Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@reanda Ahoj ja spim s malou v posteli my mame mensiu detsku tak sa mi tam postielka nevprace tak mala spava na velkej posteli pri stene a ja na kraji 😉 muz spava v nasej posteli so starsou dcerkou. Nestazujem sa som rada aspon mam malu pri sebe a nemusim k nej vstavat ked sa casto budi 🙂
@reanda ja súhlasím. Tiež sa mi nepáči, keď sa deti tlačia k ,,samostatnosti" tým že sa im odopiera kontakt s mamou. Naopak, som presvedčená, že čím viac pozornosti malému venujem, tým skôr z neho vyrastie zdravo sebavedomý človek. Tiež malého veľa nosím v nosiči, a to aj doma popri domácich prácach, aj vonku a vyhovuje mi to. Nad podobnými otázkami, či sa nebojím že bude rozmaznaný sa len pousmievam a krčím plecami, lebo to niektorým ľuďom nevysvetlíš. Ja by som syna nikdy nenechala revať bez povšimnutia a ani v postielke ho nenechávam keď plače. Ale zvykli sme si, že keď tvrdo zaspí, tak ho z našej postele (zaspáva zásadne na prsníku) preložím do postieľky a vyspíme sa všetci. Akurát keď je hladný musím vstať a nie len nadvihnúť košeľu 😀 my máme zásadu, že treba rešpektovať meniace sa potreby dieťaťa, ale zasa netreba sebou nechať mávať, keď už vidno že proste vymýšľa... Chjo, rodičovstvo je náročné 😉
ahojte, chcela som sa vás spýtať. Malej sa tlačia zúbky (už by sakra mohol aj nejaký vykuknúť, lebo mám pocit, že to nemá koniec) a straaašne, ale fakt straaašne slintá. Ručičky má stále v pusinke alebo nejaké to hryzátko. Ako sa jej na líčka dostanú tie slinky, tak ich má také suché. Potieram jej ich krémikom ako doteraz, ale vidím, že nestačí. Neviete, čo by mohlo pomôcť?
@lolko_lenka ahoj skus olivovy olejcek,modru indulonu alebo co na take veci pouzivame my je kamilkova masticka a kupujem ju v lekarni...
ahojte kočky,chcem sa opytat co obliekate svojim detom v tomto teple...vcera nebolo este tak teplo ako dnes a maly sa potil a to mal: pancuchy,teplaky,body s dlhym rukavom a mikinu...dnes ked pojdeme okolo 13-14 hodiny von bude este teplejsie a ja neviem ako ho mam obliect 😖
@nelynka18 ja dávam dnes malej bodynko s krátkym rukávikom, svetrík beriem so sebou,keby dačo a na nožičky ponožky a také tenké bavlnené rifličky. Na hlavičku tenkú letnú čiapočku s ušničkami 🙂 Včera mala bodynko s dlhým, svetrík, tenké pančušky a rifliky a bolo akurát.
vyskúšam ten olivový olejček, ten mám doma, ak nezaberie, tak kúpim asi tú indulonu, to je stará dobrá klasika, aj keď čo sa týka kvality, nie je to už to, čo to bývalo...
joj baby, včera sa mi pokazila práčka 😠 😠 😠 musela som celú várku prať v rukách, na porazenie, zajtra to mm ide rozobrať a kuknúť, držte palce aby sme nemuseli kupovať novú ☹
@nelynka18 ja som malej už včera dala body s krátkym rukávom a na to tenký svetrík, a takú dierovanú čiapočku aby sa jej hlávka nepotila lebo ešte stále má tú mliečnu chrastu, a na nôžky rifličky a ponožky 🙂
@peta_k ahoj kukuričnú krupicu môžeš robiť s vodou, UM, MM alebo obyč. mliekom ako chceš a aj hustotu tak aby vám to vyhovovalo 🙂 ja robievam aj pohánkovú kašu a to dávam do jablčka uvareného vo vode 🙂 ale malej najviac chutí ovsená kaša - no tá už obsahuje lepok, ale naša dr. odporučala dať lepok už na začiatku 6 mesiaca, ja som začala s lepkom ešte o trochu skôr
dakujem, tu kukuricnu kasu mas normalne z potravin? a pohankovu instantnu alebo klasika pohanku?
Ahojte žienky-otázka,kedy máme začať s tretím príkrmom denne?V 5. mesiaci sme začali papať kašu na večeru,o dva týždne sme začali so zeleninkou na obed,a to je už mesiac,mám jej už pridať aj desiatku-ovocie,alebo je to ešte skoro? 😕
@lolko_lenka tak som mu dala len body s dlhym rukavom,teplacky,ponozky a sietovanu cipocku a bolo mu super 🙂 no veru indulona je super my ju casto puzivame ale aj tu masticku...
@zuzkazv diky ja veru moc body s kratkym rukavom nemam 😅 😅 musim dokupit ale mal body s dlhym rukavom a bolo ok 🙂
Fuuuj, tak uz aj my mame za sebou pad z postele:/ este ze drobec racikuje, tak sa zasmykol ritulkou napred.
@lolko_lenka @reanda @missy97231 kocky dakujem za rady, nakoniec sa mi podarilo operaciu odlozit az nebudem musiet tak casto dojcit, ale buduci rok ma to neminie....
ahojte maminky, tuším riešite kde spia detičky v noci. tak moja spinká od malinka v postielke, ale od prvého očkovania je veeeeľmi nepokojná a niektoré noci som ako koza - stále poskakujem medzi posteľou a postieľkou, ale to som už viac krát písala. posledné dve noci boli des, tak som si ju asi o druhej zobrala k sebe do postele, lebo už som fakt bola na nervy. a ona spala so 7,00!!! a zobudila sa s úsmevom, ani nebola tak strašne hladná ako po iné noci o štvrtej. tak si myslím, že to nočné budenie nebolo o hlade, aj keď vždy vypila 240ml. no ale nemôžem ju mať každú noc pri sebe, veď to by si úplne odvykla od postieľky, tak som zvedavá, či to túto noc vydržím 😨
dobre rano 🙂
dalsi slnecny den pred nami,uz ma zacina dobre opalovat 😀 aj nam maly vcera spadol z gauca ale my ho mame dost nizko a spadol do psieho pelechu 😀 😀 takze sa mu nic nestalo a ani neplakal,nastastie 🙂 no a domo sa zobudil o 5:45 a dala som mu mlieko a on sa doslova dos.al,takze vsetko som mu dala ciste a este spinka,samozrejme v nasej postely 😀 a pripajam foto ako sa my uz kupeme ako velkaci 😀 tak pekny vikend a nech je bez placu a nech sa tie nase deturence len skeria 😵 😵 😵
tak vcera som si robila testik a neni som tehotna.....teraz neviem ci ma to aj nesklamalo 😝
ahojte. Urcite ste vsetky vonku, ked je tak krasne. My sme vcera vyfasovali atb - pre oboch, a zakaz ist vonku, aj ked je tak krasne,,, aspon do zajtra, nech zaucinkuju antibiotika ☹ je to hrozne,,, byt zavreti v izbe, hlavne pre Davida.. Uz aby boli zdravi,,,, to zas potom bude prsat 😀
ahojte baby uz som tu daaavno nebola.mam na vas prozbu ,malu este kojim ale uz som zacala davat aj mrkvu a dnes som pridala aj zemiak ale kasu :moja prva kasa mi moc nechce a to som jej chcela davat na noc aby dlhsia prespala lebo uz jej mliecko nestaci .. co vy davate svojim drobcom na noc .,ked este kojite ...a ake prikrmy este?
maminy aky ochranny krem davate babetkam proti slniecku?chcem ist kupit a neviem si vybrat...
@nelustek to verím, že nás chcú vedľa seba, ale ona bola od malinka v postieľke, tak sa čudujem, že si ešte nezvykla. túto noc šla ku mne o 4,30 a zase spinkala do 7,00 potom šup na nočník a až potom papať a stále sa usmievala. inokedy v noci chytí amok a spapá 250ml. ale nechcem ju veľmi na to naučiť, sa bojím, že si potom neodvykne. len neviem či už nie je neskoro po tých troch nociach, na dobré sa rýchlo zvyká....
ja nemám ani náznaky tehu, ale niekedy fakt tak tajne dúfam, že by som mohla nejakým zázrakom byť, takže viem si predstaviť, že si aj bola sklamaná. ja asi čo najskôr skočím k dokimu, nech ma pozrie či je všetko ok, hodím reč, že kedy by mohlo byť druhé a uvidíme čo na to povie 😀 môj drahý pred pár dňami povedal, že ak by bolo druhé dieťa zase dievčatko, tak by sa mohla volať tamarka 😀 aké plány, že 😀
@michala33 ja dávam na noc 8-zrnnú kašu od nestlé, je fakt veeeeľmi dobrá, ale je až od 6. mesiaca a obsahuje lepok. malej neskutočne chutí, myslím, že aj keď už je totál naprataná, nenechá nič v tanieriku, všetko musí spapať. dnes som dala ale kukuričnú krupičku tiež od nestlé, tá je už od 4. mesiaca, tak uvidíme či do rána vydrží 😉

@peta_k ja robievam kukuricnu.. nezapeka ju ta ryza? ja som preto aj ryzu skoro uplne vylucila 😒 ..a inac, my mame zas kazdy den na obed zemiak.. teda zemiak plus vzdy ina zelenina, ale ten zemiak je tam zakazdym, len obcas to risknem a dam miesto neho ryzu