icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelustek
24. apr 2012

@reanda
@tunzal baby baby budem vás asi naťahovať 😀 moje podvedomie mi hovorí že som neni hovorím že to bude tlakom mám nízky.Ale včera mi ho jeden mládenec zdvihol keď si pustil psa na potrebu zas na naše ihrisko! Sme sa pekne zvadili

jani74
24. apr 2012

@nelynka18 juj tak to je šikovný 😉 a naša ani sedieť nechce ale pár sekúnd sa podarí.
Ale včera sa jej podarilo pretočiť z bruška na chrbátik 😎

tunzal
24. apr 2012

@nelynka18 ja predsa neviem kam sa tieto deťúrence ponáhlajú 😀 gratulujeme šikovný chlapčisko. 🙂
@jani74 naša zas odkopáva hned ako ju zakryjem, už som hovorila mm že si donesiem klince na paplonik, lebo to furt dá dole 😀

nelustek
24. apr 2012

Baby píšete tu že sa stavajú na nôžky drobci,my nemáme postieľku tak sa sama nestavia,ale keď sedí a chytím ju za ruky tak sa zo sedu postaví.Ale na brušku sa jej vôbec nepáči keď ju dám na bruško hneď narieka 😒 neviem neviem či sa takýmto štýlom naučí štvornoškovať

reanda
24. apr 2012

@nelustek ale to je skoodaa 😉

nelustek
24. apr 2012

@reanda ako pre koho 😉 ty si pozadu

reanda
24. apr 2012

@jani74 aj melka sa odkopavala, ale nie na hlavicku, ona sa odkopala uplne a ked mala dvojdielne pyzamko, tak aj gate si zvliekla a bola len v plienke .. a ked mala cele pyzamko, tak sa prstami na nohach tak do neho zakvacila, ze si ho stiahla z pliec a bola skoro do pol pasa zasa hola 😕 .. ale uz to nastastie prestala robit 🙂
mozes skusit spaci vak

reanda
24. apr 2012

@nelustek no vsak ja by som sa nebranila, ale ked my este furt nemame ten byt dokonceny, co som chcela mat do porodu urcite hotove 😀
ani nasa mala nechce byt na brusku.. a uz sa jej parkrat za posledne dni podarilo sa pretocit na brusko a zachvilu zacne pistat.. ona by chcela liezt, ale nevie ako na to.. zdvihne ruky aj nohy do luftu a caka, ze asi vzlietne 😀 a ked nie, tak pisti... ale ze by sa mala sama posadit, tak tomu ani neverim, to si neviem predstavit, ako by sa jej to podarilo 😨

tunzal
24. apr 2012

@nelustek ale naučí sa štvornožkovať, možno len potom ked už bude behať 😀 , ale nie srandujem, ani mojej sa nepáčilo na brušku, len teraz 3-4 dni dozadu, čo mi vydrží nejakých 10 minút max. a pritom sa na bruško točí sama, len naspäť jej to neide 😒 sice si zdvihne nožičku aj riťku, len nevie kde má dať ručičku a potom sa nepretočí späť😖 , ona zas nerada je ani na chrpte, aj ked jej chcem plienky meniť začne sa jedovať 😠 . ale sedieť a ne nohy dávať to hej to by mohlo byť stále....... 😀
ale ale , nepotešila si nás že si nespravíš test 😢

missy97231
24. apr 2012

@reanda @rough no neviem, neviem,, ci ta hospitalizuju aj s babom, aj napriek tomu ze kojis. Stretla som sa s mamickou co tiez bola hospitalizovana, kojila asi 4mesacne babo, a to ho tatino alebo kto mohol nosil kazde 3hodky na papanie. Ako to riesili v noci som sa nevyzvedala, lebo mna sa kojenie este netykalo... Ale tiez som zvedava na to.

reanda
24. apr 2012

@missy97231 no to musel byt teda riadny zahul .. kojaca matka ma pravo byt hospitalizovana s dietatom

tunzal
24. apr 2012

@reanda to lietanie je aj u nás 😀 , aj som jej hovorila, že ked bude velká tak bude lietadlo 😀 , alebo krtko lebo ked je na brušku tak si zdvihne riťku, a hlavu by chcela strčiť aj pod zem 😀 tak to má lepené o podlahu. ona ešte na to neprišla že aj ruky treba používať nielen riťku dvíhať

anita12
24. apr 2012

@jani74 ....nas ma vkuse nozky hore, davam ho na noc do spacieho vaku a aj vtom vyvadza, no a cez den pri uspavani by si ich najradsej na plafon asi dal, az ked zaspi ho zakryjem deckou

jani74
24. apr 2012

@anita12
@reanda ja dávam Hanku do spacieho vaku odkedy nemá ortézu (s ňou sa nezmestila a ani nemohla odkopať) ale nekúrime už ani na noc a ona má rada teplúčko tak musím prikryť.
Matej ten nehrozí aby bol prikrytý - ako náhle prikryjem tak sa okamžite odkope 😠

baby213
24. apr 2012

@reanda
@tunzal
nas maly chcel len sediet a ked som ho dala na brusko tak nevedel co ruky-nohy tak zacal plakat. Niekde som citala ze treba poskladat plienocku do trojuholnika a poskladat na pasik. Ten sa da dietatku cez hrudnicek popod pazusky a nadvihne sa tak 10-15cm. Skusila som na Maximkovi a veru, zacal zahrabavat nozkami a teraz uz vie aj co s rukami. Takze tak na pol lozime 😀 ked ho nedam do tej plienky tak sa trosku chyta, este mu to nejde ale chce to cas, skuste a napiste ci funguje 😉

missy97231
24. apr 2012

@reanda viem ze ma, ak je dieta chore, tak to urcite. Ale z druhej strany som sa stretla ze dieta nebolo s matkou hospitalizovane...bolo to sice na gynde. Ak nie je volny nadstandard, tak asi medzi "chorych pacientov", nedaju postielku so zdravym babatkom,,, ci?

bettyx
24. apr 2012

@reanda jéééé to je tak pěkný!! celý půl dort .. vtipný! a svíčky taky -bomba! 😀 .. taky jsme chtěli čekat, ale to bychom museli vydržet dost hodně dlouho a děti chodí v sedm do postýlek..

bettyx
24. apr 2012

holky! co se nám teď stalo... starší Štěpík si přines stavebnici, tak jsme poskládali kostky a on jednou začal házet! tak řikám ať to nedělá že by mohl trefit miminko a jen jsem to dořekla tak tomu drobkovi ta kostka přistála na hlavě!!!! ale jak!!! ozvala se slušná rána!! a hned těsně u fontanely -viděla jsem ďůlek od hrany, ale furt si řikám jestli ho netrefil do ni, ale kdyby jo, tak asi neuslyšim tu ránu když je to blána.... no, plakal hrozně, ale alespoň ne dlouho a teď má u tý fontanelky bouli!! malou, ale má ji!

zuzanazuzana
24. apr 2012

@nelustek moj syn vobec nevedel stvornozkovat, len sa plazil a potom hned zacal chodit.....a asi aj mala bude taka.....ked ju dam na brusko, tak sa aj nacahuje po hracke, ale po chvilke sa zacne jedovat a musim ju dat na chrbat .

od stvrtka zaciname chodit na plavanie, tak sa tesim, ze mala bude medzi detickami.....ako sa oteplilo a byvame casto vonku, tak zacala aj menej plakavat pri druhych.....uvidime ci to pomoze....skor rozmyslam ako to zvladnem ja kedze je zo mna velryba...hanbim sa tam ist...pocas tehu som pribrala 8 kil, ktore som hned aj schudla, mala som uz minus dve kila dole a od noveho roka som vsetko pribrala spat....mam o dve kila menej ako pred porodom....99 kil....ani vela nejem, len ja nemozem spavat, aj ked som unavena.....a vtedy dam nieco sladke...

prosim vas nemate skusenosti s golfacom chicco multiway? rozmyslam nad nim, lebo je spratny.

a este ma zacina chytat panika, syn mi uz o tyzden odchadza na pol roka na cyprus....nepripustam si to a dufam, ze vsetko bude ok....on sa tam strasne tesi, kvoli tomu si poopravoval aj kopec znamok....aj sme rozmyslali, ze by sme za nim isli v ramci dovolenky, len to dost stoji.....on tam bude mat zrovna 18 rokov....ani neviem ci tolko nasetrime a ci ja sa vlastne odvazim vstupit do lietadla a ako by to mala zvladla....

kucminka
24. apr 2012

moj malý bude mať pol roka,už máme za sebou zeleninku,ovocie,mäsko,tak čo by som mu mohla nového od pol roka pridať?lebo už fakt neviem,čo mu uvariť 😉

tunzal
24. apr 2012

@kucminka ak myslíš ako k obedu tak cestoviny, ryžu, žltko uvarené, ešte hovoria od pol roku červenú šošovicu, ale to ja dávať nebudem, lebo ani mi to nejedávame, okrem toho všelijaké kaše, ja už dávam občas aj jogurtik.

kucminka
24. apr 2012

@tunzal kaše aj ryžu som tiež dávala,ale tie cestoviny to ako dávaš?Pomixuješ,či ako?A aké cestovinky,vrtulky?

tunzal
25. apr 2012

@kucminka aké máš doma ja dávam bezvaječné nitovky a tak isto mixujem ich so zeleninou a mäsom.

nelynka18
25. apr 2012

@jani74 no je to take nasi zihadlo 😀 len sa natriasa stale 😀 hanicka je asi taky flegmos,nikam sa neponahla ved jej to ani neutecie 😉 🙂

anita12
25. apr 2012

maminky, na ranajky davate stale len mliecko? kolko vam vydrzia po mliecku nepapat? nas ide zhruba po 1,5-2 hod po mlieku spat, ale kym sa vyplace pri zaspavani, ja neviem ci uz nie je aj hladny, potom cca 1,5 hod spi, takze desiatu ma az po spanku, zhruba za 3,5 hod po mlieku. Zda sa mi dat skoro desiatu pred jeho 1. spanim, hlavne ked vidim ako stale ugrckava nenatravene mlieko. ako to mate vy s papanim, ktorym deticky spavaju castejsie? za kolko asi tak vytravi um? dakujem

reanda
25. apr 2012

@missy97231 no na infekcne by zrejme zdrave dieta nedali, ale zase na chirurgii asi zlomeninu alebo zlcnikove kamene nechyti 🙂
ja by som ale radsej operaciu odlozila, ked sa da, neviem si to tiez s malym babom tam predstavit, to by musel byt pri nas este niekto treti, kto sa on bude starat, ked ja budem "mimo", na vysetreni alebo tak

kucminka
25. apr 2012

chcem sa spýtať,máte nejaký osvedčený prášok na škvrny,lebo máme už všetky podbradníky od mrkvičky,jabľčka,atď. a nejde nám to ničím vyprať,všetky sú fľakaté.

iwky
25. apr 2012

@kucminka ja používam Ariel profesional a vyšli mi zatiaľ aj staré škvrny. Nalejem aj na škvrnu aj dám do práčky trochu.

kucminka
25. apr 2012

@iwky ja mám Ariel na škvrny,ale nešlo mo to s tým,aj som to hneď zaprala,aj som nechala na škvrne posobiť Ariel,ale nič,hm...

reanda
25. apr 2012

@kucminka ja som skusila ten odstranovac skvrn v zelenom kybliku z dm-ky , co tu baby odporucali a zabral vyborne