Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
baby, malá sa postavila za tyčky v postielke !!!!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 je to moja šikovnica 😎 hoci za riškom je mesiac pozadu ( ten to zvládol ešte nemal ani 6 mesiacov) ale nevadí aj tak je šikovnáááá 😵 😵 😵
@reanda uprimne ani ja si neviem predstavit,ze by mal dominik s nami spat....to by sme s muzom uz nemali ziadny cas sa potulit nakolko chodi domov az vecer...podla mna ma mat dieta svoje sukromie a rodicia svoje.nezda sa mi ze by som dominika neako ukracovala.aj to zeby som ho mala cely den vlacit v stake sa mi zda moc.neviem mozno by som hovorila inak keby bol neako moc na mna naviazany ale obydvoje moje deti su samostatne jednotky a tak nam to vyhovuje 🙂 nechap ma zle jasne ze sa tulkame a sem-tam spia s nami obaja v postely a kazde rano su medzi nami nasackovany obaja 😀 ale v noci sa potrebujem vyspat aj ja,aj muz,aj deti a tak by sme sa vyrusovali...
@nelynka18 no ja sa už neviem dočkať kedy už konečne vykukne druhý zub. čo ž my začala aj normálne jesť, dnes na ráno papala asi 4-5 lyžičiek kaše, a teraz na desiatu som jej skúšala dať jogurtik ale ledva zjedla polovičku, tak dnes bude asi den hrôzy zas, o tom ani nehovorím že za všetko sa vreští, nechce hrať ani nič 😠 😠 😠 a to už asi tretí deň, čo v noci okolo jednej, pol druhej začne motať a cumel hladať a čo ja viem čo....no už aj budem zas zrelá do blázninca 😀 😀 😀
@reanda ....hej, na rukach chce byt stale, uz ma skoro 8,5 kg ja 47kg, a to som este do zacatia prikrmov odstrekovala plne davky, takze bol pol roka len na mm. uz som to ukoncila, lebo uz som aj fyz. vycerpana. stale nieco nove kupujeme, ale nic nepomaha, nebol by do tej satky uz velky? ci aj taketo vacsie babatka sa tak nosia? manzel ho po veceroch nosieva v tom nosici, takej klokanke, tak vydrzi aj 15min.
placeme, zurme a slintame.... a zuby nikde☹ snad coskoro vykukne lebo to je hruza, len na rukach a v pohybe.... este vcera zabral aj kocik ale dnes nula bodov aj ten ☹
ale dnes máme presne pol roka, ale to letí preboha 🙂 🙂
@d_anica vsak jasne, ked vam to takto vyhovuje, ale uz som sa velakrat stretla s tym, ze ako male dobre spi, ked je s mamou v posteli, ale ta ho aj tak len do postielky dava, aj ked tam stale reve a nevyspia sa ani jedna, ani druha a to len preto, lebo sa boji, ze by si male "zvyklo" spavat s nou.. ako keby to bolo nieco zle.. ved nech si zvykne, ja s tym nemam problem, preco by si dieta nemohlo zvykat na dobre veci?
napr. nosim malu von v babyvaku a uz sa ma viackrat ludia pytali, ci sa nebojim, ze si zvykne a bude potom chciet byt stale so mnou.. no nech len je!! pokial to bude potrebovat.. co je na tom zle, ze dieta chce byt s mamou? ved hadam do osemnastky sa ma za suknu drzat nebude...
ludia nejak strasne uprednostnuju u deti samostatnost a nezavislost a ked je dieta "mamickovskejsie", tak sa ho to snazia oducat, akoby to bola nejaka hanba, chyba alebo co
som sa trosku rozpisala 😝
@anita12 dúfam, že vám už čoskoro prejde toto plačkoobdobie, musí to byť hrozne vyčerpávajúce, pre oboch...
@anita12 no zeny nosia v satkach aj take velke deti, co uz behaju, takze da sa.. ja bohuzial satku nemam, aj ked som ju chcela, ale neboli prachy a svokra kupila vak 🙂 , tak mame vak.. aj ten je fajn.. ale este aj satku by som predsa chcela vyskusat... ono je v nej to dieta take schulene a pritisnute k mame, odputane od okolia, takze tvojmu by to mohlo robit dobre, ked je taky predrazdeny.. a nie je to take zatazujuce ani na chrbat, ked je aj dieta tazke.. ja napriklad ked mam malu vo vaku, tak mi vobec nie je tazka, akurat klby na nohach si citim po dlhsej prechadzke
@reanda ja s tebou plne súhlasím, ani ja nie som proti tomu aby deti spali s nami, síce syn už nechce 🙂 ale on už je veľký chlap. a aj manžel hovorí že malá je mamičkine bábätko malé 😀 ešte dobre že ani on nemá nič proti tomu aby spala mala v našej posteli 😀 síce sem tam pokušam aj s postielkou ale ona tam nie je rada a pravdu povediac aj ja som kludnejšia ked je vedla mna, aj sa lepšie vyspím, lebo nemusím vstať ked chce čajík alebo cumel 😉
@nelynka18 ved jasne, kazda matka musi vediet a citit ako to jej aj dietatu vyhovuje a ani kazde dieta nespi rado s rodicmi, su deti co su prirodzene samostatnejsie, nic nie je pre kazdeho... pisala som iba o tom, ze niektore dieta by to potrebovalo a aj mozno mamke by to nevadilo, len to nechce dopustit, lebo sa boji, ze to tak nie je dobre.. ze na take by si dieta nemalo zvykat, ze bude rozmaznane, alebo co, ze mu to moze uskodit.. a to je blbost
@zuzkazv my sme mali ist k moru ale odlozili sme to narok...trocha sa obavam,ze mu tam tie zubaky pojdu a dovolenka bude onicom,ideme len niekde tu na par dni aby sme si nemuseli rezervovat ale pojdeme len tak z jedneho dna na druhy ked budu deti OK 🙂
@anita12 ahoj viburcol som davala az ked bol moc podrazdeny ked nevedel zaspat a tak...a tu kasu nepouzivam a asi sa to dava do hotoveho prikrmu,no neviem a v navode to nie je?
ahojte, rozoberate spanok babetiek, nasa emka spi sama v postielke,prikryta je paplonikom a este sa nikdy neodkopala, ona si tak kludne lezi aj ked sa zobudi.a dala som jej aj taky tenucky zahlavcek,to nevadi? ako vam deticky zaspavaju? my stale zaspavame na rukach.a cez den spime doobeda aj 2 hod. a poobede zaspi v kociku ked ideme von, ale ked sa preberie uz asi tyzden utekame domov s placom, lebo uz nechce v kociku len tak lezat, chce ist na ruky a vsetko vidiet. myslite, ze by jej bolo lepsie keby som ju dala uz do sportoveho kocika? nevadi, ze este sama nesedi? no a este jedna vec: vobec mi nechce na obed papat zeleninove prikrmy, skusam vsetko mozne a kazdy den vsetko vyhadzujem 😒 jedine co mi zje je torchu vyzivky, alebo kasa na dobru noc, tu jej nestiham ani davat.. ale ako ju mamm naucit na zeleninu? ved zo zaciatku vsetko papala a teraz neviem co tak vymysla... joj som sa rozpisala 😀
my máme o týždeň 7 mesiacov a 9,5 kg,zúbky zatial nemáme...
@jana86 ako keby som čítala o našej, tiež nechce zeleninu, čo tak pekne papkala, teraz každý deň varím pre psa 😀 , už som rada ked si dá pár lyžičiek z toho čo som uvarila, ale Noemi my aspoň zje kupované príkrmy, takže každý deň varím, ked nezje dám niečo z kupovaného aby mala aspon niečo zeleninového v sebe, ale ked jej dám z mojho taniera čo ja viem ryžu alebo cestoviny...to zje , ked jej primiešam ryžu do zeleniny tak to už nechce, výmyselníčka jedna 😠 kaša na dobrú noc by aj u nás išla možno celý deň, z toho zje 210 vody+kaša , a ešte sa čudujem že ráno nechce papať.... 😀 ja jej dávam výživu na olovrant, lebo ked to mala na desiatu tak vôbec nezjedla obed, asi ju to veľmi zasýtilo.
mi sme už viac ako mesiac v športiaku,, takže skús možno jej to bude viac vyhovovať.
@jana86 ahoj, ahoj,čo sa týka tej zeleniny, ani náš nechcel... ale skúsila som mu rozmixovanu zeleninu zmiešať s mliečkom (my máme UM) na takú riedku kašičku a bez problémov ju vypil z fľaše. Postupne som dávala mlieka menej a menej a teraz papá samotnú zeleninu a to lyžičkou 😀 a naša najobľúbenejšia kombinácia je mrkva+petržlen+zemiačik 😀 😀 😀
čo sa týka kočíka, my sme už v športiaku, ale náš sedí sám... ale dlho som ho mala vo vaničke, a keď sa zobudil, robila som to tak, že som ho jednoducho do vaničky posadila (keď ešte nevedel poriadne sedieť, tak som ho obložila dekou, čo ho trošku podopieralo) a boli sme spokojní obidvaja 😀 😀 😀
držíme palce!!
@tunzal ahoj,. čítam že tvoja malá nechce papkať zeleninku. ani tá moja :/ a presne ako píšeš, keď jej dám kúpené zeleninové to zje. sú to malé potvorky. a keď papká to čo navarím tak ju až naťahuje a vyberá to rukami von ... a to zeleninku zbožňovala. Stále ju pripravujem na pare, sem-tam jej k tomu dám petržlen sekaný čo mám v mrazničke a nič.
@jana86 moja Sofi zaspáva tak, že ju dám do postielky, dám jej vypiť fľašu potom dám cumlík a spí. Takže žiadne uspávanie. Posledný týždeň a pol spinká doma aj cez deň. Doobedu hodinku a pol. Predtým spinkala len v kočíku. A od dnes spáva doma už aj poobede, lebo v kočíku už spinkať nechce, maximálne 20min, lebo ju všetko naokolo ruší. Cez deň zaspáva tak ako na noc. Prvý spánok chodí spinkať o 10tej a to vypije 180-210ml UM a druhý spánok o 15tej a to jej dám tých 90-120ml lebo má pred tým obed.
A myslím že kľudne daj do športiaku, moja tam je už mesiac a tiež ešte poriadne nesedí. Keď bola vo vaničke tak som ju dala sadnúť tam a obložila som ju dekou. No ako je v športovom tak vonka spať nechce, v tej vaničke jej to predsa len tlmilo zvuky.
ahojte. Moja mala zase chora. Ale aj David. Uz v utorok sme boli u dr, Adelka iba nurofen a sirup od kaslu. David aj atb, ale tie vzdy vyvracia, takze ziadne zlepsenie. Idem zajtra k dr znova. Neviem, ci si vypytat aj pre Adelku atb, aby jej to preslo. Je hrozne zachrcana, sopli, a kasle. David to iste. Tak teraz sa ani von nechystame, lebo Adelka je ozaj moc nachladnuta. Dr povedal, ze do piatka bude zdrava jak rybka ☹
ahojte, poradte ake domace bezlepkove kase s materskym mliekom ( okrem ryzovej ) robievate detickam? u mojej malej frci na veceru ryzova s bananom... Mozem jej davat ryzu kazdy vecer, co myslite? Kase s lepkom este nedavam, zatial iba krupicku do obedu zavaram

@reanda my s malým v posteli nevieme spať. Má postieľku položenú vedľa našej postele a v noci je kľud. Keby bol pri mne, tak by sa stále dožadoval prska a to fakt nejde... Iba keď je zle v noci, že reve, tak ho vezmem k sebe a mužíčka presťahujeme do hosťovskej 🙂 Ale cez deň sa spolu radi tuľkáme, to mám veľmi rada 🙂