Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
My medzi 7-8 ranou mliecko,tak o 11 kasu alebo ovocie,do druhej obed,ideme von a ked sa vratime kasa alebo ovocie,ak ma poobede ovocie,vecer do flasky kasa a hajaaaaaame 🙂
no my máme takýto jedálniček-8.30mliečko,12.00 obed zeleninka,masko,14.30kaša,17.15-ovocie s piškotkami,20.00mliečko a ide sa búvať.
Manminy skor tie co kojite a deti sa vam v noci casto budia, manzel bude v juni oslavovat 30-te narodeniny chcela by som na oslavu len neviem ako to spravit...ked sa linda budi v noci... noo asi nebudem moct ist vy by ste isli? Ci mam mlieko odstriekat alebo neist?Jasne ze mi je Linduska prednejsia nez nejaka oslava , ale vypadnut nachvilu von stretnut sa s ludmi by tiez nebolo zle 🙂
@iwky ..ja som zacala robit tak, ze ak sa zobudi do 04.00, tak mu dam zhruba ako pije cez den, potom vstava cca 07.00, ale ak sa zobudi nadranom az neskor, napr.az po 05.00, tak mu dam uz menej, aby do tej 07.00 vydrzal. Potom zas normalne rano papa, lebo tiez tak vseliako papal nadranom a potom ziadny rezim, obzvlast u nas, ked stale place a nemoze zaspat... inak on vzdy vypije vsetko, este sa jeduje ked dopije a pritom vzapati grcka... ach jaj,
@baby213 ďakujem za receptíky, preskúmam ich, sú tam fakt dobré nápady 🙂 bud rada že ešte nemáte zuby, máme jeden a tri sa tlačia, hroza a des,,,,,,. dnes sme papali jeden jogurtik a 3-4 lyžičky brokolicovej kaši, teraz som jej dala do ruky nestle keksík z toho niečo aspon papkala , ahhhhhhhhhhhh moje nervy
baby, ak varite prikrmy na dva dni, ako to skladujete... len uvarene, alebo uz aj rozmixovane?
@peta_k ja ked uz je to hotove, rozmixovane tak dam jedno do misky pre maleho a ostatne do aventackych poharcekov a do mrazaku sup sup .V knizke navod na prezitie BABY pisali ze v chladnicke sa nema nic skkladovat dlhsie ako 1den, tak to uz radsej hned do mrazaku dat (tam sa nemnozia bakterie) a rovnako aj pri rozmrazovani najviac 1hodinku pred podavanim vybrat, inak sa to stava hnojom pre bakterie, hlvne ak je tam aj masko uz .Ja si vzdy hodku pred ,vyberiem a potom bud v mikrovlnke alebo v hrnceku trolilinku podlejem vodou a necham na najnizsom plameni roztopit. Juj, kazdy den by sa mi nechcelo varit a okrem toho mraznicka je dost velka 😀
@anita12 a potom mu dáš o tej 7,00 normálne mliečko?? ja som aj myslela že možno sa málo napapá cez deň a potom musí dohnať v noci aj dva krát. Ja robím na noc 210ml. No niekedy ledva vypije 3/4 to lebo je taká unavená že na fľaši zaspí. aj preto pýta skôr. Možno ja robím chybu, že jej dávam mliečko už v postielke a ona hneď zaspinká ani nedopije a je tvrdá. A potom nadránom vypije všetko. Možno by som jej mala dávať papať ešte za svetla v izbe a potom ísť uložiť do postielky.
Musím vám napísať, čo vyvádza ten náš lapaj 🙂 Už sa vie krásne postaviť na štyri. Podsunie kolienka, zdvihne riťku a vystrie ručičky. Akurát ten pohyb nemá ešte zmáknutý a zatiaľ sa vždy rozpleští 😅 a ešte začal robiť takú pozíciu ako keď sa robia kliky. Vystrie ručičky a nožičky, celý sa napne a postaví na špičky 😕 robia to aj vaši drobci? No a čerešnička: včera pri papaní mu vypadol z pusinky prsník a on sa okamžite naň zase vrhol, že som nestihla ani okom mihnúť. Ale netrafil bradavku a pricucol sa vedľa tak mám teraz modrinu zeleno-žltú ako palec. Muž sa smeje, že mi synček spravil cucflek 😀 😠
@micicka 😀 teda po mne to nemá, lebo ja som bola také komótnejšie dieťa 😅 tvoja malá je natálka? to je krásne meno, sesternica má 3 ročnú dcérku natálku a je to úplné zlatíčko 🙂 však ono to príde, každé bábo má vlastný rytmus... ja sa práve obávam, aby si malý tou prílišnou aktivitou skôr neublížil. Ešte nevie sedieť, ale už sa začína stavať na nožičky, keď ho chytíme na ruky (tak to radšej nerobíme 😉 ). Aby si z toho neodniesol krivé nožičky a chrbátik 😒 zase nie je dobré, keď sa bábätká príliš ponáhľajú...
Ahojte, uff my sme boli chorí-najskôr Matej(ten od veľkej noci 2týždne) a od nedele Hanka (s teplotkou 38-39 do včera)kašel a sopliská a ja 3dni ok a zas hrdlo a sople 😠 dr. nás v pondelok aj odvážila a máme 7,700kg 😲Zajtra ideme na kontrolu tak som zvedavá, ešte trochu kašleme a soplíme. A naviac sa nám tlačí 2. zub ale brutálne - plač, nervozita a krik a zaspávanie horšie než katastrofa 😠
Rozoberáte režim - u nás žiadny ale ako sa dáme dohromady už aj ideme na to lebo vstávame okolo 7h a od toho sa odrazíme. Zavedieme aj desiatu (vraj od 7mes. môžme biely jogurt).
@baby213 vďaka za receptíky lebo moja fantázia zlyhávala už.
@d_anica fuha to je šikovníček 😀
@iwky ..ked sa zobudi o 7.00, papa cca 7.30, potom ide buvat o 9.00, ale tak nie vzdy rovnako vstane, pol hodka horedole. trochu mu to riadim, bo on by pil nonstop, spinka po dvoch hod.od zobudenia, takze desiatu mava po 1.spinkani, az o 11.ej, u nas je strasny problem zaspat, stale asi chce k tomu flasu, bo tak zaspava vecer, len nemozem mu dat mlieko, ked predtym hod. napr.papal. uspavam cajikom, inak by sa preplakal ( rev pri ktorom sa az zachadza) az do dalsieho papania. ja som z toho uz zufala, to iste robi aj vonku v kociku :(, boze ake to musi byt ked babo v klude zaspinka..., u nas stale plac:(((
@anita12 ani moja v kľude nezaspinká .... len večer. A cez deň len keď ju uloží muž. A ten je zriedkakedy doma. V kočíku spinkávala pekne, ale posledný mesiac už ani tam. síce tam neplače ale spí tak 15min. dnes napr. za celý deň spala hodinku. Niekedy už neviem ako by som jej to spinkanie urobila príjemným. vymýšľam všetko a nič. Aspoň že v noci spinká celkom OK....to musím klop klop.
tiež zaspí len s fľaškou mlieka a po polhodine plaču :(
a stále inak, skoro žiadny režím. niekedy aj mám pocit že už ho má a na druhý deň zase opačne.
krasne slnecne ranko 🙂
tak ako nam vysiel vcera ten zub mame doma zase naseho dominika 🙂 spal celu noc a teraz je ako anjelik....tak sa tesim a uzivam si to kym nepojde opat dalsi zub.....pekny den vsetkym 🙂
dobré ránko maminky a detičky 😀 že by dnes zase počasiari nemali pravdu, vyzerá že bude pekne, tak snáď áno. o akých receptoch to tu píšete??
@nelustek neboj, do juna daleko. Dovtedy uz budete culo prikrmovat a aj noci sa upravia. aspon ja v to dufam🙂 ja mam skor obavy, ze moj maly pre nocne zaspanie potrebuje mna, pri kazdom inom je urevany:( a teda ci chcem ci nie, medzi siedmou - pol deviatou musim byt doma. Vy to tak snad nemate...ale vazne dufam, ze nase prisosky uz prespia noc, vsak do leta su este dva mesiace🙂
ahojte babulky, co ste mali cisarsky, potrebujem rychlo poradit, cim ste si umyvali ranu este v porodnici, lebo kamoska vcera porodila cisarskym a v nemocnici na nu vsetci kaslu
dobré ráno baby, síce komu ako, u nás bola hróza, síce neplakala ale to otáčanie sa a vytáčanie a mrnkanie to bolo už fakt dosť, som totálne vyčerpaná, ale dnes to vyzerá na pekné počasie takže si to ideme užiť a keď si stíhnem všetko spraviť tak po desiate asi pojdeme na nákupy, malá bude mať nedelu meniny, tak niečo pekné si pre ňu vyberiem 🙂
@micicka, baby213 nám poslala cez mail recepty od 6 mesiacov , ak chceš napíš jej do ip mailovú adresu a pošle ti ich, sú tam dosť dobre nápady.
ahojte.. a ockovanie mame konecne za sebou aj ked s poriadnou prestavkou od prveho.. vazime 7520g.kupila som si cicer a cervenu sosovcu, vahala som aj nad mungo ale tie som napokon nekupila.... uz sa tesim na varenie🙂
a este sa vam chcem pochvalit co nove mame🙂vcera manzel vyrabal s mojim ocinom, je uplne perfektna, rozmer 120x100cm, este dorobia rost a dame usit madrac... juuuuj mam velku radost 😵 😵
Dievcata, ako zabavate svoje deturence? Robinko ide spinkat cca po 3 hodinkach a ja som po nich uz uplne vyflusnuta jak vyzuvana zuvacka.
Ono takych 10-15 minut nam zaberie papanie, 15-20 minut sa sam zahra ale zvysok casu sa hrame, vyskakujeme, buchame do veci, blaznime sa, cvicime...vyslobodenim je len obedno/poobedna prechadzka vonku v kociku, ked zaspi. pripadne ah druha podvecerna, ale to je vzdy len v case spanku, takze po tom nasleduje dalsia trojhodinka.
Juj uz aby bolo leto nech tieto opicky mozme robit na zahrade.
A tie, co uz mate zubky, aj vase mimu skripu zubami? To je strasny zvuk🙂 da sa to odnaucit?

@baby213 a tiereceptiky by som aj ja rada keby si ich tu nejako dala, lebo uz ani neviem co malej dat papat 🙂