaaasne draha, teda aspon na nase pomery ale Maximko bude mat meniny v maji tak babky povedali ze prispeju takze ideme do istoty a bezpecia, co uz 😝 PS: vraj netreba kupovat tmauv lebo rychlo vysedivie od slniecka 😎
ahojte, co mam dat spapat malej aby sa lahsie vykakala? a vcera som sa tak zlakla, spadla mi z gauca na koberec, trochu poplakala ale nie velmi, cely cas som ju sledovala ci jej nic neni ale myslite ze som s nou mala ist ku doktorke?
@missy97231 uz zas odsavam, bavilo ho to len 4 dni pokym ho bolelo hrdlo, akonahle sa vyliecil chcel znova flasu ☹
@nelustek s medelou som to nikdy nevedela ani ja.. avent ide lahko a rychlo🙂
@tunzal nas byva takyto ked nanho nieco lezie☹ spokojny hra sa ale nepapa
@anita12 no aj my sme mali reflux ale uz tolko nevraciame... o tom stracani viem svoje...☹ uz vazim len 58kg pri vyske 175cm- uplna katastrofa 😢 uz sa citim zle...prajem vela sil aby sme to zvladali obe 😉
@baby213 mne sa pozdava zatial cybex ale aj romer je kvalitna znacka
@baby213 ani moja vôbec ráno nepapá. Tiež som rozmýšľala že jej to musím všetko nejak posunúť, ale nikdy mi to nevychádza lebo má jeden režim a neviem ho akosi zmeniť. My to máme takto:
9:00 - výživa, alebo kaša (kašu dávam keď chcem aby spinkala v postielke cez fľašu- má taký zvyk pred spinkaním)
12:00 -obed uvarím
olovrant máva stále inak, podľa toho ako spí poobede - medzi 15,00 - 17,00 - ovocie s piškótikom, alebo kaša - podľa mňa bude aj toto problém, lebo keď papá o tej tretej papá aj o šiestej a keď až o piatej tak papá až na noc :/
19,45- nutrilon 210ml
okolo 04,30 - nutrilon 210ml
a potom papá až o tej deviatej .... budí sa okolo 7,00 a vtedy vôbec nechce ani vidieť.
@jana86 joj tak prvy velky garambol mate za sebou 😢 ja som minule maleho v poslednej stotine sekundy zachytila, ale zlakla som sa akoby uz bol na zemi, odvtedy len velky pozor davam a nespustam z oci 😖 a dnes rano uz sa posadil v postielke a cumakoval na zem, takze uz aj tam musim zvihat "vratka" lebo maly parasutista uz by labzoval 😝
na vykakanie davam bud slivkovu vyzivku ale riedim este vodou, alebo ovsenu kasicku alebo vyvar z lanovych semiacok 😅
OVSENA kasa
150 ml vody 4 lyžice ovsených vločiek ,1 kus ovocia (jablko, hruška, prípadne iné podľa Vašej chuti) JA BY SO MV TVOJOM PRIPADE VOLILA KOMBINACIU S TOU SLIVKOVOU VYZIVKOU 🙂
POSTUP PRÍPRAVY
Vodu s vločkami dáme zovrieť, varíme cca 2 minúty. Odstavíme, pridáme na menšie kusy očistené nakrájané ovocie a všetko spolu rozmixujeme.
Väčším deťom môžeme namiesto vody kašu variť z plnotučného mlieka a pridať hrozienka (ktoré je vhodné vopred namočiť vo vriacej vode, aby zmäkli), prípadne iné sušené ovocie.
Len pozor ovsene vlocky obsahuju lepok, pokial dieta nan nieje zvyknute tak aby nedostalo alergiu, nas maly papa aj tuto kasicku a nic, dokonca aj vyziva jablckova s ovsenymi vlockami je od 4mes (aj tu papa) takze u nas v poho
@iwky ono to robi asi to ranno-nocne mliecko, keby dokazala prespinkat dlhsie, tak by vlastne mala mliecko ako nas o tej 6:30
Mozno by som skusila nieco lahsie dato o tej druhej a vtedy ulozim maleho spinkat a potom mi pekne papa. Ono babatko by malo vzdy po flaske (mliecku) zaspinkat, cize o tej druhej je nauceny ist spinkat a potom aj o pol osmej vecer dostane mliecko a ide spinkat, len rano to je blbe ( a to ho asi trosku myli ze nejde po rannom mlieku spat a uz ho to asi ani nenaucim) ale ostatne zvlada dobre. Tym padom by tvoja malinka mohla o 16:00 papat ovocie s piskotikom alebo kasicku a vecer mliecko. Mozno aj to je to ze poobede nema ustaleny rezim a potom je rano skoro horke, resp si pyta skoro papat.
Ale to je len moj nazor, nechcem ta do nicoho nutit, nam to tak odporucila dokyna. Vsetko ma svoj cas, mozno sa jej to aj same upravi ako bude rast... 🙂
ahojte len narychlo bo ideme prec ale musim vam napisat konecne mame ZUB 😵 😵 😵 tak pekny den vam prajem
@baby213 no ja ju uz z oci nespustim ani na sekundu, bola to len chvilocka, len som spravila jeden krok od nej a uz bola na zemi 😒 do nedavna som pri nej sedela a cakala kedy sa konecne pretoci, lebo sa jej nechcelo a ked sa na chvilu otocim tak vtedy sa prevrati..a tu ovsenu kasa som mala na plane na dnes, ze jej poobede spravim. vcera bola v hypernove a nenasla som slivkovu vyzivu, skusim dnes popozerat v bille..

@cabby88 Ahoj 🙂 cestovinky už môžeš dávať. Biele aj celozrnné, ale hlavne bezvaječné. Ja som už skúšala, ale malý nebol veľmi nadšený, lebo sa mi ich nepodarilo rozmixovať úplne najemno a on kúsky v jedle nenávidí 😖